Nowy lay Allegro.pl

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2009-05-12 22:19:38

A to czemu ; )

Charakter mam taki jak zawsze, podejscie do ludzi tez. Co innego do glupkow ktorzy pie**a bzdury takie jak zippy.

@reaktiv

A co do glownej strony, to fakt, jest gorsza. Nie wchodze codziennie na glowna, kiedy korzystam z allegro, dlatego nie pamietalem jej wygladu.

Jeszcze raz powtarzam, chodzi glownie o FUNKCJONALNOSC i przejrzystosc dla klienta oraz przyciaganie uwagi do promowanych przedmiotow, a tutaj poszli na dno na calej linii.

__

Użytkownik
Szczurson

2009-05-12 22:20:12

siema wszystkim po tylu latach nieobecności :)

NOWY LAY ALLEGRO JEST BRZYDKI, ACZKOLWIEK FUNKCJONALNY JAK ZAWSZE

eot ;]

__

Użytkownik
Borewicz123

2009-05-12 22:56:01

oj podpałeś mi dziś qwe, jak zawsze miałem o Tobie dobre zdanie tak dziś mi się ono diametralnie zmieniło

powiem od serca powinien Ci ktoś utrzeć nosa i naprowadzić Cię na własciwą drogę. Za bardzo sie wywyzszasz nie funkjonuje u Ciebie takie coś ze ktos moze miec inne zdanie i nie może byc wyksztalcony, nikt nie może prowadzic rozmowy na rownym poziomie bo odrazu plecie glupoty, wynajdujesz w jego wypowiedzi bledy stylistyczne i pomylki ehh :/ . Uważasz sie za osobe nie wiadomo jaka troche samokrytyki
wszystko Co robisz jest idealne Twoje posty nie zawieraja bledów, czy na pewno tak jest? wiem czytasz je po pare razy przed opublikowaniem i sprawdzasz poprawnosc stylistyczna

pewnie mi napiszesz co ja moge wiedziec i gdzie napisales ze jestes idealny a ja odpowiem ze wywnioskowalem po twoich postach i charakterze wypowedzi. i pamietaj kazdy inaczej interpretuje czyjes slowa

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 23:08:18

@Borewicz123

Spoko, jestes juz 5ta osoba ktora mi to mowi. To bylo po prostu jedno wielkie nieporozumienie.
Ja naprawde myslalem, ze to reaktiv napisal i jeszcze smial sie tak durnie bronic, niestety pomylilem sie.

Chyba skasuje te posty, zeby nie bylo...

Ale jedno mnie dziwi. Takim samym stylem pisania jak pisze teraz ja pisal wczesniej do mnie np taki fronki.
Nikt jakos wtedy (na poczatku) nie zwracal na to uwagi.

Sorry, ale naprawde nie wiedziales co sie dzialo w mojej glowie, gdy pisalem te posty- jeszcze raz powtarzam, bylem przekonany, ze to reaktiv napisal a pozniej sie nieudolnie bronil i probowal jeszcze zrzucic wine na mnie. Jak widac sie mylilem.

Ciekawe jest to, ze kazdy mnie teraz krytykuje a posta w ktorym przeprosilem i wyjasnilem nikt pod uwage za bardzo nie bierze.
Trudno. Przepraszam.

I nie wywyzszam sie nad nikim jak to ma zwyczaj fronki robic. I mylne jest przekonanie, ze ja nie dam sie do czegos przekonac.
Wrecz przeciwnie, mnie latwiej przekonac jesli podaje sie sensowne argumenty, problem w tym, ze nikt takich nie podaje albo broni sie tym, ze mu sie “nie chce”

ps
A co idealu mi brakuje, glownie przez moja nerwowosc ale nadnerwowosc to moja dolegliwosc od dawna, kto tego nigdy nie mial ten nie zroumie.
Tu dziala glownie chemia, nie ja.

__

Użytkownik
malydok

2009-05-12 23:36:15

"I nie wywyzszam sie nad nikim jak to ma zwyczaj fronki robic."

“Zreszta to zainteresowanie dalo mi ambicje by jezdzic po kraju i nawiazywac znajomosci z... w sumie nie wazne. Na pewno nie takimi pionkami jak ty. Dla ciebie zostawiam wieczorynki."

-------------------------------------

“Wyjedz, wyjedz jak najdalej."
“Psa tez sie spytaj czy nowy lay mu sie podoba. Zapewne odszczeka."
“Sprzedawales/kupowales kiedys cos na allegro poza cukierkami??"
“Wiec japa tam i nie madrzyj sie padalcu."
“Jesli Ci sie podoba to japa i wypad."

chcesz dyskutować z kimś na poziomie? popracuj nad sobą, przestań wyżywać się na ludziach w necie. tego teraz dyskusją się nazwać nie da

__

Użytkownik
Zippi9

2009-05-12 23:46:19

"A co idealu mi brakuje, glownie przez moja nerwowosc ale nadnerwowosc to moja dolegliwosc od dawna, kto tego nigdy nie mial ten nie zroumie.
Tu dziala glownie chemia, nie ja."
Zrozumiał bym to, gdybyś mi to w realu powiedział, rozumiem emocje jakieś tam procesy pomimo twojej woli w organizmie zaszły, jedna gdy piszesz posty na eSp z pewnością nie robisz tego w przeciągu kilkunastu sekund. Tutaj istnieje coś takiego jak delete, nawet jeśli już napisałeś, swojego posta to lepiej stracić czas i go skasować, niż obrażać innych. Może i jestem pionkiem i nic o życiu nie wiem, ale nie obrażam osób przez internet, których prawie w ogóle nie znam. Co najwyżej dorzucę jakąś uwagę, ale nie będę nikogo nazywał padalcem itd. EOT.

__

Użytkownik
qwe

2009-05-12 23:57:02

Tutaj istnieje coś takiego jak delete, nawet jeśli już napisałeś, swojego posta to lepiej stracić czas i go skasować, niż obrażać innych.

W wiekszosci postow i tak na koncu wprowadzam autocenzure, wiec nie jest najgorzej.

Zgoda wszystkim.

@malydok

“Wyjedz, wyjedz jak najdalej."

odpowiedz na “może to jedynak ty wyjdziesz?

“Psa tez sie spytaj czy nowy lay mu sie podoba. Zapewne odszczeka."

A czy to bylo obrazliwe?

“Sprzedawales/kupowales kiedys cos na allegro poza cukierkami??"

Skoro ktos mi mowi, ze glowna strona nie ma znaczenia to...

“Wiec japa tam i nie madrzyj sie padalcu."

odpowiedz na “japa tam”

No sorry.

Oczywiscie reaktiva i zippiego najazdow na mnie nikt nie zauwazyl mimo, ze niektore z nich byly pierwsze.

Moglem przemilczec, fakt. Postaram sie innym razem.

__

Użytkownik
Castiel

2009-05-13 00:07:06

O polnocy dostepne beda statystyki i zobaczymy jak ogladalnosc spadla ; )

Czemu miałaby spaść? Ja przypuszczam, że w ciągu kilku najbliższych dni raczej wzrośnie. Przez zmianę szaty graficznej strony i lifting logo zrobili zamieszanie wokół swojego serwisu. Obojętnie czy się ludziom te zmiany podobają czy nie, w sieci zrobiło się, albo dopiero zrobi się o allegro głośniej i ich oglądalność powinna wzrosnąć. Na różnych serwisach i portalach pojawi się informacja o odświeżeniu wizerunku przez allegro, albo ludzie przeczytają o tym na jakiś stronach, albo usłyszą od znajomych i wejdą żeby sprawdzić jak teraz prezentuje się allegro. Negatywne opinię o allegro też są formą reklamy i taka forma negatywnego marketingu jest nie mniej skuteczna niż promowanie dobrych opinii. Ludzie usłyszą albo przeczytają i wejdą sprawdzić czy allegro rzeczywiście wygląda gorzej, ale tak czy inaczej wejdą i oglądalność wzrośnie. Wiele osób promuje się np skandalami i zyskuje jakąś tam popularność i rozpoznawalność, tak samo wiele firm do promowania się i wzbudzania zainteresowania wykorzystuje jakieś kontrowersyjne działania, które przyciągną ludzi.

__

Użytkownik
dezCartezz

2009-05-13 00:09:56

greateye a gdzie <3ewelinka? : DDD

__

Użytkownik
qwe

2009-05-13 00:29:09

@castiel
Sorki za brak sprecyzowania. Chodzilo mi o statystyki odwiedzin promowanych przedmiotow i z tego co widac na forum to jednak spadly.
Zobaczymy co przyniosa kolejne dni, ja narazie ciesze sie ze istnieje cos takiego jak aukcje.onet.pl

__

Użytkownik
malydok

2009-05-13 01:28:42

"Wyjedz, wyjedz jak najdalej."

odpowiedz na “może to jedynak ty wyjdziesz?"

odpowiedz na “Wyjdz, prosze cie."

ot początek wyzwisk.
odzywka z psem ironiczno szydercza, owszem może być obraźliwa.
z japą masz rację, nie zauważyłem, zwracam honor :)
obaj z reaktivem macie problemy z pohamowywaniem e-mocji w takim razie

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-05-13 01:48:08

Lay głównej do tyłka, jakiś taki niedorobiony, przypadkowo posklejany ale mi to lata dookoła ptaka, nie wiem o co sie spinać. Po prostu niektórzy nie uczą sie na błędach eSports.
Qwe znowu flejmujesz? Internet fajt?

__

Użytkownik
Szczurson

2009-05-13 07:08:39

myśle że jeszcze śpi Ewelinka ;) zgubiłem tamten profil, hasła nie moge sobie przypomnieć hehe ;) ale jest Ewelinka, jest ;)

__

Użytkownik
dethal

2009-05-13 07:17:11

chlopaki dzieki wam mialem co poczytac do sniadania :) Dobra wasza! Tak dalej i bede znow coraz czesciej zagladal.

__

VIP
JamJestZuras

2009-05-13 07:38:38

GreaTeye ;*

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
Goods

2009-05-13 07:40:19

@qwe

Nie chcę Cię obrazić ani nic z tych rzeczy, ale dla mnie to Ty jakiś dziwny jesteś.

__

Użytkownik
Linkin

2009-05-13 08:49:47

wg mnie to kwestia przyzwyczajenia, jak z nowym esports.pl...

__

Użytkownik
Szczurson

2009-05-13 10:44:07

jarasQ ;* :)

__

VIP
samolot

2009-05-13 11:38:27

goods, hahaha :D

[+]

abstrahując od treści twojego posta, rozbawił mnie sposób w jaki to napisałeś ;p

__

Redaktor Naczelny
rml

2009-05-13 12:32:08

czesc grejtaj :)

__

Użytkownik
qwe

2009-05-13 15:13:38

http://my.opera.com/arti040/blog/allegro-pl-jak-ja-to-widze

Czyli zwykly uzytkownik potrafi zrobic bardziej funkcjonalny layout.

http://piotrpotera.com/stuff/allegro_redesigned.png

__

Użytkownik
qzk

2009-05-13 16:01:52

mefisto, przynajmniej próbowałem : p

__

Były Redaktor
raul

2009-05-13 18:18:51

hehh, rozumiem, ze kazdy ma prawo do wyrazania swojego zdania, ale twierdzenie, ze to “szit i ch*** warte dno” moim zdaniem jest nie na miejscu, bo nikt tutaj sie wypowiadajacy nie ma nawet 10% doswiadczenia w zarzadzaniu takim portalem, jak ludzie, ktorzy te zmiany wprowadzili (nie bez kozery zapewne, czy z wlasnego widzimisie).

tak jak pisalem w 2 poscie. moim zdaniem allegro celuje w nowy target osob, ktorzy nie mieli di tej pory za wiele doczynienia z kompami, naszym jezykiem mozna to okreslic jako “noob friendly” :)

__

VIP
JamJestZuras

2009-05-13 19:14:16

Ja mam takie jedno krotkie pytanie do krzykaczy.
(sam uzywam allegro - sprzedalem na allegro kilkadziesiat par butow i kupilem ze 300 przedmiotow.)

Wy naprawde tak goraco oblegacie strone głowna tego portalu?

Ja przez cale zycie nie spedzilem na niej wiecej niz minute, bo promowane przedmioty to najczesciej bzdury, ktore mnie nie interesuja a jak czegos szukam to i tak to znajde.
Allegro jest przejrzyste, bardziej niz wtedy. Mozna zmieniac wielkosc czcionek, wyswietlac wieksze miniatury produktow.

Olal pies głowną strone.

Oto to, o co toczycie tak zaciety bój w tej chwili:

* Otote promocje łapka na muchy - sezon polowań
* Cena szok telewizor lcd silver 30'' f-v za 799zł
* Kolorowe bokserki humor 100 bawełna 495 sztuka

* Pedd eg tarka do stóp
* Zmywarka do szkła-top
* Oligo.Dx - usuwa cellulit mega efektywny nanotech

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
Szczurson

2009-05-13 19:14:59

hej rmlQ :) :* ajj ten lay allegro, imho nie ma co srać żarem, zaraz poprawią to ...

__

Użytkownik
t2

2009-05-13 20:03:41

@qwe

Jeszcze raz powtarzam, chodzi glownie o FUNKCJONALNOSC i przejrzystosc dla klienta oraz przyciaganie uwagi do promowanych przedmiotow, a tutaj poszli na dno na calej linii.

Nie pamiętam już co było dokładnie na “jedynce” starego Allegro, więc porównuję nowy layout z wersją dla onetu:
-- nowa wersja jest szersza i ma więcej "światła” (przestrzeni, odstępów, widać to dobrze po menu) przez co zyskuje na czytelności
-- kolejny plus za ostatnio oglądane i obserwowane przedmioty na głównej
-- brak kolumny z linkami po prawej -- nie wiem czy ktoś w to klikał
-- więcej miejsca dla polecanych kategorii, pod nimi bardzo ładnie wkomponowane reklamy
-- promowane przedmioty faktycznie mniej zauważalne, ale myślę, że przeciętnemu użytkownikowi to nie przeszkadza

I ogólne:
-- ładniejsze, lżejsze i żywsze kolory
-- więcej "światła” na stronie
-- stała szerokość wszystkich stron serwisu -- stara wersja na panoramicznych monitorach była zbyt rozjechana
-- nowy panel użytkownika to kwestia gustu, mnie się podoba

No i jeszcze kwestia, którą poruszył ktoś wyżej -- ile czasu spędzasz na głównej? Z Allegro korzystają raczej ludzie młodzi, którzy odwiedzają serwis, żeby sprawdzić ceny lub kupić konkretny przedmiot lub przedmiot z konkretnej kategorii. Wiedzą po co wchodzą, wiedzą czego szukają.

__

Użytkownik
napzord

2009-05-13 20:58:53

Nie czytałem tych waszych postów więc odniose sie do 1 postu. Sądze, że ten lay nie wpłynie na uzytkownika takiego jak ja czyli takiego który szuka na allegro tylko wtedy kiedy potrzebuje. Mi sie ten lay podoba. cheers. BTW Zdałem mature z polskiego.;d;d;d

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
qwe

2009-05-13 21:18:17

@t2

nowa wersja jest szersza i ma więcej "światła” (przestrzeni, odstępów, widać to dobrze po menu) przez co zyskuje na czytelności

To wlasnie nowa wersja jest wezsza, chyba, ze chodzi Ci tylko o strone glowna, ale tego nie powiedziales.

Te wieksze odstepy spowodowaly, ze calosc strony glownej ma wieksza DLUGOSC (nie szerokosc) i trzeba przewijac w dol by zobaczyc reszte strony.

kolejny plus za ostatnio oglądane i obserwowane przedmioty na głównej

No tak tylko, ze na ebayu wyglada to znacznie lepiej. Zbyt duze ikonki.
A gdy ich nie ma (nie jestes zalogowany) widac takie cos
http://img152.imageshack.us/img152/5647/img002y.jpg
Ten serwis jest dla emerytow ledwo dostrzegajacych ikonki??

Sorry, ale to jest totalne marnotrawienie miejsca.

więcej miejsca dla polecanych kategorii, pod nimi bardzo ładnie wkomponowane reklamy

kosztem promowanych przedmiotow za ktore placa SPRZEDAWCY, i to nie male pieniadze.

Porownanie

http://img218.imageshack.us/img218/6316/img001t.jpg - nowy lay

[hide=Stary lay, aukcje onet]http://img218.imageshack.us/img218/7168/img001laj.jpg[/hide]

Jak widzimy promowane przedmioty sa ledwo dostrzegalne bez przewijania w dol.

promowane przedmioty faktycznie mniej zauważalne, ale myślę, że przeciętnemu użytkownikowi to nie przeszkadza

Ale sprzedawcom przeszkadza !!! Czlowieku, allegro to nie sa aukcje chatytatywne.

ładniejsze, lżejsze i żywsze kolory

To zalezy od gustu. Dla mnie sa dziecinne, mniej powazne. Co prawda wyglada bardziej nowoczesnie, ale dlatego google cieszy sie taka popularnoscia poniewaz jest proste, czyste i przejrzyste.

Portale intenetowe rowniez nie przesadzaja z bajerami bo doskonale wiedza czym to grozi.
Uzytkownicy po prostu przejda tam, gdzie mozna szybko sie odnalezc.

Allegro jest po to by kupowac/sprzedawac a nie po to by ogladac.

stała szerokość wszystkich stron serwisu -- stara wersja na panoramicznych monitorach była zbyt rozjechana

Mnie i wielu innym osobom to bardzo odpowiadalo. Strona nie jest rozjechana, to ty (chyba) nie jestes przyzwyczajony do przegladania stron w wysokiej rozdzielczosci. Dlatego m.in wole stara skorke esports, bo na nowej wszystko jest scisniete.
Co do allegro mam takie same odczucia.

Generalnie tu zdania sa podzielone, ale z tego co widac obecnie na forum to uzytkownicy rowniez wola ta “rozjechana” wersje.

nowy panel użytkownika to kwestia gustu, mnie się podoba

Dla mnie jest troche mniej intuicyjny.

Wolalbym, zeby zmodyfikowali stara wersje zamiast zmieniac cos do czego kazdy juz sie przyzwyczail.

Ktos chcial tych zmian? Zaden uzytkownik na forum nawet nie prosil o zmiany, a tu bach. Niespodzianka ala esports przed swietami.

Z Allegro korzystają raczej ludzie młodzi, którzy odwiedzają serwis, żeby sprawdzić ceny lub kupić konkretny przedmiot lub przedmiot z konkretnej kategorii.

Przepraszam Cie bardzo ale skad te dane??
BREDNIE
Z tego co pamietam to rozklad wieku uzytkownikow allegro to glownie ludzie w wieku 30-35 lat, ale to byly dawne dane.

W ciagu calej mej “kariery” na allegro spotkalem tylko 3 osoby, ktore byly w wieku ponizej 25lat. Oczywiscie to o niczym nie swiadczy.

Jednak alegro jest zrobione przede wszystkim po to by sprzedawac i zarabiac pieniadze, a nie sprawdzac sobie ceny...

Oczywiscie, ze wiele osob szuka konkretnego przedmiotu, ale to zaden pretekst by olac osoby, ktorzy po allegro surfuja.
I dziwnym trafem to wlasnie promowane przedmioty sie najlepiej sprzedaja.

__

Użytkownik
LaM

2009-05-13 21:30:54

Boshe ... marnotrawicie tyle energii ... rozumiem jakby to bylo forum o UI Usabillity lub innych ciekawych tematach stricte projektowych ...

__

Użytkownik
qwe

2009-05-13 21:54:21

Lam, czlowiek pracy : D

__

Użytkownik
eXblanco =]

2009-05-14 14:33:48

lol... qwe z wszystkiego naprawdę musisz zrobić aferę i postawić na swoim? Chill out, bo nie rozumiem twojego oburzenia. Niektórym podoba się stary lay, niektóry nowy, wypowiedziałeś swoją opinię to dalej nie wmawiaj nikomu, że jeżeli tobie podoba się stary lay to innym też ma się podobać.

__
Hala Madrid !

Użytkownik
qwe

2009-05-14 14:43:01

nie wmawiaj nikomu, że jeżeli tobie podoba się stary lay to innym też ma się podobać.

A czy ja komus cokolwiek wmawiam??
Ja tylko pisze sprostowania.

__

Użytkownik
cow.sndstrm

2009-05-15 11:30:20

Nie pisze na esports.pl ale widza twoj debilizm qwe musialem to napisac, jestes kretynem.

__

Użytkownik
wiecek.

2009-05-15 12:04:52

rzadko to mówię, ale zgadzam się z cowem w 1000% qwe naprawdę jesteś skończonym kretynem, który narzuca ludziom swój światopogląd, jednak jeśli ktoś jest na tyle inteligenty by wyrazić swoje zdanie besztasz go z błotem i zaczynasz go obrażać, sory stary ale moja mamuśka, która siądzie na neta raz na 3miesiące przy starym allegro co 2min mnie wołała z pytaniami “a jak to, a jak tamto?" wczoraj usiadła i przez 3h szperała po serwisie i nie miała żadnego problemu, wszystko jest duże, kolorowe uwypuklone dla użytkowników, którzy nie są specjalistami w dziedzinie komputerów...
Ku..wa qwe zippi powiedział, że mu się podoba nowy lay odrazu go obrzuciłeś błotem i kazałeś wyjść, ale to jego zdanie... naprawdę WYJDŹ KURWA CZASEM Z TEJ SWOJEJ NORKI Z DALA OD CYWILIZACJI I ZOBACZ CO SIĘ DZIEJE POZA INTERNETEM...

__

VIP
vib

2009-05-15 13:41:47

dyskusja o niczym biorac pod uwage, ze mozna korzystac ze starego loyautu allegro

__

VIP
Mateck

2009-05-15 14:55:26

@vib masz na mysli stary lay w obcym jezyku? czy moze jest inna mozliwosc zmiany?

__

VIP
vib

2009-05-15 15:17:46

na starym loyaucie pracuja te rozne aukcje. onet.pl wp.pl gazeta.pl itp itd

__

• 1
  • 2

Warning: getimagesize(http://piotrpotera.com/stuff/allegro_redesigned.png) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://img152.imageshack.us/img152/5647/img002y.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://img218.imageshack.us/img218/7168/img001laj.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

19 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie