zaklady bukmacherskie

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
bgs8

2006-02-23 20:00:35

taki maly off-topic =P.

czy obstawiacie? gdzie? jakie dyscypliny preferujecie? wasze rekordowe wygrane?

zaczne od siebie. obstawiam ze znajomymi w profku, mam nawet karte =], a na niej, az 60 pkt. - nie gram zbyt czesto.

tylko i wylacznie typuje pilke nozna. moja rekordowa wygrana to 14,15 za 2zl postawione. wiem, ze nie jestem dobry =P.

wraz ze znajomymi mamy wlasna - lige typerow - wybieramy mecze, jest wpisowe, gramy w dwoch ligach, tabela, statystyki i takie tam =P. dobra zabawa.

pozdrawiam i czekam na odpowiedzi =].

__

PRO
igor

2006-02-23 19:34:26

Zakłady to zło. Gram czasem na betandwin. Największa wygrana opiewa na kwotę 4 cyfrową, ale nie będę się chwalił ;D.

__

VIP
bizzare

2006-02-23 19:58:38

Czekajcie aż k3m się tutaj wypowie... magik ;-D

__

Użytkownik
Tymek

2006-02-23 20:01:37

nie gram, może kiedyś :D ale na pewno nie na jakieś duże kwoty :P

__

Użytkownik
k3moT

2006-02-23 22:05:43

Potrzebuję troszeczkę adrenaliny, więc obstawiam już od jakiegoś czasu.
Kiedyś za 5zł obstawiłem kuponik i zgarnąłem 25zł, najarałem się i straciłem później 2 dychy. Minęły 2-3 lata i powróciłem.
Nie gram za 100-200 zł, obstawiając te niby "pewniaki" z kursem max. 1,2. Fakt, można wygrać, ale za pierwszym razem. Często zdarzają się niespodzianki, zwłaszcza w ligach tureckiej i greckiej. Nie polecam.
Załóżmy, że obstawię 3 kupony za 100zł, po 4 pewniaczki z łącznym kursem ~2,0. Trudno, żeby aż 12 spotkań (4 mecze x 3 kupony) weszło. Teoretyczna szansa na wejście jednego kuponu wynosi 50%, dwóch - 25%, trzech - 12% :D
Żeby wyjść na plus, trzeba mieć 2 kupony trafione. Dużo osób tak gra - na forum bukmacherskim są szaleńcy, którzy obstawiają każdy mecz (kurs max. 1,2-1,3) za 100-200zł. imo debilizm. Przegra - no cóż, zawsze znajdzie sę wymówka, że niespodzianka. Wygra - przypływ adrenaliny i człowiek jest z siebie dumny, a jak podliczy zyski i straty z całego miesiąca, to wychodzi na minus. Ma plus niektórzy wychodzą, od +500zł do +1000zl...przy miesięcznym wkładzie (uwaga uwaga) 6000 zł!

Podsumowując: Chcesz obstawiać same pewniaki i dużo wygrywać? Bez porządnej gotówki się nie obejdzie.

Kiedyś grałem w toto-mixie, niestety chłopaki nie mają poukładanych propozycji spotkań w internecie. Nie to co sts - oferta w necie, wystarczy numery spotkań przepisać i dać na karteczce.
Nie chciało mi się co kilka dni chodzić do stsa, więc postanowiłem wybrać któregoś z internetowych bukmacherów - w moim wypadku jest to expekt. Najważniejsze to wygoda.
Wprawdzie nie ma porządnej reklamy (jak np. bet-at-home podczas skoków narciarskich na czapeczkach trenerów reprezentacji czy też sportingbet, którego można było zobaczyć na stronie wp i oficjalnej stronie PN).
Jeśli ktoś chce grać przez internet, polecam właśnie expekt - łatwa rejestracja, min. wpłata na początek to 40zł, pieniądze na koncie u buka dostać można po 2-3 dniach, możliwość wypłaty wygranej w każdej chwili. Duża oferta - w większości spotkań można obstawiać oprócz 1,X,2 (oraz postałych propopzycji z stsa) również ilość goli, dokładny wynik, zaś w najciekawszych meczach - czy dana drużyna strzeli czy też nie.
Według mnie to wystarczy. Nie, to co w bah czy baw - dla kogo będzie pierwszy aut albo ile zostanie pokazanych żółtych kartoników podczas meczu - lol?
Jest jeden minusik - u bukmacherów internetowych lepiej nie stawiać samych pewniaków, ponieważ ten sam mecz w stsie ma kurs 1,2 zaś u bukmachera internetowego 1,1. Odwrotnie jest z wyższymi kursami - w stsie kurs 2,4 a u int. buka 2,8. Także np. zamiast łącznego kursu ~30 będziemy mieć kurs ~40. Chyba widać różnicę.

Gram dla przyjemności, dla adrenaliny. Nie jestem żadnym zapalonym hazardzistą jak 70% graczy, których bilans miesięczny wynosi -200zł. Tego się jednak nie zauważa - człowiek wydaje raz na 3 dni te 20zł. Mała kwota, ale miesięcznie trochę się uzbiera. Wygra 2-3 razy, ucieszy się i gra dalej. O bilansie miesięcznym zapomina. Przegra, zagra drugi raz, myśląc, że się uda. Później wpadnie w trans i po gościu.

[url=http://www.szczecinek.gawex.pl/k3m/sts/]click[/url] - max 4-cyfrowa. W II kuponie chamy strzeliły gola w doliczonym czasie. Dół przez kilka dni :d

Mógłbym jeszcze trochę pisać, ale nie widzę większych powodów. Kto chce, to przeczyta. Kto przeczytał i mało się dowiedział - przepraszam.

__

VIP
FervenT

2006-02-23 22:28:44

4cyfrowa ładnie ładnie ;D

__
^_*

Użytkownik
El-Mo

2006-02-23 22:45:12

Ja nie moge już ze śmiechu jak słysze 'pewniaczki' bo mam kumpla który pracował w punktach Toto Mix i Millenium (nie raz mi gadał o pracy i jakie tam 'osobistości przychodzą').

__

Użytkownik
k3moT

2006-02-23 23:11:21

Właśnie dlatego wziąłem ten wyraz w cudzysłów.
Niektórzy też piszą, że kupon na 99% wejdzie...z 4 pewniakami :d
Żal mi takich ludzi.

Ulubione teksty na różnych forach:

Będzie remis, bo dawno u siebie nie zremisowali.
Wygrają, są przecież na II miejscu w tabeli
Proponuję kilka pewniaków, dzięki którym uda się nam razem ograć buki!!!1

Ad.3
*G* prawda. Specjalnie buki ustalają kursy dla pewniaków w granicach 1,1-1,2 aby w razie wygranej straty były jak najmniejsze. W przypadku niespodzianek zarabiają krocie.

Najbardziej oszukańcze kursy są w granicach ~1,45. Czasem mecz z takim kursem jest mniej pewny niż inny z kursem 1,7.
Fajnie też szuka się 'pułapek' w ofercie sts :). Kłamczuchy proponują kurs 1,4 na gospodarzy i od razu widać, że opłaca się postawić na gości z kursem ~4.

btw: a propo hazardzistów. Raz czekałem w kolejce do oddania kuponu to koleś przede mną obstawił z 50 kuponów za 300zł. Wiem, że był członkiem klubu (posiadał kartę), w następnym tygodniu nie zauważyłem jego ksywy wśród osób mających najwyższe kursy. Pewnie wszystko poszło się baćje. Od tamtego czasu już go nie widziałem :d

__

Użytkownik
El-Mo

2006-02-23 23:37:01

Mój ulubiony tekst to 'kurwa jak może przegrać pierwsza drużyna w tabeli z ostatnią' lub 'ten mecz zamykał mi kupon'. A tak wogule to słyszałem że na Słowacji firmy bukmacherskie jeszcze sie rozwija i są tam często kursy z kosmosu (niektórzy czekają głównie na takie wpadki). No i Millenium ma podobno troche kiepskiech specjalistów i zdarzają się im wpadki.

__

VIP
-mess-

2006-02-24 11:43:28

ja sam nie gram, ale pomagalem dla ojca czasem wysylac. on gra na dwa sposoby: na kase i na nagrody rzeczowe (w sts). zdarzalo sie ze wysylalem mu od 200 do (rekord) 750 kuponow :) hmm, efekty? nie wypada pisac o takich sprawach, ale dla k3ma wystarczy info ze mam w pokoju plazme 42 cale, kamere cyfrowa, lg dvd, tv lg no i toyote rav4 ktora zostala sprzedana jakis czas temu :) no i sporo "wygranych tygodnia" ;] a tych kart to ma od chuja, w roznych miastach :D (tak zgarnia nagrody rzeczowe dla najlepszych w punktach ;]).

__

VIP
-mess-

2006-02-24 11:45:30

ja sam nie gram, ale pomagalem dla ojca czasem wysylac. on gra na dwa sposoby: na kase i na nagrody rzeczowe (w sts). zdarzalo sie ze wysylalem mu od 200 do (rekord) 750 kuponow :) hmm, efekty? nie wypada pisac o takich sprawach, ale dla k3ma wystarczy info ze dzieki temu mam plazme 42 cale, kamere cyfrowa, lg dvd, tv lg no i toyote rav4 ktora zostala sprzedana jakis czas temu :) no i sporo "wygranych tygodnia" ;] a tych kart to ma od chuja, w roznych miastach :D (tak zgarnia nagrody rzeczowe dla najlepszych w punktach ;]).

__

VIP
-mess-

2006-02-24 11:53:56

k3m co ty wiesz o zabijaniu :D ja mam w domu ostrego hardcorowca =D .. ojca :) i musze przyznac ze jest niezly w te klocki :)

__

Użytkownik
*Jaras

2006-02-24 12:02:19

Messowi gratulujemy plazmy.

I JEJ POBORU PRĄDU :DDDDD

__

VIP
Krypton

2006-02-24 12:14:41

Jasne, mnie wszystko przegrales ;)...

Ale wygrana full respect :)

__

VIP
vader

2006-02-24 12:42:35

impressive

__

VIP
vader

2006-02-24 12:44:28

Nigdy sie w to nie bawilem, bo przestalem sie interesowac sportem na powaznie pare lat temu. Moze czas zaczac ? :D

__

Użytkownik
orlikoVsky

2006-02-24 13:24:35

ja grałem w bet-at-home.com, a zaczęło się od darmowego kuponu za 5zł i tak pykałem pykałem, środki się skończyły i mi przeszło :). Teraz sporadycznie puszcze jakis kuponik w profesjonalu
w bet-at-home wpłacac mozna dowolną kwote no i znacznie poszeżyli oferte bo wcześniej było z tym słabo.

Ciekawy zakład z bet-at.home.com:
[hide=Co nastąpi prędzej?]
Niemcy zdobędą najpierw Mistrzostwo Świata w piłce nożnej czy prędzej człowiek wyląduje na Marsie?
Niemcy - 1.50
Człowiek na Marsie - 5.00[/hide]

__

Użytkownik
k3moT

2006-02-24 14:23:12

Z tego miałem polew :d
Jeśli Niemcy nie zdobędą teraz tytułu MŚ, to ludzie mają przynajmniej 4 lata, żeby kogoś posłać na Marsa...ale wtedy kupon miałby trochę dużą datę ważności :D

__

Użytkownik
k3moT

2006-02-24 14:26:48

Z tego miałem polew :d
Jeśli Niemcy nie zdobędą teraz tytułu MŚ, to ludzie mają przynajmniej 4 lata, żeby kogoś posłać na Marsa...ale wtedy kupon miałby trochę dużą datę ważności :D

__

Użytkownik
yareq

2006-02-24 15:52:37

No to maja przynajmniej 24 lata (patrzac optymistycznie, wizja Busha etc.) na zdobycie mistrzostwa. Niestety raczej watpliwe jest jednak zeby czlowiek wyladowal na Marsie przed 2040-50...

Chyba ze trafi sie jakis konflikt mocarstw (np. Rosja, USA, Chiny w dowolnych kombinacjach) to beda musieli sie wtedy Niemcy ze zdobywaniem mistrzostwa pospieszyc (czyt. beda mieli kilka lat mniej) :P.

__

Użytkownik
lasica

2006-02-24 22:31:11

gram gram, prof, sts, baw... największa wygrana? 160 zł :P najwieksza przegrana? 50 zł :D bilanos po 244 kuponach -162zł :(( obróciłem już kwota pieniędzy o łącznej sumie: 1523zł :P wiem, wiem beznadziejnie :( takie życie... najwięcej wygrałem na niespodziankach, najwięcej przejechałem się na 'pewniaczkach'...

__

VIP
vader

2006-02-24 23:06:33

Moja wizja Bushu jest inna - duzo drzew, krzewow i wilgotny klimat ;-D

__

Użytkownik
SKY`General

2006-02-24 23:26:25

Najlepiej grac od czasu do czasu, bo wtedy jest wieksza skutecznosc:) Ja jak juz stawiam to Betandwin, bo wszystko pod reka. I tak sobie dzisiaj postanowilem obstawic po dluzszej przerwie. Konkretnie hokej na Szwedow i Finow i wygralem... 8,42:)) Jak obstawialem w poludnie i zatwierdzalem to wydawalo mi sie, ze wyjdzie 16-18 zl, ale musialem sie pomylic, albo cos powoli system przyjal (i sie stawki obnizyly)... no nie wiem, na jakies pifko etc bedzie.

Dlatego raczej nie bede obstawial finalu i malego finalu, bo moja teza sporadycznego grania i wygrywania na to mi nie pozwala:)

Jednak te 8 zl to byl kurs i wygralem 16,83 heheh

__

Użytkownik
unit10

2006-02-24 23:57:39

Ja gram najczęściej w profku i betandwin i expeccie.Najwieksza wygrana to niecałe 500zł.
Najlepszy był mój kumpel,namawiałem go z 3 tygodnie do pojscia do buka ze mną i wkońcu się zgodził.Ja obstawiałem przez 30 minu analizując kazy mecz(i tak nie siadło) a on wziął pierwsze lepsze 11 meczy w których widział faworytów i obstawił.Wyszło na tym że do dziś dziękuje mi.Wygrał 6500zł.

__

Użytkownik
DudE

2006-02-25 11:09:14

Heh zaplaciles za niego frycowe, a on zgarnal siano;)

__

Użytkownik
pawelloo

2006-02-25 11:13:11

ja se obstawie czasem w bet-at-home ale teraz przezucam sie na sportingbet... brat mi przegral na bet-at-home i oddaje mi na sporginbecie xDD

ale ja to tak dla frajdy, zeby mecz sie lepiej ogladalo... stawki od 5-20zl...

__

Użytkownik
Bh3liom

2006-02-25 17:57:10

Dawniej mi sie zdarzylo pare razy postawic w toto-mixie jak jeszcze cos sie tam interesowalem NBA... teraz na niczym sie nie znam wiec nie obstawiam :P Ale ten expekt brzmi zachecajaco moze sie pobawie niedlugo :P

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2590 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie