Dredy, do dredziarzy

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
*Jaras

2006-03-03 14:09:58

[hide=Foto]
http://img66.imageshack.us/img66/7338/bmrastaman1yr8en.jpg[/hide]

Pytanie do osob znajacych sie/majcych dredy.

Czy jest mozliwe miec dredy identyczne z takimi jakie sa na obrazku? Takie cienkie, nie grube?

Jak dlugie wlosy trzeba miec?

Czy nie przeszkadza ciemny szatyn (kolor wlosow)?

Jak jest z higienia z takimi wlosami? Zadnych zapachow smiesznych ani nic?

Koszt? Nie obchodzi mnie, ale w przyblizeniu ile to moze wyjsc?

Potem sie tylko je dokreca?

Przeszkadza to, ze mam lekko krecone wlosy?

Jak porzadkowac klaki, poki nie beda mialy dlugosci do dredow? Jakies warkoczyki?! albo cos?

pozdro, mam nadziejie, ze ktos mi odpowie

__

Użytkownik
dRaZe

2006-03-03 14:31:30

Palisz traFke? :P

__

Użytkownik
wyrek

2006-03-03 14:38:00

Jesli Bob mial to tobie chyba tez sie uda takie zrobic;)

__

Użytkownik
*Jaras

2006-03-03 14:47:38

Co ma do rzeczy czy pale? Jesli nawet to bylby jakis wymog to i tak bym sie zalapal...

No Bob nie Bob, pytam czy ciezko je zrobic, jakies kurcze odpowiedzi na te konkret pytania.

__

Użytkownik
xzan

2006-03-03 14:51:29

wiec tak na poczatku, to odrazu odradzam Ci robienie dredow... zniszczysz włosy :/

1.Czy jest mozliwe miec dredy identyczne z takimi jakie sa na obrazku? Takie cienkie, nie grube?

Oczywiscie ze mozna, tylko im dredy maja byc "ciensze?", tym wiecej roboty z nimi (przy samym robieniu)

2.Jak dlugie wlosy trzeba miec?

No to zalezy juz od tego jak długie chcesz miec dredy:), ogolnie rzecz biorac przy robieniu dredow wlosy skraca sie o połowe, jednak nie jest to zasada wszystko zalezy od tego jak geste masz włosy (masz krecone wiec dodadkowy plus)

3.Czy nie przeszkadza ciemny szatyn (kolor wlosow)?

Kolor nie ma tutaj nic do rzeczy?:) bedziesz mial poprostu dredy takiego koloru.

4.Jak jest z higienia z takimi wlosami? Zadnych zapachow smiesznych ani nic?

Tutaj jest "problem", jesli decydujesz sie na dredy i chcesz zeby wyglodały jako tako, to musisz naprawde o nie dbac, specialne szampony "do dredów", odzywki itp. Moze to brzmi troche smiesznie, ale chodzi przeciez o wyglad? dlatego je robisz, i uwierz mi na słowo jesli przestaniesz o nie dbac to bedzie mial gowno nie dredy na głowie.

5.Koszt? Nie obchodzi mnie, ale w przyblizeniu ile to moze wyjsc?

To tez zalezy od długosci włosów - dłuzsze wiecej roboty dla fryzjera, u jakiego pr0 kolesia dasz około 4000 zł (dredy naprawde idealne, cienkie jak bracia blizniacy w matrixie :DD), jednak ja polecałbym popytac wsrod ludzi z miasta/okolicy czy nie maja takiego skilla zeby objebac Ci głowe za pare setek lub pare flaszek :).

6.Potem sie tylko je dokreca?

Dokrecac MUSISZ codziennie, jesli masz grube dredy ta reka dasz rade, jednak i tak co jakisz czas musi jakas koleznka or smth, Ci dokrecic :) najlepiej naucz swoja dupe ; -DD

7.Jak porzadkowac klaki, poki nie beda mialy dlugosci do dredow? Jakies warkoczyki?! albo cos?

Nic nie rob... nie ma sensu.Jak mowilem na poczatku, odradzam Ci z całego serca... masz pewnie ładne loczki :DDD wiec pie***l dredy:/ mysle ze sam zmienisz zdanie gdy twoje wlosy zostana NISZCZONE ( tak robienie dredow do zabijanie włosów) i poczujesz TROCHE bolu, masz loki wiec człowieku przygotuj sie na niezla jazde z painem ; -D.

__

Użytkownik
*Jaras

2006-03-03 14:59:47

Bol to nie problem, kto powiedzial ze musze siedziec na krzeselku na sucho? Istotnie, mam znajomego ktory skrecal kumpeli dredy, pogadam jesli sie zdecyduje jednak, ale poki co wypytuje orientacyjnie.

Moge dbac o wlosy, mam duzo wolnego czasu codziennie i moge je poswiecic dla wlosow, dla takiego efektu jak na obrazku? Git, tymbardziej, ze moj profil i ogolnie twarz pasuje do takich dredow... Zniszcze wlosy? Szybko mi rosna, najwyzej sie zetne i odrosna znowu, i tak nosze czesto chusty, czapki...

__

Użytkownik
xzan

2006-03-03 15:08:14

Wiesz w sumie luz, jak bedziesz mial zrobione sredniej grubosci dredy i nie bedzie Ci "to" pasowac to masz moze z tydzien czasu zeby sie jeszcze rozmyslec i rozplatac, ale to niezla walka jest ... zapomniałem dodac ze jesli bedzie Ci robic jakis kumpel czy cus ktory nie posiada jakis zajebistych kremow natłuszczajacych to sobie walniesz jakis smalec ; -DDD, no i jedna z najwazniejszych rzeczy - głowy nie mozesz myc z miesiac bo sie dredy zniszcza... no chyba ze bedzeisz je do kondomow wkładał podczas prysznicu ; - dddd.

__

Użytkownik
szefo

2006-03-03 15:23:48

Jarasu nosisz chusty ? Jak czerwony kapturek ? Czy jak babcia zbierajaca drewno?

__

Użytkownik
yareq

2006-03-03 15:28:42

Jak prawdziwy gangsta nigga z Ameryka ;).

__

Użytkownik
GogettO

2006-03-03 15:34:59

Ja też z 3/4 lata temu chciałem sobie zrobić dredy :D ale się rozmyśliłem (na szczęście) :D Jak chcesz sobie zrobić dredy, to GL :) W sumie mogłeś wejść na google i tam poszukać informacji o dredach:P

__

Użytkownik
bytek

2006-03-03 15:51:47

prawdziwy rasta robi sobie sam dready ! :D ew. przy pomocy kumpla/kumpeli :) placenie za dready jest dla frajerow i pozerow ktorzy nie maja kolegow :)

__

Użytkownik
*Jaras

2006-03-03 16:11:31

Nie wiem czemu, nosze chuste pod czapke a ona ma tam jakas profesjonalna nazwe, ktora mnie w ogole nie interesuje.

__

Użytkownik
szefo

2006-03-03 16:25:39

"moher kerchief"

__

VIP
FervenT

2006-03-03 16:34:21

Hehe spoko foto.

__
^_*

Użytkownik
shd

2006-03-03 16:37:02

no to tak, sam mam ;'] wiec wiem co mowie :p

grubosc bedziesz mial +/- taka jaka chcesz ;] dredow idealnie nie zrobisz :P
robienie dredow 'zjada wlosy' czasem jest to 1/4 czasem 1/2 ;] zalezy od tego jakie masz wlosy. ale ogolnie, 1/4-1/3 moga sie skrocic. na skroniach, 'baczkach' itp beda krotsze ;] bo tam mniej wlosow ;P etc
kolor nie ma nic do rzeczy.
z higiena jest tak ze myje sie glownie skore glowy, zeby nie swedziala, jak dredy masz brudne to tez sobie mozesz umyc :)
koszt? 300-400zl u osoby prywatnej, ktora robi dredy/warkoczyki/itp
www.warkoczyki.xx.pl - tu obczaj.

dredy u fryzjera? 4000k zl? i za 1000zl zrobisz tyle ze nie beda to dredy a zlepka lakierow i innych gowien w wiekszosci przypadkow do tego rozwala sie po pierwszym myciu ;]
potem sie je dokreca, i ew. wciaga wloski ktore odstaja/wylecialy.
nie, raczej nie przeszkadza ze sa krecone bo przy tapirowaniu i tak wyjdzie ci z nich jeden wielki koltun :)

jakie loki? :o

__

VIP
vader

2006-03-03 17:40:49

Du-Rag

__

VIP
vader

2006-03-03 17:46:25

Dredy mi sie kojaza z brudem i niechlujnoscia, wiec sam bym ich nigdy nie zrobil. Wiem o nich tyle, ze jak masz zrobione slabo to rozwalaja sie przy myciu (wtedy musisz nie myc, co owocuje przyjemnym zapaszkiem) i do tego niszcza wlosy.

__

VIP
overeq

2006-03-03 17:51:05

Czy jest mozliwe miec dredy identyczne z takimi jakie sa na obrazku? Takie cienkie, nie grube?
-nie nie da sie ta postac na zdjeciu ma cos czego nie da sie zrobic, czas uzyc mozgu i pomyslec.

Jak dlugie wlosy trzeba miec?
-a jakie chcesz miec dredy? kurcze nastepne konkretne pytanie, mysle ze chdozi ci o to jakich wlosow potrzebujesz na najkrotsze dredziki, wiec starcza jakies 10cm
Czy nie przeszkadza ciemny szatyn (kolor wlosow)?
-o moj boze... o mein god.. straszne te pyytania

Jak jest z higienia z takimi wlosami? Zadnych zapachow smiesznych ani nic?
-wiesz mozesz myc i codzienie jak masz czas na poprawianie dredow, mozesz je myc i raz na pol roku i na rok znam takie przypadki, wiec pelen fri stajl

Koszt? Nie obchodzi mnie, ale w przyblizeniu ile to moze wyjsc?
-od 0 do jakis 500zl poszukaj jakeis osoby ktora ci to zrobi... dogadaj sie uwazam ze 100-150zl to spoko kwota

Potem sie tylko je dokreca?
-szydelkuje

Przeszkadza to, ze mam lekko krecone wlosy?
-pomaga

Jak porzadkowac klaki, poki nie beda mialy dlugosci do dredow? Jakies warkoczyki?! albo cos?
-zostaw to osobie ktra bedzie ci robila dredy

__

Użytkownik
*Jaras

2006-03-03 17:59:31

Az mi sie czytac nei chce over Twoich aluzji ;p

__

VIP
rostek

2006-03-03 18:14:32

bobem marlejem nie bedziesz, badz oryginalny zrob sobie poprostu dready, a nie cuduj ;P

wlosy sie skracaja raptem o kilka centymetrow, ja mialem dlugie wlosy to i mam dlugie kabanosy

z higiena jest tak, ze myjesz kiedy Cie swedzi albo smierdzi ;D zalezy od glowy i wlosow, mi sie szybko przetluszczaja i wala, myje raz na tydzien, ale przez to trzeba czesciej dokrecac

koloro dowolny ;o mozesz sobie nawet je zafarbowac albo dokrecic syntetyczne

ja sobie zrobilem za 100, tanio i kiepsko, ale nie narzekam. mozesz i zaplacic kilka stow, tylko po co jak efekt ten sam? dready to dready

potem sie tylko dokreca, ewemtualnie obcina ;P

__

VIP
overeq

2006-03-03 19:02:46

czasem za 0zl mozna miec lepsze dredy od tych za 200zl tza znalesc dobra zaufana osobe i ckuj :)

__

VIP
overeq

2006-03-03 19:04:05

o qfa to ty jaras zadajesz takie pytania? o boze szejm on ju...

__

VIP
Preak

2006-03-04 00:35:58

bedziesz brudny i zalegna Ci sie pchly ;D

__

Użytkownik
poyep

2006-03-04 16:50:09

mialem dready przez tydzien, poszedlem na impreze, obudzilem sie rano, spojrzalem w lustro, obcialem 'to' co mialem na glowie.... od tamtej pory nosze tylko krotkie wlosy... i jest mi z tym dobrze ; D

__

Warning: getimagesize(http://img66.imageshack.us/img66/7338/bmrastaman1yr8en.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1477 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie