PiS oci*ial?

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
zEx

2006-02-08 09:36:53

u mnie w klasie 30dziewczyn 5 chlopakow :DDDDDD

__

Użytkownik
m3ribo

2006-02-08 09:39:04

a u mnie w samej klasie 35 chlopa z czego to wiekszosc bojowka jakiegos klubu czy poprostu ze wsi , gdzie maja gorsze jazdy niz w miescie : )

__

Użytkownik
h1

2006-02-08 09:49:02

samochodówka?

__

VIP
FervenT

2006-02-08 09:53:50

a myślisz, że w dobrych/lepszych szkołach nie ma chamówy?

__
^_*

Użytkownik
h1

2006-02-08 10:03:37

kiedys wpadlem na impreze do sasiadow (2 klasa gimnazjum)... rozejrzalem sie - zgon na zgonie :o a za lozkiem ok 50 puszek po browarach i cwiartka (ok 6 chlopa i 2 dziewczyny)

to wyjasnia wszystko :]]]

__

VIP
blacktyger

2006-02-08 10:05:18

Niestety.

__

VIP
Perez

2006-02-08 11:34:39

na pewno jest ich zdecydowanie mniej, bo bariera wejsciowa jest wyzsza

__

VIP
FervenT

2006-02-08 11:50:30

fakt.

__
^_*

VIP
Perez

2006-02-08 12:44:43

ja na przyklad chodzilem do LO, gdzie bylo 5 osob na miejsce, kazdy swietnie przygotowany do egzaminow. uwierz mi, zadnemu burakowi nie chcialo sie tyle uczyc, zeby stanowic chociaz male zagrozenie dla innych kandydatow. teraz ludzie z liceum sa dla mnie dobrym oparciem w zyciu zawodowym i bardzo sobie cenie z nimi kontakt.

__

Użytkownik
t2

2006-02-08 13:33:32

Popieram Pereza - jesli rodzice nie naucza dziecka szacunku dla drugiej osoby (a tym bardziej nauczyciela), to szkola tego za nich nie zrobi.

Mozna powiedziec, ze wychowalem sie w srodowisku nauczycieli, bo duza czesc mojej rodzinki (lacznie z rodzicami) uprawia wlasnie ten zawod i wiem, jak to wyglada nie tylko ze strony uczniow. Rozumiem, ze nieprzygotowany pracownik szkoly moze miec spore problemy z ogarnieciem nie zawsze poslusznej grupki dzieci czy mlodziezy, ale jesli jest to rozwydrzona banda chamskich bachorow/nastolatkow, to juz chyba nie wina statystycznej mlodej nauczycielki, ktora dopiero co odebrala dyplom ukonczenia studiow?

Nie jestem sympatykiem PiS-u, ale ten pomysl moglby zostac wprowadzony w zycie. Oczywiscie, niektorzy uczniowie beda sie oburzac, ze przeciez maja srednia 2,7 (i ani jednej oceny ndst!), wiec powinni zaliczyc rok, a jednak w mysl nowych PiS-owskich wizji nie zostaliby puszczeni do nastepnej klasy z powodu zachowania. Tak samo inni beda narzekali, ze nauczyciele daja nagany wedle sobie tylko znanych powodek, ze ta ustawa bedzie skutecznym narzedziem dla msciwych belfrow do gnebienia biednych, Bogu ducha winnych uczniow. Ja w to zwyczajnie nie wierze. Jasne - zdarzaja sie skrajnosci, sa osoby, ktore nie powinny pracowac w tym zawodzie, ale to margines, ktory ma miejsce nie tylko w szkolach. Zreszta, gdyby pomysl zostal zrealizowany, to mysle, ze zmienilyby sie tez kryteria oceny zachowania w taki sposob, zeby zminimalizowac margines bledu i subiektywnosc oceny.

Abstrachujac od tego, czy PiS-owski pomysl wejdzie w zycie czy nie, ministerstwo powinno pomyslec o szkoleniach i pomocy dla nauczycieli w kategoriach radzenia sobie z uczniami, bo stare metody nie zawsze sa skuteczne, swiat sie zmienia, ludzie tez.

__

VIP
Perez

2006-02-08 14:06:28

Jedyna przykra rzecza w tym wszystkim jest to, ze caly czas, na naszych oczach, dokonuje sie podzial na dwie grupy - ludzi zamoznych i ekstremalnie biednych. Powoli ludzie majacy pieniadze zaczynaja sie zamykac, aby chronic swoje rodziny przed motlochem. Tym samym ci biedniejsi czuja sie jeszcze gorsi, wiec ich agresja w strone "lepszych" wzrasta. Nie wydaje mi sie, zeby nagle w Polsce pojawila sie mozliwosc godnego zycia dla ludzi potrafiacych np. byc dobrym sprzedawca w sklepie, wiec automatycznie typowi sredniacy zostaja zepchnieci do "niskiej" grupy. Dla mne to paranoja, ze na godne zycie trzeba miec kierownicze stanowisko, bo inaczej nie ma za co. Dla porownania w Stanach moj kuzyn pracujac na stacji benzynowej jest w stanie utrzymac siebie, mieszkanie razem z dziewczyna i swoj samochod. Moze nie jest to nic nadzwyczajnego, ale u nas na cos takiego trzeba miec niezla prace.

__

Użytkownik
Bs0d

2006-02-08 14:12:56

Mysle ze jednak twoje dziecko nie powinno poznawac tylko tych ladnych stron zycia bo kiedys moze okazac sie ze nie potrafi sobie poradzic z wieloma problemami. Nie mozna kogos odseparowac od zlych ludzi, wiadomo ze trzyma sie z tymi normalnymi ale jednak zeby wiedziec dlaczego inni sa zli trzeba sie z nimi spotkac. Oczywiscie to tylko taka moja opinia :)

__

Użytkownik
Bs0d

2006-02-08 14:18:48

Dokladnie to samo stwierdzilem po trzech miesiacach pracy w UK. Razem z bratem pracowalismy tam w firmie przeprowadzkowej za najnizsza stawke, ale juz tydzien takiej pracy wystarczal nam zeby oplacic miesieczna rate za mieszkanie, drugi tydzien zdecydowanie starczal na zarcie i picie ;), a kolejne dwa odkladalismy. A gdzie bym w Polsce znalazl bez zadnego wyksztalcenia i kwalifikacji robote dzieki ktorej moglbym chociaz za mieszkanie zaplacic? Dlatego studiuje, ale wiadomo ze nie wszyscy sa po to zeby byc magistrami. Szkoda ze w naszym kraju jest jak jest, ja wierze ze w koncu to sie zmieni :)

__

VIP
FervenT

2006-02-08 14:29:48

widzisz, byłeś w dobrej czy tam bardzo dobrej szkole i ludzie cos sobą reprezentują.
ja się uczyłem wszkole o dobrej a nawet idealnej renomie, wysoki poziom, osiągnięcia sportowe/konkursy/olimpiady. Jak się dostałem do tej szkoły to poziom tam wyglądał zupełnie inaczej niż teraz. I zmieniłem szkołę także ze względu na ludzi w niej się uczących. I mimo tego, że się uczyłem średnio dobrze (chociaż w porównaniu do klasy [1klasa top2, druga top5] to nawet bardzo dobrze) i działałem w samorządzie/zespół muzyczny/drużyna sportowa to zupełnie inaczej się żyje w szkole w której jest przyjemnie. Gdybym miał teraz wybór zdecydowałbym inaczej, mimo wyników i renomy danej szkoły. W przeciągu 3 lat potrafi się bardzo wiele zmienić, właśnie przez zachowanie na lekcji, przerwach, po szkole jak i przed nią. Mimo, że to jest dla ucznia dosyć rygorystyczny przepis to jest on potrzebny. Sam sie uczę ale wiem, że tutaj chodzi o własną przyszłość i nie ma miejsca na głupie żarty czy nawet chamskie odzywki i zachowania.

____
~B~

__
^_*

VIP
FervenT

2006-02-08 14:31:46

tak. tylko jeśli ci źli ludzie mają zbyt duży wpływ na Twoje dziecko to już nie jest za dobrze. Po mnie życie nie oszczędza, ale za to wiem jacy i do czego zdolni są ludzie. Jesli chodzi o szkołę to mimo wszystki niech idze do jak naljepszej. Prędzej czy później życie go i tak dotknie.

____
~B~

__
^_*

Użytkownik
r3

2006-02-08 20:20:21

True True ^^ nie porozumienie wyniklo z tego, ze odpowiadajac na komentarz raFF'a nie sprecyzowales, o ktora czesc wypowiedzi ci chodzi =) Anyway dobrze gadasz :D

__

Użytkownik
p3ndrak

2006-02-08 22:16:44

sprzeciw będzie , ale ja popieram .. znam przypadki takich osob/narcyzy,swiat u ich stop i wogole... dziwni człekowie..

__

VIP
Preak

2006-02-08 22:32:03

ja mam zanizona ocene z zachowania bo klocilem sie o swoje i jakos mnie to nie cieszy ;(

__

Użytkownik
ziel1na

2006-02-08 23:21:25

http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879334540#13

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3913 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie