co to za upierdliwe cos na esp ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
postal1

2005-03-23 13:26:21

co nie wejde na cokolwiek - wyskakuje mi ze zaczęto sciąganie acon5a_792x90_pl.swf i sie mnie laskawie firefox pytac czym otworzyc albo olać. Biore anuluj ale wystarczy refresh strony albo klik w jakikolwiek link na esp albo w jakąkolwiek podstrone chce wejsc - znowu mi sie wtrynia.
Jezeli to jakas wasza upierdliwa reklama to ja sobie chyba daruje zaglądanie tutaj :[

__

VIP
postal1

2005-03-23 12:37:56

hmm ?

__

Użytkownik
e2

2005-03-23 13:28:50

Przeglądarki inne niż MSIE tak mają czasami, mi kiedyś chciał ściągać jakiś html ze strony, nie wiem jak to usunąć więc nie bardzo wiem jak Ci pomóc, szczególnie że używam opery, nad firefoxem się zastanawiam ;p

__

Użytkownik
redon

2005-03-23 13:39:01

ja mam firefoxa (polecam) i nic takiego sie niedzieje, w ie tez takich przypadków niemiałem

__

PRO
girith

2005-03-23 14:05:03

firefox chce ci ustawic wyswietlanie naszego gornego bannera, ktory dotyczy ACON5. prawdopodobnie gdzies ustawiles, ze przy probie wyswietlania plikow z innego serwera niz esp ma sie ciebie pytac o zdanie.

mozesz dac TAK, to tylko banner.

__

Użytkownik
tysik

2005-03-23 16:25:57

9cio ogoniasty firefox

__

Użytkownik
Tymek

2005-03-23 17:39:46

Firefox rządzi :P

__

Użytkownik
Qspy

2005-03-23 17:59:03

firefox rox :] zle skonfigurowales jak to wyzej ktos napisal : )

pozdro

__

Użytkownik
yareq

2005-03-23 18:26:03

same here

__

Użytkownik
Bs0d

2005-03-23 19:45:34

Ehh wedlug mnie teksty typu "Firefox rox, IE sux" to spora przesada.. Sam uzywam lisa jednak nie jest on wcale taki rewelacyjny. No ale paru mistrzow powiedzialo ze ff rox wiec teraz kazdy tak mowi. Niestety na dzien dzisiejszy jest sporo stron w internecie, ktorych w zaden sposob firefox nie wyswietli wlasciwie. Mozecie mowic, ze sa niezgodne z najnowsza specyfikacja htmla, ale co z tego skoro ja do ich otwarcia musze i tak wlaczac IE? Ciekawe ilu z was nie moglo zainstalowac Knights Online wlasnie z powodu ff. Poza tym nie wiem czy tylko u mnie tak jest, ale zapisywanie linkow trwa zdecydowanie zbyt dlugo. Odstep czasu miedzy kliknieciem w opcje zapisz link a pojawieniem sie okienka umozliwiajacego wybor lokalizacji jest naprawde dlugi, przez co zapisywanie wielu linkow pod rzad jest dosc uciazliwe. No nic, chyba starczy :P A co do bledu to mi osobiscie cos takiego jeszcze nigdy sie nie pojawilo :)

__

VIP
postal1

2005-03-23 19:55:21

jak naprawic ? :(

__

VIP
fragmat1c

2005-03-23 21:09:30

Tego typu teksty to nie jest przesada, tylko gloryfikacja dobrego produktu. Słuszna zresztą. Nikt nie twierdzi, że FF jest doskonały, daleko mu do tego, sam go używam i często brakuje mi w nim paru "bajerów" które mają inne przegladarki. Obecnie testuję również nowego Netscape'a (podwójny, czyli jednocześnie IE oraz FF). Wczesniej bawiłem się praktycznie wszytkimi dostępnymi nowoczesnymi przeglądarkami i mogę stwierdzić, że IE jest zdecydowanie najgorsze z nich. Problem długiego oczekiwania na niektóre funkcje FF (zapisz link jako itp) jest spowodowany tym, iż jesteś przyzwyczajony do IE, który był od samego początku budowany pod system windows. Dam se lewe jądro uciąć, że jesli odpalisz FF pod linuksem bedzie on o wiele szybszy niz pod windowsem, z ktorym nie jest tak "zgrany" jak wspomniany IE. Jesli chodzi o strony i bledy, ktore sie pojawiaja to jest ich coraz mniej. Przez ostatni rok spotkalem moze 2, 3 strony, ktore mialy pewne "ale" do mojego FF. Prawidlowo ustawiony i dostosowany do wlasnych potrzeb FF jest jednym z najlepszych darmowych programow w sieci.

__

VIP
fragmat1c

2005-03-23 21:14:21

Narzedzia --> Opcje --> Przegladanie --> Odznacz czwarty kwadracik od gory

__

Użytkownik
lasica

2005-03-23 22:05:37

Ja bym nie ryzyował utratą jądra :P A co do wyświetlania stron, a raczej jego nie wyświetlania to każdy wam to powie ze przyczyna nie jest przegladarka lecz stary, błędny kod html. Do tego używa się validiatorów (czy jakoś tak to sie pisze), aby sprawdzić poprawnośc kodu :] FF jest po prostu "na czasie". Osobiście uważam, że ff jest bezpieczniejszy oczym niejednokrotnie przekonałem się, jest o wiele szybszy od IE, a nawet Opery, a dodatkowo można instalować wiele ciekawych rozszerzeń, które pozwalają zrobić praktycznie wszystko z naszą przeglądarką. Wystarczy trochę pracy i możemy wygodnie surfować po necie... 10.1 > 10.0 > 0.9 > ... Każda wersja jest lepsza od porzedniej. Aaaa, bardzo ciekawą opcją w FF 1.0 i > są sakładki RSS i ATOM (czyt. wiecej: http://www.firefox.pl/d-livemarks.html)

Pozdrawiam i polecam FF.

__

VIP
postal1

2005-03-23 22:28:55

nie pomogło ;[

__

PRO
Lucas

2005-03-23 23:38:56

To jest zew serwer. Reklamy nie sa u nas, ale na zew serwerze reklamodawcy. U nas tylko link.

Nie pierwszy raz daja jakas fuszerke :/

__

VIP
bizzare

2005-03-26 12:36:24

mam ten sam problem (mam firefoxa) :
[edit] juz wiem, zainstalowalem flash playera i jest ok

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3038 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie