Pomóżcie Rafałowi!

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
cwir3k`

2006-05-06 10:39:11

http://www.espeedway.pl/index.php?co=dlarafala

[hide=mój kumpel napisal tam..]Rozpoczyna się najtrudniejszy wyścig w życiu Rafała Wilka. Tym razem walczy o coś więcej niż trzy punkty i gratyfikacje finansową. Tym razem walka toczy się o to co w życiu najważniejsze - zdrowie. To był dzień jak każdy inny. Jeszcze przed zawodami spotkaliśmy się na speedrowerze. Rafał obiecał, że pokaże mi jak się walczy na łokcie. Niestety kilka godzin później przyszedł ten feralny ósmy wyścig. Bieg wydawało się bez historii. Pod taśmą Rafał i trzech juniorów. Ze startu słabiej, ale jak to Rafał, jedno okrążenie i już na czele stawki. Gdy wszyscy już wstali z miejsc, aby zaśpiewać "Rafał jest nasz, bo Rafał nam się należy" Rafała pociągnęło w stronę bandy. Niestety z mojego punktu widzenia zobaczyłem tylko jak Rafał znika za bandą. Szczęśliwie ominął Go Leon Madsen. Trzeci jechał Martin Vaculik, który jechał tym samym torem co Rafał. W ostatniej chwili próbował "przykleić się" do bandy, ale zahaczył o motocykl leżącego już Rafała Wilka. Lecący w powietrzu motocykl Vaculika uderzył w głowę Rafała po czym ten upadł bezwładnie na tor. Vaculik wyszedł z kolizji ze stłuczoną nogą. Rafał jednak nadal lezał. Lekarze szybko rozłożyli nosze, założyli Rafałowi kołnierz na szyję i na sygnale przetransportowali do szpitala. Na początku nikt nic nie wiedział, mimo wszystko wydawało się, że nie będzie tak źle, jak to się później okazało. Pierwsze informacje pojawiły się po meczu. Niestety dało się tylko słyszeć urwane kwestie w stylu - "tragedia", "jest bardzo źle". Kolejne wiadomości były takie, że Rafał trafił na stół operacyjny od razu po przyjeździe. Walczono tam o Jego życie - udało się. Najgorsze już za nami. Teraz może być tylko lepiej, choć droga jest jeszcze bardzo długa i kręta. Z informacji płynących ze szpitala Rafał ma bardzo liczne i rozległe obrażenia wewnętrzne.

Trudno jest zliczyć wszystkie obrażenia, ale najgorsze jest to, że Rafał doznał urazu kręgosłupa. Od momentu wypadku Rafał nie ma czucia w nogach. Jednak możemy Mu pomóc! Na dowód podam jeden przykład. Erik Gundersen - wielki mistrz speedwaya. Jemu nie dawano żadnych szans, że kiedykolwiek stanie na nogach. Nie minęło wiele czasu, a Gundersena można było spotkać na imprezach żużlowych. Co najważniejsze nie poruszał się na wózku, ani nawet o kulach. Osobiście znam Rafała od roku i wiem, że to twardy, ambitny i nieustępliwy facet. Jednak w tej walce nie może być sam. Musimy mu pomóc! Każda złotówka jest bardzo ważna. Rafał na pewno wygra ten wyścig, tylko musi mieć możliwość wystartowania w nim. Dajmy mu szansę.

Paweł Haluch, www.eSpeedway.pl. [/hide]

Wszystkich, którzy chcą wesprzeć finansowo leczenie Rafała prosimy o przesyłanie pieniędzy na niżej podany numer konta bankowego. Każda kwota się liczy!

RAIFFEISEN BANK 70 17500012 0000 0000 0512 0152 Rafał Wilk Rzeszów koniecznie z dopiskiem "Pomoc dla Rafała"

__

VIP
priAm

2006-05-06 10:46:38

=(

__

VIP
cwir3k`

2006-05-06 11:12:32

wyskakuj z kasy!

__

VIP
priAm

2006-05-06 11:16:45

bym miał bym dał

__

Użytkownik
shd

2006-05-06 11:27:23

sa ludzie biedniejsi i bardziej potrzebujacy, taka prawda....
choc zal chlopaka.

__

VIP
Preak

2006-05-06 16:48:30

teraz to zostaje tylko DARMOWA rehabilitacja, wiec bez urazy ale pytam na co te pieniadze? Skoro byla ingerencja w rdzen i zostal przerwany to sorry, ale szanse na to ze bedzie chodzil sa zerowe. Rehabiltacja, to wszystko co chyba da sie zrobic.
(z tego co widac)

__

VIP
cwir3k`

2006-05-06 16:51:09

ja tam poslalem 5zl, jedno piwa w te czy w tamta :)

__

Użytkownik
twoonesix

2006-05-06 18:34:59

też się zastanawiam na co te pieniądze?

bez urazy zupełnie, ale imo dwie rzeczy:

1. Propaganda przez internet lub takie offowe w sumie serwisy jak ten nic nie daje
2. Indiwidualni ludzi dadza w sumie malo kasy, chlopak powinien szukac u korporacji

no i po trzecie naprawde zanim cokolwiek wyslalbym chcialbym wiedziec dokladnie na co maja isc konkretnie takie pieniadze. to naprawde glowny argument. zauwazcie jak sa takie programy w TV skontruowane - przy okazji zbiorki pieniedzy na leczenie powiedzmy dzieci chorych na bialaczke polowe czasu programu czy nawet wiecej poswieca sie na omowienie sposobow leczenia etc. to dziala najlepiej na wrazliwosc ludzi, takie historie nie dzialaja niestety. w walce o kase w dobrym celu trzeba byc stety niestety sprytnym i przebieglym.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-06 19:37:47

Widac ze nie bardzo kumasz temat.

Rafał Wilk niegdys zuzlowiec STALI Rzeszow w skaldzie z Tomkiem Rempałą, Piotrem Winiarzem i wieloma innymi utytulowanymi gwiazdami walczyli jak rowny z rownym na extraligowych torach (wtedy chyba jeszcze 1 liga sie to nazywalo). Rozeszli sie po polsce kiedy rzeszow zaczal miec problemy. Kulturalny, swietny zawodnik jeden z chyba najbardziej walecznych, a zarazem fair zawodnikow w kraju.

Zeszej kolejki ulegl wypadkowi na torze... Sam wypadek nie byl grozny ale zawodnik jadacy za nim uderzyl w lezacy na torze motor wilka, a motor tego zawodnika z cala ogromna predkoscia uderzyl w plecy Rafala wilka (niewiarygodna predkosc plus motor zuzlowy o ogromnje wadze!) Rafal ledwo wyszedl z tego zywy, ma jednak zlamany kregoslup i rokowania sa raczej ciezkie :((( chociaz wiara czyni cuda...

Wlasnie jego kolega Piotr Winiarz, rowniez ulegl wypadkowi na torze, byl przeszlo 4 dni w śpiaczce lekarze dawali mu 1% szans ze bedzie chodzil ale dzieki wierze i pieniadzom sponsorow tych duzych i takze kibicow stac bylo go na profesjonalne kliniki i udalo sie, chodzi!! Miejmy nadzieje ze Rafal Wilk bedzie mial rownie ogromna wole powrotu na nogi i szczescie...

Czarny Sport inaczej zuzel jest niezwykle emocjonujaca dyscyplina sportu i rownie niebezpieczna. Zawodnicy bez znaczenia czy dobrzy czy slabsi koncza na wozkach inwalidzkich, a i zdarzaly sie wypadki smiertelne. W skorcie zuzel to wyscigi na motorach bez hamulcow bez biegow jedynie ogromna moc silnika i pęd powietrza, spoznienie reakcji na neirownym torze o sekunde moze skutkowac katastrofa... Tak bylo na poczatku lat 90 kiedy mlody dunczyk swietowal mistrzostwo swiata byl praktycznie nie do objechania (mowa o Eriku Gundersenie) i w makabrycznej kolizji w ktorej uczestniczyli 4 zawodnicy spadl na niego z ogromna predkoscia motor i zlamal mu kregoslup. W polsce do dzis wielu starszych kibicow pamieta Eugeniusza Blaszaka, czy ci mlodsi rownie dobrze pamietaja wypadek chyba jednego z najlepiej zapowiadajacych sie zawodniow polskich Krzysztofa Cegielskiego ktory do dzis wierzy ze wroci na tor mimo ze jezdzi na wozku... waira czyni cuda

Krzysztof Cegielski bez pomocy kibicow i ich pieniedzy niebylby wstanie oplacac drogich, ba bardzo drogich klinik dlatego wlasnie tak bardzo liczy sie kazda zlotowka wplacona na Rafala Wilka, niestety ubezpieczenia nie sa wstanie pokryc wszystkich mozliwych rozwiazan w powrocie do zdrowia, tak samo jak klub i inni sponsorzy :(

On, Rafal Wilk, oraz wszyscy inni zawodnicy daja nam mase emocji w zawodach, ta przyslowiowa zlotowka napewno moze im pomoc, chociaz w taki sposob wyrazmy nasza wdziecznosc, nie wspolczucie ale wdziecznosc ze ryzykujac swoje zdrowie byli naszymi atletami!

ROW RYBNIK JEST z TOBA!! RAFALE

__

Użytkownik
twoonesix

2006-05-06 20:02:08

Nie, ty zupelnie nie skumales, ale niewazne.

Chodzi o leczenie w prywatnej klinice, tak? I o to mi chodzilo. To nie jest topic tylko do zainteresowanych zuzlem, prawda? :) Chodzilo mi o to na co te pieniadze maja byc konkretnie przeznaczone. KONKRETNIE. to naprawde bardzo wazne. jaki typ leczenia etc.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-06 20:09:23

naprawde wazniejszy dla ciebie jest adres kliniki niz gest? chodzby te pieniadze mialy pojsc na zaplacenie czynszu w momencie kiedy on jzu nie zarabia jezdzac na zuzlu czy pracujac jako trener... chodzi chyba o gest a twoja kompletnie nie zrozumiala reakcja wynika ztad ze poprostu nie wiesz kto to jest Rafal Wilk i co to jest zuzel

Nikt ci nie kaze wplacac pieniedzy niepodoba ci sie temat nie rozumiesz takich akcji prosze nie przeszkadzaj skad mamy wiedziec jakie klinice beda go leczyli, jacy lekarze, na co te pieniadze pojda? jestes zainteresowany zadzown do klubu do krosna napewno ci udziela informacji... no chyba ze ie jestes zainteresowany, udowodnij i prosze wejdz tu jutro i przekaz nam na co Klub Krosnienski odpowiedzial na co pojda te pianiadze ba ja moge udzielic takiej odpowiedzi juz teraz Na walke o zycie i zdrowie zawodnika.

__

Użytkownik
twoonesix

2006-05-06 20:19:58

Nie kumasz. Chodzi o to, ze do ludzi ogolnie trafiaja takie fakty. Mowie, zauwaz jak to jest prowadzone w roznych mediach - najwiecej sie mowi o leczeniu, klinice, lekarzach. Do mnie poniekad tez to trafia.

Moim zdaniem nie przystoi robienie tutaj jakiejs polemiki. Widze ze nie kumasz, walic to. Na pewno w mediach jakas akcje uskutecznia i bedzie dobrze, Peace.

__

VIP
Preak

2006-05-06 20:30:21

ej wplac mi 15000 zl bo potrzebuje? niewazne na co, liczy sie gest.
Dobrze ze wyjasniles, bo naprawde nie wiedzialem na co potrzebne, na leki, na proteze, pielegniarke czy samo leczenie. Lezalem w ameryce w sanatorium z typem ktory skoczac do wody za bardzo sie wygial i zlamal kregoslup, byl z bialorusi, leczyl sie w polsce i jedyne co go utrzymalo to prywatny, niemiecki sponsor ktory placil za niego 180 zl/dzien. Teraz jest w sanatorium nad morzem czarnym i ma szanse chodzic (niesprawnie ofkorz) tylko dzieki temu ze rdzen ma caly. Jezeli ow chlopak ma przerwany rdzen to nie ma cudow, nie wstanie.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-05-06 20:40:35

opacznie mnei zrozumiales, nie mowilem "niewazne na co liczy sie gest" majac na mysli niewazne co... Mowilem o ogolnym leczeniu gdzie niewazny chyba jest adres kliniki tylko sam fakt ze ktos potrzebuje pomocy i dlaczego

__

Użytkownik
shd

2006-05-07 03:00:10

ja wole dac na biedne dzieci, a gadanie ze moze wstanie i ze to super sportowiec nie pomoga.
na malysza tez bym nie dal.
sportowcy, ci dobrzy szczegolnie, niech mecza sponsorow.

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2006-05-07 22:25:48

wiesz, mysle ze jak zbieraja pieniadze na to, zeby chlopak mogl chodzic, to znaczy ze jest szansa. dokladnego stanu jego zdrowia nie znamy. nie sadze, zeby ktos probowal na tej tragedii zbic kase.

__

Użytkownik
lasica

2006-05-08 05:22:45

to może po angielsku? http://en.wikipedia.org/wiki/New_York_Stock_Exchange

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4889 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie