Dzieje Pokahontaz

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
yeltzyn

2005-04-20 08:51:00

Uam Ten Chuam *O*W*N*Z

Szkoda ze tego kawałka nie ma na płycie, bo naprawde wymiata. Od niego zaczynam kazdy dzień, budzi mnie do zycia :P

Generalnie wszystko to, co wyszlo spod rąk pachwina i fikusa (specjalnie tak napisalem :P) to miazga, ołnydż i miodzio. Tylko to mam w playliscie i nie nudzi mi sie, bo jak moga sie nudzic. Kocham ich przede wszystkim za muzyke, nie ma w Polsce drugiego takiego zespołu, który przezntowałby klasę w bitach. Teksty oczywiscie też są the best, ale o tym chyba wie każdy. Czekam na 27.04 bo bedzie koncert PKHZ w Opolu. Mam też małą nadzieje, że zostaną zaproszeni na H-H-Opole, wtedy zmiazdza reszte sceny i tez bedzie super koncert.

Oprocz Pfk lubię jeszcze k44, dla mnie też b. wartosciowy zespol, bo zaczynal w powijakach polskiego hh i wie o co chodzi. Zadnych bouncow, ragga, czy tego typu bzdet. Po prostu przekaz i muzyka. Dla mnie to jest najwazniejsze.

Ktos tu mial cos przeciw plycie deabe "Czerwony...". Imo "Piosenka o G." ownuje te plyte, bo reszta to sredniafka.

O i nikt nie wspomnial o "Peknietym Jeżu" - przecierz to jest klasa sama w sobie :P
-------

P.S. Po waszych postach widać, że nikt nie ceni "Peji" :P

Dla mnie ten koles to nieporozumienie, jak mozna tego wogule sluchac, tandeta
"Pozno juz....." jak to slysze, to mi sie zygac chce.

__
więcej sprzętu niż talentu

VIP
acci

2005-04-20 09:36:56

te wlosy mistrz fo mial tylko do tego teledysku :>

__

Użytkownik
Dawc1o

2005-04-20 13:32:05

Co do peji to sie niezgodze jak dla mnie jest to jedna z najwazniejszych postaci na polskiej scenie , przedewszystkim sam doszedl do wszytkiego ciężką pracą wystarczy posluchac sobie pierwszych nielegali slums attack i zobaczyc jak sie wyrobił od tamtego czasu . Pozatym peja pisze prawdziwe teksty , z których bije szczeroscia . Posluchaj sobie nowej plytki SLU a nie opieraj sie na jednym kawalku ktory zreszta jak dlamnie byl fajny ;] . Niezbyt cenie peje jako osobe szczegolnie po ostatniej adudycji u meza i jego żałosnych wypowiedziach ale jako raper zrobil duzo dla polskiuego hh.
P.S co do kalibra to pewnie bedzie tak ze na nowej plytce znajda sie kawalki w klimatach ragga bo jak widac dab sie tym zajaral ;]

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-20 13:47:57

I to mnie troche boli, ze Dab poszedl tak w ten kierunek. Jesli chce rege, niech zrobi swietna i bujajaca. Raptowne Realia to nie do konca rega ale cos w tym kierunku i wymiata bo swietnie buja ;).

Co do Peji? Nie wiem co od niego chcecie, zrobil wiele i ciezko pracowal. Szacunek mu sie mimo wszystko nalezy, a jesli ktos robi z niego ofiare - to media wiecznie puszczaja Kurskie Zycie wszedzie gdzie idzie, watpie czy by tak chcial, zeby to non stop na Polsacie 2 lecialo ;o.

__

Użytkownik
chester020

2005-04-20 15:51:22

dla mnie polska scena hh to w wiekszosci szajs i kicz, hiphoppolo, jakies pseudoziomale kozacza co to nie oni ale k44, PFK, stare WYP3 i stary Tede to bylo dobre, Pokahontaz tez wymiata, chlopaki trzymaja poziom czego nie mozna powiedziec o wiekszosci ktora schodzi na psy...

__

Użytkownik
Dawc1o

2005-04-21 00:06:35

Kilka godzin temu ukazał sie klip promomujacy trase Rbk Hiphop Tour 2005 . Jesli kogos intresuje to niech szuka na www.rbkhiphoptour.pl W kawalku rymuja : Vienio , Pele , Pezet , Ero ,Superheros , O.S.T.R , no i legenda rapu lil dap z group home .

__

Użytkownik
oloweq

2005-04-21 13:46:14

hyhy o 21.00 dzisiaj ide na ich koncert : D

__

Użytkownik
bgs19

2005-04-21 20:48:42

to w takim razie do zobaczenia =D; wybieram sie razem z ojcem.
Wczesniej ma byc support, wiec sie zjawie po 22.

Nie moge sie doczekac ich wystepu, ale slyszalem, ze raczej bedzie z playbacku, ale pewien tego nie jestem =/.

__

Użytkownik
Dawc1o

2005-04-21 20:53:15

hehe z playbacku to zesz przyjebal :))) chyba nigdy na koncercie hh niebyles ;]

__

Użytkownik
bgs19

2005-04-21 21:03:37

no fakt nie bylem i mozliwe, ze przyjebalem =P, ale sie dowiadywalem u organizatora i nie byli pewni, czy zagraja na zywo, zreszta napisalem, ze pewien nie jestem =P

__

Użytkownik
Dawc1o

2005-04-21 21:11:29

Mozesz byc pewny ze zagraja live ;]
P.S Daje ci plusa za to ze sie przyznales, bo wiele osob juz by mnie zjchalo ze smialem im zwrocic uwage ;)

__

Użytkownik
mariano

2005-04-21 23:23:55

Skad mozna pobrac teledysk "Za szybkich..."? Wie ktos?

__

Użytkownik
bgs19

2005-04-22 01:59:27

dla mariano -> [url=http://hip-hop.pl/teledyski/projector.php?id=1111059580]za szybcy sie wsciekli[/url]

w klubie pojawilem sie kolo 22 i stwierdzilem, ze osob, ktore przyszly zobaczyc PKHZ jest po prostu malo. Na scenie byli akurat kolesie z Tojesto, ale jakos klimaty publice nie podchodzily. Pozniej pojawil sie Kanal Audytywny i zaczela sie impreza rozkrecac. Byl trebacz, kontrabasista i gitarzysta, ale tych dwoch nie widzialem, bo byli za filarem =P. Byly male pokazy freestyle'u i beatbox'u, wiec mozna bylo wczuc sie w atmosfere. Teksty tego zespolu sa naprawde bardzo dobre i odbiegaja od tej tandety typu UMC Records, itp.
Nie wiem dokladnie, o ktorej pojawil sie Fks, Rahim i Bambus, ale bylo chyba po polnocy. Zagrali chyba wszystkie utwory z plyty, na koniec byl jeszcze kawalek - w guowach i widac bylo, ze ludzie go nie znaja. W międzyczasie pojawil sie utwor - Idealow potega. Po koncercie mojemu ojcu udalo sie dostac do Rahim'a i tym sposobem mam autografy.
Bylo bardzo ciekawie, jednak spodziewalem sie wiekszej ilosci osob.
Teraz ide spac =P.

update: zapomnialbym, ze bylo jeszcze nietypowe wykonanie selekty.

__

Użytkownik
oloweq

2005-04-22 13:14:34

:)

ja bylem tam kolo 22.00 i dopoki Pokahontaz nie zaczeli to sie szczerze nudzilem.. ale jak juz wystartowali bylo conajmniej zajebiscie :D
a autografy mam na plycie.. podbilismy do nich przed koncertem i nawet sobie z nimi pogadalismy.. : D

__

Użytkownik
e2

2005-04-22 16:35:25

ja wiem ja wiem :D:D:D:D [url=http://hip-hop.pl/teledyski/projector.php?t=&id=1111059580]stąd[/url] można ściągnąć :D wiem bo sam ssałem ;p

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-22 16:55:55

Jak na koncertach PFK Kompany, sa zawsze do zlapania. Ja dostalem tagi na koncercie pfk na piaskach kiedys.

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-22 21:02:19

"Uam Ten Chuam" > all

Fokus po ang > all

Nie umieszczona na plycie, bo pewnego typu eskesperyment (fo po ang), ale refren miazdy, nieczytelny i wypasny.

__

Użytkownik
mariano

2005-04-22 21:21:31

Dzienx za linka !=DDD

__

Użytkownik
zviss

2005-04-22 23:43:54

Bardzo mi sie podoba cala dyskusja i zaluje ze sie tak pozno zorientowalem

paktofonika - na tym sie wychowalem bez sciemy
pijani powietrzem - bardzo pozno sie na nich poznalem, geniusz fk rh i bambusa
mato wymiata
pokahontaz - cos wspanialego

k44 wszystkie 3 plyty swietne
CNE - zgadzam sie z osoba ktora stwierdzila ze sie nie nadaje co do WSZ to nie odbieram go tak calkiem na powaznie ;]

kasta - maja wlasny niepowtarzalny styl ktory zeczywiscie nie musi sie kazdemu podobac ale mnie sie podoba i rozwala;]

oczywsicie z polskiego hh jeszcze pezet(obowiazkowo z noonem)
grammatik lona pcp ostr wwo hg zip fenomen endefis
peja(hmm...troche sie zniszczyl przez pare ostatnich lat jesli widzieliscie jego wystep w rapkanciapie to wiecie o co chodzi)

a z takich ktorych mozecie nie znac to dobre sa rymoplastykon pwrd znuz czy tabula rasa(polecam)

mysle ze ciekawa sprawa jest z polskimi programami o hh stylu megazinu czy rapkanciapy(cne i wsz jakos mi tam nie pasuja - wujek zacpany i nie panuje nad programem za to cne strasznie sztywny lamerek ciagle musi przerywac kiedy rozmowa sie rozwija)

PS.kupie plyty z hh(PL i other) format mp3 xD

__

Użytkownik
Dawc1o

2005-04-23 00:55:32

Z tego co pamietam wtedy peja byl na kacu ostrym bo dzien przednagraniem rap kanciapy byla impreza z okazji reaktywacji gazety "Klan" a ze peja od dluzszego czasu nie pil to pewnie przesadzil tam i stad tak wygladal ;)

__

Użytkownik
ypoktaz

2005-04-23 12:25:19

wstrzas dla mas .pokahontaz

__

Użytkownik
e2

2005-04-23 12:34:44

stary - text w stylu "ja się nie witam" i gadanie "siema siema joł joł" homosexualne okularki i jego pie*rzone podejście do programu -> no comment, zniszczył się jak nic ;/

__

Użytkownik
zviss

2005-04-23 16:33:08

nie bardzo lubie mieszac w zyciu innych ale o peji duzo zlego slyszalem i duzo dobrego(np jego plyta na legalu jedna z moich pierwszych)
ostatnio cos o zabawach peji z anabolikami slyszalem moze to mu tak mozg wyzera;/ w kazdym razie dla polskiego hh sie zasluzyl bardzo i za to mu ch mu ra

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1300 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie