Lekcja historii dla fronkiego i nie tylko

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
RCTWosiris

2009-05-30 20:28:10

Specjalnie dla Ciebie Fronki (czuj się wyróżniony) moi koledzy z UJ zmontowali filmik ukazujący WE o jakiej nie śniłeś.

http://www.youtube.com/watch?v=ge48u607y5Y - lekcja pelna ironizmu

Dziwne jest, że Parlament Europejski nie widzi żadnego problemu w fakcie zabijania dzieci nienarodzonych i popiera badania na ludzkich embrionach, bierze natomiast w obronę małpy, zakazując dokonywania doświadczeń naukowych na tych istotach. Widocznie w EP obok posłów “z ludzką twarzą" zasiądają też “osoby” z małpim obliczem.

A, i co do UE jako jednego państwa, nie zgrywaj idioty i nie kryj sie traktatem z Maasticht, ponieważ przeciętny obywatel go nie czytał (czyli pewnie jakieś 99% społeczeństwa) a UE, ktora jest w stanie sfinansować europejska propagandę na kazdym poziomie (nawet przedszkolnym, ostatnio dziecko kolezanki zwierzalo sie, ze musieli malować flagi UE w przedszkolu) nie mogla zagwarantowćc dostępu do tego dokumentu dla każdego mieszkańca (choćby parę kopii na kazdą bibliotekę, pieniądze niewielkie w porownaniu z tym jakie głupoty ten euroszmelc jest w stanie nam “zafundować".

Angela Merkel sama przyznała, że traktat lizboński miał być niezrozumiały dla przeciętnego obywatela i tutaj wymówki już nie masz.

Jeszcze wkleję tutaj mój komentarz z innej strony:

Jak się dokarmia dłuższy czas zwierzęta, to później same nie umieją zdobyć pożywienia, bo są przyzwyczajone, że spada im “z nieba” - tracą instynkt i wolę przetrwania. Tyle lat socjalizmu w Polsce spowodowało, że ludzie boją się wziąć życie we własne ręce - potrzebują żeby w 80% ich życie układało państwo i cała banda biurokratów. Ciemna masa nie wie, że za te usługi musi płacić słoną kasę, która kryje się w rozmaitych podatkach. To opodatkowanie powoduje, że mało kto chce prowadzić legalny biznes i nie ma na rynku miejsc pracy, a dużą część w gospodarce stanowi szara strefa.. Trzeba sobie uzmysłowić, że nic nie jest darmowe, za wszystko się płaci, a w socjalizmie kilkakrotnie więcej, bo państwo tworząc rozmaite struktury jak NFZ, czy ZUS musi zatrudniać urzędasów, płacić im pensje i utrzymywać ich rodziny oraz zapewniać wszystkie możliwe świadczenia, do tego tworzy jeszcze budynki, a wszystko z pieniędzy ludzi pracujących w sferze produkcyjnej. Wiadome jest, że jeżeli urzędnik może decydować komu przyznać dopłatę, kogo zwolnić z podatku, komu przydzielić koncesji lub licencji to ma nad takim człowiekiem władzę. Im więcej biurokracji tym większa korupcja i żadna komisja do walki z korupcją niczego nie zdziała, bo w niej też pracują ludzie, wśród których będą tacy którzy chętnie przyjmą coś pod stołem. Dopóki o bogactwie człowieka będzie decydował urzędnik dopóty będzie bieda. Jedyne co może zmniejszyć korupcję, to wolny rynek i jak najmniej ingerencji państwa w gospodarkę. Banda polityków przy władzy wmawia ludziom, że państwo jest od tego żeby wszystko ludziom zapewniło: jedzenie, naukę, służbę zdrowia, pracę. Państwo nie jest od tego, ono powinno tylko tworzyć warunki do funkcjonowania: zapewnić bezpieczeństwo zewnętrzne (wojsko), bezpieczeństwo wewnętrzne (policja), zadbać o dobre prawo, takie samo dla każdego. Polityk, który mówi prawdę i to co myśli nie ma szans. Lud zawsze zagłosuje na tych co powiedzą, że każdemu wszystko dadzą, tylko moje pytanie skąd?? Państwo nie ma żadnych pieniędzy poza tymi które zbiera w podatkach ze sfery produkcyjnej. Państwo nie jest tworem nadludzkim, które jest ponad wszystkim i za pomocą magii tworzy zakłady, w których czarodziejską mocą cudną wytwarza się wszystkie dobra znane ludzkości i jeszcze produkuję masę pieniędzy, którą rozdaje ludziom co by ci mogli te dobra nabyć. Ludzie nie mają pojęcia czym jest pieniądz. Żebyś mógł kupować dobra, to ktoś musi je wytwarzać. Ktoś musi podjąć ryzyko (zaciągnąć kredyt, pożyczyć pieniądze od rodziców) i stworzyć firmę, albo jak nie może lub nie potrafi to zatrudni się u tego, który potrafi. Jeden hoduje zwierzęta, drugi mieli mąkę, trzeci wytwarza meble, ktoś bierze surowce od rolnika i je przetwarza, wypieka chleb, albo robi kiełbasę itd. Następuje wymiana dóbr i żeby w niej uczestniczyć trzeba pracować, robić coś za co można wymieniać się z innymi. Pieniądz ułatwia tylko tą sprawę, bo gdybyś dajmy na to uprawiał fasolę, a chciał sobie kupić kurę na rosół, to musiałbyś pójść do hodowcy kur żeby wymienić się z nim za fasolę. Mogłoby się jednak zdarzyć, że hodowca kur nie potrzebowałby twojej fasoli a chciałby np. trochę mąki. Więc najpierw musiałbyś znaleźć młynarza, który chce trochę fasoli, zamienić się z nim za fasolę, a następnie za tą mąkę wymienić się za kurę. Dlatego powstał pieniądz, który jest towarem uniwersalnym, ale muszącym mieć pokrycie w tych wszystkich dobrach. Bo co z tego, że państwo nadrukowałoby pieniędzy i byłoby ich więcej od tego co możemy sobie za nie kupić. Nastąpiłaby inflacja, czyli spadek wartości tego dodrukowanego pieniądza. Dlatego Państwo nie może drukować pieniędzy bez pokrycia. Każdy chciałby mieć dużo pieniędzy i nie pracować, tylko kto wtedy wytwarzałby te wszystkie dobra i usługi, które można byłoby za nie kupić. Problemem w Polsce jest protekcjonizm państwa, czyli ingerencja we wszystkie dziedziny życia, a zwłaszcza gospodarkę, bo ci ludzie którzy produkują dobra i usługi muszą utrzymywać tych co nic nie wnoszą i nie mają się czym wymienić, a przecież muszą coś mieć ? są to wszelkiej maści urzędnicy. Oczywiście administracja w państwie musi istnieć, ale nie taką skalę jak teraz. Demokracja to zły ustrój, bo głosują w nim wszyscy, a większość ludzi nie zna mechanizmów działania rynku, i państwa i skąd się co bierze, za to każdy chce mieć pełny brzuch i myśli, że najlepszym rozwiązaniem jest głosować na tych co mówią że dadzą. W demokracji nie wygra ten co ma rację i wie jak zorganizować państwo tylko ten co ma większość stąd wniosek, że demokracja prowadzi do socjalizmu. Karol Marks mówił, że aby stworzyć socjalizm wystarczy wprowadzić demokrację. W demokracji parlament wybiera się na 4 lata i ten mając te swoje ?5 minut? będzie się starać zagarnąć pod siebie jak najwięcej, a do tego będzie utrzymywał socjal na wysokim poziomie w nadziei, że lud da mu jeszcze jedną szansę. Wyżywienie tej całej bandy i tych wszystkich kolesi to straszny ciężar dla społeczeństwa, za to wyżywienie jednego króla to błaha sprawa. Król będzie chciał żeby państwo było silne bo wie, że po nim odziedziczy go któreś z jego dzieci. Król będzie myślał długookresowo i patrzył w przyszłość. W sumie to jak będzie wyglądała władza nie ma takiego znaczenia, najważniejsze jest aby władza nie wtrącała się w gospodarkę, i żeby w kraju najwyższą wartością była ochrona własności prywatnej, a do tego musi istnieć praworządność, niezawisłe sądy. Pozdraiwam!

I pamietaj fronki

Pojęcie „teorii spiskowej”, czy też „spiskowej teorii dziejów”, które ma
ośmieszyć każdego, kto śmiałby węszyć w nie swoich sprawach, zostało ukute w
XX wieku. Wcześniej było oczywiste, że spiski i spiskowcy istnieją. Teraz, to
bajki dla „naiwnych”, „pieniaczy” i „wariatów”… …o przepraszam, zapomniałem że
to GW, chodziło mi oczywiście o „normalnych inaczej”. U zarania XXI wieku,
ludzkość pozbyła się spisków. Spiskowcy wyginali jak dinozaury. Spadł na nich
meteor demokracji światowej. Niektórzy (patrz: „Oni”) twierdzą, że spisków nie
tylko nie ma, ale także nigdy nie było. Już niedługo może się okazać, że „15
marca, niejaki Juliusz C. (66 l.), w czasie drogi do Senatu potknął się i 27
razy nadział na rylec”.

Tyle ode mnie.

I apel do reszty:

nie słuchajcie tego gościa i nie idźcie na wybory jeżeli nie wiecie na kogo głosować.
Demokracja to promil w historii dziejów ludzkości a już potrafił niezły syf nam tutaj zdziałać.

pozdrawiam wszystkich myślących, którzy nie łykają każdej proeuropejskiej głupoty z książek

__

Użytkownik
Kombatant

2009-05-30 20:35:22

Qwe, nie jakaj sie.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
MarzZz

2009-05-30 21:01:35

przecież to nie qwe :o

__

Użytkownik
MASTER-K

2009-05-30 21:26:31

i gościu sie po to rejestrował aby na forum o “esporcie” żeby walnąć taki temat mocne.

__

Zbanowany
T1x

2009-05-30 21:27:26

Może przyswieca mu piekny, szczytny cel. Zartowalem..

__

Użytkownik
RCTWosiris

2009-05-30 23:01:24

Witam!
Zarejestrować musiałem się na nowo z paru powodów. Np. takiego, że poznałem fronkiego osobiście jeszcze za czasów, gdy grałem w CoD’a a nie chcę go urazić (obecnie może traktować powyższego posta jako wypowiedź jakiegoś anonima, choć liczy się treść a nie autor).

Druga sprawa to fakt, że dawno się tutaj nie logowałem, zazwyczaj przegladalem newsy oraz posty na offtopicu i po prostu nie pamiętam mojego wymyślnego hasła, a raczej jego końcówki.

Trzecia sprawa to zbliżające się wybory do Europäisches Parlament.
Jako patriota poczuwam się do odpowiedzialności informowania moich rodaków o tym jaka propagandą jesteśmy wszyscy karmieni.

Ludzie, weźcie książkę z wypisanymi założeniami III Rzeszy i Unii Europejskiej, przeczytajcie, przemyślcie.
Historia zatacza koło i do niektórych osób po prostu nie może to dotrzeć.
Nie mogą dopuścić do siebie myśli, że tak naprawdę nie jesteśmy wolni i znowu Ci sami ludzie, architekci ZSRR pomagają w tworzeniu UE.
A wystarczy trochę samozaparcia, pare ksiązek od historii, oczyszczony umysł i gotowe.
To nie jest żadna tajemnica. I to mnie właśnie najbardziej boli- żadna tajemnica a mimo to tak niewielu chce ją poznać.

__

VIP
fronki

2009-05-30 23:19:55

"Nie mogą dopuścić do siebie myśli, że tak naprawdę nie jesteśmy wolni i znowu Ci sami ludzie, architekci ZSRR pomagają w tworzeniu UE."

musza pic sok w gumijagód, bo daje im chyba nieśmiertelność zeby tyle żyć:)

tak jak Onion napisal, szkoda mi czasu na dalsze dyskuje na tym poziomie.

ps. poznaliśmy sie osobiście podczas gry w coda? raczej nie pod tym nickiem, anonimie

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-05-31 02:03:07

UE jest be ale pieniążki i diety to chętnie sie bierze cnie?
Wont mi stąd z tą propagandą

__

VIP
KonradM

2009-05-31 07:32:47

Fake Account, aż razi w oczy :E

__
www.hstv.pl

Były Redaktor
raul

2009-05-31 09:28:01

Adres IP komputera, z którego zostało założone to konto to najprawdopodobniej proxy. (konkretnie http://www.iana.org/).

__

Użytkownik
Raptil

2009-05-31 10:42:47

Wszystko ten sam shit, a co mogą wiedzieć “koledzy” z UJ ? Przecież to gównarzeria jeszcze. kkthxbb

__

VIP
JamJestZuras

2009-05-31 10:50:33

elo qwe

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
niceaalbosmierc

2009-05-31 11:04:10

Fronki, akurat wypowiedz tego goscia jest na bardzo przyzwoitym poziomie. Gdyby ludzie z taka doza kultury i sposobem logicznego przedstawiania swojej mysli, wyrazali swoje poglady, swiat bylby piekniejszy. Jezeli nie chcesz uczestniczyc w dalszej dyskusji to przynajmniej zakoncz to w jakis normalny sposob a nie jak dziecko napiszesz ze szkoda ci czasu na dyskusjie na takim poziomie.

__

Użytkownik
LaM

2009-05-31 11:56:55

Obejrzalem poczytalem i co z tego :D? Zle wam ? Glodujecie ? umieracie ? Gazuja was ? Maltretuja ? Zabraniaja mowic co myslicie ? Niewiem jak wy ale ja widze przed soba swietlana przyszlosc moge mowic co chce , robic co chce [oczywiscie w granicach zachowan moralnych]moge urodzic sie biedakiem i zrobic kariere moge wyjechac za granice za chlebem ... moge moge moge. ... moge 10x wiecej niz moglbym kiedys. Najwiecej to marudza pierdoly ktore zmarnowaly swoje zycie badz niemaja pomyslu nas nie. Czego wy jeszce checie od naszych wladz ? Prawda jest taka ze 90% ludzi ma to w dupie ... ludzie chca zjesc , spac w domku i chca czuc sie bezpiecznie. Co z tego ze idea Zjednoczonej Europy przesuwa sie od Cesarstwa Rzymksiego poprzez Napoleona az do Hitlera WHO CARES. Nie Zjednoczona EUROPA nic nie znaczy wobec CHIN I USA musimy utworzyc federacje i mam gdzies ze “Polska nie bedzie autonomiczna” I co ku*** macie z tej “autonomicznosci” popie**** politykow klotnie marudznie i wszechobecna korupjce. Co to za roznica czy rzadzi mna Helmut Stefan Roger czy Hugo ? Niektore osoby naprawde zatrzymaly sie w epoce kamienia i jesze wierza w takie bzdury jak nacjonalizm i przynaleznosc panstwowa roflollmao zal.ru. Tylko puste tepaki zwracaja uwage na taka pierdole jak miejsce urodzenia. Wyksztalconemu czlowiekowi to wisi i dynda na wietrze. No ale coz poradzic jak 90% spoleczenstwa to pustaki ...

Teraz jedyne roznice i konflikty narastaja pomiedzy wielkimi blokami kulturowymi ... wschod zachod bliski wschod i Afryka. I tutaj beda wojny i klotnie. Nie wewnatrz cywilizacjii zachodu. Nasze elity zmadrzaly i zauwzyly ze dawne kolonie wymknely sie juz dawno spod kontroli ... zauwazyli ze jedyna szansa na przetrwanie jest Zjednoczenie.

Zreszta to i tak wszystko o dupe rozczasc ;] Zaawansowana robotyka + zaawansowana sztuczna inteligencja + wydajne zrodlo energii == znikami z globu wiekszosc ludzi jest darmozjadami i wogole nie jest potrzebna ludzkosci;] Przykre ale prawdziwe.

__

Użytkownik
chester020

2009-05-31 13:52:56

zgadzam sie z LaMem, bo on dobrze pisze, dolac mu! pozatym dopoki istnieja jakies popierdolone wasnie miedzy narodami nna tle religijnym, kulturowym itp to takie “dzieci” neo jak qwe i jego funfle z UJ beda pierdolic bzdury w nieskonczonosc,. nie obraz sie qwe ale to juz dawno przestalo byc ciekawe, trzeba po prostu wysadzic w kosmos kilkadziesiat panst i swiat bedzie piekny XD roboty na nas beda robic, nawet qwe bedzie mial wlasna Pania Robotke-szczotke, cUZ BEDZIE ZYLO SIE LEPIEJ ... WSZYSTKIM i CHAZEM ! powiem tak swiat kreci sie wokol pewnych cyklow, powtorzen, zawsze cos upadalo, byly wojny, potem byl pokoj i tak w kolko(historia jest zbiorem takich wydarzen), ludzie musieliby ewoluowac na wyzszy poziom aby temu zapobiec. Ja tez moge wziac ksiazki historyczne i zaczac analozowac wplyw suszy w Zimbabwe w XIX wieku na kurs dolara z przed roku (:D) no offence oczywiscie

__

Użytkownik
qwe

2009-05-31 13:58:41

hahahah

Ja dorzuce cos od siebie, wlasciwie mialem zrobic to wczoraj, gdy wrocilem z Lodzi i zobaczylem ten temat, ale musialem czekac na zgode pubklikacji tego artykulu:

http://img30.imageshack.us/img30/3695/img005p.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/3654/img006d.jpg

linki
http://img30.imageshack.us/img30/3695/img005p.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/3654/img006d.jpg

Co do podejrzen, ja rowniez uzywam proxy (z tego powodu pewna osoba oskarzyla mnie kiedys, ze posiadam fake konto, bo adresy IP sie zgadzaly)
a co Wy o tym myslicie to szczerze mowiac mnie nie interesuje.

Interesuje mnie natomiast pewien fakt- ktos zalozyl eurosceptyczny temat i rozmowa zeszla na tor “czy to qwe zalozyl temat czy nie qwe”.

@xionc

UE jest be ale pieniążki i diety to chętnie sie bierze cnie?
Wont mi stąd z tą propagandą

To, ze masz jakis rzadki rodzaj niedorozwoju mozgu to kazdy wie, ale widac choroba postepuje bardzo szybko.

Otoz, nikt nie twierdzi tutaj, ze w UE jest be, rozmowa toczy sie w jakim kierunku ta UE dazy.
Pieniadze z unii wiele osob nie bierze, mimo, ze ma prawo.

I te dotacje to jest wlasnie jeden wielki absurd. Bawienie sie w Janosika, zabieranie jednym (podatnikom) i dawanie drugim (zazwyczaj cwaniakom).

Dla Twojej wiadomosci, moj byly wspolokator z lodzkiego akademika, student 5 roku prawa na UŁ, mial wlasnie taki interes,
pomagal ludziom wyciagnac jak najwiecej kasy z unii, czesto za pomoca mocnych przekretow

Ludzie pobrali kase z unii a kasa poszla w bloto, plantacje orzechow leza odlogiem, ziemie wokol rzek zamiast zagospodarowac to rozkopano i zostawiono z czego tworza sie bagna.
Dochodzi nawet do takich cyrkow, ze ludzie buduja nowe magazyny TYLKO dla tego, zeby wziasc pieniadze z unii, mimo, ze stare byly w znakomitej kondycji i teraz beda staly puste (bo wynajac i sprzedac ich nie mozna wg prawa przyznawania dotacji).

Do tego wlasnie doprowadzaja te twoje ukochane dotacje, do grabiezy. Do grabiezy na zwyklych obywateli, bo te pieniadze nie pochodza z kosmosu tylko z pieniedzy podatnikow. Takiego marnotrastwa jeszcze swiat nie widzial.

Zalinkuje tutaj piosenke Andrzeja Rosiewicza, ktora w 100% oddaje to do jakiego stopnia unia europejska ewoluowala
http://www.youtube.com/watch?v=QFKmpM_xoM4&feature=channel_page

I zacznij odrozniac propagande od podawania informacji, bo widze, ze masz z tym ogromne klopoty.

@LaM

Obejrzalem poczytalem i co z tego :D? Zle wam ? Glodujecie ? umieracie ? Gazuja was ? Maltretuja ? Zabraniaja mowic co myslicie ?

Ja nie gloduje, ale naprawde WIELE osob w tym kraju tak, wiem, ze jestes egoista ale nie przesadzaj.

Zabraniaja mowic co mysle? Owszem i to nie od dzis.

Niewiem jak wy ale ja widze przed soba swietlana przyszlosc moge mowic co chce , robic co chce [oczywiscie w granicach zachowan moralnych]moge urodzic sie biedakiem i zrobic kariere moge wyjechac za granice za chlebem

Znam niejednego zdolnego biedaka, ba, nawet paru bezdomnych, ktorzy wybic sie nie moga bo:
a) panstwo zabiera im wiekszosc dochodow
b) nie moga pracowac, bo wg kodeksu pracy by podjac prace trzeba miec dom, w duchu tego “postepu” nie zdziwilbym sie, gdyby w przyszlosci trzeba bylo by miec auto i telewizor, koniecznie z rezymowymi stacjami.

Co wg Ciebie ma zrobic osoba, ktora zarabia 900zl miesiecznie?? Myslisz, ze oni nie chca zmienic pracy? Czesto nie maja kwalifikacji i to nie dlatego, ze byli glabami, tylko dlatego, ze ich rodzina od czasow wojny nie mozgla sie pozbierac, bo kolejne rzady grabily ludzi z kazdej strony.
Dzisiaj, aby kowalskiemu nie bylo tak dobrze to dorzuca sie jeszcze podatki ekologiczne, podatki dochodowe, podatki od spadku itp itd

Co ma taka osoba zrobic? Rzucic prace i jechac do miasta w poszukiwaniu lepszego zycia? Niestety nie moze sobie na to pozwolic, bo w przypadku niepowodzenia cala jego rodzina laduje na ulicy i zdycha z glodu.

Nie Zjednoczona EUROPA nic nie znaczy wobec CHIN I USA musimy utworzyc federacje

Smieszny jestes. To wlasnie ta NIE ZJEDNOCZONA europa ponad 100 lat temu dyktowala warunki temu swiatu.
Gdy zaczela sie jednoczyc, wprowadzono socjalizm to wyszlo to co wyszlo.

Ta Twoja ZJEDNOCZONA EUROPA wlasnie pograza sie w recesji a podatki typu co2, czy polityka eksportu i importu moze ja tylko poglebic.
Chiny rozwijaja sie preznie i maja w d***e podatek co2, poniewaz wiedza, ze to sciema.
Nasza zjednoczona europa niedawno przyjela ten podatek i wiele wskazuje na to, ze firmy, ktore nie maja kapitalu by przeniesc swoje zaklady pracy do Chin po prostu PADNA.

I to wlasnie USA, w czasach swojego najszybszego rozwoju, ktory przypadal na koniec XIXw i poczatek XX, mial politke taka, jaka powinna panowac w UE- odbrebne stany ze swoimi prawami, PROSTA i zrozumiala konstytucja wspolna (raptem 5 stron), WOLNY RYNEK i liberalna polityka.

UE jest tego ZAPRZECZENIEM.

Zreszta jaki jest sens zycia w takim panstwie do jakiego UE dazy a Chiny juz sa.
Zapier***c w pracy i tylko zapie***c?

A gdzie czas na ogladanie przyrody dla milosnikow przyrody?
A gdzie czas dla ogrodnika-hobbysty by pilnowac swoja plantacje i jeszcze miec czas na 10 innych rzeczy ktore lubi robic??

Dzisiaj wmawia sie ludziom, ze sa ludzmi pracy, powstalo nawet takowe swieto- swieto pracy.

Naprawde wiele osob, zwlaszcza tych po 40-ce swiata poza domem i praca nie widza, bo albo ich nie stac, albo nie maja czasu, albo sa zbyt zmeczeni.

Niektore osoby naprawde zatrzymaly sie w epoce kamienia i jesze wierza w takie bzdury jak nacjonalizm i przynaleznosc panstwowa roflollmao zal.ru.

: D A jakie ty masz pojecie o nacjonalizmie?? Wiesz jaka jest idea nacjonalizmu? To nie niektore osoby zatrzymaly sie w epoce kamienia lupanego, tylko Ty polknales haczyk specow od socjologii w UE, ktora chce przynaleznosc narodowa zniszczyc.

A wiesz, dlaczego chce zniszczyc?? Bysmy byli tak jak Niemcy i Anglicy niewolnikami we wlasnym kraju. Nie bylo by to mozliwe bez demokracji.
Obywatele Niemiec i Anglii dawno juz stracili kontrole we wlasnym kraju, mimo, ze Niemieccy obywatele MOCNO sprzeciwiaja sie polityce rolnej UE to tak naprawde nic nie moga zrobic, bo emigranci ktorych latwo manipulowac robia tam co chca.

Tylko puste tepaki zwracaja uwage na taka pierdole jak miejsce urodzenia. Wyksztalconemu czlowiekowi to wisi i dynda na wietrze. No ale coz poradzic jak 90% spoleczenstwa to pustaki ...

Jakos polskiej inteligencji, ktora jest znacznie lepiej wyksztalcona od ciebie nie wisza takie sprawy jak miejsce urodzenia.
Dla mnie to rowniez ma znaczenie.

@roller
Zacznijmy moze od sprostowania- nie mam zadnych kolegow ani kolezanek z UJ, nie wiem skad takie wnioski do Twojej .... glowy wpadly.

pozatym dopoki istnieja jakies popierdolone wasnie miedzy narodami nna tle religijnym, kulturowym itp to takie “dzieci” neo jak qwe i jego funfle z UJ beda pierdolic bzdury w nieskonczonosc,

Po twojej wypowiedzi sadze, ze predzej do dziecka neo jest Tobie nizeli mnie, tym bardziej, ze ja nigdy neostrady nie posiadalem

A jakie Ty masz wyksztalcenie, ze w ogole zabierasz glos w tej sprawie?? Skonczyles chociaz gimnazjum? Znasz choc troche historie?
Dam reke uciac, ze nie.

nie obraz sie qwe ale to juz dawno przestalo byc ciekawe,

Ale DLACZEGO piszesz to w moja strone ? :o

trzeba po prostu wysadzic w kosmos kilkadziesiat panst i swiat bedzie piekny XD

No tak, inteligencja nie grzeszysz. Nie latwiej jest wysadzic w kosmos grupke ludzi, dla ktorych te konflikty leza w ich interesie a nie od razu cale panstwo?? ehh co za ludzie

roboty na nas beda robic,

Co bedą robic? Chodzic do pracy i placic podatki?

powiem tak swiat kreci sie wokol pewnych cyklow, powtorzen, zawsze cos upadalo, byly wojny, potem byl pokoj i tak w kolko(historia jest zbiorem takich wydarzen),

Po pierwsze, kiedy ostatnio mielismy pokoj na swiecie? Pamietasz takie czasy?? I co to za cykl historyczny tylko na podstawie wojen i pokoju?
Czlowieku przestan robic z siebie blazna. Jak juz o czyms piszesz to pisz dokladniej, chociaz 2-3 zdania a nie 2-3 wyrazy.

ludzie musieliby ewoluowac na wyzszy poziom aby temu zapobiec.

Nie. Wystarczy wytepic tych co niszcza spoleczestwo, tak jak rak niszczy organizm. Wystarczy wyciac raka a nie od razu robic przeszczep calego organizmu. Tymczasem UE robi dokladnie odwrotnie- prawo ukladane jest dla lapowkarzy, kretaczy, nierobow.
Pedaly maja specjalne prawa i sa chronieni specjalnymi prawami, spoleczenstwo jest oglupiane (wystarczy przejrzec poziom prasy, nie tylko polskiej).
Jesli czlowiek ma ewoluowac to na pewno bez osob ktore ksztaltuja obecny obraz swiata.

Ja tez moge wziac ksiazki historyczne i zaczac analozowac wplyw suszy w Zimbabwe w XIX wieku na kurs dolara z przed roku (:D) no offence oczywiscie

Juz? Ucieszyles sie? Poklaskaj i podskocz.

__

Użytkownik
RCTWosiris

2009-05-31 15:57:20

Do Pana Huberta Fronczaka:

Może i jesteś dobrym graczem w Call of Duty, ale nic więcej.

“Nie mogą dopuścić do siebie myśli, że tak naprawdę nie jesteśmy wolni i znowu Ci sami ludzie, architekci ZSRR pomagają w tworzeniu UE."

Europejska Wspólnota Węgla i Stali (powołana na mocy traktatu paryskiego, podpisanego 18 kwietnia 1951 przez Belgię, Francję, Holandię, Luksemburg, RFN oraz Włochy.

Zalożycielami byli m.in Jean Monnet i Roberta Schumana. Prawdopodobnie nie masz nawet pojęcia kim Robert Schuman był i jak wyglądały “szkice” jego planu, który poźniej ewoluował w tzw. plan Schumana.

Robert Schuman, czego zapewne również nie wiesz, był współtwórcą rady europy i NATO. Otóż Europejska Wspólnota Węgla i Stali już na początku była planowana tak, by ewoluowała we Wspólnotę Europejską a później w Unię Europejską. Pomóc miały jej w tym organizacje takie jak NATO, które niczym Amerykańska NAFTA były znakomitym fundamentem do wcielania późniejszych planów globalizacji, zresztą plan ten jest tak znakomity, że jest kopiowany również w Afryce i Azji, oczywiście po odpowiednim zmodernizowaniu go.

Odniosę się tutaj do Twojej wypowiedzi:

Taki Józef Retinger, wolmomularz (wiesz kto to?) i jeden z twórców Wspólnoty Europejskiej był w 1941 roku chargé d’affaires RP przy rządzie ZSRR (tak, tak, już na długo przed 89' wiedziano, że polska zostanie wcielona do WE) miał doskonałe kontakty z Bolszewikami. Podczas dość rzadkich spotkań założycieli ZSRR, których m.in Retinger był uczestnikiem, ustalono plan działania i obmyślono 3 drogi do zjednoczenia europy, które zostały tak pomyślane, by w przypadku niepowodzenia pierwszej, druga była możliwością ucieczki i “lekarstwem” dla obywateli “wyzwolonych”.
Drogi te choć z pozoru różnią się zasadniczo (UE jest mniej liberalna, znacznie bardziej skomplikowana) to główny nurt jest ten sam:
zbudować związek socjalistycznych, mocno zbiurokratyzowanych (kwitnie wtedy korupcją, co jest oczywiste i bardzo IM na rękę) państw, tyle, że odkąd zauważono jak potężny wpływ potrafi wywierać telewizja na swoich poddanych (poczytajcie sobie proszę jak budowano spółkę ITI) zaczęto tak dostosowywać plan działania pod nową broń.
Tak jak za czasów sowietów wmawiano nam, że ich ustrój jest wspaniały, daje wolność itp itd, tak teraz propagatorzy UE wmawiają nam (często nieświadomie), że UE jest lekarstwem na wszystko.

DAJCIE MI CZŁOWIEKA, A JA ZNAJDE NA NIEGO PARAGRF- ta sama zasada obowiązuje do dziś, bo prawo jest budowane w taki sposób (zwłaszcza te unijne) by mogło być interpretowane na różne sposoby, mówiąc krótko, ma być niejasne tak, by w razie potrzeby przechylić szalę zwycięstwa na swoją korzyść.

I drogi Panie Hubercie Fronczaku, proszę się nie wywijać głupimi wypowiedziami od dyskusji.
“Ci sami ludzie” niekoniecznie oznacza, że są to dokładnie te same osoby. Są to osoby po tej samej stronie sojuszu (wewnętrznego), choć tak jak wspomniałem Retinger maczał palce w budowaniu ZSRR (co zostało znakomicie zatuszowane, większość publikacji naukowych z tamtych czasów została ocenzurowana lub wycofana ze sprzedaży). Zajrzyj łaskawie do jakiejś książki politycznej z lat 40 i z roku 2000. Te same zagrywki, tylko, że dostosowane do naszych czasów. Jedną z idei jest wyśmianie przeszłości i takie zakrzywienie rzeczywistości, by ludziom wydawało się, że tamte czasy nigdy nie wrócą, że teraz rządzą nami dobrzy ludzie którzy brzydzą i spluwają na zbrodniarzy XX wieku.

A więc najpierw weź książki i trochę poczytaj, ew weź korepetycje z języka polskiego, zamiast wymigiwać się od wypowiedzi.

Faktom nie zaprzeczysz, każdy głupi widzi jak mocno zbiurokratyzowana i skorumpowana jest Unia Europejska.
Ostatnio nawet zakazano produkcji zwyczajnych żarówek- będzie można za to kupić te “energooszczędne”, które psują wzrok i są 4x droższe.

W ZSRR też kłamano i siano propagandę. W UE dzieje się dokładnie to samo?
Tak czy nie? Odpowiedz Hubercie Fronczaku. Zresztą ja doskonale zdaję sobie sprawę, że Ty o tym wiesz, i doskonale zdaje sobie sprawę jaki kierunek studiów obrałeś. Szkoda, bo prywatnie byłeś naprawdę spoko, ale jeśli chodzi o sprawy polityczne itp, to jesteś zadufanym bufonem, i to nie jest tylko moja opinia.

tak jak Onion napisal, szkoda mi czasu na dalsze dyskuje na tym poziomie.
A kto to jest Onion? Kolega z klanu? Stary, przestań grać w te gry bo za parę lat dorównasz poziomem intelektualnym swoim kolegom.

ps. poznaliśmy sie osobiście podczas gry w coda? raczej nie pod tym nickiem, anonimie
Oczywiście, że nie pod tym nickiem. Jeśli zakładałem fake konto to nie po to by ujawniać swoją tożsamość.

ps.
I czy wszystkie te podobieństwa UE i ZSRR to przypadek? Nie sądzę, bo takie twory muszą być planowane latami w przód, teza, że UE jest tworem zmieniającym się pod wpływem teraźniejszych wydarzeń jest nie tyle kłamliwa co niedorzeczna. Żaden pakt czy organizacja czy wspólnota nie jest i nigdy nie była puszczona na wiatr- nie po to ją budowano.

ps2.
Kolega suzuki spytał się mnie co mogą wiedzieć chłopaki z UJ. Powiem Ci, że UJ to jedyny w polsce uniwersytet na poziomie, tym bardziej jeśli chodzi o kierunki historyczne.
Wykładowcy często poruszają tam te tematy (spisków międzynarodowych również). Zresztą tam uczą logicznego myślenia a nie recytowania wcześniej wykutych regułek.

__

Były Redaktor
so0fka

2009-05-31 16:36:53

czy ten numerek w permalinku oznacza, że jest to dziesięciotysięczny temat?

__

Użytkownik
Kombatant

2009-05-31 16:49:46

to juz nawet nie jest smieszne, zbanujcie tego psychola.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

VIP
fronki

2009-05-31 17:15:16

nie lubie dziennika i nie utozsamiam sie z linia tej gazety ale... pare ciekawych slow o anonimowosci w sieci

http://www.dziennik.pl/opinie/article385781/List_otwarty_do_obroncow_Kataryny.html

fragment wam zadedykuje:

“Każdego dnia czujecie się jak Neo z Matrixa, włączacie komputery i myślicie, że walczycie z całym światem. Ale jaki cios temu światu zadaliście? Wymieńcie jeden Wasz sukces, jedną ranę, która zadaliście elitom, których tak nie znosicie. Nie ma żadnej."

:D

__

Użytkownik
Piotroneus

2009-05-31 17:48:19

@ Fronki

EOT ;)

__

Użytkownik
chester020

2009-05-31 17:54:08

nie chce mi sie wdawac w polemike z Toba qwe bo wiem, ze taka dyskusj anie mialaby konca i sensu...a i jestem pare lat po maturze i w gimnazjum nie bylem, wiec masz racje, nie skonczylem gimnazjum, skonczylem podstawowke (8lat potem nastala era gimnazjuff)

“Specjalnie dla Ciebie Fronki (czuj się wyróżniony) moi koledzy z UJ zmontowali filmik ukazujący WE o jakiej nie śniłeś."

To jak masz tych kolegow z UJ czy ich nie masz? I rzeczywiscie nie wspominales nic o kolezankach.

__

Użytkownik
qwe

2009-05-31 18:04:47

@roller
Wzjemnie. Ty walniesz pare usmieszkow, emotek i na tym konczysz.

co do

“To jak masz tych kolegow z UJ czy ich nie masz? I rzeczywiscie nie wspominales nic o kolezankach."

Przykro mi ale tym razem to nie ja zalozylem ten topic i widocznie pare osob az nie moze w to uwierzyc.
A co sobie ludzie mysla, to mnie malo interesuje.

Zatrudnijcie Sherlock Holmes’a albo Rutkowskiego w tym calym dochodzeniu.
Probujcie wyciagnac ciasteczka, ustawcie pulapki na logi.

Szkoda tylko, ze nie powstal jeszcze artykul pt. Kto tak naprawde jest autorem tematu “Lekcja historii dla fronkiego i nie tylko”.

W Krakowie bylem tylko raz. 5 lat temu na weselu kuzyna a jedyna osobe jaka znam z tego miasta to reru.

__

VIP
KonradM

2009-05-31 21:49:51

@ qwe
Abstrachując od logów z proxy, multikont, słuszności Unii i innych takich - artykuł z gazetki UPR który zamieściłeś jest od podstaw krótkowzroczny, ślepo i bezsensownie krytyczny wobec Unii, i szczerze mówiąc trąca mi populizmem Lepperowym.

Nie wiem kim jest autor tego tekstu, ale twierdzenie ze europosłowie czy posłowie nie mają prawa zarabiać dużo, jest śmieszne. Skoro Ci ludzie mają decydować pośrednio lub bezpośrednio o budżecie Unii sięgającym bodajże niecałego biliarda euro rocznie, logiczne mi się wydaje że są grupą szczególnie narażoną na propozycje korupcyjne. W Polsce poseł na sejm ile zarabia? 15 tysięcy miesięcznie? Dla większości tutaj ta kwota jest bardzo duża, ale dla osób z wykształceniem wyższym, doświadczeniem, w zarządach zachodnich spółek w Polsce czy na stanowiskach kierowniczych jakiś dużych projektów, to średnia krajowa, i to też jak dobrze pójdzie. Przejrzyj sobie zarobki członków zarządów spółek zachodnich, PMów dużych projektów informatycznych czy jakiś ordynatorów prywatnych klinik. Zarówno posłowie czy europosłowie powinni być jednostkami wybitnymi (nie ma sensu polemizować czy tak jest czy nie, bo wychodzą na wierzch zbyt duże rozbieznosci w poglądach politycznych) - więc suma dla Ciebie czy autora tego tekstu jest atrakcyjna, ale dla nich niekoniecznie.

Dasz im mniej - intelektualne elity nie będą kandydowały, albo będą kandydowały dla łapówek. Prosty deal.

EDIT:
Ostatnio nawoływałeś do tego aby obalić demokrację. Kto wtedy miał by zatem rządzić krajem? I jakie Twoim zdaniem ta osoba / grupa powinna mieć zarobki?

__
www.hstv.pl

Użytkownik
qwe

2009-05-31 23:57:10

@Fronki

Szczerze mowiac nie slyszalem o tej sprawie z Kataryna, ale po zapoznaniu sie z tekstem redaktora naczelnego Dziennika, samej Kataryny i ogolnie calej sprawy bardzo szybko potrafie zrozumiec pewne rzeczy, ktorych Ty i pan Krasowki zrozumiec nie mozecie.

Otoz proste i logiczne jest, ze na jawne klamstwo ludzie reaguja furia.
Na jeszcze wieksze klamstwo- jeszcze wieksza furia.

W normalnym swiecie siedziba tej gazety byla by juz dawno spalona- przez obywateli w ktorych interesy uderza ta gazeta.

Ty tutaj probujesz zahaczyc problem anonimowosci w internecie wyslugujac sie wypocinami tego kretyna.
Problem jednak w tym, ze nie rozumiem co Ci da ujawnienie tozsamosci osoby z ktora rozmawiasz przez internet.
Jesli ta osoba nie napisala by, ze poznala Cie przez internet to dyskusje bys podjal??

Jesli ktokolwiek inny napisalby tego posta to cos by to zmienilo??
Kazdy doskonale wie, ze nie.

Poruszany jest tutaj temat unii europejskiej, ktorej do swietnosci wieeele brakuje, tak samo jak dziennikowi.
Widocznie Tobie, jak i dziennikowi argumentow do dyskusji brakuje (bo jak mozna bronic poljawne oszustwo?), wiec wypierdziales to samo co wypierdzial Krasowski.

Historia nauczyla (widocznie nie wszystkich), ze jesli cos jest budowane w cieniu, tajemnicy i oszustwie to dobre to byc nie moze.
To wlasnie zlo kryje sie pod oslona nocy. Dobrych rzeczy sie nie ukrywa i nie probuje rozmazac.

Jesli sie kogos zabija, to nie mowi sie tego wprost tej osobie, jesli daje sie komus prezent to nie robi sie tego podczas zabawy w podchody.

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-06-01 01:13:08

Odkryłeś już kto zabił JFK albo znalazłeś Bursztynową Komnatę? Idź do psychiatry bo bredzisz jak J.K. Szklarski i J. Kaczyński razem wzięci, a bijesz piane jak Arni Buzdygan.
Btw co by niektórzy nie zauważyli to qwe jest kryptokomuchem, i według niego najlepiej żeby poseł czy inny senator dostawał 3k bo więcej to za dużo. Otóż qwe od czasów rzymskich trochę sie zmieniło i ludzie nie będą dopłacać do swojej działalności publicznej. I nie pisz jakich ty znajomych nie masz i co to oni tam nie wymyślają i gdzie studiują i co JKM napisał na swoim blogu bo lata mi to koło dupy i żadnego wrażenia nie robi.
EOT.

__

Użytkownik
napzord

2009-06-01 11:02:55

@Konrad
Człowiek niezależnie od tego ile zarabia nie powinien sie poddawać pokusom. Europarlamentarzysta to człowiek z misja, który ma służyć przeciętnemu obywatelowi unii. Owszem swoje zarabiać musi. Jeżeli mimo jego pensji poddaje sie korupcji to oznacza, że to nie dla niego miejsce.

Mnie osobiście tylko ciekawi po co aktorzy i osoby ze świata szeroko pojętego showbiznesu sie tam pchają? Widocznie obojętne kto tam będzie bo to i tak kolejny pionek do kolekcji.

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

VIP
KonradM

2009-06-01 12:49:44

W normalnym swiecie siedziba tej gazety byla by juz dawno spalona- przez obywateli w ktorych interesy uderza ta gazeta.

Moja definicja normalnego świata czuje się zagrożona.

@tybek:
Nie zadałem pytania o korupcję, zadałem pytanie o zarobki. Nie wszyscy posłowie kradną, tak samo jak nie wszyscy lekarze łódzkiego pogotowia sprzedają informacje o zwłokach.

Serio nie widzicie nic dziwnego w tym że czasopismo partii która kreuje się na liberalną atakuje zbyt duże - zdaniem autora - zarobki jakiś grup społecznych (w tym wypadku grupy która jest według brukselosceptyków złem najgorszym)?

Nawiązując do tematu, wrzucanie tego artykułu przez osobę która utożsamia swoje poglądy z UPR czy JKM jest nieco groteskowe. Nieco.

__
www.hstv.pl

Użytkownik
qwe

2009-06-01 21:30:36

@xionc

Btw co by niektórzy nie zauważyli to qwe jest kryptokomuchem, i według niego najlepiej żeby poseł czy inny senator dostawał 3k bo więcej to za dużo

oj gnomie buraczany, dla towjej wiedzy jestem zupelnie przeciwnego zdania, rzadzacy powinni zarabiac duzo, ale przy obecnym systemie prawnym i ustroju zawsze wezma lapowke, wiec whatever.
W ogole skad te z dupy wnioski? Strzelales?? To zle strzeliles. Strzel sobie w ...

__

Warning: getimagesize(http://img30.imageshack.us/img30/3695/img005p.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://img198.imageshack.us/img198/3654/img006d.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

499 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie