Praca licencjacka na temat e-sportu
Autor | Wiadomość |
---|---|
Użytkownik
|
2013-03-23 23:57:51
Hej, jestem studentem 2 roku wychowania fizycznego, do pisania pracy licencjackiej został mi niecały rok, jednak szybko zleci. Chciałbym obadać interesujący mnie temat już zawczasu. W swojej pracy licencjackiej chciałbym omówić kwestię E-sportu, jest to nowa gałąź sportu, przez co mało jest prac badawczych w Polsce na ten temat, nie wiem jak z resztą świata. W pracy swojej chciałbym zamieścić stosowną wiedzę opartą na publikacjach myślę, że najczęściej internetowych, rzetelnych opisujących e-sport w jego ogólnym charakterze.
__
|
VIP
|
2013-03-24 12:59:06
Moim zdaniem jezeli piszesz o esporcie to sie nie ograniczaj do lola, bo w ten sposob omijasz cala historie esportu i jej najwieksze postacie, w tym ciekawe dla takiej pracy przypadki jak Johnatan Wendel, czyli najbardziej znany zawodnik na swiecie, ktory z jednej strony codziennie zamyka sie w piwnicy na wiele godzin by cwiczyc granie, z drugiej zaczyna dzien od dlugich biegow i ma bogate doswiadczenie sportowe, od plywania gdzie dotarl do rozgrywek ogolnokrajowych po tenis gdzie byl kapitanem uczelnianej druzyny.
__
|
Użytkownik
|
2013-03-24 15:19:59
Dzięki za cenną uwagę do Lola i historii. Bardzo pomocna wypowiedź. __
|
Użytkownik
|
2013-03-27 10:53:47
Wszedłeś na wygasły portal, który nigdy nie pisał o LoLu, i który w latach najlepszych dla eSportu pisał o takich grach jak Quake, Starcraft, Unreal Tournament, WarCraft czy CS (czyli kolebce eSportu) - a oczekujesz informacji na temat śmiesznego LoLa. Zabawne.
__
|
Użytkownik
|
2013-03-27 23:34:41
Zauważyłem, jak przeglądałem portal, że nie ma nic o LoLu, trochę mnie to zdziwiło. Wygasły, szkoda.
__
|
Użytkownik
|
2013-03-28 22:31:00
Ten portal przeżywał lata świetności (tak na oko) w latach 2005-2008, więc... wiesz. O LoL-u wtedy nie było mowy nawet, najwyżej jakaś DOTA czy coś, nie orientuję się za bardzo, bo nigdy mnie takie gry nie interesowały. Poza tym, tak jak chłopaki wyżej napisali, e-sport to nie jakiś śmieszny LoL, ale właśnie gry takie jak Quake, CS, UT, Starcraft itp. Do tego towarzystwa dodałbym jeszcze Wolfenstein: Enemy Territory, bo grałem w to namiętnie
__
|
Użytkownik
|
2013-04-22 14:33:16
Jeżeli odezwał się Pajda i skierował do Carmaca to już jest spora pomoc ;d. Rzeczywiście lol, mimo że w tej chwili zdominował w zasadzie wszystkie sceny, nie jest najlepszym przykładem. Z bazy esp.pl przy zmianie layoutu zniknęło trochę treści ale sądze że nie zrobiłbyś źle przeglądając stare teksty bo w zasadzie dałoby się odtworzyć z tego całą nowożytną historię esportu. __
|
Użytkownik
|
2013-09-21 12:31:00
Chciałabym serdecznie polecić suplementy diety http://weight-loss.pl/ . Ja schudłam po nich naprawdę sporo, więc z czystym sumieniem mogę polecić i Wam. Warto spróbować. __
|
Użytkownik
|
2014-06-04 13:47:10
Chętnie przeczytałbym tę pracę __
|
Użytkownik
|
2015-01-16 15:00:26
o, to jest bardzo ciekawy temat. Duzo do pisania. I tez bardzo ciekawo.
__
|
Użytkownik
|
2016-01-07 13:58:33
Coraz więcej takich prac powstaje z tego co słyszałem. No i fajnie. __
|