Legalize it!
- 1
- 2
Autor | Wiadomość |
---|---|
VIP
|
2005-04-16 23:16:36
no...jak to wejdzie to elo mlodziezowi blokserzy beda spaleni do po ulicach sie wozic 5 x bardziej niz teraz...Ale patrzac z 2giej strony, skorzystaja na tym ludzie palacy "kulturalnie" i z umiarem __
|
Użytkownik
|
2005-04-17 14:02:49
smoke this shit !! D
__
|
VIP
|
2005-04-17 14:19:56
link nie działa.. ;/ __
|
VIP
|
2005-04-17 16:16:03
Jestem na NIE! __
|
Użytkownik
|
2005-04-17 19:59:02
dużo u was głosów stawiających wyżej wódkę i inne trunki ponad mary jane... tym i tym można się uzależnić - choć ogółem rzecz biorąc wódką łatwiej - nie ? --> ilu jest alkoholików w naszym kraju? no właśnie. Marihuana jest również mniej szkodliwa od ciężkich trunków - nie tyra wątroby - "jedynie" niszczy płuca - ale jak wiemy marihuany się nie pali tak często jak papierosów... pozatym trawe można konsumować na wiele innych "zdrowszych" sposobów nie tylko ją palić... Nikt nawet nie myśli o pełnej legalizacji póki co... narazie w swerze możliwych do osiągnięcia marzeń jest depenalizacja. Więc osoby które są na nie... powiedzcie mi co wam to przeszkadza, że ktoś zażywa marihuane? ani nie jest agresywny - wręcz jest pozytywnie nastawiony do życia ---> tobie nie zagraża, więc czemu ma iść do więzienia za to że robi to co lubi ? to jest jego własny wybór - ty niechcesz nie pal, nikt Cie do tego nie zmusza... a tak naprawde wizja gowniarzy popalajacych jointy bardziej mi odpowiada niż zachlewających się na umór... sam może paliłem kilka razy w życiu i nie uważam, że złamałem prawo.... tt troche chaotycznie napisane ,ale to jest temat rzeka - można pisać i pisać... __
|
Użytkownik
|
2005-04-17 23:43:37
well said Obi-wan well said...... __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 08:44:09
true true :] __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 09:58:00
Mniej szkodliwa od wodki, papierosow? Pewnie tak. Ale oprocz pluc niszczy trzezwe myslenie, nie wiem czy chodzi o mozg czy o uklad nerwowy, nie znam sie na tym, ale nalogowy palacz marihuany po paru latach sprawia wrazenie czlowieka z odzysku, palacz papierosow nie. Mowisz, ze marihuane pali sie rzadziej niz fajki. Zgoda, Ty nie palisz, ale skad wiesz jak czesto beda palic to inni? Marihuana jest niby lekka, przyjemna i nieszkodliwa, ale jesli zaczniesz palic za duzo - do widzenia, staczasz sie, jestes strzepem czlowieka. Z fajkami nie przegniesz, chocbys bardzo chcial.
__
|
Użytkownik
|
2005-04-18 15:51:05
"Nie zawsze, sa rozne skutki palenia - Magik wyszedl oknem (jesem bogiem?)" nie znasz historii __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 17:54:00
Z fajkami nie przegniesz? nie możność przebiegnięcia 200 m bez zatrzymania... odrażający zapach powodujący odraze wśród nie palących... szybkie pogarszanie się zdrowia - nieskuteczna walka z nałogiem ... to wszystko sprawia ze w wieku 40 lat stajesz się wrakiem człowieka przynajmniej pod wzgledem zdrowotnym. O nałogowym spożywaniu alkoholu chyba nie trzeba wspominać, bo chyba każdy widział alkoholika... Natomiast żeby uzależnić się od marihuany trzeba mięc do tego wrodzone skłonności - większośc ludzi potrafi sobie poradzić z rzuce niem, przecież możliwe jest nawet uzależnienie się od keczupu -.- nie wspominając już o herbacie czy kawie... Kiedy ludzie się już faktycznie uzależnią od mj to prawdą jest że ich psychika ulega powolnemu wyniszczeniu, ale po przerwie w paleniu można odzyskać całkowitą świadomość psychiczną, po nałogowym piciu alkoholu już niestety nigdy nie będziemy tacy jak przed piciem... Pozatym wiele badań wskazuje na to, że marihuana nie uzależnia mocno = na 100 palaczy tylko pare osób się uzależni i są to przewaznie osoby z marginesu spolecznego, ktore jesli nie od trawy to uzaleznily by sie od czegos innego...
__
|
Użytkownik
|
2005-04-18 18:19:58
Ale dojebales z tym wrakiem czlowieka...omg __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 18:42:41
1/ Z fajkami nie przegniesz - nie mowie o kondycji, mowie o tym, ze mozesz wypalic paczke, a nie bedziesz mial fazy (choc sa ludzie-wyjatki, ale nie o nich mowa). Zreszta, co do tych 200 metrow - znam ludzi palacych, wiem co potrafia, czego nie. Jesli cos trenujesz i palisz, to faktycznie - mistrzem olimpijskim nie bedziesz, ale 200 metrow przebiegniesz spokojnie, tak samo jak 1000 i wiecej, kwestia kondycji, nie tego czy palisz, choc to oczywiste, ze palenie zmniejsza wydajnosc pluc. Tak samo jest z gruzlica, to ze jestes chory nie znaczy, ze od razu po przebiegnieciu schodami z 1 pietra na 5 nie jestes w stanie oddychac (vide: S. Grzesiuk, Na marginesie zycia).
__
|
Użytkownik
|
2005-04-18 18:43:58
Ok, zly przyklad, moze to nie mialo miejsca, ale z tego co wiem, nie sa znane dokladnie okolicznosci/powody jego smierci. Ty znasz historie? __
|
VIP
|
2005-04-18 18:47:01
Hah ... nie z gadzam sie z Toba w paru kwestiach
__
|
VIP
|
2005-04-18 18:52:46
Heh ... no po prostu nic dodac nic ujac GW ... i moim skromnym zdaniem mature z polskiego zdasz na 5 =)
__
|
VIP
|
2005-04-18 18:57:30
No chyba nie do konca ... do papierosow nawet znanych koncernow (Marlboro, L&M) dodaja w ch...olere jakis srodkow chemicznych i uzalezniajacych Takze tak czy tak, lepiej chyba sobie zalatwiac od jakiegos "zaprzyjaznionego dila" ... sam mowiles ze wtedy wiesz ze nie palisz majranku xDDD __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 19:12:10
Heh, dzieki, ustna pojutrze (sroda) ; ). __
|
VIP
|
2005-04-18 19:14:57
Polamania piora __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 19:18:35
Na ustnej to chyba zebow ; ]. Dziekuje, bo nie jestem przesadny : ). __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 19:30:48
www.kanaba.info - stąd czerpie, często są tam tlumaczone bardzo ciekawe artykuły i stąd czerpie tą tajemną wiedze, a pozatym też z wlasnego doswiadczenia troche... __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 19:32:02
true true.... sa plusy i minusy... ale nie zawsze sie zdarzaja przyjazni dilerzy __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 19:33:46
Fajnie. Ruch na rzecz legalizacji konopi, na pewna sa tam wszystkie wady i negatywne skutki palenia ganji (przy czym nie mowie, ze zrodlo malo wiarygodne - przejrze, poczytam, ocenie). __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 20:35:52
a zdziwisz sie bo sa tam publikowane WSZYSTKIE artykuly i te na plus i te na minus -.- __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 21:41:29
Wódke to też piją rozni ludzie... nie zrozum mnie zle sam lubie popić na imprezie a te menele to oni sie nie zaliczają do palaczy marihuany oni sie zaliczaja do tych co wezma/wypija/wypalą wszystko co kopa daje... to jest wlasnie margines -.-
__
|
VIP
|
2005-04-18 21:56:11
heh, akurat powodem tego nie byla marihuana wiec prosze cie... __
|
Użytkownik
|
2005-04-18 22:48:00
"...mowie o tym, ze mozesz wypalic paczke, a nie bedziesz mial fazy ..."
__
|
Użytkownik
|
2005-04-19 12:33:54
było już o tym kilka dyskusji, dajcie sobie spokój dzieciaki __
|
Użytkownik
|
2005-04-19 13:03:43
Smieszne ile osob kloci sie o to, co jest bardziej cool (mniej szkodliwe itd). Wszystko to jest GOWNEM, ktore nie warto brac/palic/pic bo oprocz tak zwanego wyluzowania czy "jazdy" to nic nie daje. Polowa osob w moim wieku i rzecz jasna w mojej szkole (lat 16) jara i pije, i jakos zadna na tym dobrze nie wychodzi. Zalegalizowac dla osob ktore czasem lubia sie wyluzowac i sa normalne? A ile jest takich osob? 1 na 50? __
|
Użytkownik
|
2005-04-19 15:20:01
heh w ubieglym tygodniu bylem na wycieczece miedzy innymi w amsterdamie i wedlug mnie jezeli to ma tak wygladac jak tam to niemam nic przeciwko temu zaznaczam iz nieprzechodzilem przez jakeis blokowiska czy cos w tym stylu wiec niewiem jak to doklandie wyglada ale to co widzialem w centrum mi odpowiada. __
|
Użytkownik
|
2005-04-19 15:29:25
Holandia to nie Polska, Polska caly czas dorasta. Czy tam ludzie maja ploty? Zamykaja auta? Maja zaluzje w oknach? Nie. Czemu? Bo po co krasc jak robote i tak sie dostanie? A Ci, ktorzy roboty nie znajduja maja duzy zasilek + bez problemu znajda robote przy stawianiu np. kolejnych wiatraktow. Holandia to piekny kraj, u nas byc moze kiedys tez tak bedzie.
__
|
Użytkownik
|
2005-04-19 15:53:28
a czy ja mowie ze byla? t2 tak mowi... a ja moj poprzedni post zostal znukowany :O nie wiem za co dlatego moj szacunek do tego serwisu spada :F - moze i za to mnie znukujecie ? __
|
Użytkownik
|
2005-04-19 16:17:12
Nie bede zbyt wylewny, bo juz mnie meczy ta dyskusja. Aczkolwiek:
__
|
Użytkownik
|
2005-04-19 16:26:39
no widzisz swoj ziom jestes ja mieszkam w 10-tysiecznym miasteczku w domku z ogrodkiem co do dyskusji tak tez mnie meczy dlatego ja uszanuje Twoje zdanie Ty postarasz sie moj punkt widzenia zrozumiec a spokoj i radosc znow zapanuja w galaktyce
__
|
VIP
|
2005-04-19 17:21:46
sorx, ale ja jestem na NIE. __
|
Użytkownik
|
2005-04-19 17:26:38
no co do tego ze polska to nie holadnia to sie z toba zgodze ale co do palenia na srodku chodnika to i tam sie to zdarza rzadko ale mozna spotkacludzi idacych sobiechodnikiem i palacych jointa czy tez lufke a pozatym napisalem ze jesli ma to wygladac tak JAK TAM to jestem na tak zreszta niestety w polsce juz coponiektorzy lataja w gimnazjum spaleni. __
|
Użytkownik
|
2005-04-20 22:31:53
jak juz piszesz ze na nie to powiedz czemu, wiele osób bedacych na nie lub nie przekonanych podało konkretne argumenty... ^^ __
|
Użytkownik
|
2005-04-20 22:50:38
ja jestem za bo tablety to takie same zlo jak i wodka ;p __
|
VIP
|
2005-04-21 19:11:33
wiecej rzeczy typu alkohol czy narkotyki = wiecej osob uzaleznionych od tego. ludzie sa rozni, jedni uzalezniaja sie szybiej drudzy wolniej, ale ze wzgledu na tych pierwszych lepiej nie ryzykowac i nie wprowadzac w zycie tej ustawy, zeby nie zmarnowac im zycia. jak ktos bardzo potrzebuje i wie, ze nie uzalezni sie od tego, to niech bierze we wlasnym (niekoniecznie legalnym) zakresie. __
|
Użytkownik
|
2005-04-21 20:39:48
tak tylko, że palenie marihuany robi sie modne bo... jest nielegalne ! -.- i powiedz mi czemu osoby ktore chca sobie zapalić muszą robic to w stresie ze policja ich zlapie... albo ze pojdą na okrągłe 3 latka do pierdla ? __
|
VIP
|
2005-04-22 19:25:53
wiekszosc ludzi w polsce jeszcze nie jest jeszcze dojrzala do takich rzeczy. wyobrazasz sobie dzieciaka 5-6 klasa podstawowki jarajacego marihuane? juz w tym wieku dzieciaki zabieraja sie za takie rzeczy jak alkohol czy fajki, a gdyby jeszcze zalegalizowac marihuane, to 'bawilyby sie' jeszcze tym... nawet osoby teoretycznie dojrzale moga zmarnowac sobie przez takie uzywki zycie. mi wystarczy, ze ludzie uzalezniaja sie od papierosow i alkoholu, po co do tego jeszcze otwierac im droge do nowego nalogu? __
|
- 1
- 2