Blue connect

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Van Helsing

2005-08-01 22:48:32

Przepraszam :D czy jest ktoś może na serwisie kto posiada łącze blue connect? Chciałbym wiedzieć czy takie cuś jest opłacalne, ponieważ dostałem propozycję od ery i mogę założyć sobie [hide=EDGE]
Standard transmisji pakietowej drugiej generacji, ulepszony GPRS pozwalający na przesyłanie danych z prędkością do 384 kbit/s. Rzeczywista prędkość transmisji zależy m.in. od typu terminala.[/hide] Co o tym sądzicie?

Mam jeszcze do wyboru jakąś radiówke i neo :D Chyba wybiore neo ale o blue też bym ciał się dowiedzieć coś więcej.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
Azatoth

2005-08-01 23:10:38

slyszalem od szefowej ze straszny badziew.. ze slabo dziala na terenie Rzeszowa

__

Użytkownik
belekto(PL)

2005-08-01 23:12:05

jak do lapsa to wypas

do desktopa bez sensu

__

Użytkownik
ziel1na

2005-08-01 23:13:32

blue connect ssie :/

predkosc jak na modemie ~50kb/s :/ pograc/sciagac sie nie da.. mozesz co najwyzej oblookac pare www i gg... poza tym to sie nie nadaje

__

Użytkownik
belekto(PL)

2005-08-01 23:19:46

po za tym poczytaj o ograniczeniach i dodatkowych opłatach których niby nie ma

__

PRO
sxl

2005-08-02 00:09:00

dokladnie

blue connect to mega gowno, kolega ze studiow ma i naprawde nawet wrogowi bym nie polecil

__

VIP
Van Helsing

2005-08-02 08:17:08

thx

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
bizzare

2005-08-02 08:18:49

jak blue connect to gowno, to co najlepiej sie oplaca kupic bezprzewodowego do lapa ?:P

__

Użytkownik
Daryo

2005-08-02 10:49:01

Gowno jak gowno, to zalezy kim jestes i do czego ci to. Ostatnio z kumplem wyjechalem na wycieczke w polske i tak sie zlozylo ze wlasnie mielismy lapka z takim necikiem ktory nam pomogl sie odnalezc (sie zgubilismy :P). Podobnie on teraz na mazurach, w gestej dziczy moze sobie w kazdej chwili odpalic gg albo sprawdzic prognoze pogody :) Innymi slowy, jesli do lapka i do prostego uzytku (www/mail/irc) to sie to nadaje (np. dla kogos kto w ramach pracy sporo sie przemieszcza). Aczkolwiek zdziwiony bylem, gdy sie okazalo ze w krakowie predkosc transmisji jest ledwie 5kb/s, podczas gdy w malym miasteczku gdzie mieszkamy (no dobra, calkiem niedaleko jest przekaznik :)), potrafil na tym wyciagnac ~15kb/s, czyli IMHO calkiem przyzwoity wynik, jak na dostep do sieci, ktory mozna osiagnac w praktycznie kazdym punkcie polski.

Co nie zmienia faktu, ze jesli rozwazasz taki net do domowego kompa, to odpuść. Lepiej zalozyc neo ;)

__

VIP
Malwa

2005-08-02 12:34:44

Ja narazi mam laptopa podłączonego do normalnego neta i tak długo jeszcze zostanie, bo tego sie nie przegoni, co miesiąc wychodzą nowe telefony, co chwile jakieś promocje w salonach wiec zapewne niedługo Blue connect będzie szybszy, ale też i za odpowiednią cenne.

__

VIP
minineo

2005-08-09 12:34:53

osobiscie mam EDGE w IDEI (w domu normalny kabel :P)
Powiem tak, we Wroclawiu chodzi calkiem niezle, rzadko sie rozlacza. Natomiast jak bylem nad morzem w REWALU to bardzo czesto sie rozlaczalo, czasem nawet co 5 minut, mozliwe ze nadajnik byl przeciazony badz jakis starej daty i dlatego to chodzilo jakby chcialo a nie moglo. Chociaz raz siedzialem po 22:00 i nic sie nie dzialo :) mozliwe, ze nadajnik jeden na caly rewal i przeciazony strasznie :)
predkosc jaka maksymalna uzyskalem to 15 kB/s czyli okolo 128kbps.

W 2 slowach
lacze takie sluzy do:
odebrania maila, pogadania na Gadu-Gadu, poogladania paru stronek.

__

VIP
minineo

2005-08-09 23:19:33

osobiscie mam EDGE w IDEI (w domu normalny kabel :P)
Powiem tak, we Wroclawiu chodzi calkiem niezle, rzadko sie rozlacza. Natomiast jak bylem nad morzem w REWALU to bardzo czesto sie rozlaczalo, czasem nawet co 5 minut, mozliwe ze nadajnik byl przeciazony badz jakis starej daty i dlatego to chodzilo jakby chcialo a nie moglo. Chociaz raz siedzialem po 22:00 i nic sie nie dzialo :) mozliwe, ze nadajnik jeden na caly rewal i przeciazony strasznie :)
predkosc jaka maksymalna uzyskalem to 15 kB/s czyli okolo 128kbps.

W 2 slowach
lacze takie sluzy do:
odebrania maila, pogadania na Gadu-Gadu, poogladania paru stronek.

__

Użytkownik
Tymek

2005-08-09 23:29:03

NEO :D blue connect jest dla biznesmenów :P

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2319 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie