Użytkownik
|
Ostatnio przypomnialo mi sie pewne wydarzenie.
Otoz dawno, dawno temu, gdy chodzilem jeszcze do gimnazjum i gralem w q3 u siebie w kafejce internetowej, przeczytalem pewien temat (tresc historii moze lekko roznic sie od prawdy, gdyz bylo to bardzo dawno temu) a mianowicie
http://quake.net.pl/board/?action=post&tid=6208&odk=0&str=1p
Pamietam, ze po przeczytaniu tego tematu, odgrzebalem starego CD-Actiona z recenzja quaka i niemal nie padlem ze smiechu.
Renezja gry multiplayer napisana na podstawie gry single player z botami na I can win (juz poziom hardcore redaktorzy okreslali jako “mocno wygorowany”, w ktorej 1/3 recenzji to- UWAGA, UWAGA- OPIS POSTACI wystepujacych w grze.
I tak dowiemy sie, ze np Xaero to straznik i mistrz jakies areny, bardzo zwinny i masa tym podobnych pierdol ktore NIJAK sie maja do samej rozgrywki i sa po prostu laniem wody.
Totez najpierw troche posiedzialem na forum Quake, a pozniej zalozylem konto i wyrazilem swoje zdanie na temat tych bzdur na forum CD ACTION.
Nie pamietam jak to doklanie bylo, ale bylem jednym z prowokatorow tej calej wojny
Pokazalem ludziom i znajomym, co CDA odpisalo mi na temat q3 (chyba Eld cos tam sie madrzyl) no i zaczelo sie
Im bardziej CDA probowalo osmieszyc q3, tym wiecej graczy q3 zaczelo sie rejestrowac na forum CDA i wyrazac swoje zdanie.
Poczatkowo tylko o recenzji q3 w tym pismie, pozniej jednak zarzuty zaczely sie lac na sam poziom pisma, redaktorow itp itd.
ogolnie MA SA KRA!
Moderatorzy nie nadazali z usuwaniem postow i to nie tylko tych zawierajacych bluzgi, rowniez te z sensowna argumentacja np Yabolla (istnieje kopia w linku, ktory podalem wczesniej).
Na poczatku by na forum ORGa zarejestrowalo sie 2och userow forum CDA, w tym jeden gosc piszacy do FPP mega zinu - Lesnik_ORI.
Drugim userem byl Firewall.
Probowali zalagodzic sytuacje, lecz ich argumentacja, jak widac, byla niewystarczajaca.
Na forum CDA pisali niemal wszyscy gracze q3.
Pamietam, ze moj byly Clan Leader- blackdeath z klanu Kopacze Dup, niezle jechal po Eldzie.
Pamietam rowniez, ze nawet mess i matr0x (tutaj nie mam pewnosci) zabrali tam glos )))))))))))))) (pamietasz mess ?? )
Po jakims czasie (nie pamietam czy byl to przecial paru godzin, czy moze nastepnego dnia) moderatorzy nie mogac sobie poradzic z nami (w miejsce jednego zbanowanego konta powstawalo 5 kolejnych) po prostu ZAMKNELI FORUM !!!!!! DDDDDDDDDDDDDD
Kolejnym ich krokiem (jeszcze raz przypominam, z uwagi na to iz bylo to bardzo dawno temu, chronologia moze nie zostac zachowana) bylo wyslanie dyplomaty
Byl nim smuggler- http://quake.net.pl/board/?action=post&fid=2&tid=6694
Forum CD Action bylo nieczynne przez bodajze 2 dni.
Zostali wysmiani na oczach swoich wlasnych czytelnikow.
W rubryce znalezione w sieci w Action Redaction, byla nawet czesc konwersacji mojego CL’a blacka z Eldem (poszukajcie w numerze 8/2003 albo 9/2003).
W sumie duzy udzial w zakopaniu toporu wojennego mial “slawek”, osoba mocno respektowana na ORGu.
Ogolnie panowie z CDA tak sie obsrali, ze do konca zycia maja nauczke by takich debilizmow nie pisac, i jezeli gra jest pod multi robiona, to pod multi trzeba ja przetestowac by ja pozniej oceniac.
Topic zalozylem tak dla przypomnienia tych starych, dobrych czasow, gdy Av3k po drabinie na dywan wchodzil a matr0x toczyl bitwy w ProMode’a z venomem
edit
http://www.cdaction.com.pl/agora/viewtopic.php?t=329&postdays=0&postorder=asc&start=1350
Tu kiedys toczyla sie bitwa q3 vs CDA ; D
Szkoda, ze chlopaki usuneli :/
edit2
Hahah
znalazlem jeszcze cos
http://www.esports.pl/news/cda---q3-shit/2580/strona/1/kom
pytanie do adminow- czy wszystkie komentarze pod starymi newsami, tak jak w linku powyzej, po prostu przepadly???
Chcialbym sobie poczytac stare komentarze.
Ludzie, co zescie k****a zrobili z tym serwisem i komentarzami?!
__
|
VIP
|
Generalnie jeśli chodzi o prasę komputerową rodem z Bauera, to jeden wielki śmiech na sali. Z komputerowych moim zdaniem jedyne co było kiedyś sens wziąć do ręki to Gameranking, świętej pamięci zresztą.
__ www.hstv.pl
|
VIP
|
OMG zajebiste ! Szkoda że sam nie mogłem ich zbluzgać :-]
EDIT: Czy ktoś mógłby zarzucić scana tej recenzji ?
__ Ta strona umarła...
|
PLECELS
|
komentarze ze starej strony nie przepadly, bo admini maja do tego dostep, ale nowa strona widocznie tego nie kmini ;/ nic chyba nie zrobimy
no niestety, CD-ACTION zawsze bedzie zacofane i bedzie ocenialo takie gry jak SC2 pod wzgledem fajnej kampanii, wspominajac potem dwie linijki o tym, ze ISTNIEJE cos takiego jak b.net. ich stosunek do e-sportu jest fatalny, na czym tracimy baaardzo duzo
__
|
VIP
|
Hehe qwe, wczoraj jak Ci pisalem w innym temacie o CDA to wlasnie switala mi w glowie jakas historia o Q3 i pamietam, ze ktos mi pozniej opowiadal o tej 'wojnie' ) (sam wtedy jeszcze nie mialem Internetu).
Ogolnie poziom tego czasopisma jest zwykle zenujacy (smiem nawet twierdzic, ze bylbym w stanie, po odpowniedniej ilosci prob, napisac recenzje nie gorsza, niz te publikowane przez niektore z piszacych tam osob). Duzo gier zostalo nieslusznie skrzywdzonych, oceny wielu zostaly zawyzone. Oczywiscie recenzent ma prawo do swojego zdania, ale powinno sie chyba wyznaczac do pisania recenzji osoby obiektywne... O bledach rzeczowych juz nie wspominajac.
@Konrad - szkoda tylko, ze gameranking mial taka badziewna okladke :(
__
|
Użytkownik
|
moja historia z czasopismami komputerowymi skończyła się na Secret Service. a recenzja jak recenzja tylko że potem dzieciaki się jarają bo q3 miało ocenę niższą o 0,5 punkta od ut i q3 sux bo nie ma drugiego trybu strzały co powoduje że jest o połowę mniej broni i są mniej udziwnione i biegające oko jest lamerskie a odbijające od ścian dyski wypaśne i mapy o wiele lepsze niż takie nudne i szare dm6 lub cpm3 a i manieczkowe granie to wypas a nie jakiś techno-metal i boty w q3 to się do nieczego nie nadają...
__
|
VIP
|
@vicek - true, ale gramatura papieru to też istotna cenowo sprawa, szczególnie jak pismo kosztuje 5zł
__ www.hstv.pl
|
Użytkownik
|
QWE daj przybliżone daty całej akcji to poszukam kopi forum CDA może przy odrobinie szczęścia zachowały się jakieś posty i topic.
Fajnie że przypomniałeś tą akcje Polska scena q3 zrobiła wtedy im armagedon na forum pewnie ustąpili bo bali się, że pójdzie na ich siedzibę demonstracja z pochodniami i szubienicą
__
|
Szef
|
miejscami w starych newsach tam gdize byly duze niezgodnosci w bazie z jakiegos powodu komentarze polecialy w piach...
__
|
ex-Redaktor
|
hehe, ja wtedy jeszcze biegałem po serwerach SZATANY i noobiłem w FFA na dm17, ale recenzję q3 w CDA (czytywałem namiętnie) dobrze pamiętam, o wojnie też jakieś wzmianki na serwisach widziałem i aż się łezka w oku kręci
Ciekawe co napiszą o QL. Sam bym im się zaoferował z jakąś rzeczową recenzją, ale pewnie by mnie zlali P
__
|
VIP
|
Napiszą że słaba gra bo trybu “solo” nie ma :-) i boty strasznie biją z moździerzu .
Od zawsze czytałem z przymrożeniem oka recenzje w cd-action wiec owa wojna nie zrobiła na mnie większego wrażenia. Chociaż ten firewall na siłę zrobił z siebie wiekszego debila niż rzeczywiście był.
__ Play more promode.
|
Użytkownik
|
@mav
hehe, ja wtedy jeszcze biegałem po serwerach SZATANY i noobiłem w FFA na dm17
Lol tez tam wtedy gralem, tylko raczej 1v1
heh no i te wersje q3 - 1.17, 1.27h itd
Alien
Niestety nie moge znalezc tego numeru CDA z recenzja q3 :(
__
|
ex-Redaktor
|
@ qwe
taaa, 1v1 tam też grałem. Tam chyba fizyka cpm była, prawda? Jeszcze nawet pamiętam nicki ludzi typu *Driver*, Pluszor albo kudłaty D
__
|
Użytkownik
|
Witam mialem tu kiedyś konto Blue ale cos pozapominałem hasła .
Co do CD-A i ich pięknych tekstów... w pewnym numerze w jakimś dziale ze starymi grami zjechali starcrafta... wstawiajac przy okazji screeny z wersji alpha[taa tej na engine warcrafta II z jakąś biedna liczba kolorow i tragiczną rozdzielczością]. Nie pamiętam już dokładnie jak wyglądał tekst, ale wiem że miałem ochotę autora za nieznajomość tematu i pseudo profesjonalną opinie zjechać na maxa.
__
|
Użytkownik
|
TopSecret czytałem, CD-Action też :p
ale to dawno i nie prawda. teraz szkoda kasy. Wszystko to w necie znajde
a z q3 przesadzili
__ © All rights reserved.
|