Matura

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
M555

2005-05-09 23:13:52

TEMATY MATURY 2005POLSKI (pewniaki)
1. "Jestem za a nawet przeciw" - zinterpretuj słowa znanego Polaka Lecha Wałęsy w odniesieniu do znanych Ci utworów literackich.
2. Andrzej Lepper - romantyk czy pozytywista? Uzasadnij swój wybór z wykorzystaniem "Chłopów" Reymonta.
3. Pudzianowski- Herkules naszych czasów. Odnieś jego osiągniecia (dźwiganie ciężarówki na barana, podnoszenie walizek wypełnionych bardzo ciężką kupą, rzut fortepianem na odległość) do osiagniec mitycznego Herkulesa.
4. "Mydło lubi zabawę..." Twoje przemyślenia na temat homoseksualizmu w literaturze polskiej i światowej.
5. " A ona najebana tańczyła na stole a my napierdoleni o żesz qrwa ja pierdole" - wykorzystując ten znany cytat opisz bogactwo języka polskiego w całej swojej okazałości. Przedstaw także inne znane cytaty popierające tezę : " [...] iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają

__

Użytkownik
ziel1na

2005-05-09 23:19:49

nie sciemniaj!

takie byly w zeszlym roku przeciez :D

__

Użytkownik
tysik

2005-05-10 10:49:16

z tym przekrojem tez sie nameczylem zeby to narysowac :P a ostatecznie chyba i tak zpartaczylem, bo ta plaszczyzna przechodzilaby nad wierzcholkiem a ja zrobilem ze pod, i pole mi wyszlo jako trojkąt - a^2, a powinien byc trapez :/
sinusoidy wogole nie zaczlem praktycznie bo trygonometria sax a lot
no i te liczby calkowite tez dowalili rowno... kumpel mowi ze to proste ponoc, bo 5 pierwiastkow z dwoch - 7 to wynik jakiejs sumy szescianów. Ale my tego bynajmniej na matmie nie mielismy :/ No poza tym spoko - matura to sciema, ale jak chce Ci sie lac i twoja najwieksza motywacją do napisania pracy jest widok sedesu to wcale tak latwo nie jest :P

__

Użytkownik
t2

2005-05-10 10:51:53

Jasne, ze mozna, to przeciez normalna funkcja kwadratowa ;).

__

Użytkownik
t2

2005-05-10 10:57:59

Tia, to jest fakt, o ile nie zrobisz zadnego (nawet nie majacego wplywu na wynik) bledu.

PS. W kluczach jest pare sposobow na rozwiazanie kazdego zadania, poza tym, po maturach z losowo wybranych prac wybierane sa jeszcze elementy, w ktorych moga sie pojawic niescislosci co do puntacji i dodawane sa adnotacje do klucza. Moj staruszek byl na kursie dla egzaminatorow z matmy, mieli zadanie z geometrii analityczniej z okregiem i prostymi rownoleglymi. Zadanie krotkie i w sumie proste, a ilosc sposobow, na ktore mozna je rozwiazac to... 40 ^___^.

__

Użytkownik
t2

2005-05-10 11:00:37

Tez zrobilem z trojkatem, ale 3 olimpijczykow z mojej klasy zrobilo identycznie, wiec w sumie nie jest zle, duzo osob sie na tym wylozy ; ].

__

VIP
grzEs

2005-05-10 13:35:58

Jakby ktos mial jakies przecieki (albo coś podobnego) co bedzie na historii to napiszcie tutaj albo msg me.

__

Użytkownik
tysik

2005-05-10 13:48:22

hehe :) pocieszne :P

__

VIP
stR4y

2005-05-10 13:53:08

tez mam histe :)

__

Użytkownik
westlan

2005-05-10 14:48:56

historia ;[[[[[[[[[[[[[[ i wos

__

Użytkownik
exodus

2005-05-10 15:23:42

hehe też mi została hista i wos.
a spodziewacie sie ze bedzie cos na rozszerzonej z histy odnośnie tegorocznych uroczystości np. oświęcim, wojna, powstanie warszawskie?

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1457 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie