IE 3.0 vs Razer Da

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
zirotomaster

2008-12-03 16:29:31

Zastanawiam się nad kupnem jakieś z tych myszek tylko nie wiem która wybrać proszę o wszelkie odpowiedzi/porady

__

Użytkownik
klawisz

2008-12-03 19:58:36

Jeśli "Razer Da" to Diamondback to zdecydowanie bierz Diamondbacka ;]
I nie mówcie mi, że IE 3.0 lepsze od Diamondbacka bo to bzdury. Z obu myszek korzystam i nie ma co porównywać chociażby jakość wykonania/parametry. 3.0 przeskakuje dosyć często, co szczególnie objawia się w Photoshopie.

__

VIP
zoom

2008-12-03 21:10:25

Klawisz strasznie pierdoły piszesz :-/

Ja polecam 3.0 lub 1.1a.

__
Play more promode.

Użytkownik
klawisz

2008-12-03 21:46:18

Ale gdzie ;)?

__

VIP
Mateck

2008-12-03 22:08:21

on ma raczej na myśli Deathaddera.

__

VIP
samolot

2008-12-03 22:19:32

nie ma lepszej myszki niz ie 1.1 i ie 3.0 ;p

__

Użytkownik
klawisz

2008-12-03 22:56:14

Aaa.. Deathadder, to tym bardziej ;]

"nie ma lepszej myszki niz ie 1.1 i ie 3.0 ;p"
Bo Ty ją masz? Tak, to najlepszy argument ;]

__

Użytkownik
EsportTheDon

2008-12-04 15:01:32

Polecam I.E 3.0.Świetna myszka.
Klawisz - mi jeszcze nai razu nie przeskoczyła :D może jakiś wadliwy egzemplarz ?

__

Użytkownik
piteer

2008-12-04 19:05:50

czym sie różni 1.1 od 1.1a? >_>?

__

VIP
zoom

2008-12-04 19:38:08

Klawisz.

To na czym ja gram ma najmniejsze znaczenie, myszki MS są najlepszym sprzętem i do dzisiaj używają ich najlepsi gracze na świecie. Więc coś w tym musi być, sam używam od 10 lat myszek MS i nigdy nic mi się nie zacinało, niszczyło, zawieszało czy psuło.

Napisz maila do neo lub spawna to Ci wytłumaczą dlaczego myszki MS są takie dobre.

__
Play more promode.

Użytkownik
klawisz

2008-12-04 20:07:11

Nie wiem jakiej myszy używa Neo, nie wiem czy woli bokserki czy zwykłe gacie. Wiem, że wolę Razera i bokserki.

Miałem w ręku dwa egzemplarze IE3.0 (tę starą wersję i nową), obie wygrałem w konkursie Gotfrag.com. Razem z nimi dostałem certyfikat, że są wypuszczone wprost z Redmond jako ostatnie (stara v) i pierwsze (nowa v) ;p
Z początku faktycznie myślałem, że ta nowa jest niedorobiona bo może dopiero co odpalili linię produkcji. Rozczarowałem się gdy zobaczyłem, że każdy IE jest taki :(

Także jak dla mnie wygrywa Razer za jakość i spasowanie materiałów, dobrą reakcję i zero przeskoków. Jedyny minus to przyciski boczne, których nie da się używać ;]

__

VIP
V!ct!M

2008-12-04 20:22:14

Nie wiem ktora jest lepsza, ale chyba dosyc oczywista rzecza jest, ze jesli dawniej nie bylo zadnej alternatywy dla IE, to osoby typu Neo sie do niej przez te lata przyzwyczaily i nawet jesli odstaje od DA czy innych nowszych modeli, to nie musi byc to od razu powodem do zmiany (jako ze przyzwyczajenie jest druga natura czlowieka).

__

Użytkownik
klawisz

2008-12-05 09:47:03

http://www.espmania.pl/co-trzeci-ankietowany-woli-razera/#comments

__

VIP
j3sh

2008-12-05 10:02:07

wlasnie wczoraj dostalem deathaddera i jestem bardzo zadowolony po przesiadce z diamondbacka 3g. myszka jest wieksza i przez to lepiej sie trzyma ja w rece. ie 3.0 to tez podobno dobre rozwiazanie, niestety nie mialem jej w rece i wiecej na jej temat Ci nie powiem. z mojej strony polecam razera da.

__

Użytkownik
qwe

2008-12-05 13:39:34

Klawisz, ty chyba nie widziales jak zoom nap****al na 1.1a w promodzie ;))
Myszka musi byc dobra.

__

Użytkownik
klawisz

2008-12-05 14:10:51

No to widocznie jest dobry ale ile w tym udziału ma myszka? 30%? ;]
W ogóle dawno nie było Twojego tematu qwe, ja tak lubię je czytać :P

__

Użytkownik
qwe

2008-12-05 14:41:05

klawisz -http://pl.youtube.com/watch?v=ZlqJlUqz-hA co prawda zoom w PM ma wiekszego sensiva (choc player1 wlasnie tak mycha lata po podkladce) to przez duza czesc meczu trzeba wlasnie tak mycha jezdzic ;)

Przecietne myszki nie maja tu racji bytu.

A co do tematow :P Cud, ze w ogole jeszcze komentarze pisze na tym serwisie po zmianie layoutu (to chyba z sentymentu). Spieprzyli moja ulubiona strone :(
W ogole jest pomysl sfinansowania i odbudowania starego esports ale narazie siedze cicho ;p

__

Użytkownik
klawisz

2008-12-05 15:34:21

@film
Mnie by się nie chciało tak latać łapskiem ;]

Jestem jak najbardziej za odbudowaniem ale czy do tego potrzebne są dodatkowe finanse? Jak sądzę za obecny layout i skrypt zapłacono (swoją drogą ciekaw jestem ile). Przykre, że nikt nie bierze do siebie, że poprawy tego czegoś nic nie dadzą, może ktoś myśli, że za jakiś czas się przyzwyczaimy?
Jakby zebrała się ekipa rozsądnych ludzi z pomysłami i możliwościami programowania/grafiki to niepotrzebne byłyby żadne pieniądze. Dobrych grafików na eSp jest kilkunastu. Skromnie napiszę, że wystarczy “słowo” od zarządu i otwieram Photoshopa ;]

__

Użytkownik
ShiLLe

2008-12-22 17:06:03

Ja tam jak bym grał bardziej zawodowo w CS’a to biorę IE 3.0 kumpel ma i se chwali
ale to ze gram 1 raz na tydzień to mam A4 tech Glaser22D ;D

__

Użytkownik
napzord

2008-12-22 17:18:10

Ja dzisiaj dostałem w końcu tego DeathAdder’a i gra mi się zajebiście. Różnice poczułem odrazu. Co prawda nie mam porównania z żadną inna pr0 mychą (bo ta jest moją pierwsza taką, no chyba, że chcesz abym Ci porównał z Jakimś randomem z a4tech’a ;] ) ale z czystym sumieniem moge polecić tego o to własnie razera.

Allach z wami

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
xewan

2008-12-22 19:02:13

IE lepsze

Miałem obie i z doświadczenia wychodzi, że IE jest lepsze. I mam na to argument, który nie jest tylko 'gustem'. Otóż porównaj IE do napędu na tył w samochodzie a RzrDA do napędu na cztery koła. 4x4 jest “lepsze technologicznie” ALE zmienia to co ty robisz na to co ON chce - bo uważa to za lepsze. Inaczej pisząc dla mnie DA ma jakby antyaliasingo’minifilitor’akceleracje ruchu - nie przenosi realny ruch na pixel’e tylko jakoś tam go sobie wewnątrz “zmienia”. IE to czysty dobry optyk (bez milionów pixeli), który przenosi twój ruch na ekran? Kontrargument: Można się przyzwyczaić. Kontrargument: Nie chodzi o to żeby 'przyzwyczajać ruch pod mysz' tylko 'pod dobry ruch ręką'. Chaaadzia - to tyle.

IE > DA

__

VIP
Mateck

2008-12-23 02:47:18

Też chcę jak najszybciej zmienić myszkę, bo mój wysłużony, paroletni A4 Tech nie daje rady przy gwałtowniejszych ruchach. Czy gdy Wy dość szybko machacie myszką po podkładce to w grze dzieje się dokładnie to samo, co na podkładce, bo nie wiem czy za dużo od gryzonia wymagam, czy jest on już po prostu za słaby :)

__

Użytkownik
yogzss

2010-02-28 17:07:44

miałem trzy, z czterech myszek o których tu mowa. moje wnioski po któtce:

1. pierwsza była razerka diamondback 3g - pozostawiła po sobie naprawdę bardzo dobre wrażenie!!! sensor jaki posiada chodził naprawdę płynnie i czysto. cała współpraca z tym modelem przebiegała bez żadnych problemów.

2. potem kupiłem razer deathader - nie wiem co za chol**a mnie podkusiła w tym modelu!!!! może to ze jest wyprofilowana pod prawą rękę albo ze jest z pierwszoligowej firmy, nie wiem. sensor (ponoć taki sam jak w diamondback 3g) był strasznie nie dokładny. reszta może być ale przecież to sensor odgrywa główną role. Zwykłego deathaddera nie polecam. nowsza wersja ma zdecydowanie lepszy sensor, ale czy opłaca się wywalać 200zł na mychę??

3. następnie była IE 3.0 - wszystko naprawdę ok!!! sensor cud, miód i malina. co do kształtu: profilowana pod prawą rękę (tak jak DA) ale osobiście brakowało mi jakiegoś małego wcięcia dzięki któremu mógłbym swobodnie podnieść myszkę i przenieść ją na drugi koniec podkładki.

po przejściu przez te trzy modele stwierdziłem ze mój wybór padnie na IE 1.1!!! moim zdaniem łączy te trzy modele i będzie dla mnie najwygodniejsza. jak sprzedam IE 3.0 to zamawiam IE 1.1 xP

- precyzyjny sensor
- “garb” aby dłoń przylegała do gryzonia
- bardzo delikatne wrąbki po obu stronach co bardzo ułatwia przenoszenie myszy po podkładce
- bardzo estetyczny wygląd

to tylko moje odczucia. każdy wybiera mysz pod siebie, takie topicki jak ten są naprawdę zbędne. musisz poczuć co masz w ręce i czy dobrze się na tym pracuje.

__

Użytkownik
GrEaTEyE

2010-03-01 09:29:42

a ja powiem tak, mam IE 3.0 i nie wyobrażam sobie innej myszki, np. tak wielki mx518 impossible. Razer w sumie okej, ale też zależy który. Te małe są do dupy.... no i wniosek sam nachodzi. Koledzy wcześniej wspomnieli, każdy dopasowuje mysz pod siebie.

__

Użytkownik
jawoRek

2010-03-01 16:22:38

ja od siebie polecam addera, moze dlatego, ze juz sie do niego tak przywiazalem od chwili zakupu :)
kolega kilka dni temu zakupil ie 3.0(+ qck) i powiem szczerze, za nic bym mojego addera nie oddał, to tyle ode mnie

__

Użytkownik
niceaalbosmierc

2010-03-03 08:04:14

Mi się dwa tygodnie temu uwalił prawy przycisk w Diamondbacku. Rozebrałem myszkę i w środku wygląda strasznie biednie :(

__

Użytkownik
mateuzsz

2010-08-25 09:49:16

Mam mysz DA i co mnie w niej denerwuje to kształt myszki. Mam dłubie palce i przy graniu myszkę podnoszę tak ze połowa myszki jest uniesiona i nie dotyka podkładki, zastanawiam się nad kupnem IE 3.0 tylko czy warto. Miałem kiedyś A4Tech x7 i grało mi się o niebo lepiej niż na tym DA-e.
Czy jest sens kupna IE 3.0 ?? Dopowiem ze połowa PRO graczy gra na niej (a zwłaszcza cały klan Frag Executors :E)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1987 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie