Linux - Fedora 3 problem
Autor | Wiadomość |
---|---|
PRO
|
2005-03-04 10:47:09
Jestem n00bem ktory chce sobie zainstalowac Fedora Core3. Mam dysk DVD bootwalny z gazetki, mam 2 partycje po 19GB - jedna NTFS (z Windowsem) druga FAT z takimi tam pierdolkami. Chcialbym zainstalowac Fedore na tym dysku FAT (zreszta na NTFS sie nie da) tak zeby pliki na tej partycji na ucierpialy. Mam jednak problem z ustanowieniem partycji dla roota, w ogole nie kumam za bardzo o co sie mnie pyta instalator podajac jakies dziwne sciezki zamiast dyskow, pytajac o Mount Point - nic z tego nie czaje.
__
|
Użytkownik
|
2005-03-04 11:30:07
Chyba Fedora maja dodatkowe instalatory pisane przez uzytkownikow, ktore sa przyjemniejsze. Ew. polecam mandrake bo jest latwiejszy w instalacji, fedora - to juz troche innych typ, bo tak jakby optymalnie ustawia sie pod kompa i naprawde o cuda moze pytac, wiec nie wiem ;*=( __
|
Użytkownik
|
2005-03-04 14:22:27
forum.tweak.pl
__
|
Użytkownik
|
2005-03-04 22:31:29
www.linux.pl
__
|
Użytkownik
|
2005-03-04 22:36:59
Moglbym cos napisac niby bo sie "bawilem" w linuxy nie raz ale nie uwazam sie za linuxowego prosa i nigdy nie bylem dobry w tlumaczeniu takich rzeczy komus kto zaczyna od zera (tak mysle ze od zera jak piszesz np. o "dziwnych sciezkach zamiast dyskow" ). Proponuje poszukac pomocy gdzie indziej no chyba ze mamy tutaj na eSp jakiegos mastaha ktory sie odezwie i postem dlugosci artykulu rozwieje Twoje watpliwosci __
|