Praca o gamingu do szkoly - pomysly

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Nor

2005-04-11 17:04:19

Mam zamiar "wygloscic" w klasie "referat" a razej 5 minutowa mowe na temat poprawy gamingu w Polsce, macie jakies pomysly? PRzsze pisac, mam juz jaka soglna koncepcje ale zawsze chetnie podziele sie wasyzmi pomyslami. Z gory dziekuje za pomoc :)

__

VIP
Krypton

2005-04-11 18:56:28

1. Co to jest gaming.
2. Kiedy to sie zaczelo.
3. Najwieksze turnieje (statystyki z nimi zwiazane - liczby robia wrazenie czasem :))
4. Perspektywy na przyszlosc

Na nic wiecej czasu nie starczy :)

__

Użytkownik
Tymek

2005-04-11 19:09:58

+ podaj informacje ile zarabiają najlepsi gracze azji i przytocz przykład fatalitego (trochę jego biografi)

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-11 19:58:03

Odpusc sobie, ja nigdy czegos takiego nie zrobie :D Wstyd :D Lepiej zrob o spadku prostytucji i handlu kobietami ;o.

Gaming... heh.

__

VIP
postal1

2005-04-11 20:08:38

admin sekcji czy gosc ?

__

VIP
vader

2005-04-11 20:26:36

Heh na zaprzyjaznionym [url=http://www.painkiller.pl]sajcie[/url] pewien zyczliwy redaktor umiescil kiedys dokaldnie taka prace ... jak ladnie do niego napiszesz napewno Ci pozwoli jej uzyc :)

__

Użytkownik
e2

2005-04-11 20:44:49

i był to vdr na serwisie www.painkiller.pl??? :P

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-11 21:19:25

Co to ma do rzeczy. Pisze o grze w ktora mam zamiar grac (BF2), Gaming. Gaming w Polsce to jeszcze nie temat wypracowan. Przynajmniej dla mnie, nie mam w klasie ludz z wada wzroku -50 i bylby ogolny brecht, wiec po co ;) Lepiej napisac, ze irlandia po wejsciu do UE z najbiedzniejszego kraju stala sie najbogatszym a nas i tak okradna.

O gamingu to moze moje dzieci beda pisac.

__

VIP
vader

2005-04-11 21:20:03

Serwis tak, ale vdr nie :)

__

VIP
postal1

2005-04-11 22:08:33

kto powiedzial ze pisze o BF2 ?
a więc każdy kto gra online ma -50 hmm ?? (no chyba ze w ET tak jest - to nie wiem bo nie gram)
Gdybym miał władze to bym ci zdjął tego admina za kompromitujące wypowiedzi, juz ci wczesniej dojechałem ze nie umiesz sie poprawnie wypowiadać w komentarzach "bo jestes looz elo i reszta tego szerokiego G" a ty na to ze ci sie nie chce czyli tylko potwierdziles. Teraz dajesz przykład tego ze nadajesz sie do proklamowania tego zjawiska jak wędkarz redaktorem autoświata, moze i cos wiesz ale widac ze cele zostały gdzies indziej.

reasumując - mozesz miec swoje zdanie ale jako admin takiego serwisu masz jakies zobowiązania wobec tych ktorzy go czytają i może to za ostre ale przypominasz mi Glempa skompromitowanego ostatnio.

Admin bez wizji

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-11 22:24:24

Hmmm no wiesz, poprostu jak najbardziej popieram rozwoj gamingu ale zacznijmy uderzajac w duze turnieje itp.? Brawo PGA np. Bo takie wypracowanie i tak nic nie da, a poprostu nie chce, zeby sie ktos osmieszyl przed plebsem. Bo np. polowa mojej klasy z zety to takie osly fajne na swoj sposob.

To, ze adminuje sekcja nadaje mi obowiazki pilnowania tego, jak chcesz najechac, ze malo newsow na temat BF2 napisz smialo. A ja Ci odpowiem "BF2 nie ma". Kazdy ma swoje poglady, to ze tu adminuje, nie znaczy ze mam sypac siano z wlasnej kieszeni na super szybki rozwoj esportu. Ludzie, wszystko chcecie z miejsca, odrazu. Trzeba czasu i cierpliwosci. Pisal bys wypracowanie o Mickiewiczu kiedy byl jeszcze plebsem nie mogacym zaduzo dzialac a poprostu chlopakiem z przyszloscia? I co bys napisal, ze ma duzy leb i bedzie moze dobrze, a moze skonczy w wieku 20 lat zanorany kolejnym winem pod mostem? Tak samo jest teraz z gamingiem. Nie wiem, jesli ktos tu widzi jeszcze pole do dyskusji to prosze bardzo. Szanuje poglady calego, a jak widac ty nie. I np. to juz z miejsca skresla cie na pozycje w gorze i odbieranie statusow takim jak ja.

Ja rozumiem wszystko, ale normalne jest, ze nikt nie bedzie pisal wypracowania o tym, ze Daugavpills jest wspanialy bo jest na 4 miejscu II ligi. Nie wiem, na tym serwisie wogole jedzie sie za inne poglady. Wspierac gaming? Jak najbardziej, ale ja z tego pieniedzy nie bede mial i rodziny nie utrzymam wiec wiesz. To sa jeszcze Polskie Realia, weszlismy do UE a ja licze, ze nasze dzieci beda mialy juz lepiej (przyklad : Irlandia). eot? Nie? To trudno - najezdzac dalej.

Edit : Ide na pizze, wiec nie stchorzylem - nie ma mnie.

__

VIP
Nor

2005-04-11 22:32:55

Moja Pani Profesor powiedziala ze mamy mowic o czym co na sintersuje i naczyms przynajmniej troche sie nzamy, ogolnie ten temat wyszedl z lecki pt. "Recz o naprawie RP" - no i po tej lekcji moglismy sobie wybrac temat no i na sorde musze rzygotowac 5 minutowe przemoweinie, 5 minut to i malo i duzo ale raczej zdecydowanie za malo zeby dokladnie opisac ów temat "gaming" dlatego zestawielm np internet w Polsce i w Skadynawi, dostepnosc i wybor operatora w polsce i w innych krajach, koszty kupna dobrego komputera w polsce i w takim a takim kraju, no a na koniec przejde do "gamingu" czylki zarobkow klanowych no i oczywiscie ile zarabiaja najlepszy w Korei. Co o tym sadzicie? To jesat JAK POPRAWIC, nie jest to typowa przemowa, wymyslilem to osbie tak ze powinna byc wieksza konkurencja, podstawy prawne do otwierania dzialanosci ( w zeslzym roku prawo gospodarcze zmienialo sie ponad 190 razy... i jak tu budowac cos stabilnego ? )

__

VIP
Nor

2005-04-11 22:35:17

Wstyd bo mnie to bawi i interesuje sie tym troche? Owszem moge powiedziec ze w Polsce politycy kradna z drogi sa zle ale nie wiem jak temu zaradzic... tzn wiem ale ten temat wydaje mi sie ciekawszy i przynajmniej staram sie robic t oco lubie.

aha i nie mma wady -50... okulary nosze do czytania i do kompa ale mam -0.5 i -0.3 i to tez nie za sprawa kompa ale astygmatyzmu... ojciec ma , brat ma itp... :>

__

Użytkownik
Tymek

2005-04-11 23:07:55

co o tym myślę ? myślę, że nie starczy ci czasu :-]

__

Użytkownik
Tymek

2005-04-11 23:09:16

co o tym sądzę ? sądzę, że nie starczy ci czasu :-]

__

VIP
Nor

2005-04-11 23:19:46

Da rade, mowie szybko i wyraznie :)

__

PRO
sxl

2005-04-11 23:25:42

jak chcesz dodac to tego pare wznioslych zdan o glebi grania, to mozesz skopiowac sobie jakies urywki z mojej kolumny, ktora na esp byla dosc dobrze odebrana.

link: [url=http://www.esports.pl/?id=post&post_id=1879118569]click[/url]

__

VIP
Pajda

2005-04-11 23:44:53

Hmm ja bym mowil o sportowym aspekcie grania. Czyli o wyzwaniu, potrzebie konkurencji itd. Wytlumaczyl ze gry i internet sa medium sluzacym do pojedynkowania sie. Dopiero pozniej ew. o stanie w naszym kraju i roznic z zagranica.

__

VIP
postal1

2005-04-12 00:39:49

widze ze sie pomyliłem, masz wizje ale nie za duzo energii
a co do plebsow nie kumających gamingu, to chyba wlasnie o to chodzi w takim przemówieniu - zeby laikowi wytlumaczyc

__

Użytkownik
*Jaras

2005-04-12 13:02:21

Nie. Wiesz, energie ja wydaje na to, ze znajomy jest w szpitalu i go odwiedzam. To, ze ojciec popada w alkoholizm, na to, ze znowu wdalem sie w bojki z kibicami.

Gry, gry to tylko zabawy na wieczor jesli pada i nie mozna nic zrobic - tak to wyglada u mnie. Nie wiem jak u Was, chcesz Nor pisz, jak juz chcesz pisac to pisz prosto o tym, jak to wszystko wyglada. Dawaj liczby, bo zawsze robia wrazenie itp. EOT? Mi to tito, pisz dalej...

__

Użytkownik
xiao

2005-04-12 14:03:55

hmmm w Polsce raczej jest ciężko mówić o Pro Gamingu czy inaczej zarabaniu na tym ... Polska to nie Korea gdzie finały ogląda tyle ludzi co u nas mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej, ale mimo to warto przygotować takie przemuwienie, na początku roku każdy z mojej klasyna przedsiębiorczości musiał się przedstawić i opowiedzieć o swoich zainteresowaniach, zaczełem nawijać o eSporcie, turniejach, jak to wygląda w Polsce, a jak w Korei to cała klasa słuchała z otwrartymi gębami :D [ a najbardziej babka :D ], a to sa takie tłuki że głowa mała :D nic tylko GG haha :]

__

VIP
Nor

2005-04-12 15:32:26

o wilekie dzieki na 100% skorzystam :)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3496 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie