Wlasny program w TV!!!

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
g3su

2006-04-07 19:31:48

nie podobal sie wam kiedys jakis program w tv? mieliscie wlasny lepszy pomysl na audycje telewizyjna? od polowy kwietnia rusza specjalny System Rejestracji i Oceny Propozycji Audycji Telewizyjnych (ROPAT) i kazdy kto tylko chce moze zglosic swoj pomysl; warto zaznaczyc, ze nie musi to byc pomysl na caly cykl programow, ale moze byc to tylko reportaz, jeden odcinek itp. itd.

pisze tutaj o tym dlatego, bo moze akurat znajdzie sie ktos chetny i sprobuje rzucic do tvp pomysl ze stworzeniem programu na temat eSportu; szansa jest tylko musialby zajac sie tym ktos odpowiedni; nie rzucajcie tylko komentow w stylu “to zajmij sie tym sam”; daje tylko to info ;p

no i na koniec link do tego czegos: [url=http://ww20.tvp.pl]ROPAT[/url]

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
PiWo5z

2006-04-07 19:38:45

widzialem dzisiaj w gazecie ten sam temat :d

__

VIP
SweepeR

2006-04-07 19:44:27

No pomysl fajny, nawet wydaje mi sie, ze znam osobe, ktora by pewnie z checia w realizacji czegos takiego pomogla (hi ekipa TV Strzelin z turnieju ;P), tylko tam nic nie pisze na temat pokrywania kosztow tego. Bo o ile pojawil mi sie w glowie od razu pomysl na dobry film dokumentalny o e-sporcie, to jednak troche by kosztowal... :/

__

Użytkownik
g3su

2006-04-07 19:50:30

no z tego co ja wykumalem to wlasnie ten system powstal m. in. dla "zwyklych" ludzi; bo do tej pory jesli nie mialo sie kasy i dobrych znajomosci to mozna bylo g.wno zrobic; tutaj tvp liczy po prostu na jakis swietny pomysl, ktory (tak mi sie wydaje) zrealizowalaby za wlasne srodki;

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
ScorPion`

2006-04-07 20:25:58

to moze tu wrzucimy swoje pomysly i czesciowo doszlifujemy, polaczymy - aby powstawaly rzeczywiscie jakies na poziome i zeby tvp nie dostawalo 100propozycji na utworzenie programu esport z 0 konkretnoscia ;)

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-04-07 20:32:43

ja jestem ciekawe jakbyscie poskladali 10 minutowy program o esporcie z polski, tzn z czego :] Przygotowujac takie cos musicie miec kazda sekunde wypelniona czyms watpie zeby komus spodobal sie program w ktorym 10 minut gada jedna osoba czytajac newsy z esports.pl :]

Oczywiscie celowo mowie z ukasem dla mobilizacji, ale trzeba przewidziec czy jest skad brac materialy filmowe, jakie one mialyby byc, jak wyglada w tej materi wymiana miedzynarodowa, czy sa na terenie kraju jakies dodatkowe osrodki ktore na stale moglyby produkowac material z okreslonych miejsc w jakosci broadcast (nie jakas tam cyfrowka stryjka z wesela), czy przewidziane w tych przykladowych 10 minutach sa zaproszeni goscie itd i o ktorej mialo by to isc w tv (to chyba nawjazniejsze) pomiedzy 17-21 raczel zapomniec mozna o pionierskim programie, rano bez sensu jedynie noc wydaja sie byc sensowna

W skrocie moj pomysl to 10 minutowy program emitowany, chcialbym codziennie :D ale mysle ze sensowna ilosc dni to 1, slownie jeden :D w ktorym zawsze bylby jeden gosc, materialy filmowe z osrodkow zagranicznych w celu pokazania troche tego prawdziwego esportu z zewnatrz, poprzeplatane z informacjami od nas i jakis poradnik cos ala "Poradnik Friontiera" (starzy wyjadacze pamietaja to z gamblera, z lat 90tych)

Sobota pomiedzy godz 24 a 01 juz w niedziele.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-04-07 20:47:44

no i zapomnialem dodac ze 50% to znalezienie sponsora sobie, z takim kims-instytucja mozna by mysle calkiem powaznie juz

__

VIP
jarzaq

2006-04-07 20:53:53

Program TV poświęcony sportom elektronicznym? tak, ale jeszcze nie teraz.

__

Użytkownik
syerrmiro

2006-04-07 21:02:35

a kiedy jak bedziemy 100 lat za murzynami :S

__

Użytkownik
g3su

2006-04-07 21:15:24

fajne by bylo cos takiego

__
luuuzzzz bluuuzzz

VIP
jarzaq

2006-04-07 21:29:12

halo! nikt ci nie powiedział, że już do tego doszło?

__

VIP
Pajda

2006-04-08 08:38:38

Co do kosztow to z tego co pamietam jesli jest iles tam osob domagajacych sie jakiegos programu to tvp musi go przygotowac i wyemitowac ponoszac sama koszty - zaleta telewizji publicznej. Taki fajny zapisek gdzies byl, kiedys jak go znalazlem to nie wiem czy ankiety z ciekawosci nie robilem nawet czy cos :P Tylko podejrzewam, ze go jeszcze nikt nigdy nie wykorzystal.

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2006-04-08 08:51:59

jak puszcza na publicu cos czego ludzie sie domgaja i to za free :D pajda nie postawie ci piwa tylko calemu esports.pl flashke, kazdemu z osobna... :/

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5428 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie