Prezydent Kaczyński?
Autor | Wiadomość |
---|---|
VIP
|
2005-10-27 08:10:52
a z ktorego okregu kandydowala? bo ani na stronie Platformy, ani w rejestracji kandydatow na PKW jej nazwiska nie ma wiec chiba wziales sobie cos z ksiezyca albo widziales stary plakat __
|
VIP
|
2005-10-27 08:14:51
Wiesz mi tam akurat prezencja Cimoszewicza do gustu nie przypadla - dla mnie to on mial wyraz twarzy wiecznego cwaniaka. A prezydent wciaz zachowuje inicjatywe ustawodawcza, poza tym ma wieksze uprawnienia niz sie wydaje po prezydenturze Olka - on ich po prostu w calosci nie wykorzystywal. No i przeciez wiele wskazuje na to, ze PiS (a gdyby wygral Tusk - PO) bedzie dazyc do zmiany konstytucji celem zapewnienia prezydentowi wiekszych uprawnien. Kazdy podaje uprawnienia jako argument, a tymczasem obie najwieksze w tej chwili partie zapowiadaly zmiane tych uprawnien Wiec moze jednak trzeba bylo przyjrzec sie dokladniej temu, co planuje zrobic dany kandydat, zamiast zwracac uwage na jego ladne (lub nie) oczy __
|
VIP
|
2005-10-27 10:10:40
No jeżeli z PO nie można się dogadać, to sorry... widać, że chcą jak najwięcej, zachowują się tak jakby to oni wygrali. Proponowano im 8 resortów z 16... to oni chcą inne (i pewnie więcej, a przecież to jest połowa resortów... połowa dla przegranego, powinni brać i dziękować ), PiS proponował funkcję marszałka sejmu Komorowskiemu i Tuskowi... i znowu kur*a coś nie tak... proponowali też Zychowi, ale każdy miał swoje "ale", a że marszałka trzeba było wybrać wczoraj, to w końcu wystawili Marka Jurka z PiSu, przeszedł głosowanie i wygrał. PO zachowuje się tak, jakby po swojej przegranej chcieli tylko podstawiać nogi rządowi... bo gdyby to oni wygrali to byłoby zajebi*cie... POzamiatane __
|
VIP
|
2005-10-27 10:20:39
A i tak off topicowo
__
|
Użytkownik
|
2005-10-27 13:06:54
PiS mowi o 8 na 16 resortow a PO o 8 na 18 wiec.. ;-)
__
|
VIP
|
2005-10-27 13:32:33
"przestan bredzic" - spierdal*j DD
PiS mowi o 8 na 16 resortow a PO o 8 na 18 wiec.. ;-)
Caly konflikt zaszedl juz bardzo gleboko, wszystko sie zapetlilo i zadna ze stron nie chce ustapic. Zobaczymy jak to sie potoczy.
__
|
VIP
|
2005-10-27 14:30:54
PiS proponował funkcję marszałka sejmu Komorowskiemu i Tuskowi
__
|
VIP
|
2005-10-27 16:15:07
Internet to takie medium, ze w pewnych momentach nie uzywa sie polskich znakow, np. w komentowaniu. Zwlaszcza na forach dyskusyjnych. To takie prawo niepisane . __
|
Użytkownik
|
2005-10-27 16:44:44
Rozumiem, że głosowałeś na PiS, ale postaraj się nabrać trochę dystansu do całej sprawy i ocenić to obiektywnie. Żeby nie było: ja nie głosowałem ani za PO, ani za PiSem.
__
|
Użytkownik
|
2005-10-27 16:46:27
Daruj sobie tę prostytutkę. To PiS sprzedał się Lepperowi. __
|
Użytkownik
|
2005-10-27 16:50:25
Tusk słabym kandydatem był, ale według mnie lepszym niż Kaczyński. Natomiast powoływanie się na film "Nocna zmiana" Kurskiego dyskfalifikuje Cię z roli poważnego dyskutanta na tematy polityczne. __
|
Użytkownik
|
2005-10-27 20:47:19
reklamowka w tv regionalnej to nie plakat , a z ksiezyca to widocznie wziol to nadawca bo po co puszczac reklame jak ktos nie kandyduje ;] ciekawe......... __
|
Użytkownik
|
2005-10-27 20:50:55
" - spierdal*j DD"
__
|
VIP
|
2005-10-27 21:08:09
ta Twoja wypowiedź jest tak samo w formie żartu (chyba ;o) jak moja (zacytowana, przez Ciebie), więc się nie czepiam P __
|
VIP
|
2005-10-27 21:36:33
o to skad wzial to nadawca to juz nie mnie pytaj za to widac, jak dziala poczta pantoflowa i skad wzielo sie w niektorych kregach przekonanie, ze Platforma jest be :e __
|
Użytkownik
|
2005-10-28 11:47:36
zyta kandydowala a na stronie po nie ma sladu bo sa tylko osoby ktore sie dostaly , moze startowala jako kandydat niezalezny co nie zmienia faktu ze tusk po kilku miesiacach zminia zdanie i wystepuje z nia w reklamie __
|
VIP
|
2005-10-28 11:51:48
nawet gdyby rzeczywiscie bylo tak jak mowisz, to bylaby wymieniona na stronie Panstwowej Komisji Wyborczej - tam sa absolutnie WSZYSCY kandydaci. wiec przestan opowiadac bajki __
|
Użytkownik
|
2005-10-28 15:32:56
Jolanta Pieńkowska: Czy profesor Zyta Gilowska wróci do PO?
__
|
VIP
|
2005-10-28 16:40:25
"nie mialbym nic przeciwko" nie oznacza "wrocila". Na liscie kandydatow w okregu lodzkim jej nie ma __
|
Użytkownik
|
2005-10-29 02:42:49
cooo??? PiS sie nikomu nie sprzedal... a co do wypowiedzi dOrsza to... partia ktora wygra zawsze ma premiera... a oni umowili sie tak... ze jezeli podpisza koalicje to PO ma marszalka... a ze PO jak to dobrze kolega powiedzial zachowuje sie jak ,,obrażona prostytutka" to ich problem... PO przegralo a mysli ze porzadzi... cos tu nie tak __
|
VIP
|
2005-10-29 09:29:26
Wybacz ze to powiem ale z racji mlodego wieku chyba niewlasciwie odczytujesz pewne fakty. Dobrze okresliles warunki nieoficjalnej umowy koalicyjnej, ale w takim razie powiedz mi, gdzie i kiedy PiS dal Platformie marszalka?? Bo ja i 68% ludzi ogladajacych regularnie TVN24 jakos tego nie widzialo... wg tej umowy PO nie robilo problemow PiSowi w uczynieniu z Marcinkiewicza premiera (choc przed wyborami dla wszystkich - w tym dla wyborcow - bylo jasne, ze premierem z ramienia PiSu bedzie Jaro), podczas gdy PiS probowal forsowac WLASNYCH kandydatow na marszalka ze strony PO, co sie oczywiscie Platformie nie spodobalo. No bo niby z jakiego powodu ktos ma im narzucac, kogo z wlasnej partii powinni desygnowac na stanowisko marszalka? Dlatego, ze mial 3% glosow w wyborach wiecej? Prosze cie
__
|
VIP
|
2005-10-29 19:13:05
Chodzi tylko o to zeby premierem zostal Jaro - rzad mniejszosciowy Marcinkiewicza nie dostanie wotum zaufania i niedoszly premier poda sie do dymisji, wiec Jaro wyjdzie na wybawce i zgodzi sie na premiera - bedzie 2 kaczorow - jeden prezydent , drugi premier ;( Swoja droga, to przynajmniej jest co ogladac w tv, jak ktos ma tvn24 Marcinkiewicz robi codziennie konferencje, pieprzy o tym jaki on jest pelen dobrych checi i jak niby idzie PO na reke, a w tym samym czasie w sejmie i senacie poslowie/senatorowie PiSu nie chca sie zgodzic na marszalka z PO ;] zenada ... Nie na darmo ktos kiedys stwierdzil ze demokracja to najgorszy ustoj z mozliwych, a to co sie dzieje w naszym kraju to juz w ogole szkoda gadac :| __
|
Użytkownik
|
2005-10-30 11:29:50
jak dotąd nikt niczego lepszego od demokracji nie wymyślił, masz pole do popisu.. __
|
Użytkownik
|
2005-10-30 14:19:04
Co to za roznica Osobno zdziałaja gówno...
__
|
Użytkownik
|
2005-10-30 17:26:39
lechO ;D... po czesci masz racje, dziwne bylo to ze PiS narzucal PO kandydata no marszalka, ale napisales ,,powiedz mi, gdzie i kiedy PiS dal Platformie marszalka?" nie dal bo nie podpisali umowy koalicyjnej... gdyby podpisali ja wczesniej to jestem przekonany, ze dali by juz tego Komorowskiego na marszalka... co tez jest dziwne ze PO sie na niego upiera, ale maja do tego prawo, nie mniej koalicja juz raczej przepradla bezpowrotnie, nie mniej dziwne ze PO chce MSWiA ale to juz inna bajka
__
|
VIP
|
2005-10-30 19:49:33
Ale wczesniej nie mogli podpisac umowy koalicyjnej ani wybrac marszalka (przypomne Ci, ze PiS przerwal obrady Sejmu przed wyborami prezydenckimi PO mialo prawo upierac sie na kogo chce, tak jak PiS mial prawo wystawic premiera... a to co mowisz o MSWiA i sugestia ktora z tego wynika, to typowa proPiSowska telewizyjna propagnada: "my oczyscimy zycie polityczne z przestepcow". I gdzie to oczyszczenie jest? Pod podstacia A. Leppera zasiada w fotelu wicemarszalka.
__
|
Użytkownik
|
2005-10-31 11:14:57
święta prawda ... __
|
Użytkownik
|
2005-10-31 11:21:55
Jak on sam fałszywiec z lisią mordą ;p __
|
Użytkownik
|
2005-10-31 11:40:13
wydaje mi sie ze Kaczyński jest lepszym kandydatem na to stanowisko gdy np. w porownaniu do Tuska w swoich spotach reklamowych nie opowiada historyjek rodem z basnii Andersena ( "babcia z problemami" , "mama nienarodzonego syna", i chyba najwieksze gów..o " : córka powiedziała że głosuje na niego bo chce miec dobra prace w polsce a nie w Anglii, a za tydzien widze ja w reklamie czasopisam GLAMOUR ;o btw. jak córka pana na takim stanowisku moze nie miec dobrej pracy w Polsce ... idac na druga ture nie mialem swojego zioma do wyboru, ale glos oddalem na tego, ktory wydawal mi sie bardziej politykiem ( Kaczyński ), bo walczyć o prezedeture opowiadajac bajki wydaje mi sie mało powazne .. i na koniec dodam ze na polityce nie znam sie tak jak co poniektorzy z was... ale wiedzac ze trzeba oddac glos przygladalem sie calej tej paradzie PO vs PiS z bliższa i w końcu zadecydowalem __
|
Użytkownik
|
2005-11-01 13:30:34
Kaczyński opowiadał Ci takie same bajki tylko w oparciu o 'realia'. Naobiecywał złote góry i gówno z tego będzie. __
|
Użytkownik
|
2005-11-01 15:37:24
Polityka to dosc delikatny temat w roznych osobach wywoluje rozne emocje. Ja ze swojej strony moge powiedziec tyle ze Tusk mnie osobiscie nie przekonal zebym na niego glosowal poprostu nie pokazal zadnych przekonywujacych argumentow, ciagle oscylowal pomiedzy gra slowna nijezeli jakimis konkretami. Akcja w hospicjum ktora zostala dosyc naglosniona przez media byla dla mnie kompletna kompromitacja sztabu wyborczego pana Tuska jak i jego samego. Jak mozna wykorzystywac cierpienie osob umierajacych do wlasnych celow mysle ze to dosc powaznie zawazylo na tym ze wygral Kaczynski a nie Tusk. __
|
Użytkownik
|
2005-11-01 15:57:03
mlode pokolenie chcialo tuska? ja chcialem kaczora - dalczego? bo nie jest LIBERALEM. Wzrost prezydenta o niczym nie swiadczy - fakt jest kurduplowaty, ale to nie ma wplywu na jeg rzadzenie. Wg mnie obaj kandydaci tak samo sie nadawali na prezydenta. Tylko ze ja nie chce zeby odpuszczono tym wszstkim esbekom, ubekom, przywodcom PZPR (ktorzy skrupulatnie rzadzili przez ostatnie pare lat - patrz kwachu i jego ekipa - na szczescie cimoszewicz zrezygnowal). I przyznam sie: jesten nietolerancyjny w stosunku do pedalow. I to ze kaczor w warszawie zabronile tej durnej parady rownosci to juz w ogole mnie urzeklo. Czepiacie sie malego wzrostu kaczora, a wada wymowy tuska lepsza niz szczuki z 'najslabszego ogniwa'? Apropo wsi - zgadzam sie z eric'iem, i tak btw - ciekawe co bys na obiad zarl jakby nie bylo wsi - sam jstem ze wsi i bynajmniej nie popieralem kaczora dlatego ze go poparl ten cwok lepper. Ba, przez to nawet spadl w moich oczach, ale przynajmniej komuchy dostana po dupie - juz paru ministrow zrezygnowalo ze swoich stanowisk. Jezeli by mi chodzilo o plany rozwoju polski to by mi bylo rybka czy tusk czy kaczor, ale chce rozliczenia z tymi, przepraszam za wyrazenie ale nie moge juz, chujami z PRL - dlatego kaczor. Jezeli dowali konkretna lustracje, a Jaruzelskiego publicznie powiesi przy kolumnie zygmunta to muwysle kwiaty - ale jezeli tusk by to zrobil tez bym mu wyslal - pzdr __
|
Użytkownik
|
2005-11-01 16:33:10
no ja tez zreszta pisalem wczesniej :] __
|
VIP
|
2005-11-01 17:16:07
czekaj, tylko zdam mature to bede mial wiecej czasu i cos tam wymysle :d __
|
Użytkownik
|
2005-11-02 11:24:41
on mi niczego nie obiecywał.. obiecywał tym ktorzy za nim byli... ja nie wierze i nie sądze żeby Kaczyński dotrzymał słowa w tym co mówił, ale oddałem głos na niego bo jego osoba bardziej odpowiadała mi na tym stanowisku niz Tuska. __
|