Policja

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2009-05-24 01:25:37

http://www.youtube.com/watch?v=i933vHzyoVM&feature=email

Polecam szczegolnie fragment od 5:50.
Czy policja kiedykolwiek przywrocila do porzadku zaklamanego waznego polityka i/albo wspolpracujacego z mafia i/albo lamiacego przepisy??

Pamietacie temat o polskiej policji zalozonego jakies pol roku temu na esp??

http://www.youtube.com/watch?v=feLxvhldEGY Polecam rozmowe z policjantami od 4:50.

Chcialbym jeszcze nawiazac tutaj do demokracji tak chwalonej (ale nie obronionej) przez Fronkiego.
Gdzie byla demokracja gdy domagano sie referendum w sprawie traktatu. Gdzie byla demokracja gdy protestowano za rzadami Blaira przeciwko wysylaniu wojsk do Iraku mimo ogromnego sprzeciwu obywateli (demonstracje w Londynie byly naprawde OLBRZYMIE).
Gdzie byla demokracja gdy USA wysylalo wojska do Iraku. Gdzie jest demokracja gdy WE glosuje za przyjeciem Kodeksu Zywnosciowemu, ktorego ludzie po prostu NIE CHCA.
Demokracja jest uzywana tylko wtedy, gdy jest IM potrzebna- glupi lud latwo da sie przekonac do swoich racji. Wystarczy troche propagandy.

Ja natomiast chcialbym tym tematem rozpoczac dyskuje- JACY ludzie powinni byc policjantami, gdzie powinna konczyc sie ingerencja policji itp?
Czy nie uwazacie, ze zbyt czesto pozwalaja sobie na zbyt wiele?

Czy policjant katujacy obywatela powinien byc bezkarny?

Obecnie wladza wychodowala armie na obywateli- policjant katowac obywatela moze, ale juz kolega obywatela nie moze bronic, mimo iz jest katowany.
[b]Tak wlasnie sie dzieje, gdy prawa sa ustalane odgornie, przez grupe rzadzaca a nie przez samych obywateli, bo obywatele najlepiej wiedza czego potrzebuja i sztywne przepisy dotyczace calego kraju (a w przyszlosci UE (stfu!)) NIGDY nie spelnia nawet niewielkich oczekiwan obywateli.

Najpierw wprowadzic w kraju chaos a pozniej naslac na obywateli Gestapo, tzn policje.
Skad my to znamy?

__

Użytkownik
reurion

2009-05-24 06:30:01

ok to co do policji to tak wydaje mi się że powini mieć wieksze uprawnienia bo teraz prócz kryminalnych to oni sami boją się własnego cienia ale fakt faktem zawsze znajda się jacyś oszołomi co wpier... dresą i jest afera tyle z mojej str dziekuje :)

__

Użytkownik
Castiel

2009-05-24 09:26:19

Kolejny temat z cyklu narzekania qwe. Tym razem padło na policje.

Wczoraj pani w banku PKO, kiedy mnie obsługiwała odebrała telefon od synka i rozmawiała z nim przez 5 min, a ja musiałem czekać. Porozmawiamy jakie banki są złe, bo nie szanują czasu klienta? (żeby nie było do pani Basi z PKO nic nie mam, bo przeprosiła, a dzieciak dzwonił w ważnej sprawie - jakiś pies go pogryzł w rękę i nie wiedział co ma robić. O właśnie może porozmawiamy o psach jakie to wredne zwierzęta? Może trzeba wszystkie wytępić w tym kraju, jak np się to robi w Chinach? Ja myślę, że bezpańskie psy na ulicy to jakiś spisek przygotowany podstępnie przez największe szychy z PRL’u mający na celu zastraszenie obywateli i odebranie im poczucia bezpieczeństwa na ulicy, co za tym idzie taki wstęp do przejęcia kontroli nad krajem przez PRL’owców albo może jakiś tajemniczych arabskich spółek.)

__

Użytkownik
reurion

2009-05-24 09:31:20

@ Castiel ja wole pania Basie z reklamy Tak Taka i o niej rozmawiać :P

__

Użytkownik
Castiel

2009-05-24 09:36:37

Akurat reklam w TV nie oglądam (w sumie to od 4 lat prawie w ogóle TV nie oglądam - zdarzają się wyjątki w święta z rodziną...), więc pani Basi z reklamy Tak Tak niestety nie znam, ale wierzę Ci na słowo, że miła i fajna kobieta.

__

VIP
fronki

2009-05-24 09:37:36

cytat ze mnie “ps. ja tez uwazam ze demokracjia nie jest doskonałym systemem, ale problem w tym ze jeszcze nikt nie wymyslil niczego lepszego :)
"

i twoje wnioski z tego:

'Chcialbym jeszcze nawiazac tutaj do demokracji tak chwalonej (ale nie obronionej) przez Fronkiego.'

wlasnie tak powstaja teorie spiskowe :DD siada debil do kompa, wymysla teze i pisze jak leci

zeby nie byc goloslownym -> przeczytaj http://www.trystero.pl/archives/3235 i dowiedz sie dlaczego to co wkleiles o stoczniach jest kłamstwem

EOT - nie jestes w zadnym wypadku partnerem do rozmowy

__

VIP
samolot

2009-05-24 09:48:18

raczej nie cytat z Ciebie, tylko z Churchilla :)

__

VIP
fronki

2009-05-24 10:24:53

ksiaze, nie wiem czy powtorzylem slowa kogos, chodzi o to co qwe napisal na podstawie mojej wypowiedzi

__

Użytkownik
g3su

2009-05-24 10:32:38

Ksiaze Fronkiemu raczej chodzi o rozmowe w temacie o eurowyborach, ze to tam przytoczyl takie slowa

co do policji to podobnie jak reru uwazam ze powinni miec wieksze uprawnienia bo na dzien dzisiejszy pracuje tam wielu ludzi, ktorzy po prostu boja sie wszystkiego co sie rusza. mnie jest az przykro patrzec na patrol, ktory przejezdza kolo bandy zachowujacej sie agresywnie i pijacej piwo w miejscu publicznym jak gdyby nic sie nie dzialo. ale to w duzej mierze wina tego, ze do policji zglaszaja sie ludzie o nieodpowiednim profilu psychologicznym. tam potrzeba osob pewnych siebie, nie bojacych sie reagowac, zdecydowanych. a wielu to zwykle ciapy

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
reurion

2009-05-24 11:25:17

@ gamza dokładnie to taki jakby mój profil psychologiczny ;D odważny mądry nie czujący strachu który stoi po stronie dobra to STRAZNIK RERU ODCINEK 123 !!!

__

Użytkownik
qwe

2009-05-24 11:29:10

@Fronki

:O OMG

zeby nie byc goloslownym -> przeczytaj http://www.trystero.pl/archives/3235 i dowiedz sie dlaczego to co wkleiles o stoczniach jest kłamstwem

Czlowieku, jaki Ty jestes niedorozwiniety intelektualnie.

Celowo napisalem to jako ciekawostke i co prawda pierwsza czesc nie musi byc prawdziwa (nie sprawdzalem, nie komentowalem), to o tyle druga jest juz wiadoma

Co do teorii spiskowych- masz w polowie racje.

http://obnie.info/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=185:kulisy-unii-pogarda-polska-polacy&catid=75:kulisy-systemu&Itemid=27 - to rowniez teoria spiskowa i tak samo bezpodstawna, bo nie wierze, ze tak ciezko bylo im zgrac dzwiek w postac cyfrowa i puscic w internet.
I chyba sam watpisz, ze ktos sobie po prostu siadl i z nudow napisal takie bzdury.
To jest CELOWE dzialanie (z wyjatkami). Jesli istnieje jakikolwiek spisek elity, to logiczne jest, ze by zaslonic prawde zarzuca sie go cala sterta klamstw.

A co do spisku, wykladowcy UJ bardzo chetnie o nim wspominaja,omawiajac tez dlaczego studentow pseudokierunkow europejskich nie uczy sie historii w ogole albo w bardzo okrojonym stopniu.

Coz, jakby nie patrzec to taki wykladowca troche wiecej wie nt temat od studenta europeistyki, ktorego ucza dokladnie odwrotnie historii.
A czy Ty zdajesz sobie sprawe ile agentury jest w naszych polskich uczelniach i jakiego syfu i klamstw nas ucza (pod tym wzgledem UJ jeszcze jakos trzyma w miare poziom)?

Ale nie martw sie Hubercie Fronczaku. Wkrotce wywiad z Opolskim historykiem, ktorego zwolniono z pracy za negowanie holocaustu (rezymowe gazety napisaly, ze wg niego “holocaust to mit”, chyba tylko idiota tym gazetom uwierzyl bo chodzilo o cos zupelnie innego).

Takze pamietaj, zeby nie posadzac mnie o antysemityzm.

edit:
i przenies posta na temat forum w ktorym toczyla sie dyskusja na ten temat

__

Użytkownik
g3su

2009-05-24 13:18:13

hehe reru no to wiadomo ;d taki straznik zaprowadzilby porzadek ;d a tak serio ktos taki jak Ty bylby idealny. chociaz z drugiej strony jako zwykly policjant bys sie marnowal^^

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
reurion

2009-05-24 14:16:02

@ gamza ja tylko cbś :D albo do komeny wojewódzkiej ;D

__

VIP
Onion

2009-05-24 19:17:14

Fronki: nie szkoda Ci czasu?

__

Użytkownik
qwe

2009-05-24 20:37:42

reru zadzwon do mnie bo qwa zmieniasz numery jak kameleon kolory a ja musze pamiec oddac do PCAMBITU

__

Użytkownik
reurion

2009-05-25 07:39:52

po 24 miesiacach mam prawo chyba rozwiązać umowe qwe :D ok zadzwonie

__

Użytkownik
qwe

2009-05-25 08:52:55

lepiej podaj mi swoj nowy numer :P
Dzisiaj rano ktos do mnie dzwonil i nie wiem czy to Ty

__

Użytkownik
dezCartezz

2009-05-25 15:46:04

to fronki cie rano straszyl :D

__

Użytkownik
reurion

2009-05-25 16:33:10

@ annihiluzz idziesz na to piwo ?:D

__

Użytkownik
LaM

2009-05-25 16:53:18

:D Jednym slowem postarac sie .. ciezko zapracowac przylaczyc sie do elit i zerowac na pustakach ! Zycie jak w madrycie

__

Użytkownik
qwe

2009-05-25 17:46:35

@LaM
I skonczyc jak ten facet http://www.tvn24.pl/-1,1601890,0,1,za-8-tys-dlugu-chcial-mu-zlicytowac-dom,wiadomosc.html ??
Sorry, ale im wiekszym pustakiem jestes tym wieksza szansa, ze cos w zyciu osiagniesz, w koncu ktos musi siac glupote wsrod ludu.

Zreszta ja jeszcze mam resztki moralnosci (nie wiem jak Ty) by nie przylaczac sie do bandy zlodzieji i oszustow, ktorzy zeruja na NORMALNYCH ludziach.

__

Użytkownik
dezCartezz

2009-05-25 21:53:52

@ reru - no mowilem ci ze w wakacje cepie :D

__

Użytkownik
reurion

2009-05-26 07:07:51

@ annihiluzz
ja tu już się opalam a ty mówisz ze w wakacje a teraz to co to jest okres przed wakacyjny?

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-05-26 10:37:33

zajebiscie ale po jaki ***j to tutaj piszesz?

__

Użytkownik
sleepo

2009-05-27 02:03:46

debil. czekamy na kolejne odcinki!!

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5053 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie