Star Wars 3

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
vader

2005-05-21 12:49:37

Nikomu to nie przeszkadza :>

__

Użytkownik
und

2005-05-21 14:49:37

Twisted by the dark side young Lecho has become!

__

VIP
vader

2005-05-21 14:56:21

by the dark side imo :P

__

VIP
troll

2005-05-21 15:00:52

:) Jestem z katowic :) a w poaniu w kinepolis wiem, zemusiało być wspaniale :) Internetowi fajni SW bili tam oknamy i drzwiami :) hehehe Naprawde urzekla mnie atmosfera w kinie - cos niesamowitego :)

__

VIP
troll

2005-05-21 15:11:58

Aktorstwo - zaczanijmy od poczatku ;) Amidala - gra portman byla slaba , najbardziej zniesmaczylo mnie gdy sie niby obudzila i zapytala : Czy anakin jest cały? ( czy jakos tak) zagralo to malo przekonywująco :) Pozatym gdy dowiaduje sie od Oi-wana, że jej Ani przeszedl na ciemna strone mocy i wymordowal all :) Kiepsko:)

Co do samego Anakina - momentami bardzo mi sie podobal ( najlepsza scena gdy caly byl spalony =) ) a najgorsza... nie umie sobie teraz przypomniec - jedno jest pewne, byly momenty super , byly kiepskie , wybitnym aktorem nie jest.

Co do gry Palpatine'a - w filmie ukazany jest jako slabeusz :) Gdyby nie Anakin to zginol by od Windu.. Po co przez 3odcinki Vader przed nim kleka i mowi : YES MASTER? skoro jest od niego silniejszy? Popatrz na Palpatine'a z VI.. jest rozwazny, jest silny, jest mocarny .. a w 3? Okazuje sie podsmiewajacym swirem, ktory nie umi sobie poradzic z Windu, a 30min po tym nawala z Yoda jak rowny z rownym :) Nie trzeba byc geniuszem by wydedykowac, ze Yoda to by z Windu zrobil sieczke w 3minuty :)

Co do gry papcie - jego tekstow, to sa naprawde klimaciarskie, a sam aktor zagral b.dobrze. Poprostu bledy Lucasa.

Efekty secjalne .. wiesz , dla mnie jak widze latace statki a w nich ludzi i moje oko nie widzi kontrastu miedzy 3d a aktorem to jest super - tak jak powinno byc jest to wykonane. Takich przykladow w SWe3 jest multum. Natiomast gdy Vader walczy z Obi-Wanem na ruchomych platformach, golym okiem dostrzegam, ze ich tam poprostu nie ma. Nie umie tego wytlumaczyc, ja to poprostu widze.

Sorrki za bledy, ale pisze na szybko bo ostatnio mam b.malo czasu ;) Czekam na reposte :) :P

__

Użytkownik
und

2005-05-21 15:14:50

racja ;-D zle sluchalem :p tnx ^^

__

Użytkownik
fal

2005-05-21 17:29:38

ej no, palpatine dał się tak windu specjalnie, żeby to anakin musiał się przeciw niemu zwrócić! jak tylko 'kin przystosowuje windu do kawału "umyj rączki to dostaniesz ciasteczko.." palpatine od razu manifestuje swą prawdziwą siłę!

ale film schrzanili trochę...

__

VIP
Malwa

2005-05-21 23:25:15

zazdrosny jest ;)

__

VIP
Sh1eldeR

2005-05-22 01:19:29

tak, jest hipoteza, ze Palpatine specjalnie dal sie okopac Mace'owi Windu, zeby tylko przekabacic Anakina na Ciemna Strone. pamietajmy jednak o dwoch rzeczach: po pierwsze, Imperator dlugo opieral sie mu juz bez miecza swietlnego (czego nie potrafiliby inni Mistrzowie po obu stronach Mocy - czy to Qui Gon, czy to Darth Maul). Po drugie, Mace Windu to nie byle kto. To elita elit, Mistrz wsrod Mistrzow. W calej radzie Jedi, tylko Yoda byl od niego potezniejszy. Anakin latwo sobie z nim poradzil, bo Mistrz nie spodziewal sie z jego strony ataku.

W Epizodach I-III geniusz Palpatine'a pokazany byl wystarczajaco wyraznie. Wystarczy sledzic wydarzenia (przeciez to Palpatine kazal Greviousowi porwac Senatora, czyli... samego siebie!). Natomiast jego zlosc, czy pogarda, jak juz gdzies chyba pisalem, doskonale wspolgraja z Ciemna Strona Mocy, ktora opiera swa sile wlasnie na uczuciach (a nie na oschlosci i braku poruszenia).

Czemu Anakin tytulowal Palpatine'a mistrzem? Nic prosztszego: BO PALPATINE *BYL* JEGO MISTRZEM ;-D. Wglebial go w tajniki Ciemnej Strony Mocy, uczyl go i przekazywal swoje umiejetnosci. Anakin co prawda *mial* (zaznaczam: mial) byc potezniejszy niz ktokolwiek inny, ale to nie znaczy, ze w tamtym momencie np. pokonalby Palpatine'a. Luke Skywalker rowniez mial w sobie ogromny potencjal i byl poteznym Jedi, ale czy dalby rade chocby garstce szturmowcow, gdyby w Epizodzie IV byl na swojej farmie, a nie z Obi Wanem, kiedy najechali ja imperialni zolnierze? Guzik by im zrobil, nawet gdyby ktos mu dal miecz swietlny. Jednak widac bylo, jak poteznym jest (~bedzie) Jedi, gdy tak szybko lapal nauki Obi Wana (na Sokole), czy Yody. Bardzo szybko stal sie fenomenalnym szermierzem, jednak bez tych nauk moze by tylko umial taki miecz wlaczyc :))

Stad ogolna potega i potencjal Anakina nie musial przesadzic o tym, ze w wieku 25 lat pokonalby Palpatine'a (mimo ze po dalszych dziesieciu latach treningu zrobilby to bez problemu). Przynajmniej stad musial czuc do niego szacunek. Zreszta Palpatine od podstaw uczyl go Ciemnej Strony, no i w koncu to on uratowal mu zycie.

Poza tym Vader stracil sporo z Mocy, jaka mial osiagnac, kiedy... sie spalil ;-D. Stracil przeciez mnostwo midichlorianow! A i tak byl niezwykle potezny!

Co do gry: Portman nigdy genialna aktorka nie byla, szczegolnie widac to gdy przestala byc sztywna krolowa i zaczela sie zachowywac normalnie (co jej raczej nie wychodzi), natomiast Anakin... coz, ciezko powiedziec. Jesli chodzi o EP2 to wyglada to na slaba gre aktorska, jednak rownie dobrze moga to byc gesty i mimika niepewnego czlowieka, obarzonego niewyobrazalna moca. Wole myslec o tym w ten sposob :). Choc prawdopodobnie jest to w duzej mierze slaba gra aktorska. W EP3 jest juz sporo lepiej, ale nadal.. nie jest super.

__

Użytkownik
westlan

2005-05-22 13:36:08

a kto z was czytal i sie interesuje epizodami 7 8 9 ?

__

VIP
vader

2005-05-22 13:57:20

ksiazki nieautoryzowane przez lucasa (czyli 90%) mnie nie interesuja. lubie czysta sage + pare innych wymyslow, ale ksiazki nie bardzo. w wakacje planuje przeczytac pare, wiec moze moje nastawienie sie zmieni :)

__

VIP
vader

2005-05-22 20:52:14

ba, tez bym byl :>

__

Użytkownik
westlan

2005-05-22 22:38:07

no dokladnie ja tez nieprzepadam za ksiazkami nieautoryzowanymi przez lucasa bo takie cos kazdy moglby napisac :P, natomiast chodzilo mi bardziej o znajomosc dalszych czesci sagi bo tez sa bardzo interesujace ;-)

__

VIP
vader

2005-05-23 00:14:09

slyszalem ze ma to byc oparte na ... grach JK i JK2, gdzie Luke zaklada jakas akademie, ale znajdzie sie ostatni mroczny sith itp.

nie czekam tak na to, bo moim zdaniem bedzie lekko naciagane ... dla mnie saga sie zakonczyla :)

btw podobno aktor grajacy chewbacce, podpisal kontrakt na jeszcze 3 scesci GW, wiec kto wie :) :)

__

Użytkownik
westlan

2005-05-23 16:44:42

haha wlasnie wychdoze 2 raz na film, cul8r ;d

__

VIP
Malwa

2005-05-23 16:57:00

Anakin w "atak klonów" był stooo razy przystojnieszy ;] ale teraz Yoda daje rade :D a jesli Lukas zakłąda akademie to raczej musi byc oparte na JK3 ;)

__

VIP
Malwa

2005-05-23 16:59:01

O nie zauwazylam twojej odpowiedzi :P pomyslec ze on sie urodził tego samego dnia co ja :P

__

VIP
vader

2005-05-23 21:51:22

anakin wyglada jak ken ... ten od barbie :>

__

VIP
vader

2005-05-23 21:51:49

to mi sie podoba- [+]

__

VIP
vader

2005-05-23 21:53:07

on = e2 :> ?

__

Użytkownik
BeNiek

2005-05-23 22:15:25

Qrde jak tak piszecie to i ja sie nei moge doczekac ; D

__

Użytkownik
bU!

2005-05-23 22:43:33

www.priv.twoje-sudety.pl/~wyrzyk/jedi.rar ^^

__

VIP
Malwa

2005-05-23 22:48:16

tak sierotko :)

__

Użytkownik
e2

2005-05-23 22:52:51

oj :p nie jestem zazdrosny tylko staram się robić coś potrzebnego - ty też zacznij bo status stracisz ;>

__

VIP
vader

2005-05-23 23:42:50

musze Ci powiedziec ze chyba pobilismy rekord tych ramek :)

__

Użytkownik
ginaal

2005-05-24 00:23:02

w poniedziałek zaprezentuje jeszcze więcej... :D narazie jestem po montażu, w trakcie postprodukcji :D

Let teh force be with you...

__

VIP
Malwa

2005-05-24 08:56:25

e2 ale my juz konczymy :)
Ha! no to dobrze :)

__

VIP
Malwa

2005-05-24 09:46:47

e tam :P

__

Użytkownik
MackONe

2005-05-24 14:22:54

HAHHAHA :D SoftCore :) MÓJ FILMIK !!! DARK SIDE IZ DA BEST :P

PS. Episode III widzialem i stwierdzm że jest zajebisty!!! Dla fana troche za krótki ale i tak wgniotło mnie w fotel :P

__

VIP
vader

2005-05-24 15:51:06

da sie to skonczyc :> ?

__

Użytkownik
und

2005-05-24 16:09:17

[url=http://starwars.pl/humor/mp3/analizamocy.mp3]Analiza moczu Lord Vadera[/url]
[url=http://starwars.pl/humor/mp3/mrozenie.mp3]Mrozenie Hana Solo[/url]
[url=http://starwars.pl/humor/mp3/sklepzdroidami.mp3]Sklep z Droidami[/url]

nie chcialem robic nowego topicu bo nie chcialem robic syfu :P hf

Niech mocz bedzie z Wami :P

__

VIP
Malwa

2005-05-24 16:36:40

mialam na mysli ze konczymy gadac bo juz rekord pobilismy ale nie musimy :) a czy te schodki sa sie skonczyc to nie wiem

__

Użytkownik
t2

2005-05-24 16:41:09

H m m m . . . f a j n e ^ _ ^

__

VIP
vader

2005-05-24 19:53:23

mniejszych juz nie bedzie, proponuje to skonczyc i przeniesc sie na gg :)

__

VIP
grzEs

2005-05-25 14:12:04

Lepiej isc na "normalna" wersje czy z dubbingiem?

"normalna" czyli z napisami, tak?

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1457 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie