Użytkownik
|
jak cos zasubskrybujesz to pojawia Cie sie nowy element menu glownego o nazwei RSS i tam masz to co chcesz.
__
|
Użytkownik
|
niech ktos pobije ten rekord DDDDDD
1 YELLOW, Opera 8.0, Windows XP, 3.80-3.99GHz 3.62 seconds, April 20, at 14:02:59
ranking: 1 out of 502 testers
http://www.24fun.com/downloadcenter/benchjs/benchjs.html
__
|
Użytkownik
|
exseo, Firefox 1.x, Windows 98, 800-899MHz
ranking: 314 out of 395 testers
grrrrr n/c
__
|
Użytkownik
|
Opera rulzi i dot.
Jak komus sie podoba to trudno ;p Kazdy wybiera najlepsza przegladarke dla siebie
__
|
Użytkownik
|
Opera rulzi i dot.
Jak komus sie podoba to trudno ;p Kazdy wybiera najlepsza przegladarke dla siebie
__
|
Użytkownik
|
Opera rulzi i dot.
Jak komus sie nie podoba to trudno ;p Kazdy wybiera najlepsza przegladarke dla siebie
__
|
Użytkownik
|
Opera rulzi i dot.
Jak komus sie nie podoba to trudno ;p Kazdy wybiera najlepsza przegladarke dla siebie
__
|
Użytkownik
|
To chyba procesor, nie kartka graficzna. A predkosc procka podajesz przed testem, wiec na pewno wynik jest przeliczany na jakies punkty or sth.
Update: ok, chyba jednak nie jest przeliczane ;}. Co nie zmienia faktu, ze to procek, nie karta.
__
|
VIP
|
a co mi z tego, że firefox uruchamia sie 10 sek, a opera 3 ?
pewnie nic. nie przedstawialem tego jako zalety opery, tylko odpowiadalem na falszywe zarzuty pod jej adresem...
firefox nie jest szybszy. nawet przy przechodzeniu do poprzedniej strony pojawia sie lekkie, wynikajace niewiadomo z czego opoznienie. o wygodzie uzytkowania i przejrzystosci juz pisalem. jak firefox moze byc wygodniejszy od przegladarki, ktora da sie w dowolny sposob skonfigurowac i ustawic wszystko wg wlasnych upodoban?
w operze od dawna sa zakladki. w toolbarze moze byc wyszukiwarka... innym sposobem, dawno zaimplementowanym jest mozliwosc wyszukiwania np. w google poprzedzajac szukana fraze literka g, co jest duzo wygodniejsze od klikania w oddzielne okienko i wpisywania tam szukanego wyrazu - w ff tego nie ma. w operze takze mozesz otwierac strony jako nowy proces.
moze nastepnym razem, zanim napiszesz posta, zapoznaj sie z opera, zebys chociaz wiedzial od czego wg ciebie ten ff jest rzekomo lepszy :\
__
|
Użytkownik
|
[url=http://www.mozillapl.org/forum/about-12821.html&sid=41cf9c723b170210ee9cdd7d13523ef5]SpeedUp FireFox[/url]
__
|
Użytkownik
|
Celeron 2.8 nie jest chyba na tyle słabym prockiem. :/
Ostatni winik:
qba :0, Firefox 1.x, Windows XP, 2.80-2.99GHz 61.56 seconds, April 21, at 05:10:50
ranking: 459 out of 502 testers
6 test czas 43.3 sec. ????
__
|
Użytkownik
|
Moze to placebo, ale wydaje mi sie, ze jest szybciej .
__
|
Użytkownik
|
Ale o co wy się kłócicie? Mam nieprzyjemność pracy z łączem modemowym(analog) i dopiero wtedy widać, jak IE jest powolny... Opera szybsza, Firefoxa nie testowałem jeszcze. A przy takich DSLach... czy jest jakaś różnica?
BTW: czy ta nowa Opera umie w końcu nie-rozpieprzać wątków na grupach dyskusyjnych?
__
|
Użytkownik
|
Imo FF > Opera, bo jest GPL (czy jak to zwal).
Niezaprzeczalnie takie benchmarki nic nie pokazuja.
Czy Opera jest tak samo szybko aktualizowana, jezeli chodzi o bezpieczenstwo itp?
Czy Opera ma cos na styl wtyczki Adblock. Imo najzajedwabista wtyczka kiedykolwiek stworzona, otwierasz okienko, i blokujesz jakie chcesz grafiki, skrypty, flashe itp. Cokolwiek chcesz, po prostu miazga.
W ff nie muisz nawet wpisywac "g costam" zeby ci wyszukalo. Wpisujesz "esports" dajesz enter i juz ci sie otwiera esp.pl.
Mozilla ma w tej chwili wielkie parcie na szklo, i czuje ze bedzie sie coraz bardziej rozwijac, i w koncu (jezeli juz tego nie zrobila) przegoni Opere.
Z tego co mozna spostrzec, to obie przegladarki maja praktycznie to samo, ale skoro FF jest za darmo i bez reklam, uwaza sie go za lepszego.
Na koniec, wyglad to nie wszystko.
Menadżer haseł tez jest, i menadzer ciastek. Obsluga PGP i S/Mime, czy Opera tez to ma ?
__ więcej sprzętu niż talentu
|
Użytkownik
|
Takie benchmarki pokazują, że Opera jest szybsza, a wyraźnie odczuwają to posiadacze wolniejszych komputerów i gorszych łącz.
Poza tym Opera 8 jest obecnie najbezpieczniejszą przeglądarką na świecie (jest nowa, ale poprzednie wersje były raczej bezpieczne i na bieżąco łatane), ma sporo opcji i przydatnych funkcji (zdecydowanie więcej niż Firefox bez wtyczek), m.in. jak wpiszesz esports to otwiera www.esports.pl. Ma też wbudowaną obsługę RSS (lepszą niż Firefox), poczty i IRC. Ja lubię Operę za to, że wprowadza wiele nowatorskich rozwiązań - najpierw nie wszystkim przypadają one do gustu, ale potem autorzy innych przeglądarek i tak je kopiują (gesty myszy, przeglądanie stron w panelach, pole tekstowe z wyszukiwarką i wiele innych). Nie ma co się kłócić, która przeglądarka jest lepsza, bo i tak każdy wybiera to co mu bardziej pasuje - ja po prostu polecam [url=http://my.opera.com/LukinPl/affiliate/]Operę[/url], ale wcale nie twierdzę, że Firefox jest kiepski. Właściwie zanim pojawiła się Opera 8 korzystalem właśnie z Firefoxa - jest super, ale w tym momencie Opera go wyprzedziła.
__
|
VIP
|
lol:>>>>
uzywam opery i firefoxa -zaleznie od potrzeb...
Opera ma wiele skorek, programow i te pe, mozna ja wypas skonfigurowac, jest ladniejsza od firefoxa , tylko trzeba troche sie nameczyc zeby to wygladalo jakos,no i te gesty ruchow musza, co prawda w ff tesh to jest ale opera zwycieza nad ff pod kazdym wzgledem, ale...
chcecie skonfigurowac sobie ff dokladnie to wpiszcie w adresie:
about:conf (albo config, nie pamietam dokladnie co)
__
|
Użytkownik
|
avant browser, firefox go!!11
__
|