jaki telewizor?
- 1
- 2
Autor | Wiadomość |
---|---|
Zbanowany
|
2009-04-28 07:20:22
1 piksel dzieli sie na 3 subpixele (czerwony, zielony niebieski)
__
|
Użytkownik
|
2009-04-28 08:49:56
@Voldo
__
|
Użytkownik
|
2009-04-28 19:26:21
można by powiedzieć, że jestem szczęśliwym posiadaczem samsunga 37'' b551 ;] __
|
Użytkownik
|
2009-04-28 19:44:01
Ja polecam SONY BRAVIA, ponad pół roku temu kupiłem 37' i śmiga zajebiście. Złącza HD są, na siatkowej antenie jakość nie jest najlepsza, ale jeśli masz już coś cyfrowego typu POLSAT, N, CYFRA + to elegancko. Odrazu dokupiłem Cyfre + i śmiga. Jakościowo to jeszcze zależy czy masz duży pokój czy mały, bo z bliska jakość nie będzie idealna, ale jeśli masz spory pokój, tak jak ja oglądam ok. z 3-4 metrów to jakość jest zajebista. __
|
Użytkownik
|
2009-04-29 06:23:18
powiem tak że z ta odległością oglądania to przy cyfrowym obrazie który jest w lepszej rozdzielczości to nie meczy.....moja ciocia zaczynała od 26 cali teraz ma 32 od dwóch lat i ma zamiar zmienić za rok na 37/40/42....
__
|
VIP
|
2009-04-29 10:46:00
100 Hz to przydatna rzecz, przynajmniej nie ma smużenia na ekranie, komety itd. . Ja mam samsunga 32” i trochę żałuje, że nie kupiłem jakiegoś sharpa aquosa albo sony bravia. Full HD od 37” zaczniesz cokolwiek dostrzegać . W 32 full hd to raczej bajer podobny do tych jakie masz w aparatach - 10mln mpx i więcej . __
|
Użytkownik
|
2009-04-30 09:14:47
qwe pozwolę sobie troszkę się z Tobą nie zgodzić, 98% klientów kupuje u mnie lcd czy plazmę do oglądania telewizji. Procent ludzi kupujący lcd tylko do filmów jest bardzo znikomy. Zawsze tv będzie oglądane na pierwszym miejscu. Pytanie padło o sprzęt za ok 2k może troszkę więcej, ile kosztuje samsung seria 9?. Dalej twierdzę że full hd jest totalnie zbędne, zastosowanie prawie żadne do tego przy nieznacznej wadzie wzroku nie rozróżnisz hd od “full”. Tylko plazma cię śmieszy, zawsze może być to pionierek albo kuro, kwestia czy masz 14k do wydania. Wtedy zaczynamy się porównywać do wyższych modeli lcd. Jak kupujemy lcd ważna jest matryca, np w sonym od oznaczenia v mówimy o przystępnej jakości. Kąty, mimo że 178 w lcd na naklejce w praniu troszkę robi się ciemniej, albo granatowo - zależy jaki model. Dlaczego więc będę upierał się przy panasonicu 37-42pv80, bo czerń genialna, bo , bo po podpięciu nki w hd obraz był lepszy niż w lcdkach powyżej 4k. Masa hdmi, czytnik kart, bardzo dobry obraz w sd. Masa ludzi ma kablówki, bo też net itd, większości jakość obrazu wystarcza i tu po podpięciu wielu lcd jest klapa (wyjątki np tośki zf). Na prezentacjach robionych w slow motion na niebieskim laserku lcd wypada lepiej bo ta ostrość i nienaturalna kolorowość bardzo rzuca się w oczy i przykuwa wzrok. Jak do kablówki to kup sobie 32 pudło, lcd czy plazma jakoś delikatnie lepiej wygląda w nowych wnętrzach, mniej miejsca, mniej padają oczka i takie tam. Jeśli ktoś kupuje tv tylko do filmów, najlepiej na niebieskim laserku to tak zdecydowanie masz rację. Ledy i owszem ale za troszkę czasu, bo te pierwsze modele nie są aż tak cudowne. __
|
Użytkownik
|
2009-05-01 05:58:14
ja już zaczynam się czaić na jakiś BD ;] albo ps3 hehe ;]] i właśnie sobie przypomniałem, że moja grafika ma wyjście hdmi DDDD __
|
- 1
- 2