Dzielenia lacza.

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
Nor

2009-03-30 20:52:09

Witam!

Tak jak w temacie, przyznam sie szczerze, ze nie mam zielonego pojecia jak nawet sie do tego zabrac. Mam router Linksys’a WAG200G i siostre na laptopie, ktora bardzo skutecznie uniemozliwia mi granie 'smiesznymi' filmikami z yuotube’a.

stawiam piwo i duze lody grycana za pomoc :>

__

Użytkownik
Hunter90pl

2009-03-30 21:35:01

mam ten sam router i 2 kompy podlaczone do neta. Moj przez kabel, a rodzicow przez wi-fi.
Pierwsze co musisz zrobic to jakos zabezpieczyc siec bezprzewodowa. Ustaw szyfrowanie WPA-Personal lub WPA2-Personal , ustaw jakies haslo. Na laptopie podlacz bezprzewodowa karte sieciowa, wejdz do konsoli windowsa (cmd) i wpisz “ipconfig /all”. Poszukaj adresu MAC (Adres fizyczny) i ustaw taki w konfiguracji routera, zeby tylko komputer z takim adresem mogl sie laczyc z internetem.
Na laptopie proponowal bym ci zainstalowac NetLimitera i po prostu ograniczyc transfer, tak zeby nawet jak grasz, to zeby zostalo przynajmniej 30kb/s pobierania i 20kb/s wysylania, a nie odczujesz roznicy :) Napisalem tak na szybko bo sie spiesze ;p Jak cos to pytaj

__

Użytkownik
Linkin

2009-03-31 06:41:33

a ten router ma QoS?

__

VIP
Nor

2009-03-31 10:05:18

Siec mam zabezpieczona, i raczej podkradanie polaczenia mi nei grozi, bo najblizszy sasiad mieszka 350m przez las :> a najblizszy sasiad z komputerem i netem pewno z 2km. Ok dzieki, pobawia sie tym NetLiiterem. Dziekie za pomoc.

__

VIP
zoom

2009-03-31 10:09:11

Zobacz czy Twój router ma QoS wtedy bez problemów podzielisz łącze.
Kurcze aż mi się przypomniały czasy jak miałem z kumplami SDI na 5 osób :-)))

__
Play more promode.

Użytkownik
yeltzyn

2009-03-31 15:26:40

zanim zainstalujesz netlimitera popros siostre aby zsiadla z laptopa :D

Tak jak koledzy powyzej napisali, do dzielenia lacza z poziomu routera sluzy narzedzie QoS. Skoro masz urzadzenie b. popularnej firmy powinienes znalezc jakas dokladna instrukcje. A na przyszlosc mozesz rozwazyc instalacje alternatywnego oprogramowania. Sprawdz na stronie http://www.dd-wrt.com czy pasuje do twojego sprzetu.

__
więcej sprzętu niż talentu

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1089 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie