Matura 2009 wyciekła z CKE!!!

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
mefistomek

2009-05-04 12:20:53

qwe na profilu mat-fiz więcej się uczysz niż na biol-chem? jak dla mnie jest zupełnie odwrotnie, to na biologi musisz kuć ogrom materiału

__

VIP
KonradM

2009-05-04 12:52:53

Wiem, ze sa szkoly i szkoly, ale prawda jest taka, ze jezeli postawi sie kolo siebie dobre LO i dobre Technikum, to pewnie bardzo duzo osob majacych w ogole pojecie o temacie (a nie stereotyp wbity, ze tam sie nic nie robi) przyzna mi racje, ze w technikum jest duzo wiecej nauki plus dochodzi egzamin na technika

Tak, tylko bajer polega na tym że nie ma wiele dobrych średnich szkół technicznych.

Wiele zależy od tego, co się chce w życiu robić. Z jednej strony, w moim przynajmniej środowisku, jeśli ktoś niespecjalnie ogarniał naukę lub najważniejsze dla niego były imprezki i dziewczynki, to szedł do technikum gastronomicznego, fryzjerskiego lub rolniczego, bo tam każdy zdaje (szkołę - nie egzamin zawodowy) i mógł mieć wszystko w dupie. Niestety, technika na ogół poziomu nie trzymają, utarł się stereotyp że licea > technika > zawodówki. Zuuupełnie inaczej opcja wygląda jak ktoś idzie do technikum informatycznego lub elektrycznego, i docelowo chce iść na studia informatyczne lub podobne. Tacy na roku na ogół mają łatwiej.

No, ale nie zmienia to faktu, że po gołym liceum jest pograne :)

__
www.hstv.pl

Użytkownik
napzord

2009-05-04 13:05:48

Ja akurat chodze do technikum ochrony środowiska i powiem szczerze, że załuje że tam poszedłem. Poziom nie jest za wysoki. No ale z moim uzależnieniem do gier wybrałem idealnie :D. Co do przedmiotów to w ciagu 4 lat miałem ich 29. Wszystko zależy od nauczycieli i ich podejścia. Ogólnie można przyjąć, że technika sa gorsze od liceów ale sa wyjątki.

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
san

2009-05-04 13:11:47

@away

HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH n1 za głupote :D

__
Blue is the colour and football is the game ;]

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 13:11:58

Ja osobiścię chodzę do technikum elektronicznego, wybrałem je dlatego że jest jednym z najlepszych na śląsku, o tym fakcie nie świadczy tylko opinia i osiągnięcia tej szkoły, jak i program zajęć i np to że wychodząc z gim z łączną ilosćią 163 ptk, na liście byłem 12, imo niektóre technika są lepsze niż lo, ale tak jak ktoś tam wyżej napisał to żadkość.

__

Użytkownik
mefistomek

2009-05-04 13:21:18

Phoenix# ja miałem łącznie 172pkt i byłem 40 na liście :P każda szkoła jest inna, czasami lo>technikum ( w moim przypadku tak jest) a czasami odwrotnie

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 13:28:57

powiem tak, wiadomo ze takie technika jak :

gastronomik

budowlanka

marketing

zawszę będą gorsze niż lo, ale jeśli już chodzi o tech, o kierunakch ścisłych to juz nie ;)

myślę też że na podobnej zasadzie moża porównywać poziom nauczania wybranych przedmiotów
matma, fizyka, chemia,

tech < lo

polak, historia, wos

lo > tech

__

Użytkownik
LaM

2009-05-04 13:37:31

i tak 3/4 z was pojdzie na jakies smieszne studia i zmarnuje czas ....

__

VIP
V!ct!M

2009-05-04 13:39:42

Faktycznie, lepiej pojsc na takie, na ktorych sie bedzie umieralo z nudow.

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 13:40:08

dobra z/w ide do sklepu

__

Użytkownik
mefistomek

2009-05-04 13:53:04

ok

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 13:55:51

oki juz jestem, ja mam zamiar uderzać do jakiejś politechniki, nie wiem jak wy :P

__

Użytkownik
LaM

2009-05-04 17:27:58

Chodz Chodz :D Milo przyjemnie praca pewna kasa pewna zyc nieumierac :P Co prawda po 3 latach uczelnia to tylko kula u nogi ale ....

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 17:48:47

po 3 ? :P

__

Użytkownik
qwe

2009-05-04 18:25:47

3ci rok jest podobno najgorszy w zyciu studenta, wtedy najwiecej osob rezygnuje z dalszego studiowania.

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 18:40:37

Acha no spoko będą laski = dam rade

__

Użytkownik
Borewicz123

2009-05-04 18:46:57

A bardzo ladny chlopak napewno sie odnajdzie w spolecznosci studentow hahah

prawie jak Stiw Majster :D:D:D

__

Użytkownik
LaM

2009-05-04 18:54:29

Dziwne QWE :D ja sie opieprzalem 3 lata i dopiero od 3 roku zaczalem sie niezle uczyc i zasuwac jak mroweczka....

PS: W tekscie jest ukryta zagadka :D

__

VIP
priAm

2009-05-04 19:14:48

taka, że zimowałeś jeden rok? :)

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 19:19:37

ja pier**le zamówiłem sobie buty na allegro, a przysłali mi własnie inny model ;/ który wygląda jak gówno ;/

które lepsze ?

http://allegro.pl/item616820422_puma_drift_cat_l_black_roz_45_sklep.html

http://allegro.pl/item619716885_puma_trionfo_l_lo_ii_42_inne_rozm_sklep_gwarancja.html

chcialem #1, dostałem #2

__

Użytkownik
napzord

2009-05-04 19:56:42

ahahaha ale Cie wuchujali ;d

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 19:57:31

no w chuj mi do śmiechu ;/

__

ex-Redaktor
exilek

2009-05-04 20:10:51

jedne i drugie gówniane :D

__

VIP
V!ct!M

2009-05-04 20:12:44

Drugie wygladaja jak buty dla jakiegos hutnika.

Niech placa za wysylke zwrotna :)

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 20:13:08

o gustach się nie rozmawia, pewnie nie masz za grosz stylu i ubierasz się w sieci sklepów biedronka :D

ich regulamin :

-Jeśli buty nie spełnia twoich oczekiwań możesz je zwrócić lub wymienić.
-Buty oraz karton nie mogą mieć śladów użytkowania i musi być dołączony paragon i karton.
-Przed wymiana proszę wczesniej o kontakt żeby uzgodnić warunki wymiany lub zwrotu.
-Koszt zwrotu lub wymiany w obie storny ponosi kupujący.
-Zwrot lub wymiana musi odbyć sie do 10 dni od czasu zalicytowania butów.
-Zwrot pieniadze za buty do 14 dni od doreczenia przesyłki przez poczte.

jak coś to ten sklep

http://allegro.pl/show_user.php?uid=12165234

__

Użytkownik
mefistomek

2009-05-04 20:22:46

feniks na te buty możesz śmiało wyrywać laski(?) z politechniki IKSDE!!!!!111

__

Zbanowany
phoenixpll

2009-05-04 20:25:05

Laski wyrywam na :

-obecny status materialny

-wygląd (ogólna uroda) + białe zadbane ząbki

-styl

-gadke

-charakter

-odbieranie młodszej siostry ze szkoły (świadczy to o tym że jestem opiekuńczy, laski na to lecą : D )

a takie 15-16 wystarczy upić i przelizać to by bylo na tyle. ewentualnie jak widzę że jest odważniejsza, moża nawet ręke w majtki wsadzic, ale z tym bym uważal !

__

Użytkownik
Stewzy

2009-05-04 20:29:04

Kocham was licealisci :)

__

Użytkownik
Tymek

2009-05-04 20:47:23

W dobrym technikum jest oczywiście trudniej niż w LO. Podstawowy materiał dla liceum jest śmiesznie prosty, może poza przeładowanym polskim, ale i tutaj można mieć dobre oceny bez godzin nauki, wystarczy trafić na nauczyciela, który ceni indywidualizm ;D. Oczywiście dobrych tech jest naprawdę mało, widzę jak sprawa wygląda w mojej okolicy.

Co do fakultetu mat-fiz to trzeba czuć te przedmioty, ale wtedy to już jest chyba najprostsza droga do dobrego wykształcenia i ładnych zarobków po studiach. Mało nauki, niskie progi na uczelnie (przyjmuje, że jeśli ktoś wybiera te przedmioty na roz, planuje iść na polibude). Oczywiście potem zaczyna się zapi*dalanie, ale wcześniej całe liceum - luzik.

Najtrudniej oczywiście mają ludzie na biol-chem - najwięcej materiału. Jeśli ktoś się jeszcze wybiera na medycynę, to już w ogóle musi być robotem. Od czasu, kiedy nie trzeba pisać fizy progi wyglądają przerażająco ;D. Fiza zapewniała jakiś odsiew takich ludzi, a tak zostaje biol, czyli same kucie + chemia, czyli w sumie też większość materiału na pamięć.

Tak samo do dupy można sobie wsadzić rozszerzenie z polskiego, bo system premiuje zupełnie innych ludzi, niż ci, którzy najlepiej nadawaliby się na studia humanistyczne.

__

Użytkownik
Borewicz123

2009-05-04 21:02:13

haha Phoenix pwned
a co do butow
mialem te i te i drugie lepsze
tylko ja mialem braz :/ ale przynajmniej fajny trojkacik z tylu :P drugie sa typowo na motor pierwsze do auta choc szybko sie rozlecialy

osobiscie chodze w sparco i wiekszy szpan :P:P i jakos nie ta co w masowkach PUMY aha jak lubisz wyzsze to polecam OMP :P

__

VIP
V!ct!M

2009-05-04 21:23:05

@tymek
Ja zdaje matme w sumie z rozsadku (bo nie trzeba napiac jakos super, 50-60 procent i mozna sie dostac, oczywiscie nie na te oblegane kierunki, ale informatyka itp. w ogole mnie interesuje).

Ooglnie, to mialem zawsze dobre oceny z matmy, w jakis tam konkursach bralem udzial, al teraz mnie to po prostu nudzi, nie moge zmusic sie do robienia zadan :D (i dlatego do matury prawie w ogole nieprzygotowany ide :P)

__

Użytkownik
Borewicz123

2009-05-04 21:23:11

hahah ZACKy sie wypowiedzial w temacie ;o

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-05-05 01:35:59

Tegoroczni abiturienci(trudne słowo) to chyba jakieś półmózgi i tępe dzidy, chwalą się że przeczytali tylko jedną lekture przez cała szkołę średnia albo że na egzamin przyszli na pałe “bo i tak wszyscy zdają". W tym roku ponad 90% zdawało tylko poziom podstawowy, więc albo bedzie urodzaj inżynierów albo idiotów którzy nie dostrzegli że zmywak w uk sie skończył.

__

Użytkownik
LaM

2009-05-05 07:14:02

Na Polibudach drastycznie spada poziom trudnosci i nauczania ... dostosowywuja sie do tych jak mowisz durniow ;]

Zreszta to juz jest trend ... poziom szkolnictwa upada ;/ Ludzie mlodzi ktorzy tak naprawde niewiedza jeszcze co z soba zrobic trafiaja w to bagienko ...

__

Użytkownik
Tymek

2009-05-05 13:05:41

@xionc

Albo po prostu nie wiesz, że roz polski nie jest potrzebny, aby dostać się na większość kierunków humanistycznych (wszędzie historia, ew wos) :-).

__

Użytkownik
napzord

2009-05-05 14:54:24

@xionc A czyja to wina ? Ich czy nauczycieli którzy więcej nie wymagali.
System jest do dupy bo on nie ma zamiaru kształcić tylko przepychać.

__

Użytkownik
Sprzatacz

2009-05-05 16:17:31

Nie wiem bo nową mature zdawalem 4 lata temu to pewnie wymagania strasznie pozaniżali co niestety widuje się na wydziale. System jest do dupy = gimnazja molochy gdzie w I klasie kiblujące stare konie a obok małe dzieci które dopiero zaczeły nauke w nowej szkole, licea gdzie nauka de facto trwa 2,5 roku, zamiast dawnych czterech. No i nasza złota młodzieży która generalnie nauke ma głeboko w zadzie. Wystarczy wejśc do kibla żeby zobaczyć agentów jarających trawe albo walących wóde na przerwie, rzeczy nie do pomyślenia 10 lat temu.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4870 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie