Użytkownik
|
Kiedyś na forum był jakiś temat zapoczątkowany przez qwe. Doszło wtedy do dyskusji jaka ta policja jest, a czemu nie inna. Zamieszczam tutaj list wysłany do portalu ftb.pl, jaka ta policja jest i jak postępowała podczas znanego pewnie wszystkim Global Gathering.
„Witamy FTB. Nie wiem czy coś takiego was zainteresuje, ale ja i kilkunastu moich dobrych przyjaciół postanowiliśmy wystosować list otwarty do Komendy Głównej Policji w Warszawie odnośnie wydarzeń z 6 czerwca br. w Poznaniu. Chcieliśmy na ich ręce złożyć oficjalne podziękowania za dodatkowe atrakcje i zastrzyk adrenaliny przed imprezą Global Gathering. Wszyscy jesteśmy fanami gangsterskich filmów z Robertem de Niro i naprawdę doceniamy, że pierwszy raz w życiu (i mamy nadzieję, że nie ostatni) ktoś nami pomiatał jak chuliganami czy wręcz mordercami.
Jesteśmy naprawdę wdzięczni za chamskie odzywki, poniżanie nas, prawie trzydziestoletnich obywateli Rzeczpospolitej, w wielu przypadkach ojców i matek. Od wielu lat prowadzimy firmy, żyjemy kulturalnie w nudnej, szanującej prawa człowieka Unii Europejskiej i naprawdę fajnie, że przedstawiciele władzy pamiętają, że silna ręka to podstawa. Już się baliśmy, że do końca życia nic ciekawego się nie zdarzy, ale dzięki Wam, dzielnym poznańskim stróżom prawa, wiemy jak to jest być popychanym i rzucanym na ziemię twarzą w dół.
Zawsze chcieliśmy pojechać na Białoruś i nie mieliśmy dotąd okazji, więc serdecznie dziękujemy za tę lekcję życia. Ze względu na rok urodzenia nie pamiętamy wojny ani złotych czasów komunizmu, było więc niebezpieczeństwo, że nigdy nie dostąpimy zaszczytu trzymania rąk do góry przez pół godziny. Na szczęście jesteście wy – kochani poznańscy policjanci, cieszymy się, że przejęliście nawyki od gangstersko nastawionych ochroniarzy, bo ci niestety ostatnio zrobili się zbyt grzeczni i na imprezach zrobiło się nudnawo.
Artur i ekipa
PS Fajną macie pracę, pewnie odliczacie dni i godziny do takich imprez, głęboko żałujemy, że nie mieliśmy przy sobie żadnych środków odurzających, nie chcieliśmy aż tak psuć wam humoru”.
i co o tym sądzicie??
__
|
Użytkownik
|
Ale o co chodzi?
__
|
Użytkownik
|
nie wiem ale na GG09 bylo Above & Beyond, John Dahlback i Kyau&Albert <3 tylko ze mnie tam nie bylo -.-
__ 123
|
VIP
|
Chodzi o to jak policja trzepała naćpańców przed GG w Poznaniu
__
|
Użytkownik
|
Sety już dostępne?
__
|
Użytkownik
|
Ja sądzę, że oni poradzą sobie z tą sprawą bez wsparcia ludzi z esportu...
__
|
Użytkownik
|
za darmo chyba wpier... nie dostali.
__
|
Użytkownik
|
Jak już pytacie o sety to na club-nation.eu powinny byc, ale jak jescze nie ma to niedługo będą
__
|
Użytkownik
|
w mojej okolicy tez są tacy “policjanci”, którzy na poważnie to nadają się jedynie do tarcia chrzanu ...
__
|
Użytkownik
|
oni są wszędzie, lecz nie tam gdzie powinni. Zamiast łapać morderców, gwałcicieli i innych psychopatów to biorą pod nóż zwykłych ludzi którzy idą np. pobawić sie
__
|
Użytkownik
|
oni są wszędzie, lecz nie tam gdzie powinni. Zamiast łapać morderców, gwałcicieli i innych psychopatów to biorą pod nóż zwykłych ludzi którzy idą np. pobawić sie
Morderców i gwałcicieli też łapią, ale ci nie lecą do tv czy na portale i nie lamentują jacy to oni są pokrzywdzeni i jaka to policja jest zła. Media, czy to tradycyjne czy nowe typu właśnie internet, nie pokazują normalnej, codziennej rutynowej roboty, bo po pierwsze jest to dla ludzi nieciekawe (tak dla ludzi takich przykładowo jak ty, szukających ciągle jakiś sensacji, błędów w pracy policji, polityków i życiu każdego tylko nie swoim), a po drugie błędy, jakieś krzywe akcje, etc. (które ciężko żeby się nie zdarzały, zawsze jest pewien procent ludzi zwyczajnie nie nadających się do zawodu który wykonują, czy to będzie policja, czy straż pożarna czy wojsko) stały się już tak popularne, że pokolenie hdwp, jp jak i normalnie ludzie nieświadomie nie chcą już oglądać niczego innego. Zresztą narzekanie i zwalanie winy na policje, politykę, kościół, jakieś kurwa muminki, pokemony czy co to była za bajka gdzie się jakiś krzywych pedofilskich podtekstów doszukali jest temu społeczeństwu potrzebne do normalnego funkcjonowania nie mniej niż woda czy powietrze.
Powiedz mi jeszcze co ci do tego gdzie oni akurat są i co robią? Są różne wydziały i każdy zajmuje się swoją robotą i nic im do tego co robią inni. Więc nie wiem czemu się napinasz na jakiś facetów ze służb porządkowych co wpadli na jakąś imprezę, że nie latają za mordercami. Oni nie są od latania za pedofilami... Po prostu robią to co do nich należy. Do piekarza też masz jakieś pretensje, że piecze tylko chleb i bułki, a nie szyje dodatkowo ubrań, kładzie kafelek w łazience czy tańczy albo śpiewa w jakimś durnym programie? Jedni ścigają dilerów, inni latają za nieletnimi szczeniakami, inni zajmują się pedofilami, inni mordercami, jeszcze inni jakimś dzieciakiem czy studentem ładującym do sieci pirackie gry czy muzykę... To że jest więcej ludzi w tym wydziale, albo w tym, a nie w tamtym to inna sprawa, ale nie winny jest facet co przyjechał na jakąś imprezę, bo dostał takie wezwanie i takie miał polecenia... Jak przyjadą tam gdzie nie trzeba, chociaż nie jest to ich wina to od razu się ludzie pienią, jak paru dresów będzie wracać z takiej imprezy i przetrącą ci szczękę, a jeszcze śmiesznej jak będziesz szedł z dziewczyną i jej też coś zrobią to dostaniesz sraczki i jak będziesz cały z gówna z poobijaną mordą to będziesz znowu skomlał i wył czemu nie było tu policji i czemu nikt tam wcześniej nie przyjechał... I żeby nie było nie pracuję w policji, nawet nie darzę ich jakąś specjalną sympatią, ale lamentujących napinaczy nie lubię bardziej...
Policja to tylko jeden z organów, kontrolowany przez państwo. Nie jest idealny, ciężko powiedzieć nawet że dobry, ale w czym taki napinacz i tobie podobni są od nich lepi? Co takiego robisz, albo już zrobiłeś dla społeczeństwa, lepszego od policji poza napisaniem paru postów na esports? Chcesz tego czy nie są potrzebni, bo inaczej nawet nie wyszedłbyś z domu z przed tego monitora zza którego jedziesz po nich, nie wiem żeby się dowartościować, poprawić sobie samopoczucie czy tam po co...
I znając mentalność ludzi na tym portalu zaraz wpadnie tutaj wielki mędrzec qwe albo jakiś hwdp fan, porzuca wyzwiskami i na tym ten temat się skończy...
__
|
Użytkownik
|
ank3l wiesz co mnie dziwi? Że jestem normalnym człowiekiem, który też chodzi na imprezy i jeszcze nigdy nie miałem najmniejszego problemu z policją. Nie dostałem po łbie za nic, nikt mnie nie zwyzywał, ani nie potraktował jak śmiecia. I może dlatego nie chce mi się wierzyć, że tacy byliście niewinni i po prostu Was zaatakowali.
Aha, a co do pytania 'co o tym sądzicie?' - Sądzę iż pisanie sarkazmem do poważnej instytucji świadczy tylko o Waszym poziomie i zastanawiam się co chcecie tym osiągnąć. Gdybym ja dostał list otwarty, w którym przeczytałbym 'chcieliśmy podziękować za dodatkowe atrakcje','Jesteśmy naprawdę wdzięczni za chamskie odzywki, poniżanie nas(...)',
odpisałbym Wam na niego krótko - 'Nie ma za co.'.
Tyle. Idź sobie whineować na policję na forum firmy z innymi popkami.
__
|
Użytkownik
|
@diabSTER
za darmo chyba wpier... nie dostali.
Oj, zdziwilbys sie http://www.liveleak.com/view?i=259_1244299102
No i jeszcze jedno, gdyby za darmo wp****l nie dostali to BY NIE MIELI PRETENSJI !!!
@castiel
Morderców i gwałcicieli też łapią,
Tak, raz na 5 lat i bardziej ich interesuje to czy Kowalski postawil koszyk z truskawkami na sprzedaz w niedozwolonym miejscu niz kto zamordowal jego rodzine tydzien temu.
Daj spokoj, obecnie jesli stanie sie jakis wypadek to na policje nie ma co liczyc, kazdy o tym wie.
Poza tym mylisz sie. Tu nie chodzi o to czy policjant sie nadaje czy nie, tylko KTO TYM ZARZADZA.
Jakos dziwnym trafem polska policja nalezy do jednych z najgorszych w europie i nie ma znaczenia czy to jest oddzial policji z zielonej gory, szczecina, czy warszawy.
Zbieg obolicznosci? Wszyscy sie tak umowili?
A moze zabijaja nude w pracy, zgrywajac bohaterow? Zarobki nieskie, praca stresujaca to trzeba sie na kims wyzyc.
Popytaj sie osob pracujacych w policji jak wygladaja realia.
Gdy do policj nie trafiaja osoby prawe, chcace utrzymac wzgledy (i rozsadny!) porzadek, dbac o bezpieczenstwo obywateli, tylko po to by
MIEC jakakolwiek prace, no to sie nie dziw, ze jest jak jest.
Gdy wypadkowi ulegnie zwykly obywatel to machnie sie reka, spisze zeznania i do widzenia- daj mi spokoj.
Gdy natomiast wypadkowi ulegnie jakis posel, nawet drugoligowy, to natychmiast stawia sie cala komende na nogi, powoluje ekspertow itd
Fajnie, ale ja pie****e taki interes, placic podatki na cos co i tak nie dziala. Nawet glupi, zidiocialy zul by takiego interesu nie zrobil.
Sposobow na poprawe polskiej policji jest mnostwo, chociazby decentralizacja czy zlikwidowanie centralnego finansowania (co jest wynikiem tego, ze pieniadze zamiast trafiac do kieszeni gmin i powiatow, trafiaja w lapy panstwa i dopiero przemielone resztki trafiaja do miejsca przeznaczenia.
@Forem
ank3l wiesz co mnie dziwi? Że jestem normalnym człowiekiem, który też chodzi na imprezy i jeszcze nigdy nie miałem najmniejszego problemu z policją. Nie dostałem po łbie za nic, nikt mnie nie zwyzywał, ani nie potraktował jak śmiecia. I może dlatego nie chce mi się wierzyć, że tacy byliście niewinni i po prostu Was zaatakowali.
To ja Ci powiem jeszcze lepiej, ja nie zrobilem w zyciu NIC co mogloby byc karalne, a nie raz trafilem na policjantow w zlym humorze.
Sorry ale jak porownuje to polskie gestapo z angielska policja (ktora jest slynna na calym swiecie) to az zal dupe sciska.
Tam pracuja ludzie i cechuja sie ludzkimi odczuciami oraz wyrozumialoscia.
Tutaj u nas jest czesto zupelnie odwrotnie.
Gdybym ja zatrudnial policjanta (a zatrudniam, bo place podatki), ktory zachowuje sie w ten sposob to po 2 dniach bym mu podziekowal i zasugerowal prace w sektorze wieziennym.
Ale i tak najgorsi sa urzednicy panstwowi, ktorzy zdaja sobie sprawe, ze sa bardziej nietykalni od policji i pozwalaja sobie na naprawde wiele, natomiast im zrobic mozna niewiele.
__
|
Użytkownik
|
A ten dalej troluje, normalnie kuchnia ekspert.
btw to policja z USraju tępa strzało.
__
|
Użytkownik
|
a w sobote dostalem mandat za “czyn nieobyczajowy”, w skrocie za sikanie na trawe (o 1 w nocy).
Jeszcze na dolek mnie zawineli, zero szacunku dla tych sk#rwie#i i ich prowokacji, sa mocni tylko w lapaniu 15 latkow pod blokiem.
Lepiej siostre miec w budelu, niz brata w policji.
HWDP.
__ Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
@xionc
btw to policja z USraju tępa strzało.
No to ty nie powiesz, kretynie : o
Napisz wiekszymi literami, bo nie wszyscy moga doczytac.
Ku***a 22 lata a glupi jak pies...
@Kombatant
Pies na trawnik sikac moze, ale obywatel juz nie.
Normalnie parodia, zwlaszcza, ze to bylo o 1 w nocy.
__
|
Użytkownik
|
@kombatant - wkur*iliscie mnie to wam jade, tepe ch*je !
@xionc - japa sku*wysynu
__
|
Były Redaktor
|
Mędrzec przemówił po raz kolejny. Słuchać się go, albowiem prawdę i tylko prawdę wam powie!
Qwe, ktoś cie tu jeszcze traktuje na poważnie?
Nie zauważyłem : (
__
|
Użytkownik
|
Bo co? Nie spinaj się tak bo ci żyłka w dupie pęknie małolacie
__
|
VIP
|
Najsmieszniej jest, jak ludziom piszacym wszedzie HWDP dzieje sie jakas krzywda, nawet jak im ukradna komorke to od razu potulnie na komende...
__
|
VIP
|
Z tego co slyszalem to Policja ostro jechała przed GG i zdarzaly sie jej przesadzone reakcje. Z drugiej strony zatrzymali 65 osob z prochami i to nie z trawka tylko prawdziwym gownem. Nie mowiac juz o tym ze trudno bylo na tej imprezie znalezc ludzi ktorzy nie byli naspeedowani.
Kombatant, Qwe - a co Wy k.rwa psy jesteście ze na trawniku zalatwiacie potrzeby fizjologiczne?
__
|
Użytkownik
|
Vicek, duzo jest takich malolatow, innych towarzyskich przytakiwaczy i sprzedawczykow.
Nie oceniaj ludzi i nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.
wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!
|
Użytkownik
|
gdzies trzeba oddac mocz, jak nie ma zadnej publicznej toalety.
Lepiej na trawniku w ustronnym miejscu niz w smietniku, czy pod murem.
Wychodzac na nocke zycie pisze rozne scenariusze, a ty jestes frajerem ze i takie rzeczy pytasz?
|
VIP
|
Dodam od siebie tylko epizod w Londynie.
Jakieś głupie babsko zrobiło burdel na skrzyżowaniu i policjant z drogówki pośpieszył ją opierdolić i pokierować.
Gdy droga była odblokowana to ludzie którzy mogli już przejechać zwalniali i podawali rękę policjantowi dziękując mu.
Nie dożyję czasów kiedy coś takiego będzie w Polsce powszechne :-]
__ Ta strona umarła...
|
VIP
|
Moze takie akcje ze strony policji zaczna skutkowac, a cpuni i dilerzy zaczna trzasc portkami i nie bedzie ich tak ciagnc na imprezy gdzie zwykli ludzie ida po to, zeby sie pobawic. nie wiem jak to wyglada od kuchni wiec nie bede rozwijal.
__
|
Użytkownik
|
@qwe
Po pierwsze nie mam zielonego pojęcia czemu dajesz mi przykład amerykańskiej policji w topicu pierwotnie nazwanym ,,Kolejny popis polskiej policji”. Po drugie najpierw się zastanów pisząc takie brednie o tym że na policję nie można liczyć: kiedy 3/4, a może i nawet więcej społeczeństwa nie upomni się o pomoc; najzwyczajniej w świecie boją się agresora tak jak i wspomnianej pomocy. Wszystko się bierze z tego typu nurtów, ideologi, subkultury czy jak to do ch... pana inaczej nazwać w której policja przybiera miano ,,niszczycieli” marzeń polskiej młodzieży (w szczególnych wypadkach nawet do lat 40 ><') która pragnie tylko: wypicia piwka przed komendą stołeczną, zażyciu jak największej ilości chemii na imprezach typu w/w, a potem na rozwaleniu jak największej ilości łbów na chodniku pobliskiego osiedla (bo jestem wyrezany w kosmos i dajcie mi przeciwnika!). Póżniej łażą po ,,forach tematycznych, ale nie tematycznych na ten temat” skarżąc się na policje że wyzywali ich (zapewne od narkomanów) i dostali pała po głowie bo ledwo stali na nogach stwarzając niebezpieczeństwo dla innych bawiących się w normalny sposób ludzi. Więc się nie dziwcie że policja reaguje w tak drastyczny sposób, oni też mają wszystko w porządku z receptorami odpowiadającymi za strach. Przytoczyłem przykład młodzieży nie z byle jakiego powodu, powiedzcie mi ile osób (wykształconych) w wieku 30-40+ skarży się na polską policję (że ich za darmo pobili)?
PS Ja mając lat 18 (prawie) nie narzekam na skuteczność tego organu państwowego. Kiedy tylko robi się jakaś boruta na klatce czy też osiedlu zawsze są na czas. Jest to przynajmniej fajne urozmaicenie szarego dnia, czy też przytoczenie miłej rozmowy na temat dzieci hwdp. Których z miejsca serdecznie pozdrawiam ;O.
__
|
Użytkownik
|
@Kombatant
Sorry, ale nie pisz tak jakbyś chciał porównywać prawa ludzi do praw zwierząt.
Ludzie są trochę bardziej ogarnięci i nie srają ani nie leją pod siebie gdzie
popadnie jak zwierzęta, po to właśnie wymyślono kible i kanalizację
i to już w starożytności... Wyobrażasz sobie idąc na spacer do parku
czy na miasto i oglądać srających i szczających ludzi co 5m?
Tak, raz na 5 lat i bardziej ich interesuje to czy Kowalski postawil koszyk z truskawkami na sprzedaz w niedozwolonym miejscu niz kto zamordowal jego rodzine tydzien temu.
Znowu uogólniasz i wrzucasz ich do jednego worka. Tak służby porządkowe interesuje co za syf przy dworcu rozstawił kowalski i ich obowiązkiem jest tego kowalskiego razem z jego zabawkami usunąć, co wykonują. Do hydraulika też masz pretensję że naprawia rury? Taki jego zawód i po prostu wykonuje swoją pracę.
Ludzi z wydziału kryminalnego mimo tego co o nich sądzisz interesuje kto zabił i zajmują się ściganiem takich ludzi i to co co dzień, nie raz na 5 lat, ale ty masz za bardzo spaczony umysł głupimi filmikami z youtube, durnymi programami z tvn’u typu uwaga czy innym szajsem żeby to zrozumieć.
Jeszcze co do tego faceta od truskawek, bo gdzieś tam o nim czytałem że firma w której pracował splajtowała, on stracił pracę, a ma na wychowaniu dzieci czy coś takiego. No to jak najbardziej trzeba mu współczuć, przykro się robi jak firmy upadają i ludzie tracą pracę i mam do tego człowieka jak najbardziej szacunek, że się nie załamał, ogarnął się i stanął na wysokości zadania i wymyślił szybko jak zarobić pieniądze na dzieci. Jednak jest prawo, mimo że chyba każdy, ja także, policje być może też nie miała do niego pretensji że się tam rozstawił. Jednak ktoś to zgłosił, bo straż miejska nie przyjechała tam sama z siebie i jak dostali zgłoszenie to musieli go stamtąd zabrać, czy tego chcieli czy nie. Oni wykonują polecenia, a nie osądzają czy ktoś robi dobrze czy źle. Gdyby się tak nie stawiał, wszystko dałby się załatwić przy odrobinie chęci z obydwu stron, ale on nie chciał się przenieść, więc straż miejska nie miała wyboru. Fakt, że cała ta akcja wyglądała co najmniej dziwnie, bo facet zaczął panikować, rzucać się, oni musieli zareagować stanowczo, ale w USA czy gdzieś ten facet dostałby z paralizatora czy pałą w łeb i tak by to najprawdopodobniej wyglądało... To nie wina straży miejskiej czy policji, że firma upadła i facet stracił pracę, ale dostali wezwanie to wykonali swoją robotę i moim zdaniem nie najgorzej.
Daj spokoj, obecnie jesli stanie sie jakis wypadek to na policje nie ma co liczyc, kazdy o tym wie.
Twoim zdaniem i 50% społeczeństwa tak, na szczęście wasze zdanie ma się nijak do rzeczywistości.
Poza tym mylisz sie. Tu nie chodzi o to czy policjant sie nadaje czy nie, tylko KTO TYM ZARZADZA.
Jakos dziwnym trafem polska policja nalezy do jednych z najgorszych w europie i nie ma znaczenia czy to jest oddzial policji z zielonej gory, szczecina, czy warszawy.
Zbieg obolicznosci? Wszyscy sie tak umowili?
Skąd masz takie informacje? Pokaż mi ludzi z europy, oczywiście z poza Polski, którzy uważają naszą policję za najgorszą w europie? Albo znajdź mi jakiś ranking, przygotowany obiektywnie przez jakiekolwiek europejskie państwo poza Polską.
A moze zabijaja nude w pracy, zgrywajac bohaterow? Zarobki nieskie, praca stresujaca to trzeba sie na kims wyzyc.
Popytaj sie osob pracujacych w policji jak wygladaja realia.
Gdy do policj nie trafiaja osoby prawe, chcace utrzymac wzgledy (i rozsadny!) porzadek, dbac o bezpieczenstwo obywateli, tylko po to by
MIEC jakakolwiek prace, no to sie nie dziw, ze jest jak jest.
Akurat znam realia i wiem jak wygląda praca policji i nie ma tu zbyt wiele wspólnego z tym co pokazują w tv czy tym co opisują jakieś internetowe szmatławce typu dziennik, gazeta. Tak się składa, że znam dziewczynę, która chodziła ze mną do technikum, tylko przez miesiąc, a może nawet mniej, bo przepisała się do szkoły policyjnej. Normalna dziewczyna, jeszcze nawet nie pełnoletnia i już wiedziała, że chce pracować w policji. I co myślisz że wybrała ten zawód z jakiego powodu? Łatwa kasa, mało roboty etc? Gdyby tak było zostałaby w technikum informatycznym... Tam pracują nie tylko ludzie z przypadku... Widzisz znam paru, ba nawet mam w rodzinie 2 i złego słowa o nich powiedzieć nie mogę...
Gdy natomiast wypadkowi ulegnie jakis posel, nawet drugoligowy, to natychmiast stawia sie cala komende na nogi, powoluje ekspertow itd
Tutaj masz rację, ale to nie jest wina ludzi tam pracujących. Tak jest od wieków, jeszcze przed powstaniem demokracji tak było.
Fajnie, ale ja pie****e taki interes, placic podatki na cos co i tak nie dziala. Nawet glupi, zidiocialy zul by takiego interesu nie zrobil.
Sposobow na poprawe polskiej policji jest mnostwo, chociazby decentralizacja czy zlikwidowanie centralnego finansowania (co jest wynikiem tego, ze pieniadze zamiast trafiac do kieszeni gmin i powiatow, trafiaja w lapy panstwa i dopiero przemielone resztki trafiaja do miejsca przeznaczenia.
Ja czasami mam wrażenie że taki “głupi zidiociały żul” wie o życiu i ma więcej do powiedzenia od ciebie i to na wiele tematów. Obrażasz ludzi jakbyś nie wiadomo z jakiego powodu był lepszy i wiedział o wszystkim więcej. Swoje sposoby na reformy policji możesz sobie wypisać na kartce i podetrzeć się nią. Co ma do powiedzenia w sprawie polityki, policji, rządzenia człowiek który zna 1/1000 faktów które podadzą mu jakieś media. Oglądasz sobie tv i dla ciebie decyzja podjęta przez jakiegoś polityka/polityków jest bez sensu i oczywistym dla ciebie jest to że podjąłbyś inną, ale prawda jest taka że znasz 1/1000 faktów i dla nich, z ich wiedzą decyzje które podejmują i wybory których dokonują często są oczywiste albo się okazuje, że wybór jakiego dokonali wcale nie był wyborem, a koniecznością. Każdy, w tym i politycy mają pełno pomysłów i idei co zrobią jak to oni zaczną decydować, a potem kiedy dostają taką możliwość okazuje się, że nic nie jest takie proste jak się wydawało, prawie nic się nie da zrobić i wszystko ich przerasta. Oni też kiedyś byli ludźmi takimi jak ty, z pomysłami i dopóki nie mieli okazji się przekonać, że nie wszystko jest takie proste i czarno białe jak się wydawało myśleli podobnie.
Gdy droga była odblokowana to ludzie którzy mogli już przejechać zwalniali i podawali rękę policjantowi dziękując mu.
Nie dożyję czasów kiedy coś takiego będzie w Polsce powszechne :-]
W Polsce nie tyle policja jest zła, bo jest nie dużo gorsza niż w innych krajach
co społeczeństwo jest po prostu za głupie żeby samemu wyciągać
wnioski i budować swoje poglądy, a nie łykać wszystko z mediów.
__
|
VIP
|
Onion, nie szkoda Ci czasu na obszczymurków?
__
|
Użytkownik
|
Haha co za hipokryci. Sami jak się napiją to pewnie szczają gdzie popadnie, bo publicznych 'toi toiów' nie uświadczysz zbyt często.
__
|
Użytkownik
|
fronki frajerze, pie#dolisz glupoty na rowni z NIEKTOR?YMI uzytkownikami tego forum.
edit.
MOZNA NIE PIC ALKOHOLU i MOZNA NIE BRAC NARKOTYKOW, ale sikac i srac to juz chyba mozna.
Nie fart, bo nie ma publicznych toalet i nic sie nie poradzi.
|
Użytkownik
|
Oglądałeś “Dzień Świra”?
__
|
Użytkownik
|
panowie z gwizdkami i w bialych rekawiczkach dostali wpier... ?
__
|
Użytkownik
|
"Dodam od siebie tylko epizod w Londynie.
Jakieś głupie babsko zrobiło burdel na skrzyżowaniu i policjant z drogówki pośpieszył ją opierdolić i pokierować.
Nie dożyję czasów kiedy coś takiego będzie w Polsce powszechne :-]”
w polsce po takim czyms synek odrazu by uderzyl na forum i wypisywal jaka to policja zla i niedobra, hwdp etc.
__
|
Użytkownik
|
@soofka
Mędrzec przemówił po raz kolejny. Słuchać się go, albowiem prawdę i tylko prawdę wam powie!
Ja****, ale z ciebie kretyn. Z kazdym dniem przebijasz samego siebie, jakim tepym ryjem trzeba byc, by takie rzeczy pisac. Idz lepiej posluchaj swojego idola, historyka.
Qwe, ktoś cie tu jeszcze traktuje na poważnie?
ciebie juz dawno przestali
@Onion
Kombatant, Qwe - a co Wy k.rwa psy jesteście ze na trawniku zalatwiacie potrzeby fizjologiczne?
U siebie na wsi poza domem, owszem- bo znacznie wygodniej i jakos NORMALNIEJ.
Co do miasta. Wybuduj wiecej toalet za pieniadze socjalne to ludzie nie beda jszczac po trawnikach i koszach, bo co jak co, ale toalet w polskich miastach brakuje i to bardzo.
I tak jak Kombatant powiedzial, lepiej na trawnik, niz komus pod sklep. No chyba, ze Ty o pierwszej w nocy lejesz w pieluche.
@alien
Angielscy policjanci to naprawde sa LUDZIE, czego nie mozna powiedziec o tym postkomunistycznych w naszym kraju.
@diabSTER
Po pierwsze nie mam zielonego pojęcia czemu dajesz mi przykład amerykańskiej policji w topicu pierwotnie nazwanym ,,Kolejny popis polskiej policji”.
Juz spiesze z wyjasnieniami, bo ludzie cos ciezko kapuja.
Otoz to byl przyklad, ze za darmo wpie***l dostac mozna, niezaleznie od kraju. W polsce takich przypadkow tez jest pelno.
Po drugie najpierw się zastanów pisząc takie brednie o tym że na policję nie można liczyć: kiedy 3/4, a może i nawet więcej społeczeństwa nie upomni się o pomoc; najzwyczajniej w świecie boją się agresora tak jak i wspomnianej pomocy.
No tak, patrze w profil i widze, ze za mlodys bys pamietal, ja tez, ale spytaj sie swego ojca. Otoz tez bredzisz, dlaczego.
Dlatego, ze 6/7 a nawet wiecej spoleczenstwa kiedys, gdy nie bylo panstw policyjnych, samo sobie radzili i to ze znakomitym skutkiem.
Gdy przestepca popelnil zbrodnie, a sasiedzi wiedzieli, ze to on, TO ONI wymierzali mu sprawiedliwosc i nie boj sie, zadnych zadym czy nieporozumien nie bylo, ludzie chcieli zyc w spokoju i kazdy chwast wyrywali bez zawachania.
Dzisiaj?? Dzisiaj to chocby cie zgwalcili to musi przyjechac policja, poszukac dowodow, wszczynac dochodzenie itp itd.
I dzisiaj przestepca jest PRAWNIE chroniony przez panstwo- bo dowody nie zawsze sie znajda.
Tak samo jak bylo na jednej ze wsi (pokazywali w TV), gdzie mieszkancy nie mogli sie doprosic twojej kochanej policji by interweniowala i zrobila cos z osiedlowym zawadiaka. Takich spraw jest pelno, w blokach mieszkaja byli wiezniowie, ktorzy zastraszaja cale bloki, ludzie sie boja i... NIC NIE MOGA ZROBIC! Jeszcze 20 lat temu taki delikwent zostal by zlinczowany przez mieszkancow na drugi dzien, a osoby ktore mialy w glowie podobne pomysly szybko nabraly by pokory, BO BY WIEDZIALY, ZE PRZECIW SOBIE MAJA WSZYSTKICH OBYWATELI.
Policja olewa totalnie, niedawno ode mnie z Pajeczna chlopak, 17 lat, wyjechal do Warszawy do pracy. 3 dni pozniej wylowiono go z rzeki, martwego.
Policja uznala, ze popelnil samobojstwo, skoczyl z mostu - BO TAK LATWIEJ. Co ich obchodzi chlopaczek z jakiegos 5 tysiecznego Pajeczna oddalonego o 400km.
Przypadkow ode mnie z zycia znam setki, sam niejednokrotnie przekonalem sie o “skutecznosci” naszej policji.
Gdy przestepstwo popelni jakias osoba ktora mieszka jeszcze z rodzicami, to wole isc do jego rodzicow i naskarzyc, bo zazwyczaj ojciec spusci mu porzadny wpie***l, co jak narazie zawsze skutkowalo.
A niedlugo? Niedlugo dzieci nie bedzie wolno bic! A co dalej? Pewnie jak w USA, ze rodzice beda straszyc policja wlasnych rodzicow.
W przyszlosci moze bedzie tak jak pisal Orwell, dzieci beda donosic na wlasnych rodzicow.
Wszystko się bierze z tego typu nurtów, ideologi, subkultury czy jak to do ch... pana inaczej nazwać
Po czesci tak, ale wieksza role odgrywa tu oglupiacz- telewizja, oraz BRAK ZAJEC DLA MLODZIEZY !!!
Co taka osoba ma ze soba zrobic w wolnym czasie?? Nie kazdy lubi gry komputerowe i zakupy. Zamiast na wycieczke, pojdzie na piwo, bo pieniadze na wycieczke zabierze mu panstwo, odda unii, a unia oplaci cymbalow prostujacych banany.
Póżniej łażą po ,,forach tematycznych, ale nie tematycznych na ten temat” skarżąc się na policje że wyzywali ich
Przejrzyj sobie ostatni temat na esp o polskiej policji. Znajdziesz tam wypowiedzi przeczace Twojej tezie, ze sa to glownie osoby nacpane, pijane, awanturujace sie w nieslusznej sprawie etc.
Przytoczyłem przykład młodzieży nie z byle jakiego powodu, powiedzcie mi ile osób (wykształconych) w wieku 30-40+ skarży się na polską policję (że ich za darmo pobili)?
A co dzisiejsza mlodziez ma do roboty? Wyksztalcono armie idiotow. Kiedys dzieci budowaly zabawki z CZEGOKOLWIEK, rozwijaly przy tym kreatywnosc, pomyslowosc, byly zaradne.
Dzisiaj dzieciaki czesto nie maja co robic, lataja z kluczami przywieszonymi do szyi i czekaja az ich matka, feministka, wroci z pracy.
@Fronki
Onion, nie szkoda Ci czasu na obszczymurków?
Za to tobie nie szkoda czasu, na przeszukiwanie tych tematow w poszukiwaniu Oniona i odpisywaniu mu???
Napisz mu to na gg, i nie liz dupy przy wszystkich. Szkoda, ze jeszcze nowego tematu nie zalozyles, by mu to powiedziec.
@virek`
w polsce po takim czyms synek odrazu by uderzyl na forum i wypisywal jaka to policja zla i niedobra, hwdp etc.
Nieprawda, bo w Anglii policja opieprzyla babke w slusznej sprawie. W polsce policja czepia sie do WSZYSTIEGO.
Ze o 1 w nocy bez swiatel jedziesz po wsi, gdzie cala droga jest oswietlona latarniami. W Anglii by otworzyli okno i powiedzieli, zebys uwazal.
W polsce dostalbys mandat i pewnie spuszczenie powietrza z opony.
Takie sa realia, nikt bez powodu na policje sie nie skarzy.
__
|
Użytkownik
|
Policja jako sam organ jest potrzebna, ale i tak nad używa swojej''władzy'' jak kazdy kto takowa posiada...
__ 123
|
Użytkownik
|
@Dzium
Dokladnie. A czy wyobrazalbys sobie prywatne oddzialy policji stosujace roznego rodzaju naduzycia?
Wiadomo, ze prywatne= lepsze, panstwowe= beznadziejne (w porownaniu do prywatnego).
Zaraz ktos tu pewnie cos napisze, ale odpowiedz mam juz przygotowana, wiec niech przemysli 2x to co napisze
__
|
Użytkownik
|
Zaraz ktos tu pewnie cos napisze, ale odpowiedz mam juz przygotowana, wiec niech przemysli 2x to co napisze
Nauczyłeś się czytać w myślach?
__
|
Użytkownik
|
Nie czyta w myslach. On WSZYSTKO wie.
__
|
Użytkownik
|
Masz qwe przed chwilą przez przypadek nawinął mi się jakiś artykuł o policji.
Przeczytaj sobie, utwierdzisz się w przekonaniu jaka to policja/straż miejska
jest zła i będziesz mógł spać spokojnie w przekonaniu, że jak zwykle masz
rację i może przez parę dni nie będziesz odczuwał potrzeby snucia
nowych teorii spiskowych i dzielenia się nimi na esporcie
INTERWENCJA - Jak biją stróże prawa
__
|
Użytkownik
|
@Castiel
Wez dzieciaku wracaj tam, gdzie jestes w czyms dobry, czyli do swiata pokemonow.
Po pierwsze zapoznaj sie najpierw ze znaczeniem slowa teoria spiskowa, glabie.
Po drugie, nie twierdze, ze policja i straz miejska jest zla, twierdze tylko, ze nie wypelnia nalezycie swoich obowiazkow, jesli nie potrafisz dostrzec roznicy to bardzo mi przykro.
Trzy, mam mase znajomych w policji, nawet kumpla z grupy z uczelni, wystarczy, ze polsucham co oni maja do powiedzenia jak to wyglada od srodka.
__
|