Opinie o firmach hostujących serwery gier

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
guandinek

2009-05-03 11:38:51

Witam,

Przygotowuję tekst na temat firm zajmujących się dostarczaniem serwerów gier w Polsce. Chciałbym w nim zawrzeć jak najwięcej opinii graczy, którzy z tymi serwerami mają do czynienia na co dzień. Tutaj prośbą do Was - chciałbym prosić aby każdy z Was w miarę możliwości wypowiedział się na temat następujących firm: Shooters, GamesNet, DirektPlay, Gradobicie.

Ułatwiając nieco zadanie: kierujcie się takimi kryteriami:
- warunki gry / pingi na serwerze
- ceny / promocje
- obsługa techniczna / pomoc ze strony firmy

Pytanie dotyczy serwerów wszystkich gier FPS, nie tylko CS’a :)

Z góry dzięki za pomoc i ciekawe wypowiedzi :)

__

VIP
Mateck

2009-05-03 12:21:02

jesli chodzi o cene za slot w poszczegolnych firmach to wystarczy ze sprawdzisz sobie na ich stronach. im tanszy slot tym lepiej - wiadomo. jesli chodzi o warunki to na wszystkich serwerach mam podobny ping - w cs-ie max 30. jednak jakbym mial sie bardziej przyjrzec to shooters wygrywa o pare ms. pozniej sa kolejno gamesnet, gardobicie i direktplay. w cod-a gralem tylko na gamesnet i shooters. tutaj lepiej u mnie spisuje sie shooters. na gamesnecie jakos mnie czasami warpi. na temat obslugi technicznej sie nie wypowiadam bo nie korzystalem z ich uslug bezposrednio. jedynie na publicznych serwerach czasem pogrywam, wiec w tej kwestii Ci nie pomoge.

__

Zbanowany
T1x

2009-05-03 12:48:57

Warunki - najlepsze sa dla polakow i zagranicznych na Gamesnecie, dalej shooters, direktplay (na gradobiciu nie gralem)
Cena - tutaj odwrotnie najlepiej direktplay dalej shooters i gamesnet
Ze pomocy nie korzystalem, ile razy mialem serwery z tych trzech marek nie mialem zadnych problemow technicznych

W zasadzie to jest tak : masz duzo kasy, chcesz najlepsza jakosc - gamesnet, srednio kasy dobra jakosc - shooters, mniej kasy - direktplay

__

Użytkownik
panjenka

2009-05-03 13:25:07

ja polecam gamepad, mam tam pingi 20(net 1 mb netia) a na gamesnecie 28+.

__

Użytkownik
imn

2009-05-03 13:45:49

z pl najlepiej mi się gra na shooters.pl (najniższe pingi, zero jakichkolwiek warpów), z de gamesnet (oprócz lowpings.net chyba najniższe pingi na .de)

__

Redaktor
baker0556

2009-05-03 13:55:12

Również polecam firmę DirektPlay.pl. Naprawdę mają bardzo stabilne serwery i niski ping.

__

Użytkownik
cow.sndstrm

2009-05-03 14:08:06

Gradobicie - zly panel dla cod’a, nie da sie ustawic pod obecne mody
Gamesnet - kochane znikajace pakiety, kiedys co 5s maly warp, teraz co 10-30s...

__

Użytkownik
exile

2009-05-03 14:15:40

Shooters - spore ceny, niski ping, pomoc techniczna ok
GamesNet - spore ceny, packet lossy na serwerach, dobra pomoc techniczna
DirektPlay - niskie ceny, niski ping, dobra pomoc techniczna
Gradobicie - przeciętne ceny, słaba pomoc techniczna, ping przeciętny

Tak naprawdę to większość firm można porównywać tylko pod kątem pomocy i cen, bo praktycznie wszystkie czołowe firmy hostujące korzystają z usług tych samych firm;] Gamesnet nie już od jakiegoś czasu najlepszy, i ratuje ich jedynie opinia jaką sobie wypracowali przez lata. Zdecydowanie lepiej wypada tu Shooters czy DirektPlay oferując lepsze warunki do gry za niższą cenę.

__

VIP / Fotograf
PawelS

2009-05-04 01:21:55

Napisałbym coś od siebie, ale mi nie wypada, bo będzie POV.

Po nickach komentujących można jedynie stwierdzić, że niestety te osoby napisały opinię, która być może, a nawet na pewno w żaden sposób nie posiada cech obiektywizmu, bo racja stoi tylko po jednej stronie bez żadnych rzeczywistych i rzeczowych argumentów.

__
Senior Pablo Escobar

VIP
guandinek

2009-05-04 07:44:27

Daj POVa Pawels, tez sie przyda ^^

__

VIP
j3sh

2009-05-04 09:47:36

do 1.6 to shooters lub gnet, scena css kupuje zagraniczne nie wiem jak inne sceny

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5053 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie