Kanadyjska rzeź... Masakra

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
yareq

2005-04-01 18:35:52

czyli?

__

Użytkownik
xean

2005-04-01 18:37:21

ludzie gloduja a ci marnuja tyle miesa ? [ bo foki sa jadalne nie ? ] jezeli te miesa jest jadalne to ile by mozna wyzywic glodujacych w afryce eeeeee ? a nie bezsensownie wybijac

// nie jechac mnie XD sam nie przepadam za miesem wiec ......

__

Użytkownik
saBek

2005-04-01 18:43:53

Wybijanie fok, oprócz dochodu dla tych myśliwych, daje szanse zarobić rybaką z Kanady. Foki jedzą dorsze...

Można by nakazać wystrzał tych fok zamiast napierdalanie w nich pałami, ale wtedy trzeba odliczyć koszty naboi i samych strzelb. Brzmi to śmiesznie, ale takie jest życie.

__

Użytkownik
rambiak

2005-04-01 19:42:42

... a postaw sie w ich sytuacji , jestem bardzo ciekaw co zrobisz ; powiem tyle ze imo jest to "jedyne" usprawiedliwienie ...

__

Użytkownik
yareq

2005-04-01 21:42:26

Foki maja takie same prawo do zycia jak ludzie, niech sie pozabijaja nawzajem jak ich jedyne wyjscie to zabijanie, to nie fok ani niczyja pewnie wina ze sa nieudacznikami i nie postarali sie na tyle zeby miec lepsze zycie, opieranie swojego zycia na zabijaniu? Zalosne i slabe.

__

Użytkownik
yareq

2005-04-01 21:44:27

Nakazac wystrzal fok? A to z niby jakiej racji, to taki sam idiotyzm jak to co sie dzieje teraz :\

__

Użytkownik
amphros

2005-04-01 22:06:15

Ja proponuje ubić tysiaka amerykanów (tych grubszych i bardziej przepasionych, będzie tłuszczu na mydło), tysiaka Anglików bo mają wkurwiający akcent i tysiaka żółtków niech wam będzie, dostaną ch**e za jeba**go Final Fantasy.

__

VIP
vader

2005-04-02 01:15:00

:D

__

VIP
vader

2005-04-02 01:16:17

? Jak to nie zart to jest to zenua :P

__

Użytkownik
yareq

2005-04-02 01:21:51

"jeba**go Final Fantasy" :P ?

__

Użytkownik
rambiak

2005-04-02 08:19:47

... dla mnie to co piszesz to jakas abstrakcja - i nie mow mi tu , ze jezeli bylaby to dla ciebie jedyna szansa na zarobienie pieniedzy i tym samym utrzymanie rodziny , nie robil bys tego samego , bo moim zdaniem jestes w tym momencie niepoprawny ... myslisz ze tylko wystarczy sie postarac o lepsze zycie i ono napewno przyjdzie ? bzdura ... chyba ci nie musze tego watku rozwijac , bo mam nadzieje ze jestes na tyle realista , ze wiesz jaki jest ten swiat ... zalosne i slabe ? hehe - rozpatrz to ;

- po 1 stronie czlowiek ktory je mieso , ktore jest jak wiadomo - zwierzat , tylko co ? te zwierzeta musza byc najpierw zabite prawda ? mieso jest raczej kaprysem czlowieka , nie trzeba go wcale jesc ... bez niego mozna normalnie zyc - znakiem tego niepotrzebne jest zabijanie ...

- z 2 strony masz czlowieka , ktory zabija po to - by przetrwac ... nie po to by zjesc

... ktora sytuacja jest zalosniejsza ?

- czlowiek zabijajacy dla spelnienia "zachcianek pokarmowych" [kury itd]
- czlowiek zabijajacy dla przetrwania - swojego i rodziny ...

... ogolnie moglbym to okreslic na zasadzie polowania np lwa na jakas zebre - walka o przetrwanie ... tylko bardziej skomplikowana , bo po jednej stronie staje istota rozumna ... i tak jak napisalem w swoim 1 komentarzu ... taki jest ten swiat , ze jesli chodzi o takie sprawy to czlowiek zawsze bedzie gora - czy tego chcesz czy nie ...

__

Użytkownik
yareq

2005-04-02 13:32:46

Eh, to nie jest takie proste.. Nie wiem w sumie do konca ale wydaje mi sie nadal ze to nie jest usprawiedliwienie.

Zwierze ktore zabija zwierze robi to z instynktu i z checi przetrwania ale ono nie ma innej mozliwosci, taki lew na banany sie nie przerzuci :P

Anyway, madrze piszesz wiec nie mowie ze nie masz racji - jednak ciezko tutaj dojsc do jakiegos jednego pewnego wniosku, dlatego nie jestem do konca przekonany.

__

Użytkownik
amphros

2005-04-02 15:35:25

Noo przez tą gre straciłem tyle cennego czasu i teraz mam im to za złe. Eksterminacje proponuje rozpocząć ubijając Szefów Squaresoftu i w dół ^^.

__

Użytkownik
yareq

2005-04-02 15:49:42

Final Fantasy rzadzi ^^

__

Użytkownik
rzu

2005-04-03 12:21:50

"człowiek" - to brzmi dumnie..

__

Użytkownik
bytek

2005-04-03 16:08:29

"człowiek" - to brzmi durnie..

__

Użytkownik
saBek

2005-04-04 00:47:33

Umiesz czytać tekst ze zrozumieniem?

__

Użytkownik
yareq

2005-04-04 00:54:39

Chyba ty masz z tym problemy.

__

Użytkownik
verd1

2005-04-04 18:25:50

Masz racje ale spróbuj wytrzymać jeden rok bez mięsa itp., może kolegom chodzilo o to w jaki i po co są te "foczki" zabijane. a co do tego miłosierdzia to chyba jakiś tu zakon miłosiernych playerów powstaje :D. Pozdro.

__

Użytkownik
saBek

2005-04-04 22:05:18

Komentarz#42
,,Wybijanie fok, oprócz dochodu dla tych myśliwych, daje szanse zarobić rybaką z Kanady. Foki jedzą dorsze... "

Tu masz napisane z jakiej racji.

__

Użytkownik
yareq

2005-04-04 22:58:25

No i wlasnie to dla mnie nie jest racja.

Nie jestesmy zadnymi panami tej planety zeby moc skazywac setki tysiecy zwierzat na smierc dlatego ze zyja i jedza. One raczej na wegetarianizm sie nie przerzuca, a czlowiek nie musi uzalezniac swojego zycia od zabijania.

__

Użytkownik
Bs0d

2005-04-05 00:31:11

Ehh a ma uzalezniac swoje zycie od fok? To co, teraz wszyscy tamtejsi rybacy maja splajtowac bo zaczyna brakowac ryb? Z jakiej racji czlowiek ma ustepowac fokom? Tu sie pojawia odwieczne prawo natury - silniejszy wygrywa. Moze Ci sie to nie podobac, ale tak jest i tak byc musi.

A tak swoja droga to czy w Biblii nie bylo powiedziane ze Bog stworzyl czlowieka by rzadzil Ziemia wraz z wszystkimi roslinami i zwierzetami? Cos mi sie tak kojarzy :)

__

Użytkownik
yareq

2005-04-05 00:59:31

No i wlasnie dlatego tak sie dzieje i bedzie sie dzialo zawsze ;)

__

Użytkownik
Vymiott

2005-04-06 19:24:20

buehehe :) komarów też jest dużo i niby też mają prawo do życia :)

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3496 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie