Wybierz tor F1 w Polsce

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Mateck

2009-06-03 17:15:59

Rozpoczęła się ogólnopolska akcja LG, która ma na celu wyłonienie toru F1 w Polsce. Do wyboru mamy cztery tory - w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie i Gdyni. Projekt, który wygra zostanie zgłoszony przez LG i być może niebawem przyjdzie nam gościć najlepszych kierowców F1. Opisy każdego toru dostępne są na stornie torformuly1.pl.

Aby zagłosować należy przejść w zakładkę “Tory”.

Mnie osobiście najbardziej spodobał się tor we Wrocławiu : )

__

Użytkownik
comr

2009-06-03 17:28:54

Ciekawy pomysł, jak dla mnie tor w Warszawie najlepszy :D. Jeżeli chcieliby to zorganizować przed wybudowaniem Stadionu Narodowego, to miałbym ciekawą nazwę dla tego toru - “Kulega tanio tanio!" , oczywiście zaczerpnięte od naszych azjatyckich “kolegów” :D

__

VIP
JamJestZuras

2009-06-04 11:12:06

We Wrocku ta drewniana kladka i przez jakies osiedle ;D

__
gdzietenwosk.pl

VIP
priAm

2009-06-04 12:14:45

Według mnie tylko dwa miasta powinno się brać pod uwagę, Kraków i Gdynie. Kraków to dla obcokrajowców najpiękniejsze polskie miasto, a Gdynia to trójmiasto, to morze i zatoka. Pozostałe miasta nie mają nic ciekawego do zaoferowania. Poza tym pomysł z Warszawą już sam w sobie jest niedorzeczny. Najbardziej zakorkowane miasto w kraju + grand prix formuły 1 w tym miejscu... nie ; )

__

VIP
reaktiv

2009-06-04 12:30:03

Tor w Wrocku wydaje sie byc bardzo szybkim torem, duzo prostych, dzieki czemu formulki beda smigac po 280kmh. Malo ciekawych zakretow gdzie by kierowcy mogli powalczyc, na tym torze bolid targajacy najlepiej na prostej ma najwieksze szanse wygrania.
Tor w Gdyni jest troche podobny, tez ma duzo prostych, ale znaczaco mniej od tego w Wroclawiu, plus prawa strona ma tam troche zakretow.

Glos na tor w Gdyni.

__

VIP
samolot

2009-06-04 14:24:36

pomijając już absurdalność tej inicjatywy i stu procentową pewność jej niepowodzenia, no może poza sukcesem marketingowym LG, to już chyba lepiej by było zainwestować parę złotych w Tor Poznań :)

__

VIP
priAm

2009-06-04 14:38:13

..powiedział Poznaniak :)

__

VIP
samolot

2009-06-04 15:16:27

nie ma znaczenia, to akurat jedyny tego typu obiekt w Polsce :D

w Kielcach cos chyba tez jest, ale mniejszego kalibru ;p

__

Użytkownik
kris90

2009-06-04 18:51:04

tylko że FIA nie ma zamiaru dodawać kolejnego toru w Europie w najbilższych latach. Kolejne tory mają być z Azji najprawdopodobniej.

__

Użytkownik
one

2009-06-04 20:51:31

tor poznan to tor samochodowy , a nie tor dla bolidow f1. jak juz by chcieli cos robic to by musieli wybudowac prawdziwy tor dla formuly 1 ale tak czy siak tego nie bedzie w polsce w najblizszych 10 latach. ciekawy pomysl jest na mazurach, gdzie golebiewski dal ziemie na odcinek specjalny i bedzie cała światowa czołówka wrc w Polsce

__

ex-Redaktor
exilek

2009-06-04 21:17:55

one orientujesz się kiedy to będzie? w jakich dniach dokładnie? bo mam w sumie 30 km to mikołajek i bym chętnie zobaczył :)

__

Użytkownik
smirnoff``

2009-06-05 09:52:25

@exil - faktycznie google są za daleko...

“Od 26 - 29 czerwca 2009 roku na widowiskowych szutrach wśród mazurskich lasów i jezior zmierzą się czołowi rajdowcy świata i z pewnością na imprezie tej nie zabraknie polskich kibiców tego sportu."

na wrc teraz znajomi rezerwowali cala kamienice 2 lata temu :D pol roku temu na ten weekend nie bylo w mikolajkach i okolicach ani jednego noclegu :D

a caly golebiewski wynajety dla zawodnikow i ekip... :>

__
try me.

Użytkownik
SKY`General

2009-06-05 11:12:27

Cytat: “tylko że FIA nie ma zamiaru dodawać kolejnego toru w Europie w najbilższych latach. Kolejne tory mają być z Azji najprawdopodobniej."

Realnie brany jest pod uwage GP Rome na ulicach tego miasta, byc moze to kwestia roku badz dwoch lat. To jest fakt, tak wiec wszystko mozliwe... Jakby Kubica przeszedl do Ferrari i walczylby o TOP3, to tor w Polsce jest mozliwy, oczywiscie jako jednorazowa impreza, tak jak wloskie ulice (do tej pory tylko 2 razy sie tak scigano F1, cos pod koniec lat 60. i chyba na poczatku 90., gdzie wygral Alex Zanardi z Italii).

__

Użytkownik
kris90

2009-06-05 12:28:41

@up
no zapomniałem uwzględnić takiej możliwości chociaż ona i tak jest mało prawdopodobna. Bardzjei stawiał bym jednak że coś z Azji wpadnie ostatecznie

__

Użytkownik
doubleyes

2009-06-05 13:24:14

oczywiscie ze Gdynia... zatoka fajna trasa.. glosuje na to mimo ze jestem ze 100licy

__
123

Użytkownik
haszim

2009-07-21 16:14:37

Kibicuje Gdyni mimo tego że może być ciężko ze zwycięstwem :P ale tor miejmy nadzieję wkrótce zacznie powstawać takie wydarzenia jak ten event dodają otuchy fanom F1 http://www.youtube.com/watch?v=FSoHM4gbIjs

__

Użytkownik
haszim

2009-08-19 13:54:47

Wrocław pokonał Gdynię. Na oficjalnej stronie akcji jest całe info + wzmianka o wirtualnym bolidzie i mase newsów czyli akcja tak naprawdę trwa dalej http://www.torformuly1.pl/. Do tego na to wygląda że BMW wraca do gry :
http://sport.onet.pl/74455,1248769,2027191,,bmw_-_pelna_mobilizacja_i_udoskonalanie_bolidow,wiadomosc.html

Huhh co myślicie o tym wszystkim jak dla mnie zakręcone na maxa.

__

Użytkownik
fretka

2009-09-02 22:19:41

ja nic z tego nie rozumiem. A pech chciał że facet za którym szaleję jest zafascynowany formułą pierwszą. A ja dopiero na tym torformuly1.pl dowiedziałam się co to jest bolid! Błagam podajcie mi jakieś takie kluczowe informacje żebym się przy nim nie zbłaźniła!

__

Użytkownik
GLoo

2009-09-03 06:25:35

http://pl.wikipedia.org/wiki/Formuła_1

__

VIP
Pajda

2009-09-03 11:16:30

Popros go zeby Ci wytlumaczyl, przynajmniej bedziecie mieli nad czym spedzic troche czasu razem.

Wracajac do tematu to wszystkie te tory sa po prostu slabe, a ogolnie tworzenie miejskiego u nas nie uwazam za najlepszy pomysl. Jezeli chce sie walczyc o organizacje GP F1 to trzeba dysponowac nowym atrakcyjnym obiektem z pelnym zapleczem, ktory nie tylko zwroci na siebie uwage organizatorow, ale takze bedzie przez caly rok sciagal rozne inne imprezy motorowe. Ja bym ten tor wyrzucil gdzies w dzicz, postawil na zakrety i moze jakies roznice elewacji.

__

Użytkownik
fretka

2009-09-03 21:42:53

Problem jest taki że jeszcze nie jesteśmy na takich relacjach żebyśmy mogli o tym razem pogadać, dlatego myślałam że podsunęlibyście mi parę ciekawostek które zwróciłyby uwagę facetów (pozytywną!) i wytłumaczyli pobieżnie żebym się nie wygłupiła :)

__

VIP
Van Helsing

2009-09-07 13:17:03

nie czaje po co taki załosny koment? wytlumaczysz mi?

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
fretka

2009-09-10 00:43:36

Nie do końca o to mi chodziło, wiem o co chodzi w budowie bolidu, w końcu napisałam że własnie stamtąd dowiedziałam się w ogóle co to jest. Chodziło mi bardziej o informacje dotyczącej formuły jako o sporcie :)

__

VIP
Mateck

2009-09-10 15:50:29

http://f1portal.pl/ - poczytaj o akutalnosc nt. formuly.

__

Użytkownik
haszim

2009-09-24 14:44:00

No tak mają tam troszkę świeżego info o F1, a ja poproszę jak ktoś może kliknąć link z moim wirtualnym bolidem http://www.torformuly1.pl/bolid/show/156 . dziękuję

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5293 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie