Legalizacja związków homoseksualnych?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
postal1

2005-05-13 01:37:47

wedlug mnie homoseksualizm jest anomalią (tylko nie wiem czym spowodowaną) ale anomalią, ktora wystepuje tylko w naszym gatunku bo nie znam zadnego innego gatunku gdzie przejawialyby sie somoseksualne objawy.
nie mam nic przeciwko związkom homoseksualnym ale adopcja dziecka jest juz imo pomylka poniewaz jest to narzucanie swojej odmienności innemu czlonkowi spoleczenstwa co wedlug mnie jest nie w porządku.
dziecko wychowywane w homoseksualnym zwiazku (jezeli samo bedzie hetero) bedzie mialo narzucane przez oboje rodzicow tryb zycia niezgodny z jego gentycznym materialem. Aby takie dziecko w pelni akceptowalo swoich rodzicow musialoby samo byc homoseksualne a jak wiem to jest to sprawa genów a wiec raczej nie da sie okreslic przy urodzeniu orientacji sexualnej.
przykladowo dziecko homoseksualne wychowywane przez rodzicow hetero nie akceptuje (chyba, bo nie wiem w sumie ale tak mi sie wydaje) trybu zycia rodzicow oraz zwiazkow jakie obserwuje wokol siebie.
tak wiec adopcja dziecka bedzie dla niego wiezieniem takim samym jakim dla tych ludzi bylo zycie od urodzenia az do momentu ujawnienia swojej orientacji.

__

Użytkownik
PoweRLesS

2005-05-13 08:59:33

Tak, ale bez adopcji dzieci.

__

Użytkownik
gorylekto

2005-05-13 14:56:41

mylisz sie, homoseksualizm wystepuje wsrod zwierzat... np. malp.

pasta : :P

__

VIP
zik

2005-05-14 03:25:38

po przeczytaniu pierwszych kilku komentarzy smiem twierdzic, ze... U R ALL GAYS! :D
kthxbye
-.-V

__

VIP

2005-05-14 03:47:44

mysle ze nie wiem :P
ale to jest dobre pytanie :>

__

Użytkownik
dRaZe

2005-05-14 08:33:03

Żeby tak facet z facetem :?

'Absolutnie nie' !!

__

VIP
lecho

2005-05-15 03:58:39

tak zabiera. bo nie wiem jak ciebie, ale mnie widok dwoch calujacych sie facetow napawa obrzydzeniem/zgorszeniem/czymkolwiek. jak i kazdego hetero. mozna byc tolerancyjnym lub nie, ale to nie ma nic wspolnego z tolerancja - jest sprzeczne z twoja natura. to tak jak goscie jedzacy gowno - mozesz to TOLEROWAC (jedza bo lubia, oh well), ale i tak bedzie to dla ciebie obrzydliwe... nie wiem czy kapujesz moj tok myslenia :D ale powiem tez, ze dla kobiet 100% hetero lesbijki tez sa obrzydliwe...

__

Użytkownik
szkut

2005-05-15 07:51:36

jak chca sie kochac w pupe to niech sie kochaja mi to rybka
czyli tak bez dzieci :P

__

Użytkownik
Blom

2005-05-15 11:30:02

ja Twoj tok myslenia rozumiem, ale on jest bezsensowny. Wiesz, mnie tez obrzydza sama mysl o dwoch calujacych sie facetach, ale nie o to mi chodzi. Po pierwsze nie rozumiem co maja do tego uczucia religijne, bo nikt tu nie mowi o prowadzeniu homoseksualistow przed oltarz. Po drugie nadal nie rozumiem w jaki sposob ubywa magii z Twoich chwil z dziewczyna przez to, ze gdzies tam ktos inny robi to co dla niego przyjemne... A nie ubywa magii z Twoich chwil z dziewczyna przez to, ze w Gauntanamo torturuja biednych Irakijczykow albo, ze w Afryce dzieci gloduja? :O
co do tego, ze dla 'normlalnych' kobiet lesbijki sa obrzydliwe, to niestety masz racje - bardzo sie staralem ostatnio przekonac moja dziewczyne do jakiegos "takiego" fajnego czynu, to mocno protestowala :/ :D

__

VIP
Ph0bia

2005-05-15 11:47:47

hshahahaha, bo mloda byla jeszcze :D:D

__

Użytkownik
fenik

2005-05-15 12:20:47

absolutnie nie ;/

__

Użytkownik
Blom

2005-05-15 18:29:21

no juz nie taka mloda :D

__

VIP
Yuri

2005-05-15 19:05:03

niech sobie legalizuja zwiazki, ale pod warunkiem ze:
- nie beda nazywaly sie "małżenstwem" (wyraz pochodzacy od 'mąż i żona');
- bez adopcji dzieci;
- na innych warunkach niz zwiazek kobiety z mezczyzna (prawnie);
- z mozliwoscia rejestracji jako "związek" i bez zadnych slubow bo to juz kpina.

a co tam beda robili na boku naprawde mi wisi. to tyle z mojej strony :)

__

VIP
Yuri

2005-05-15 19:13:21

aha i zeby wszystko bylo jasne: nie istnieje takie pojecie jak "nietolerancyjny" odnosnie do homoseksualizmu. powstalo ono gdzies chyba w XIV w. na potrzeby kosciola i roznic religijnych. osoba ktora 'nie toleruje' homoseksualistow jest jak najbardziej zdrowa i normalna. jest to problem ze strony biologicznej, wiec tak jak osoba ktora urodzila sie bez oczu nie moze prowadzic samochodu, tak samo para homoseksualistow nie moze wychowywac dzieci. any questions?

__

Użytkownik
ScorPion`

2005-05-15 23:45:27

Facet z facetem, kobieta z kobieta = TAK ! Jest to sprawa osobista kazdej osobisty. Ale adopcja dzieci = NIE ! Moga zyc razem, zawierac slub - nie przeszkadza, ale nie moga miec dzieci, dziecko na pewno nie bedzie zadowolone, no chyba, ze rodzice chlopczyka beda lesbijki ;]

__

VIP
Perez

2005-05-16 03:44:27

tak, bez adopcji dzieci.

nie uwazam tego za chorobe. mialem w liceum jednego takiego i to raczej nie byla jego wina, zwykly chlopak, pykal kolezanki ale jak pozniej sie dowiedzielismy, to bylo "wbrew jemu". trudno. niech sie bawi ze swoim chlopakiem, jesli uwaza, ze tak jest fajniej. na pewno nie moja sprawa jest zagladanie do jego sypialni.

pokazujac statystyki o przestepczosci, chorobach itp rownie dobrze mozna sie przyczepic do murzynow i znalezc podobne statystyki. czy to jest powod, zeby odpalac albo "wybielac" murzynow??

byc moze wlasnie brak tolerancji, czesto brutalne nastawienie do nich oraz robienie z nich "innych" ludzi powoduje frustracje i patologie, a zamiast eliminowac ich ze spoleczenstwa nalezy ogarnac sytuacje i pozwolic tym, badz co badz zwyklym ludziom, egzystowac na normalnych zasadach. nawet jesli zabroni sie zwiazkow homo to i tak one beda, lepsze jest luzne prawo, ktore wszyscy przestrzegaja niz 'dobre' przestrzegane przez 1% "poddanych" :)

__

VIP
fragmat1c

2005-05-16 11:43:04

Korona z glowy mi jeszcze nigdy nie spadla, na dwie kobiety razem uwielbiam patrzec, twoim komentarzem potwierdziles swoj homoseksualizm, jakby tylko sie dalo [-]

__

Użytkownik
yareq

2005-05-16 15:07:26

(...)no chyba, ze rodzice chlopczyka beda lesbijki ;]

xDD [+]

__

Użytkownik
yareq

2005-05-16 22:19:07

http://loserz.scribblekid.org/index.php?id=22
http://loserz.scribblekid.org/index.php?id=50

;)

__

VIP
bizzare

2005-05-22 22:12:08

jest nuke, wiec nie wiem co tu napisales, ale smierdzi mi to plusem... i to duzym :D:D:D:D

__

Użytkownik
K4r3n1n

2005-05-26 23:19:23

[url=http://wydarzenia.wp.pl/kat,33316,wid,7274302,wiadomosc.html?_err=1&ticket=9672088032103239V1okSqnVWv0zFbzMjbqCmNfjW2DcX4sD4BAbL0tCkJBPBG1pb1oWTSshNCCRS0%2FxhjcZdzkNNMN1xTpmlQV38w8bFAXOcgwaq4M1TpLkDqHRvmkoOCXo3FbxPsJM992h]link[/url]

__

Użytkownik
apiSS

2005-05-27 14:46:26

Bezwzględnie NIE.

__

Użytkownik
BeNiek

2005-05-27 18:15:19

Omg. Jestem czlowiekiem, ktory ma szacunek do wielu rzeczy ale jakos nie moge sobie wyobrazic faceta z facetem bioracych slub. Ksiadz/sedzia (or sth) mowi: oglaszam was mezem i mezem : | Niech sobie zyja ale bez slubu. Jestem chrescijaninem a w tej religii nie ma takiego czegos jak zwiazki homo : p

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

860 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie