Klątwa komputerowa?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
mavv

2005-08-10 14:58:58

nie moglem sie powstrzymac wiec napisze tutaj bo na news to glupi temat:

Są wśród nas ludzie, którzy w podejrzany sposób ściągają na siebie wirusy, awarie sprzętu i tym podobne problemy. Niektórzy naukowcy są zdania, że to wina ciążącej nad nimi... klątwy. Co ciekawe, nawet doniesienia producentów sprzętu potwierdzają, że istnieje pewna grupa osób, które ciągle zgłaszają się do serwisów gwarancyjnych mimo, że stosują się do zaleceń dotyczących użytkowania sprzętu.

Co prawda pojęcie klątwy zniknęło z nauki około XVII wieku, wraz z wierzeniami w bezgłowych ludzi żyjących w Indiach. Nie przeszkadza to jednak w wysuwaniu przypuszczeń, że "przeklęci" rzeczywiście są wśród nas.

Badania nad tym zjawiskiem są prowadzone na Wydziale Anomalii Inżynieryjnych Princeton University od 26 lat. Wykazały one, że pewne osoby, poprzez samo myślenie o komputerze znajdującym się w pobliżu, potrafiły niekorzystnie wpływać na jego działanie.

Badacze z Princeton nie są w stanie wyjaśnić podłoża tego zjawiska. Stawiają hipotezę, że użytkownicy na których ciąży "klątwa", mogą emitować wibracje wpływające negatywnie na urządzenia.

John DiMarco z Uniwersytetu w Toronto stara się znaleźć bardziej racjonalne wytłumaczenie. Zauważa on, że na komputery może wpływać otoczenie, a użytkownicy "przeklęci" to często osoby żyjące w pomieszczeniach o niskiej wilgotności, noszące wełniane swetry i długie włosy - słowem prowokujące mikrowyładowania elektryczne.

szok:DDDDDDDDDDD

__

VIP
Preak

2005-08-10 15:03:31

to moja siostra chyba jest przekleta D

__

Użytkownik
Euzeb

2005-08-10 15:58:44

Mam paru znajomych, co muszą naprawiać kompa lub robić formata pare razy na miesiąc. Dziwna sprawa, "The Ring 3 : PC horror" =D

__

Użytkownik
Tymek

2005-08-10 16:54:35

:D mój znajomy też :P

__

Użytkownik
Tymek

2005-08-10 16:55:56

racionalne wytłumaczenie: przypadek/zbieg okoliczności (niepotrzebne skreślić :D)

__

Użytkownik
bangall|blade

2005-08-10 18:44:50

hehehe niezłe ja mam też klątwe nazywa sie Perszing (moj brat :D)

__

VIP
rostek

2005-08-10 19:15:40

ja na szczescie nie mam rodzenstwa. Gdybym mial, na pewno byloby przeklete :D

__

Użytkownik
kilagor

2005-08-10 22:25:18

parę razy na miesiąc?? to jeszcze nic :) mam kumpla który robi reinstalkę / format kilka razy w tygodniu a kilkanaście - kilkadziesiąt w miesiącu :D jego rekord to chyba 3czy4 reinstalki dziennie przy czym nie było to jednokrotne wydarzenie :P jak komp mu kilka dni pochodzi bez reinstalki to jest prawdziwy CUD :) ma takie errory z dupy ze shock! chyba najlepsze było to jak mi opowiadał że oglądał jakiś film z cd, i w pewnym momencie wyskoczył mu w WMP jakiś error: coś tam coś tam Slovensky czy coś koło tego i po tym system już mu nie wstał :) myślałem że ze śmiechu pęknę. W jego przypadku odpowiedzią na pytanie: do czego służy ci / wykorzystujesz komputer byłoby: do reinstalek :PDDDDDDDDD

__

Użytkownik
evilec

2005-08-10 22:28:12

ja mialem przypadek ze moj kumpel w ciagu jednego dnia formatowal dysk 7razy... =O

__

Użytkownik
D3molk4

2005-08-10 22:33:10

myslami o komputerze ? =)

__

Użytkownik
p3ndrak

2005-08-11 00:10:23

od dzis.. siostra nie siada przy kommpie.. co prawde mlode to i nie kumate.. ale ma dlugie wlosy :P to mi wystarczy :))

__

Użytkownik
twoonesix

2005-08-11 02:46:38

jedynacy są najinteligentniejsi i najwspanialsi. to powiedział ja, jedynak. :)

__

VIP
vader

2005-08-11 12:14:07

100% agree ^^

__

VIP
vader

2005-08-11 12:14:30

hahah [+]

__

VIP
Van Helsing

2005-08-11 14:02:35

Ja jak się wku**ię na maksa i jak podejde pod kompa to jakoś dziwnie wolno chodzi...

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

871 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie