Ten typ mes - atak na przecietnosc

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
ZnowuJa

2009-05-11 14:31:12

Jak wrazenia? Dla mnie jest to zdecydowanie jedna z lepszych plyt tego roku (poki co). Moze w glownej mierze dlatego, ze tresci z reguly sa mi bliskie ^^

Ciekawe pomysly na bity i slychac ze Mes trenuje i ma pomysly na to co wydawac. Teraz czekam na SLonia 'Chore melodie' i Ry23 ' uliczny flowklor'.

__

Użytkownik
DejvG

2009-05-11 14:56:19

Dla mnie osobiście nie mogę nazwać jego twórczości jako hip-hop.Jeżeli już chodzi o prawdziwą muzykę hp to hg i slu, pozdro

__

Użytkownik
exile

2009-05-11 15:05:00

chyba “Zamach na przeciętność" a nie atak. Ogólnie płyta zajebista, chociaż spodziewałem się więcej po “Zapiskach Typa”.

@DejvG: są różne rodzaje hip hopu, ale pewnie o tym nawet nie wiesz.

“Jeżeli już chodzi o prawdziwą muzykę hp to hg i slu, pozdro”
HG i SLU to prawdziwa muzyka?:DDDDDDD

__

Użytkownik
tobster

2009-05-11 15:11:06

Przecież jak nie nawijają o jaraniu, HWDP itp. to nie jest to hip hop :X

O.S.T.R. only z tego gatunku.

__

Użytkownik
DejvG

2009-05-11 15:18:07

exile zamilcz i przeczytaj jeszcze raz mój 1 post.

wiadomo,że różne odmiany są itp. ale po prostu dla mnie prawdziwy polski hp patrz wyżej...

Każdy ma prawo wyrazić własną opinię ja mam gdzieś waszą a w możecie mieć moją.
ELO 3 pienć zer0

__

Użytkownik
Sld

2009-05-11 16:16:18

Zgadzam się z Misiem, płyta jak na razie bije wszystko : ). Czekam na DGE, choć trochę poczekam :d.

__

Użytkownik
xar!on

2009-05-11 16:30:38

na słonia nie trzeba długo czekać :D w piątek na koncercie PIH’a z WSRH będzie można kupić już nową płyte (co oczwiście zrobie) =)

a z płyt na które czekam to jeszcze: Inwazja Porywaczy Ciał - mixtape Gurala i MAteo, Uliczny flowklor - ry23 i nową płyte pejki :D

a co do mesa to nawet nawet :D najbardziej powalił mnie OIOM =) jednak bardziej mi sie podobał Pewniak palucha :D

a podobno jeszcze coś “szelka” ma wydać wiec moze byc naprawde ciekawie :D:D

__

Użytkownik
cod4444

2009-05-11 17:01:47

wfd , fabula , solo chady , pyskaty i semtex

__

Użytkownik
dezCartezz

2009-05-11 18:03:41

acab

__

Użytkownik
diGi

2009-05-11 18:13:31

Jak dla mnie średnia. Oryginalna na pewno, ale jakoś nie mogę się do niej przekonać.

Imho najlepsze tracki z płyty to:
- “Ten zwykły we mnie”
- “Jak to”
- “Dwadzieścia Pięć" (mistrz bit)
- no i oczywiście singiel - “My”, który bardzo się różni od ogólnego stylu płyty, i po którym spodziewałem się naprawdę dobrej płyty :(

__

Użytkownik
kryshak

2009-05-11 18:18:16

Moim zdaniem Mes “Zamachem na Przeciętność" na pewno nie dał plamy, ale to też nie jest płyta roku, a tego się wielu po nim spodziewało. Fajnie, że eksperymentuje, ale nie zawsze te eksperymenty mu wychodzą. Skity są bardzo słabe - nudzą się po 2 przesłuchaniach i odnoszę wrażenie, jakby krążek był robiony trochę oo niechcenia. Teraz, po ok. 5 przesłuchaniach, słucham już tylko kilku wybranych kawałków. Nie jest źle, ale mogło być dużo lepiej i ja sam liczyłem na więcej.

W tym roku na pewno godny uwagi będzie wspomniany Słoń, RY23 i DGE ze swoimi 2 nowymi płytami oraz z projektem Supergrupa, zatem tym rokiem powinien zacnie zakończyć swoją karierę. Szkoda, bo bardzo go lubię. Ogólnie Poznań nadal rządzi.

PS Do zobaczenia w piątek na koncercie PIHa :)

@DejvG
Pozostawię Twoją wypowiedź bez komentarza. Wystarcz mi to, że od kilku minut żołądek od nadmiaru śmiechu mnie boli.

__

VIP
JamJestZuras

2009-05-11 19:06:25

diGi mi pewnie jedyny tu przyklasnie bo reszta nie skuma o co chodzi.

Poczekajcie do 16 czerwca na nowa Lavorama Ortegi ;).
W ciemno wiem, ze to bedzie najpiekniejsza plyta tego lata/roku.

http://ortegacartel.com

przycisk OPEN.

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
kryshak

2009-05-11 19:24:51

Aaa właśnie. Zapomniałem o tym :) Nowy singel Ortegi pokazuje, że płyta będzie przednia :)

__

VIP
ZnowuJa

2009-05-11 19:33:35

Wlasnie - zapomanielm o Paluchu... musze to nadrobic ;p

Co do prawdziwego hip hopu... zostawmy ten temat.

Plyta Mesa to bardzo fajny eksperyment IMO, malo czegos takiego mamy w Polsce + jego specyficzne flow. Ale to kwestia gustu.

Na koncercie mnie nie bedzie:/ (Niestety nie z P-N)

Szelka cos ma wydac? o.0 Na to zdecydowanie bede czekal!
ps: co z Kaczym? On tez cos tam zapowiadal

__

Użytkownik
kryshak

2009-05-11 19:45:41

Szelka planował pracę nad solówką, ale w tej chwili razem ze Słoniem robią WSRH 2.
Kaczor kilka miesięcy temu wydał singel “Ten dzień", ale na razie nic poza tym o jego solówce nie słychać. Pokazuje się jedynie na featuringach u Peji, Słonia, Palucha i jeszcze kilku.

__

Użytkownik
colino

2009-05-11 20:00:13

Szczerze spodziewalem sie wiecej po plytce mesa, ale z kazdym przesluchaniem bardziej sie jaram.

Jak dla mnie to w tym roku plyta roku bedzie TeTris ze swoim 'Dwuznacznie'. Jezeli plyta bedzie trzymala poziom mixtape’u z Tortem to zmiazdzy. Jak ktos nie mial okazji sprawdzic mixtape’u TeTris - Stick2MyNameRight to serdecznie polecam. Wg mnie 3/4 polskich plyt hh nie trzyma poziomu tego spontana. Ema

__

Użytkownik
xar!on

2009-05-11 20:36:29

nienie :D Kaczy nie wydał singla :D Ten dzień to był utwór napisany na gale MMA :D bo jego kumpel występował Jędrzej “Węgorz” Kubski =)

o to xar aka detektyw monk znalazł coś przypadkiem: Btw. Ostatnio byłem na Gali MMA w Poznaniu, gdzie było jakieś 1500 osób, które całkiem nieźle się bawiły, nawet lepiej niż ja, choć akurat walczył starszy z moich synów. Ale wcale nie dlatego bawiłem się niezbyt wyśmienicie, że to nie 30 tys ludzi, które możemy zobaczyć na zawodach w Japonii, czy na cyrku wolnoamerykanki w USA, albo dlatego że występował jakiś kolo z Koziej Wólki i zawodził dyskopolowego rapa, a dlatego, że MMA mi się niezbyt podoba, jednak pójść wypadało. I w zasadzie było to coś nowego i było fajnie. - hayabusa

czyżby esport był wszędzie? :D

cały art

a tak pozatym MMA to fajny sport :A szkoda, że nie moge jego uprawiać (kolano ;//)

__

Użytkownik
Sld

2009-05-11 21:14:12

Wiadomo może kiedy będzie “Inwazja Porywaczy Ciał"? Bo poprzednia ich płyta była świetna ; ).

Co do Palucha to jakoś mi nie podchodzi ...

__

Użytkownik
kryshak

2009-05-11 21:33:08

Xar, dzięki za poprawkę :) Myślałem, że to singiel, bo Kaczor już od dawna mówi o swojej solówce i gra ten kawałek na koncertach :)

Inwazja Porywaczy Ciał jest już skończona i ma wyjść jeszcze przed wakacjami, a po wakacjach będzie Totem Leśnych Ludzi.

__

Użytkownik
xar!on

2009-05-11 22:02:11

IPC jest już zamykana :D więc pewnie niedługo trafi do tłoczni :D

__

Użytkownik
Sld

2009-05-11 22:07:05

Może na juwenaliach usłyszę jakiś nowy ich kawałek : )).

__

Użytkownik
toxiknoizz

2009-05-11 22:58:17

http://muzyka.onet.pl/0,1967716,newsy.html

teskt sredni ale ogolnie fajny kawalek, a plyty Mesa nie mialem jeszcze okazji przesluchac.

__

Użytkownik
dezCartezz

2009-05-12 18:09:28

xar i mma najs :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

__

Użytkownik
Sld

2009-05-12 18:33:23

http://muzyka.onet.pl/0,1967716,newsy.html - świetne :-).

__

Użytkownik
xar!on

2009-05-12 20:06:52

ani ciotko :D nawaet nie wiesz jakei to fajne :D zobacz sobie pare walk :D

__

Użytkownik
Szczurson

2009-05-12 22:22:21

fajna płytka. bardziej to ja czekam na fabułe. rewolucja nadchodzi ze wschodu !

__

Użytkownik
Sld

2009-05-13 20:45:32

A co sądzicie o nowym krążku 3w - złodzieje czasu : D? Bo mi szczerze mówiąc przypadł w ucho i nie narzekam : ).

__

VIP
JamJestZuras

2009-05-14 18:22:20

:|

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
xar!on

2009-05-18 15:18:21

A co sądzicie o nowej płycie Słonia?: D “ssij go kurwo ssij tak ci powiem bez ogródek” =) wg mnie zacna płytka =)

__

Użytkownik
Sld

2009-05-18 18:11:59

Bity całkowicie jakieś przeje****, a czasami polewałem ostro. Np. Rezim krwi, wtf?

__

Użytkownik
cow.sndstrm

2009-05-18 18:15:34

FUNDACJA I NOWY HG bije MESA! ale “Jak to?" jest rewelacja, reszta do posluchania, ale ogolnie nie nawidze tych jegowiejskich tekstow z zrytym akcentem, tak sztuczny jest ze masakra...

__

Użytkownik
kryshak

2009-05-18 18:52:15

Degustatorze Xar byłeś na koncercie ? :)

__

Użytkownik
xar!on

2009-05-18 19:36:29

nie byłem bo najebałem się po meczu lecha i nie mogłem nigdzie dojść :D (impreza skończyła się o 13 :D)

właśnie bity ma bardzo chore ale mi się to podoba :D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

237 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie