Dlaczego nienawidze HH

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
InfernoMan

2004-08-26 11:44:16

to napisalem na jakims tam forum besztajac kilku debili, moze nadawalo by ise na kolumne po paru zmianach kosmetycznych ale nasza strona jest nie o tym wiec po zobaczeniu ilosci jaka mi wyszla postanowilem to wkleci tu

[quote]Moze byc dresem , (...), hip hopowcem

nie nie moze byc hiphopowcem, to najglupsze plemie jakie spotkalem w swoim zyciu,

nosza te spodnie i bluzy kazdy podobny od kazdego, zero oryginalnosci i wlasnej inicjatywy, no i te wszechobecne spodnie, zaloze sie ze 95% osob noszacych je nie wie czemu maja obnizony krok, ale wygladaja cool i moj ziomek takie nosi i jest hiphopowcem wiec ja tez powininem jak chce byc 'spoko ziom', czesc z nich takze chce sie identyfikowac z inna grupa - skateow i jezdzi, albo raczej udaje ze potrafi jezdzic, na desce, z kumplami sie tez juz kiedys zastanawialismy, po co osobom na deskach obnizony krok ? niestety ta zagadka pozostala nierozwiazana i zwalilismy to wszystko na glupote hip hopowcow, normalny myslacy czlowiek ogladajacy video z prosami skaczacymi na desce i jezdzacymi w normalnych spodniach ew shortach mogl by sie zastanawiac czemu oni nie nosza tych spodni a on 'nie pros' takie musi nosic zeby dobrze jezdzic i wygladac, przepalony musk naszego pseudo skatera uznaje ze to prosi sie nei znaja i spodnie sa konieczne, wkoncu prawdziwi hiphopowcy wystepujacy na polskich teledyskach takie maja

i tu kolejny debilizm tej subkultury czyli ich muzyka, nie ma to jak standardowy teledysk: banda ziomow na osiedlu w chujowych spodniach i bluzach Everlast macha rekami przed nisko umieszczona kamera, jezdzi wyporzyczonymi autami wsrod dziwek z agencji i spiewa o tym ze zycie jest zle, jest ciezko, ze bakamy ziele na naszej 'miejscowce' i jest fajnie
szczerze mowiac to ja bym zakwestionowal kolesia jadacego S-klasa i spiewajacego ze jest mu trudno w zyciu,

ci luidzie swoich sluchaczy chyba tez uwazja za debili, jakis tam lysy koles w otoczeniu 20 samochodow z wyporzyczalni spiewa mi ze noc jest glucha i jest ciemno, no zajebiscie stary gdybys mi nie powiedzial to bym serio nie wiedzial ze w nocy jest ciemno od dzisiaj jestes moim bogiem ! nie bede juz wspominal o takich hitach jak 'dla mnie masz downa' i cala tworczosc tego debila-steryda Fu (specjalne anty greetz dla niego) bo to juz jest porazka a nie muzyka

do mnie nie trafiaja ci kolesie, ludzie ktorzy sie wywodza ze slumsow tworza muzyke dla slumsow, mnie nie dotyczy to co oni spiewaja i narazie sie nei zapowiada zeby dotyczylo, to nie moja grupa spoleczna i wiem ze istnieje niekomeryjny hh i tzn progresywny ale jak popatrzec na cala plyte danego kolesia to jest to 1 piosenka na cala plyte, wyjatek potwierdzajacy regule

aha zapomnial bym o ziomalskim jezyku, sry ale urodzilem sie w polsce, mam obywatelstwo polskie, mowie po polsku i nie lubie jak ktos mowi do mnie jakims slangiem, co to ja jestem za granica ? swoja droga te ich slangowe wyrazy nigdy nie maja wiecej niz 4 sylaby, nie mato jak rozbudowany inteligentny jezyk

jak spotykam kolesia ktory slucha hh albo jest hh to ma u mnie w 50% przejebane na starcie. mozecie mi wystawiac kontargumenty i pokazywac wyjatki i tak nie zmienie swojego zdania
[/quote]

PS. Kurde czuje sie prawie jak Maddox xD
PS2. Jak ktos odpowie czemu zaczeto nosic spodnie z obnizonym krokeim dostanie +

__

VIP
3Months?ping500

2004-08-26 12:11:30

ja slucham hh zreszta jak kazdego typu myzyki ale hiphaopenie jestem :-D
ale fakt czemu krok? :D odemnie tez plus

__

Użytkownik
akillez

2004-08-26 12:24:50

odemnie też ... tego nie wiedzą najstarsi indianscy szamani ;D ...

hh-ziomy są wszędzie takie same. myślą że jak zapodadzą sobie bluze "MASS" (która występuje w każdym teledysku) to będą kimś :P .... nie mam nic do ludzi słuchających hh, bo sam troche słucham, ale za chuja bym na siebie nie włożył ich ciuchów. Wkurwia mnie to jak ktoś ma takie same wdzianko jak ja.

__

Użytkownik
InfernoMan

2004-08-26 12:44:43

xD jak nikt do 21:00 nie napisze czemu obnizony krok to dam odp na mainie =]
joke ^^

__

VIP
acci

2004-08-26 12:58:51

nawet mi sie tego nie chce czytac :>

__

Użytkownik
elmo.rtcw

2004-08-26 16:12:35

No wiec wyjasniam ta zagadke...

....maja tak nisko spuszczony krok, gdyz to jest taka nowa wersja przenosnego sracza, nie trzeba zdejmowac spodni a i tak jest przyjemnie :) miesci sie wtedy duzy zapas guana...no i wyjasnia sie tesh kwestia szerokich nogawek...wkoncu jakos trzeba czasami wyproznic spodnie a to im przychodzi z latwoscia :)

Czekam na sławe ;D

__

Użytkownik
Kabu

2004-08-26 16:22:03

lol jestes i tyle

__

Użytkownik
kaRakas

2004-08-26 19:37:52

lol nie mozesz byc wiarygodny skoro przytaczasz same fakty, ktore widzi kazdy zwykly polak. Co z tego ze spodnie sa szerokie a bluzy duze itp. Dresy maja glowy popsuta i gowno ich to obchodzi ze jezdzi caly miesiac w tych samych obsranych lampasach i sweterku. Poza tym ten ich gejowski zel i ulozone wloski. W ten sposob mozesz sobie bluzgac na kazdego, rozumiesz..

Do muzyki to samo. Bardzo ambitne przyklady podales. Gdzie ta muzyke uslyszales w radio czy TV przy sniadaniu ?

Poznaj zycie takich zaspolow jak PFK.. kazdego czlonka zespolu osobno i pozniej skumaj o czym ci ludzie mowia i spiewaja. Nie wiem az tyle aby sie tu pchac z moja wielka wiedza ale siedzie w tym pare lat i moge gwarantowac ze zaden ich kawalek nie jest z dupy wyssany. Kazdy ma swoja historie i wydarzenie jakie mu towarzyszylo, ze wlasnie jest taki a nie inny. Ci kolesie maja na CD swoje zycie, zrozum jakie to jest wielkie. To nie jest jakas pedalska impreza z ktorej nic nie pamietasz, bo z qplami wciagales nochem.

oka.. btw. dobry topic ;] A spodnie hh maja krok tam gdzie maja bo nosi sie je na biodrach a nie na 'brzuchu' z tego jest takie wrazenie, ze ten fragment spodni jest strasznie dlugi i mocno obnizony nic innego mi do glowy nie przychodzi heh..

__

Użytkownik
InfernoMan

2004-08-26 20:02:45

Poznaj zycie takich zaspolow jak PFK.. kazdego czlonka zespolu osobno i pozniej skumaj o czym ci ludzie mowia i spiewaja. Nie wiem az tyle aby sie tu pchac z moja wielka wiedza ale siedzie w tym pare lat i moge gwarantowac ze zaden ich kawalek nie jest z dupy wyssany. Kazdy ma swoja historie i wydarzenie jakie mu towarzyszylo, ze wlasnie jest taki a nie inny. Ci kolesie maja na CD swoje zycie, zrozum jakie to jest wielkie. To nie jest jakas pedalska impreza z ktorej nic nie pamietasz, bo z qplami wciagales nochem.

um chodiz mi o to czego sluchaja polscy hiphopowcy pseudo sk8ci, poza tym to wyjatek potwierdzajacy regule

i wierz mi mialem nieprzyjemnosc poznac wielu 'ziomali'

a do drechow itp dojde kiedy indziej =]

zreszta napisalem ze czuje sie jak Maddox a wiadomo jaka on ma opinie i jakie sa jego opinie xD

__

VIP
aphex

2004-08-26 20:12:48

plusa dostajesz tylko dlatego ze masz 0%

__

VIP
aphex

2004-08-26 20:19:20

masz [+] ale nie pisz juz takich postow bo one wcale nie sa smieszne

__

Użytkownik
szary

2004-08-26 21:25:34

hm.. sluchalem (slucham? :] ) dosc sporo pfk (nie jestem hh, ale slucham to co mi sie w danej chwili podoba - obecnie slipknot :P. no niewazne) wiec sluchalem pfk i z moich spostrzezen wynika ze tak okolo 80% ich utworkow to utwory autotematyczne, tzn. spiewaja o skladzie, o tym jak tworza hh nie dla szpanu, i jakimi sa mc :] no coz, tak to w wiekszosci wyglada. ale fakt, ze maja miejscami kawalki niezle :]

__

Użytkownik
InfernoMan

2004-08-26 21:35:41

ee no wiec jako ze nikt poprawnie nie odpowiedzial wiec zmuszony jestem udzielic odpowiedzi

otoz spodnie ze spuszczonym krokiem zaczeli pierwsi nosic agresywni rolkarze (nie przez toze byli agresywni tylko agresywnie jezdzili) aby podczas grindowania na railach (slizganiu sie na rurkach) itp krawedziach nie rozjezdzaly im sie nogi
a poco deskarze i nasi rodzimi hiphopowcy to nosza to do tej pory pozostaje zagadka

__

Użytkownik
cha0z!

2004-08-26 22:05:28

Ciekawy temat, ale i tak pozostaje przy old-schoolu.

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-26 23:10:01

hh to swoisty fenomen. taka odmiana chudych, biednych dresow spod klatek, przejaranych i smutnych, no bo kurwa przeciez bloki sa szare, ziolo drogie - z czego tu sie kurwa cieszyc. kawalki maja o tym ze fajnie jest spiewac kawalki. no i kurwa o blokach oczywiscie. czasami tez najada na inne squady ze sie skurwily bo jezdza dobrymi brykami i smierdza komercja - przeciez prawdziwy hiphopowiec to brudne, zacpane dziecko spod klatki. wystarczy ze chwyca troche kasy i robia to samo. pokurwione nastolatki bez ambicji. maja cos czego nie zabiora im.

pozdrawiam caly domofon squad.

__

Użytkownik
Bs0d

2004-08-26 23:35:10

Widze ze wszyscy tu kochaja hiphopowcow ;) A co do ich muzyki to wsumie niektore kawalki da sie zniesc, z innych mozna sie niezle posmiac, ale wiekszosci nie da sie wysluchac :) Pozdrawiam!

__

Użytkownik
Kabu

2004-08-26 23:43:58

http://www.icpnet.pl/~mp3/ten_typ_mes-nagla_smierc.mp3

http://umc.pl/mp3/Taki_robie_rap_mix.mp3

__

VIP

2004-08-27 00:01:35

z kumplami sie tez juz kiedys zastanawialismy, po co osobom na deskach obnizony krok ?

hehe.. co do obnizonego kroku to komentarz 12 wyjaśnia wszystko, obecnie jest to zwykły wymysł małolatów aby mieć krok w kolanach, normalny hiphopowiec nie obnosi sie z tym, a posiada szerokie spodnie bo tak jest wygodniej i co prawda jesgo krok nie sciska mu jaj bo taki te portki mają krój !

i spiewa o tym ze zycie jest zle, jest ciezko, ze bakamy ziele na naszej 'miejscowce' i jest fajnie

zastanów sie.. słyszałeś zaledwie 15% Polskiego hip hopu (jak nie mniej) w jakiś zajebanych teledyskach meza, albo 17 L .. etc.. i myślisz iż wiesz wszystko. To czeba miec w sobie.. wyobraź sobie kulture dalekiego wschodu gdzie chinole zabijają się mieczmibo lubią, mozna to poruwnać, z tym ze tu walka toczy się na rymy, a HipHop to tez kultura !

o kurwa.. człowieku zastanów się zanim coś napiszesz.. nie chce mi się tego komentować.. N/C

__

Użytkownik
InfernoMan

2004-08-27 00:09:35

hahah dobre +

__

Użytkownik
Bs0d

2004-08-27 00:15:40

Tylko nie "czeba". Prosze...

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-27 00:20:27

moze i kultura. nagle kazdy chce byc prawdziwy i jebie innego za to ze sie zeszmacil. walka na rymy. nie ganie calego nurtu, ganie za to menelstwo spod klatek - czyli pewnie z 90 procent sluchaczy hh. dragi, brud i gowno w baniach.
zreszta wytlumacz mi jakie przeslanie intelektualne moze miec jakis nastoletni cpun na utrzymaniu rodzicow, co on moze wiedziec o zyciu ? zreszta wymien mi jakies ciekawe wedlug ciebie kawalki "true" hh to chetnie zmienie zdanie :)

ps - slucham zupelnie innej muzy, mimo to pierwsza plyta k44 dosyc mi sie podobala. kolesie przynajmniej mieli cos w baniach, nie bylo to takie puste i glupie jak hh obecnie smigajacy w radyjku.

__

Użytkownik
InfernoMan

2004-08-27 00:27:35

slyszalem duzo i wiem ze nie slyszalem wszystkiego, ale tez wiem czego slucha 90% naszych polskich ziomali bo znam niestey ich wieksza ilosc
prawdopodobnie piszesz o undergroundzie ktorego slucha mala czesc srodowiska, wiem bo tak samo jest z tym czego ja slucham

PS.HH w naglowku to nie HipHop tylko HipHopowcy
PS2.z pierwszego kalibra lubie tylko psychodele

__

Użytkownik
cZAx

2004-08-27 00:27:57

ten text swiadczy tylko o tobie :q zalosne

__

Użytkownik
InfernoMan

2004-08-27 00:36:22

zreszta wytlumacz mi jakie przeslanie intelektualne moze miec jakis nastoletni cpun na utrzymaniu rodzicow, co on moze wiedziec o zyciu ?

tu sie rodzi kolejna grupa osob sluchajacych hiphopu, lubie ich nazywac 'znawcami zycia' sa czesto w moim wieku albo i mlodsi, wychowuja sie w innym srodowisku, widzieli np jak kumpel z bloku popada w dragi, jak rodzina stacza sie w alkoholizm itp itd i mowia mi ze ja nie wiem nic o zyciu i oni wiedza wiecej, najczesciej to laski
taka luzna refleksja poza tematem

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-27 00:37:45

sprecyzuj. bo to co napisales jest po prostu glupie.

__

Użytkownik
cZAx

2004-08-27 00:44:44

jesli nie zrozumiales to widocznie przerasta to twoje mozliwosci.

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-27 00:48:24

masz racje. nie precyzuj

__

Użytkownik
kaRakas

2004-08-27 01:44:47

dlaczego ktos to slucha hh musi nosic szerokie spodnie i byc brudasem..... ci co sie znaja jako tako wiedza, ze takie osoby jak fks albo rahim z bylego sklady PFK ubieraja sie jak kazdy normalny czlowiek.

To ze kazdy raper to gnojek, ktory siedzi pod blokiem i pali co sie da za kase swoich starych to tez gowno jakies. Przykladowy rahim jest informatykiem na studiach z tego co mi wiadomo i nie mozna powiedziec o nim ze stanowi " margines spoleczestwa " i jest brudasem. Pewnie, ze w kraju PL ostatnio sie wszystko popsulo i kazdy kto nosi szerokie spodnie to jest raper ale to sa zwykle szczurki pod blokiem co z HH maja tyle wspolnego co ja z jazda figurowa..... ubrali sie tak po prostu bo ich znajomi tak sie ubieraja i imponuja sobie nawzajem kto lepszego koma zajebie. n/c

Sam zreszta mam znajomych co siedza w HH razem ze mna od kilku lat a obecnie koncza studia i zaczynaja normalne zycie ze swoja pania w swoim mieszkaniu na swoim utrzymaniu... tak wiec nie mozna tych ludzi nazwac pozbawionymi ambicji, bo nie jeden z dyskojebow posra sie by taki status osiagnac i zyc godnie jak czlowiek.

__

VIP
wilgotna pela

2004-08-27 08:53:42

nie nazywam normalnych ludzi gnojkami pozbawionymi ambicji. twoi kolesie to normalni ludzie. mowie o gnojkach z pod klatek. a tych jest niestety "w chuj". z tym wlasnie kojarzy mi sie przecietny polski hiphopowiec.

__

Użytkownik
h1

2004-08-27 10:19:01

po calosci ;DDD

__

VIP
brawurka

2004-08-27 10:54:24

bueheheheh.. usmialam sie setnie czytajac wasze wypocinki :P
hiphopsiupy sa dobre dla niedorozwinietych malolatow ale mam nadzieje ze z tego sie wyrasta (?).
Taki jeden poznanski zawszony lamus kiedys ostro jechal po liroju a teraz sam sie stal takim drugim lirojkiem - czas zeby i po nim zaczal ktos jezdzic.. moze to bede ja:P
A tak w ogole to najlepszym i calkiem strawnym polskim hiphopsiupem jest mega zajebisty sklad AFROKOLEKTYW i ich "płyta pilśniowa" - to jedyna plyta hiphopsiupowa jaka posiadam w domu. Ale oczywiscie dla was - prawdziwych hiphopsiupowcow - to smiech bo jestescie niedorozwinieci jeszcze. Rozumiem :D
A najlepszym (i pierwszym(?)) polskim raperem byl jest i bedzie KAZIK buehehehe... mieczaki ide teraz pod klatke na laweczke zapalic z ziomami - posiedzimy i ponarzekamy troszku bo nam zle... jakie to zycie podle :( a moze cos z tego pozniej...

__

Użytkownik
deadkennedy

2004-08-27 11:24:13

Kaziu przemocarz jest, cala dyskografie mam - jak on cos "wyrapuje" to szczeka opada :)
A ja nadal mam teorie ze hh to jak punk z lat 70' tylko ze bez ideologii i tekstow antypolitycznych :) czyli kto tu jest "xerobojem"? :P

__

Użytkownik
deadkennedy

2004-08-27 11:27:27

niby muzyka biedy itp. i spiewa jak to jest ch****, ale to nie to samo co Deuter czy Siekiera :)

__

Użytkownik
*Jaras

2004-08-27 12:11:39

popieram komentarz 17. jestem fanem hip hopu mam to gdzieś czy mnie pojedziecie, słucham tylko tego, taki nawyk u nas mam ytaką ulice gdzie nie znajdziesz innego, czemu to lubię ? bo keidys nie mialem zadobzre a hiphop to nie dziesiata piosenka o spodniczce marysi i nei jest 'z dupy wyssany'. Pokazuje polskie realia, sa kawalki w ktorych jest opisany syf, syf jarocinskich imprez zsprzed paru lat, a sa tez ludzie ktorzy sie wybyli na hiphopie, powiedzmy tede, kazdy gada'smierdzi komercha' no i co z tego! on sie wybil, posluchajcie jak nagrywali piosenki warszawski deszcz wyp3, podklady Niemena(!) on tak sie wybil a teraz spiewa ze ma hajs ze cieszy sie z tego a na tym robi kolejny hajs, mi to nie przeszkadza. 52 tez w porzadku ja slucham ich bo dostalem pcozta ich nielegala a dzisiaj sa wielcy fani 52 bo w radiu leci to my poalcy albo debiec debiec ktore hans przerobil na legale bo na poczatku to byly nielegale....

__

Użytkownik
westlan

2004-08-27 12:12:37

w tym kretynskim tekscie jest tyle samo przeklenstw co w piosenkach spawacza dlatego autor tego tekstu jest kretynem.

pozatym co wy mozecie wiedziec o hiphopie i hiphopowcach, moge odeprzec wszystkie wasze argumenty bez zbytniego myslenia. smiejecie sie z ubioru ?

haah a ja jak widze tych wszystkich fanow dzemu i innych brudasow to niepotrafie zrozumiec jak mozna chodzic cale zycie nieogolonym w czarnych spodniach caly rok i w wakacje na 40 stopniowym upale w glanach, nosic dlugie tluste wlosy sluchac mp3 z komputera znac swoje odbicie nie z lustra ale z monitora i chodzic na koncert raz w roku zazwyczaj na brudny pelny chorobsk woodstock.

przedstawiacie stereotyp i zmyslony obraz hiphopowcow ? otoz ja robie to samo z fanami czarnej muzyki, grungu [chyba dobrze napisalem], metalu, rocka itp.

napiszecie ze to nieprawda ? moze i tak, wiec dlaczego piszecie nieprawde o naszym srodowisku ?

twierdzicie ze spiewamy o imprezie paleniu ziola i innych pierdolach ? niemacie pojecia jak przemyslana i prawdziwa jest tworczosc najlepszych polskich skladow [napewno niejest to peja, mezo czy inny liber]
a teksty tych wszystkich rozwrzeszczanych malp umierajacych w wieku 30 lat z przepicia badz przecpania, rozwalajacy instrumenty na scenie ? a o czym to oni spiewaja?
te satanistyczne teksty o diable, i nawet niewiem o czym jeszcze.

hiphop to moja muzyka, moja kultura...

__

Użytkownik
jazon

2004-08-27 12:15:16

debilizm ... macie problemy :F

__

Użytkownik
westlan

2004-08-27 12:15:24

btw, wcale nienosze szerokich spodni - napewno sa troche szerokie ale nie tak jak to sobie wyobrazacie, napewno niesa to czarne pelne dziur i zapiete pod pachami rury na pasku.

__

Użytkownik
*Jaras

2004-08-27 12:16:21

brawo, kaziu to zaczal a peja jechal liroya ze spawaczem, i wcale nie jest teraz litory... (n/c) tak wogole, mnie to nie obchodzi co ty bedziesz pierd*** wiemy swoje jednemu sie podoba drugiemu nie, muzyka sprawa gustu a o guscie sie nie rozmawia (taki text jakiegos koelsia co bylo XD) powiedz mi tylko co maja robic dzieciaki bez przyszlosci z niekoneiczne jakis blokowisk, zwykla biedna kamienica, on zaczyna speiwac i spiewa zamiast wziasc cegle i obrobic sklep...

__

Użytkownik
*Jaras

2004-08-27 12:18:58

PLUS brawo znam takich 'metali' siedza przed pctem non topa machaja smeisznie glowa, bladzi jak sciana i kompia sie raz dziennie zeby wlosy dobzre wygladaly XD own3jdz

__

VIP

2004-08-27 12:20:33

a hiphop to nie dziesiata piosenka o spodniczce marysi i nei jest 'z dupy wyssany'

Blokersi z tego co pamiętam.. n/c

A co do Tedego.. w chwili obecnej robi komerceje ale kazdy wie ze robi to dla kasy i on powiedział publicznie ze spiewa dla kasy .. i za to pozostał szanowany w tej strefie hip hopu tak samo jak cały gibon skałd..

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

293 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie