help z Mirandą

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
KillaNick

2006-04-08 10:58:49

Otóz mam mały problem z tym programem. Dopiero co zaczynam 'wielka przygodę' i niezbyt sie łapię :/
1. Co zrobić żeby bylo widac opisy?
2. Co zrobić żeby wywalic ten denerwujący 'ping' przy dodawaniu / otrzymywaniu wiadmości ew. zmienic go na jakis bardziej przystępny?
3. Jak dodać msn do pluginów?
4. Czemu przy rozmowie z kimkolwiek, jestem oznaczony jako 'nieznany kontakt' w okienku rozmowy?
5. Czemu na gg mam połowe listy dostępną, a w mirandzie tylko 1 ?:o
Z góry wielkie thx :*

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-04-08 11:39:19

ja proponuje ci zainstalowac wersje angielska i ja spolszczyc i potem zpluginowac gg :D jak zianstalowalme polska to wszystko mi sie walilo, a tak mam od razu wbudowane irc, ice, i msn gg latwo sie doinstalowywuje... no i masz to co kazdy dobry TL powinien miec :D

co do opisow to nie wiem ja sie ciesze ze ich nie mam, podejrzec je mozna klikajac na prawy myszki na osobnika

__

Użytkownik
nuras_en

2006-04-08 12:12:43

1. Jaką masz wersję Mirandy? Zainstaluj 0,4,0,1. Przy instalacji jest możliwość zmiany statusów na te pod kontaktami (jest przy tej funckji napisane, że jest to wersja próbna ale działą ;)
2. Ping może trochę denerwować ale jest przydatny bo sprawdza autentyczność numeru. Ale jak go wywalic to nie wiem.
3. MSN jako plugin wystarczy wrzucić (przy wyłączonej Mirandzie of kors) do katalogu Miranda/Plugins.
4. Ściągnij nowszą wersję. Lub sprawdz w opcjach jakie podałeś dane np. e-mail wtedy będzie on wypisuwany jako Twój nick przy rozmowie.
5. WTF? Może masz coś ustawione z pokazywaniem ludzi z opisami? Że kto ma opis ten usatwiony jest jako niedostępny.

No i polecam Ci zainstalować najnowszą wersję builda.

__

VIP
vader

2006-04-08 16:13:40

Poczekaj az sie YAR wypowie :- D

Postaram sie troche pomoc:

1. Zalezy czy uzywasz Clist_modern czy nie. Jesli tak, to opisy pojawia sie same. Jesli nie, to zainstaluj wtyczke mStatus a potem mToolTip. Opisy beda sie pojawiac po najechaniu na kontakt kursorem.
2. Ustawi sie to gdzies w opcjach plugina, ktorego uzywasz do odbierania/wysylania rozmow. Szukaj czegos w stylu 'check if message was delivered' itp.
3. Sciagnac plugin msn? :D
4. Nie wiem - ja tez tak mam i nie chce mi sie zmieniac. Pewnie trzeba poszukac w opcjach.
5. Sciagnij najnowsza wersje protokolu gg.dll. Najlepiej ze strony oficjalnej (http://www.miranda-im.org). Aktualnie obowiazuje chyba 0.0.3.6.

Wszelkie pluginy *.dll instaluje sie do ...\Miranda\Plugins a tlumaczenia najlepiej do folderu glownego (ja tak robie) :D Jesil masz jakies problemy to pisz

Pozdro !

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5889 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie