Literatura

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
Bh3liom

2005-12-06 20:11:34

imo dla kogos kto lubi lekka literature przebrnac przez pierwszy tom to istna katorga... ja od malego fantastyke czytam a jak dorwalem ogrody ksiezyca to jakies takie ciezkie mi sie wydaly :) ale masz racje koles wie o co be w tworzeniu dobrych ksiazek :)

__

Użytkownik
Bh3liom

2005-12-06 20:16:10

hm.. jesli chodzi o Browna ktory jest na ustach wszystkich i ktorego tak wielu z was wymienia... to imo kod nie jest lepszy od aniolow i demonow... mi A&D sie bardziej podobaja dlatego tez polecam...

Poza tym.. czytam glownie fantasy na ktora nie masz ochoty wiec Ci Kinga polecam ... Miasteczko Salem moja ulubiona(moze nie najlepsza kinga ale uwielbiam wszystko co dotyczy wampirow)

a dla kogos kto lubi fantastyke to David Eddings.... jakos malo kto o nim wspomina gdy pojawia sie tego typu temat gdziekolwiek a jesli chodzi o fantastyke to wg mnie jeden z najlepszych po tolkienie

a no i Kinga cykl 'mroczna wieza' tez jest mocna... fajna mieszanka... taki powiew swiezosci.. naprawde swietne :)

__

Użytkownik
yareq

2005-12-06 20:33:21

Wydaje mi sie ze ten caly "Kod..." to rozrywka dla mas, ludzi ktorzy nie czytaja ksiazek z zamilowania do nich tylko raz na jakis czas cos przeczytaja bo o tym glosno w mediach i znajomi cos burczeli...

Osobiscie nie czytalem i jakos mi sie nie spieszy, nie kreci mnie taka popularna rozrywka.

__

Były Redaktor
so0fka

2005-12-06 20:35:34

moi ulubieni bohaterowie to vimes i jego ekipa z marchewą i noobym na czele xD
jaka jest wasza ulubiona książka? :) mnie najbardziej podobali się chyba "Maskarada", "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork", "Wiedźmikołaj" oraz oczywiście "Zbrojni" :) Natomiast "Na glinianych nogach" było mocno reklamowane w empiku, a mnie nie zachwyciło... jeśli w ogóle coś może nie zachwycić w przypadku pratchetta xD
btw... Śmierć też jest zaje***ta xD

__

Użytkownik
yareq

2005-12-06 20:36:56

Wymieniaja fantasy poniewaz to powiedzmy ze latwa lektura. W sam raz dla ludzi ktorzy okazyjnie cos przeczytaja.

__

VIP
Ph0bia

2005-12-07 00:33:22

Interferometria laserowa z automatyczna analiza obrazu
pasjonujace.

__

Użytkownik
Nighter

2005-12-07 09:02:19

A cóż powiecie o 'Cień Wiatru' - Carlos'a Ruiz Zafón'a - może ktoś czytał?
Natykam się na coraz więcej niegatywnych opinii o Kodzie, w większości pokroju iż akcja w pewnym momencie robi się niewiarygodnie fikcyjna, i dlatego zaczynam mieć wątpliwości czy aby napewno zabierać się z tę lekturę.

__

VIP
aphex

2005-12-07 10:47:22

odnosnie "kodu..." to proponuje nie sugerowac sie zdaniem innych, tylko po prostu przeczytac :)

__

VIP
kicia

2005-12-07 11:39:35

A Alchemika czytales?

__

Były Redaktor
so0fka

2005-12-07 12:46:03

D&D oznacza dokładnie Dungeons & Dragons, czyli Lochy i Smoki :) To jest system światów fantasy, który wykorzystywany jest w wielu miejscach. Istnieją książki oparte na świecie D&D, czyli których akcja dzieje się w świecie D&D, istnieją gry cRPG, czyli eRPeGi na kompa :P takie jak Baldur's Gate, Neverwinter Nights czy Icewind Dale, oparte na tym świecie oraz istnieją podręczniki to tzw. papierowych RPGów, ale to już zupełnie inna historia... x)

__

Były Redaktor
so0fka

2005-12-07 12:46:32

ja bym radził poczytać "Achaję" Ziemiańskiego - książka przemawia do człowieka.

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-12-07 12:56:52

Paulo Coelho - Wszystkie ksiazki xD w szczegolnosci Alchemik
Ota Filip - Wniebowstapienie Lojzka Lapaczka ze Slaskiej Ostrawy ( wlasnie skonczylem czytac :D elo ksiazka )
Jerzy Pilch - Wszystkie ksiazki ;D w szczegolnosci "Rozpacz z powodu utraty furmanki" :D
I oczywiscie Sapkowski :D Narrenturm i Bozy Bojownicy :D
Jak przypomni mi sie jeszcze cos ciekawego to dopisze ^^

btw wie ktos kiedy wychodzi Lux perpetua ? :D

__

VIP
Ph0bia

2005-12-07 13:55:58

a jak na bilbordach bedzie Alojzy Iksinski, to Iksinskiego tez trza czytac :P

__

VIP
Ph0bia

2005-12-07 13:59:48

chce 'Miecz Anilow'

__

VIP
Krypton

2005-12-07 14:00:19

Oj tak, zdecydowanie moj ulubiony pisasz tego gatunku :). Wciska w fotel i ze smiechu naprawde sie pokladac mozna :)

__

VIP
Krypton

2005-12-07 14:01:21

A ja lubie Maurycego :). Bardzo sympatyczna opowieść :)

__

Użytkownik
tysik

2005-12-07 15:19:17

hmmm czytałem ostatnio dobrą książkę "Zorza Polarna" ale nie zapamiętałem autorki - polecam.

Mówisz, że nie masz ochoty na fantasy, ale Eragona i jego drugą część (Najstarszy) Eldest nie wolno nie przeczytać :) Czekam na trzecią część z wielkim entuzjazmem, a tym bardziej we mnie rosną emocje, że ostatnio w świat poszła wieść o tym, że wybrano już aktorów do filmu opartego na książce :)

__

Użytkownik
[-SLP-]RiV

2005-12-07 15:20:55

Alez oczywiscie.

__

Użytkownik
yareq

2005-12-07 16:37:31

A nie Alchemika przypadkiem?

__

Użytkownik
bt55

2005-12-07 17:06:15

Douglas Coupland : Poddani Microsoftu

Poddani Microsoftu to pamietnik Daniela Underwooda, testera programów Microsoft.
Przerażający opis zdehumanizowanego świata pracoholików, kalek uczuciowych, ludzi praktycznie pozbawionych tożsamości, którzy absolutnie wszystko: zdrowie, czas, życie osobiste - poświęcają na ołtarzu firmy i jej bóstwa, Billa Gatesa

Douglas Coupland, autor głośnej książki Pokolenie X, został obwołany rzecznikiem generacji 1960-80.
W barwny i fascynujący sposób opisuje problemy gnębiące obecnych trzydziestolatków: zanik więzi międzyludzkich, niepewność własnego losu, lęk o przyszłość.

Od siebie dodam ze pan Coupland rysuje obrazek ameryki jaki mnie się zawsze podobał. Bardzo przyjemnie sie to czyta , a i czasem daje do myslenia ;)
Od tej książki zaczolem , potem pod jej wplywem zjadlem jeszcze Pokolenie X i Polaroidy z Koncertu.

__

VIP
kicia

2005-12-07 20:26:27

Czlowiek sie spieszy, a Ty sie szczegolow czepiasz :P

__

Użytkownik
guhard

2005-12-09 12:55:38

imo władca pierścieni to nie jest takim łatwym językiem napisana. Czytałem pierwsze dwie częscie ale 3 juz nie zaczęłem bo sie zmęczyłem.
Teraz zabieram sie za jakąś ambitniejszą literature.
miedzy innymi jakas agatha Christie, Lew Tołstoj, albo moze Dostojeswki, po drodze Umberto Eco, Albert Camus itd itp :P. Póki co to moze są starocie ale trzeba troche czegoś sprawdzonego poczytać.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2402 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie