Policyjne państwo, cz2 + pytanie

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2009-02-13 17:29:00

http://www.onet.tv/28962,2996,1,4535422,1,1,0,0,wideo.html

Mam pytanie, moze ktos bedzie sie na tym znal.
Jaki cudem kurator znalazl sie w domu tej mlodej pary?? Istnieje jakas procedura?
Przeciez to jest nienormalne by po urodzeniu dziecka jakis pojeb zjawial sie w domu i sprawdzal czy wszystko jest ok.
No cholera, nawet za Hitlera nie bylo takich praktyk.

A pytanie kuratora do matki, czy chce dalej opiekowac sie dzieckiem jest doslownie kpina.
Czy Wasi dziadkowie po urodzeniu mieli takie same warunki jakie panuja teraz?? Chyba nie. Czy cos z nimi nie tak?? Chyba nie, wrecz przeciwnie, z obecnym pokoleniem jest cos naprawde nie tak (a idioci dalej powtarzaja hasla o moherowych beretach, tak dla Waszej wiadomosci, to haslo bylo wymyslone celowo, a przez kogo to domyslcie sie sami).

Kto zna sie na prawie, sadownictwie (ogolnie nie wiem czym, tak popier***y mamy system) i odpowie na pytanie?

__

VIP
fronki

2009-02-13 17:45:29

offtopic:

http://wyborcza.pl/1,76842,6251875,Bauman__koniec_orgii.html?as=1&ias=10&startsz=x

naprawdę bardzo fajny wywiad - o kryzysie, wartościach i życiu.

wrzucam tu żeby nie zakładać nowego tematu.

__

VIP
samolot

2009-02-13 20:11:07

czytam wlasnie wywiad, bardzo dobry :)

__

Użytkownik
qwe

2009-02-13 22:51:12

(edit: Fronki, Wyboircza Wywiad debunked - http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID364389046,index.html :D )

Wywiad co najwyzej dobry (podoba mi sie pare kwestii w nim poruszonych) , przeczytalem calosc i jednak tak jak myslalem, wybiorcza to wybiorcza, nigdy dobrego wywiadu nie zamiesci.

Baumann klamie w sprawie kapitalizmu.

http://wyborcza.pl/1,75248,6259827,Volvo_nie_chce_pomocy_od_Sarkozy_ego.html - a tutaj dowodzic jak pan Baumann klamie.

Heh, szkoda, ze od razu calego wywiadu od poczatku do konca nie przeczytalem.
Takim smaczkow jest tam znacznie wiecej, niestety.

Sorry, ale nazywanie zycie na kredyt kapitalizmem niezbyt dobrze o nim swiadczy.
(co lepsze, wczesniej stwierdzil, ze kapitalizm polega na oszczedzaniu, wiec sam sobnie zaprzeczyl).

__

Użytkownik
Kombatant

2009-02-13 23:49:03

rodzicow sie nie wybiera, ale maly bedzie mial pusta mame.

Mam wrazenie, ze owa rodzinka zaliczyla jakas niefortunna wpadke z kuratorem, a teraz graja przed kamera wzorowych wychowacow.

Brawo dla mlodego typa (pewnie kuratora), ktory wyprosil dziennikarskie scierwo z pokoju;)

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
qwe

2009-02-13 23:57:32

Kombatant, tu sie z Toba nie zgodze. Najpierw ich do siebie zaprosil i powiedzial, ze ma czas, a gdy zaczeto mu zadawac pytanie w sprawie dziecka to nagle zmienil zdanie. Bijesz brawo takiemu gnojowi? Za co? Kopa w pysk za to, ze decyduje komu odebrac dziecko a komu nie.

Dziennikarze sa czesto natretni- fakt, ale tutaj przyszli grzecznie i zadawali sensowne pytania, takie ktore JA SAM bym mu zadal.

A czy matke bedzie mial pusta. A co Ci do tego? Jaka jest roznica czy bedzie megainteligentna czy moze glupia.
Zreszta po czym Ty ja oceniasz. Pierwszy raz jest przed kamera i po prostu niewygodnie sie jej mowi, sam mialem taka sytuacje. Tu nie ma sie czego wstydzic. Liczy sie to czy bedzie kochala to dziecko czy nie. Zreszta, ile dzieci wyroslo z glupich i niekochajacych rodzin?? Wiele i dla wielu bylo to motorem by wziasc sie za siebie i wyrwac z tego dolka by w przyszlosci miec lepiej.

A idiotyczne przepisy, ze dla dziecka trzeba specjalne lozeczo (nie mozna zbic z desek? przeciez dziecku to obojetne) tylko dobijaja sprawe.

Co za idiotyzcny kraj. Naprawde trzeba bedzie niedlugo stad wyjechac, tylko dokad?

__

Użytkownik
Kombatant

2009-02-14 01:03:49

Dlaczego ona jest pusta, poniewaz nastoletnia dziewczyna nie potrafi zlozyc zdania przed kamera i ma glos jak swinia kaszel.

Uwazaj co chcesz, ale to jest zwykly obraz patologi mlodych ludzi, ktozy zrobili sobie przedwczesnie problem.
Widac u nas socjalizm nie jest na tyle rozwiniety, zeby pomoc mlodym rodzica w normalnym wychowaywaniu dziecka.
To jest ich klopot, ze nie pomysleli o 8 zl, aby uniknac problemu. Wchodzac w dorosle zycie, trzeba brac pod uwage wszystkie mozliwosci, te pozytywne i czasem negatywne.

Fajnie, ze pani marysia ze szpitala przedstawila rodzine X w dobrym swietle. Oni opowiedzieli o zyciu, ktore napewno wywrocilo im sie do gory nogami.
Jednak czy to nie jest zbyt pochopne, granie na uczuciach ludzi siedzacych przed telewizorami.
Urzednik zrobil bardzo dobry krok, poniewaz on ma wieszka wiedze o calym zajsciu niz dziennikarka. Wczesniej kuratorka opowiedziala o widzeniu na ktorym bylo jednak inaczej niz przy wizycie reporterow w domu panstwa X.
Takie sprawy to nie reality show, wiec w czym problem?
A dzieci nie sa zabawka, ktora mozna zucic w kat.

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

VIP
exin

2009-02-14 01:24:04

W tym materiale jest powiedziane ze kurator jest nadawany 'z urzedu' jesli matka jest niepelnoletnia.

Poza tym ten material pokazuje obraz tylko z jednej strony. Może faktycznie kiedy kurator wszedl byl tam syf, dziadulek palił fajkę i psy biegały po kanapie i pokoju? Może trochę podkolorował... a pytanie do matki czy jej zależy na tym dziecku uważam za jak najbardziej na miejscu - chociaż jest ono bardzo bezpośrednie i troche brutalne.

Niestety, jak sie chce miec dziecko to trzeba podjac pewne kroki zapewniajace temu dziecku bezpieczenstwo. Mieszkanie socjalne nie jest dobrym miejscem dla dziecka. Skoro mogli zamieszkac u rodzicow tego faceta to czemu tego nie zrobili od razu? Ze wzgledu na szkołe? Skoro już maja dziecko to trzeba skupic sie na nim. Mogla przeciez zostac sama i sie uczyc a dziecko mieszkaloby z dziadkami i ojcem w cywilizowanych warunkach...

__
Visca el Barça!

Użytkownik
qwe

2009-02-14 01:54:56

@kombatant
“poniewaz nastoletnia dziewczyna nie potrafi zlozyc zdania przed kamera”
Podkresl przed kamera. A teraz daj swoja babcie przed kamere, ciekawe co powie. I moze tez powiesz, ze glupia? A wychowac potrafila?? Nie wnikam czy dobrze ale wychowala.

A umiejetnosc skladania zdan przed kamera nie jest wyznacznikiem w zadnym zakresie.

http://www.youtube.com/watch?v=KIlS5EO17e0

i ma glos jak swinia kaszel - A ty masz kurwa glos. Nawet nie domysliles sie, ze dziewczyna ma aparat na zebach (az dopisalbym tu idioto).
No gratuluje, naprawde. Tak sie sklada, ze przez pierwsze tygodnie dokladnie tak mowi sie z aparatem.
A zreszta co ma do tego glos? Niektorzy faceci maja glos jak baba i co to ma do rzeczy??
Co ma jej glos do calej sytuacji?? Pograzasz sie w swoich glupich wypowiedziach.

Uwazaj co chcesz, ale to jest zwykly obraz patologi mlodych ludzi, ktozy zrobili sobie przedwczesnie problem.
JAKIEJ KU***A PATOLOGII ???!!! Ktos sie kochal, wyszlo dziecko i to jest patologia ?? Co ty pier***sz. Normalne, ze jak sie kochasz z kobieta bez zabezpieczenia to rodzi sie dziecko. Gdzie Ty widzisz patologie?? Do pracy facet poszedl, dziecko kochaja, ciagle o nim mysla.
Gdzie tu patologia? Albo podasz jakis sensowny argument albo po prostu nie pisz juz wiecej takich rzeczy, no czlowieku.

Za 5 lat powiesz, ze kto nie ma 100 000zl na koncie i ma dziecko to tez jakis pojeb no nie?? Bo nie bedzie mial na kaszki za 5zl i pieluchy za 50zl.
Ile pieniedzy trzeba by wychowac dobre i zdrowe dziecko?? Przeszlosc pokazuje jednoznacznie- WCALE!

Widac u nas socjalizm nie jest na tyle rozwiniety, zeby pomoc mlodym rodzica w normalnym wychowaywaniu dziecka.
Socjalizm, to drogi kolego trzeba zwalczac. A mlodzi rodzice poradza sobie lepiej sami, bez zadnego socjalizmu, nieprawdaz?
No bo socjalizm to nawet nie 1% w historii ludzkosci a ludzie sie madrzejsi rodzili.

To jest ich klopot, ze nie pomysleli o 8 zl, aby uniknac problemu.
Jaki ich klopot?? I jakiego problemu???!!!! Jaki Ty problem widzisz?? Bo ja zadnego. O przepraszam, widze jeden- idiotyczny wyrok kuratora.
To jest wlasnie problem.

Fajnie, ze pani marysia ze szpitala przedstawila rodzine X w dobrym swietle.
A kurator dlaczego nie chcial podjac dyskusji??

Oni opowiedzieli o zyciu, ktore napewno wywrocilo im sie do gory nogami.
W jakim sensie ??!! Kobita rodzi ci dziecko, idzisz do pracy- normalne. Co sie mialo wywrocic do gory nogami.
Moim dziadkom, gdy poczeli moich rodzicow tez wywrocilo sie zycie do gory nogami?? Przeciez prezerwatyw wtedy praktycznie nie bylo.
Mozesz powiedziec- czasy sa inne, pewnie, ze inne, teraz jest znacznie latwiej, wiec nie gadaj takich glupot.

Jednak czy to nie jest zbyt pochopne, granie na uczuciach ludzi siedzacych przed telewizorami. No niestety takie mamy media, ze wlasciwie NIC sie nie dowiedzialem z tego reportazu :|

Urzednik zrobil bardzo dobry krok, poniewaz on ma wieszka wiedze o calym zajsciu niz dziennikarka.
GLupek. Twiedzisz, ze urzednik zrobil dobry krok sadasz po tym, ze ma “wieksza” wiedze o calym zajsciu.
O nie kolego, tu sie cholernie mylisz. Wiem jak dzialaja kuartorzy (niestety coraz wiecej moich znajomych go ma) i tak naprawde go***o wiedza jak sprawa ma sie w rzeczywistosci.
Kolejny dowod na to jak bardzo sie mylisz bylo stwierdzenie przez kuratora, ze dziecko ma nieodpowiednie warunki.
Moglbys mi wymienic jakie to sa “odpowiednie” warunki do wychowywania dziecka?
Jedni rodza sie w domu, inni w lesie. Kazdy radzi sobie jak umie. A decyzja urzednika IDIOTYCZNA bo skad urzednik moze wiedziec co tak naprawde dzieje sie w domu i jaka jest REALNA sytuacja?? Polsuchy i kamery w domu? Przypominam, REALNA sytuacja.

A dzieci nie sa zabawka, ktora mozna zucic w kat. No dokladnie, dzieci nie zabawka. Nie mozna jej zabierac i oddawac. PRZYMUSEM.

Ty myslisz strasznie prosto- jak socjalista.
A jesli ja bede mial dziecko, nie kupie mu lozeczka ani wozka, pieluchy bede robil ze szmat i nie kupowal mu kaszek Bobovita to tez bede zlym ojcem? No Panie!

Problem lezy gdzie indziej, i naprawde nie jestem zadnym specem, ale nie trzeba byc specem by takiej oczywistosci nie zauwazyc:
jesli nasz kraj bedzie utrzymywal obecne tory, to za xx lat bedzie sie odbierac dzieci, ktore sa za grube (w Anlii juz tak robia), zbyt chude etc, rodzice nie beda chcieli miec dzieci, ba, beda to traktowac jako klopot. Czy juz obecnie nie mowi sie czasem “zaliczyc wpadke” ??
Zabawki beda 2x drozsze, jedzenie rowniez, dyskoteki, zycie karierowicza, zabawy itp.

Bedzie kryzys spoleczny, to jest bardziej niz pewne. Jeszcze za czasow komunizmu na posiedzeniach ONZ mowiono, ze III wojna swiatowa bedzie spowodowana m.in kryzysem spolecznym. I patrzac na to co obecnie sie na swiecie dzieje, jestem pewien, ze w niedlugim czasie ta wojna nastapi.
Nikt nie chce wierdzyc bo wojna to opowiesci z ksiazek i filmow, odlegly Irak, cos co mnie nie dotyczy.

Watpie, ze cokolwiek sie juz zmieni. Trzeba by znalezc zloty srodek by trafic do ludzi, ONI maja wszystko z mediami wlacznie.

Socjalizm NIE jest dobry, panstwa socjalistycznie niemal zawsze byly z tylu i predzej czy pozniej upadaly.
I socjalizm, pamietaj, to jedna z drog do tyranii.

edit: wkleje Ci pewna wypowiedz z forum
“czegoś tu nie rozumiem jak można mówić że nie umiała się wypowiedzieć przed kamerą to nie jest gotowa na bycie matką to jakieś chore ,to chyba lepiej że je chcą wychować a nie oddali do domu dziecka.Fakt są młodzi ale chcą je wychować.A po drugie co to kogo obchodzi jak oni się nim zajmują to ich sprawa !!!"

No wlasnie, najwyrazniej kombatant, ty wielu spraw nie rozumiesz.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-14 02:03:03

@exn

“dziadulek palił fajkę" w to akurat mocno watpie (choc jest to mozliwe), starsi ludzie maja wiecej oleju w glowie. aha i kurator nic o zadnej palacej fajce nie wspomnial, wiec nie jest to zaden pretekst (bo nie jest on prawdziwy)

“psy biegały po kanapie i pokoju” ale co w tym zlego, ze domowe psy biegaly po kanapie i pokoju?
Moja kuzynka ma dziecko i mieszanience- jamnik z burkiem, spia czesto przy dziecku itp i nie ma w tym NIC nienormalnego. No chyba, ze ktos Amstaffa czy inna bestie trzyma, ale jakos watpie by dziadulek takie cos trzymal. Zreszta w pewnym momencie nragrania widac te
2 psy, mniejsze od mojego jamnika.

“a pytanie do matki czy jej zależy na tym dziecku uważam za jak najbardziej na miejscu - chociaż jest ono bardzo bezpośrednie i troche brutalne. "
Sadzac po reakcji tej dziewczyny (matki), to jednak te pytanie bylo nie na miejscu.
W ogole pytanie sie matki czy chce dalej opiekowac sie dzieckiem jest nie na miejscu. No ale zapomnialem ze swiat wywrocil sie do gory nogami, przepraszam.

“Mogla przeciez zostac sama i sie uczyc a dziecko mieszkaloby z dziadkami i ojcem w cywilizowanych warunkach..."
czyli jakich?? Mowic Ci jest latwo. Kazdy ma ochote na odrobine prywatnosci. Latwo mowic, inaczej wyglada to w prawdziwym zyciu.
Zreszta dlaczego mieli zle warunki. Skad te domysly.

“W tym materiale jest powiedziane ze kurator jest nadawany 'z urzedu' jesli matka jest niepelnoletnia. " W ktorym momencie??
Nie moge tego znalezc.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-14 02:25:40

@ Do dwoch panow wyzej: Kombatant, exn

“Tutaj sa moje zapisku, ktore prowadzilam w zwiazku z opieka patronazowa matki i dziecka” - Ewa Różanowska, położna

“Co Pani zastala w tym mieszkaniu” -redaktorka

“Bylam zachwycona, yyyyyyy, nie mialam zadnych zastrzezen, natomiast jak przyszlam na wizyte 13 stycznia to bylam bardzo pozytywnie zaskoczona postepem rozwoju malego Oskarka, ktory urósl bardzo. Byl dzieckiem bardzo komunikatywnym, wszystkie odruchy mial prawidlowe. Skora byla czysciutka, pupa nawet nie byla zaczerwieniona, usmiechnal sie do mnie, odpowiadal jakimis tam dzwiekami na moj glos. Nie omieszkalam pochwalic mame, ze pieknie pielegnuje dziecko” polozna

“Czy zastala tam pani kiedykolwiek, nie wiem, jakis dym tytoniowy?" redaktorka

“W tym pokoiku nie, w tym pokoiku nie. Matka dziecka nigdy przy mnie nie palila, nie widzialam poppielniczki, nie widzialam papierosow. Nie czulam dymu”.

Przepisalbym Wam jeszcze rozmowe kuratora, moze zrobie to jutro, bo mam wrazenie, ze rozmawiam z ludzmi, ktorzy nie rozumieja ze sluchu.

Zaraz po czesci, ktora przepisalem, jest scena w ktorej widac te 2 psy, a raczej pieski, mniejsze od mojego jamnika.

Aha, kombatant, chetnie poslucham co masz na obrone kuratora, jakiegos gowniarza bez doswiadczenia.
Naprawde czekam.

I takie pytanie: jesli twierdzisz, ze ona jest zla matka itp to powiedz mi jakimi matkami sa te wszystkie lolity, ktore jezdza na dyskoteki??
Wiele z nich ma dziecko i co teraz, odebrac im wszyskim dziecko?? A moze od razu wprowadzic takie prawo, przed 25 rokiem zycia zakaz rodzenia dzieci co??

I ostatnie pytanie do Kombatanta, co wg Ciebie nieodpowiedniego powiedziala redaktorka, ze prokurator wypedzil ja z gabinetu??
Nie odpowiedziales mi na to pytanie.

Aha jeszcze jedno do Kombatanta (powtorze), GDZIE TY WIDZISZ PATOLOGIE ??!!!
Jestes chyba nienormalny czlowieku. Nie chyba ale na pewno.

__

Użytkownik
Kombatant

2009-02-14 02:50:22

Dziweczyna na ambitna nie wygladala, wiec raczej kariery sobie nie zlamala.
Pojdzie do pracy, a dziecko beda bawic rodzice, a moze nawet w sobote na diskoteke ruszy.
Kolego kazdy przypadek odbiega od drugiego, wiec nie czerp wiedzy na ten temat od kolegow.
Co do kuratorki i to wychodze z zalozenia ze wiesz wiecej i lepiej od rodziny, reporterow oraz samej urzedniczki.
Wyraznie bylo mowila co bylo zle.

_
Idz poczytaj troche, ciezko jest wytrzymac bez smiechu czytajac taki stek klamstw.

W jednym z wczesniejszych komentarzy napisalem, ze panstwa skandynawskie sa socjalistyczne i tam jest nawieksze zadowolenie z zycia na calym swiece.
Sam przeprowadzilem sie do Szwecji i dalej edukuje sie tutaj, wiec moge powiedziec wiecej na temat tego systemu i zycia w socjalizmie.
Szwecja wstrzymala sie z wejsciem w strefe euro, wiekszosc szwedow jest przeciwna odejsciu od korony szwedzkiej, lecz to nie jest tak istotne.
Najwazniejsze jest to ze dzieki temu mieli dwa razy wiekszy wzrost PKB od reszty panst UE.
Czy dzieki takiemu biegowi sprawy mozna dowiesc, ze socjalizm jest dobry ?
Wielu historykow porownuje autorytaryzm Jozefa Pilsudskiego do Faszyzmu Mussoliniego na ktorym pozniej wzorowal sie A.Hitler przy opracowywaniu narodowego socjalizmu. Socjalizm robil wielkie rzeczy w kratach histroi.
Czasy marszalka byly dla Polski swietnymi dekadami, odzyskanie niepodleglosci, cud nad wisla.
Sam uwazal socjalizm jako zly w wydaniu wschodnim, nie nadajacy sie na nasze polskie realia.
Staral sie stworzyc orginalne rozwiazanie naniesione na nasz kraj.
Racja ze uzywanie wojska i policji bylo malo demokratycznym rozwiazaniem i nie mozna sie z tym utozsamiac, jednak nie laczmy komunizmu, narodowego socjalizmu A.H, faszyzmu czy autorytaryzmu z socjalizmem.

Obiektywnym okiem przedstawilem taki NIE dobry socjalizm.

__

VIP
fronki

2009-02-14 13:13:47

qwe: “Wiem jak dzialaja kuartorzy (niestety coraz wiecej moich znajomych go ma)"

gratuluje kumpli i pozdrawiam

__

Użytkownik
GrooBer

2009-02-14 15:57:20

Hym hym. A ja zawsze twierdziłem, że wielkość psa nie ma znaczenia, a raczej charakter zwierzaka i nastawienie, ale dobra qwe mały pies nic małemu dziecku zrobić nie może, bo tak wnioskuje z Twojego pierd*lenia. Zapewniam Cię, że nawet wkurwi*ny ratlerek mógłby być dla dziecka niebezpieczny, o chihuahua czy jamniku nie wspominając. Wiem jak małe dzieci potrafią wk*rwić zwierzę i zwierzę staje się agresywne, a potem atakuje, więc w tym przypadku pkt dla osoby decydującej o zabraniu dziecka. I nie mówię tu tylko o sytuacjach gdzie pies gryzie dziecko, wystarczy że je uderzy ciałem lub popchnie na kant szafki i będzie tragedia.

Mój 40-kilogramowy owczarek mnie nigdy nie ugryzł, natomiast mój blisko 17-letni jamnik jako, że jest to wredna, wyjątkowo uparta bitewno-obronna bestia, w ciągu swojego wyjątkowo długiego życia przysporzył mi paru blizn, w większości właśnie jak byłem małym szkrabem. Więc ić stont i umrzyj wpizdu zanim znowu coś pierd*niesz.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-15 01:33:59

@ Fronki

No coz, osoby o ktorych mowie, mieszkaja blisko mnie i czesto sie z nimi widuje. A kuratora maja zazwyczaj za handel MJ, z tymi ktory zaczeli krasc sie po prostu nie zadaje. A kumpli mam roznych przeciez, nie tylko z mojej okolicy ale z calej polski i z nimi najwiecej czasu przebywam, wiec czego sie czepiasz??

Nie boj sie o mnie, ja dopieram sobie normalnych znajomych/przyjaciol a, ze niektorzy schodza na zla droge to juz inna sprawa.
Ale widocznie Fronki ty kolejny raz udowadniasz jak waskie masz horyzonty.

Lepiej poczytaj co na temat Twojego wywiadu z Wybiórczej ma do powiedzenia JKM
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID364389046,index.html jak widac moje przypuszczenia, ze Pan Baumann klamal nie sa jedynymi.

Gratuluje Fronki, kolejna wpadka, ktora to juz? Ty pewnie nie wiesz nawet co to kapitalizm, no ale nie bede juz tego komentowal.
Kto przeczyta wywiad w calosci i ma jako taka wiedze ten rowniez to dostrzeze :)

@Kombatant
W jednym z wczesniejszych komentarzy napisalem, ze panstwa skandynawskie sa socjalistyczne i tam jest nawieksze zadowolenie z zycia na calym swiece.

A ja Ci zadam pytanie: czy Ty sobie kpisz??
Ty naprawde wiezysz w jakies bzdurne badania ukladane w wygodny dla siebie sposob i reprezentujacy w zasadzie niewielka czesc obywateli??
To sak samo jak badanie kogo wybrano by na prezydenta w najblizszych wyborach. Wyniki wskazywaly na Tuska, jednak spolecznosc Onetu w komentarzach niemal rownoglosnie napisala, ze to sa bzdury i wyniki nie sa odwzorowaniem rzeczywistosci.

Zacytuje tu pewien fragment z bloga JKM:

“Chyba ze trzydzieści razy pisałem już teksty dowodzące, że wszelkie „wskaźniki” mierzą tylko dokładnie to, co mierzą – a mianowicie np. „ceny 70 konkretnych wybranych produktów” – a nie „poziom cen”; mierzą „temperaturę w 130 miejscach w Polsce na wysokości 1,5 m nad ziemią” - a nie „temperaturę w Polsce” - i czasem się zdarza, że odczuwamy wyraźne oziębienie, podczas gdy meteorolodzy zgodnie twierdzą, że właśnie się ociepliło."

I pytanie do Ciebie kombatant, co te testy niby dowodza? Pod jakim wzgledem Ci obywatele sa zadowoleni?
I kolejna rzecz ktorej nie przemyslales, jakie sa proporcje ludnosci, ich klasy w odniesieniu do wynikow??
Czy panstwo w ktorym zadowoleni obywatele beda wynosic 20% bedzie szczesliwsze od panstwa w ktorym ten wynik wynosi 19% jednak w tym drugim jest 5x mniej obywateli?
No i kolejna sprawa- same pytania. Najczesciej ulozone sa one w taki sposob by faworyzowac socjalistow, lub umiarkowanych socjalistow.

Byles kiedys w Szwecji? Widziales jakie tam sa nastroje?
Szczerze mowiac w Anglii mozna na kazdym kroku spotkac i porozmawiac z osobami ktore sa zadowolone z zycia, w Szwecji jest z lekka odmiennie.
I czy to przypadkiem nie w Szwecji jeszcze 15-20 lat temu byly wysokie niepokoje spoleczne zwiazane w coraz wieksza ingerencje panstwa w zycie obywateli? Obecnie rowniez jest to zauwazane. Szwecja ma bardzo surowe prawo, ktore wiekszosci mieszkancow zdecydowanie sie nie podoba.
Czy to uwzgledniono w tych Twoich badaniach ??

Diagnoza Spoleczna, mowi, ze ok 70% polakow czuje sie szczesliwymi.
Jednak wyjechali do liberanej Anglii i Irlandii zamiast do Szwecji.
Dlaczego wiekszosc osob wyjezdza (i nie tylko z polski) wlasnie do tych krajow??

Stary, takimi badaniami mozesz sobie za przeproszeniem dupe wytrzec. Juz dawno dowiedziono, ze tego typu badania sa niereprezentatywne i nawet glupek do takich samych wnioskow dojdzie jak troche pomysli.

I jesli jestes w stanie to prosze Cie, pokaz mi w jakis stopniu sa one prawdziwe, jesli tylko zdolasz.

I jasne, rozumiem wszystko co napisales, jednak historia pokazuje jasno- panstwo NIE socjalistyczne i ktore posiada wolny rynek najszybciej sie rozwija, spoleczenstwo najszybciej sie bogaci. Wiec prosze cie, zamiast 90% zadowolonych i bogatych obywateli w socjalizmie mamy 50% biedakow, ktorym wydaje sie, ze jest wspaniale, bo nie maja porownania.
W socjalizmie bohatersko pokonuje sie problemy... nieznane W ZADNYM innym ustroju.

Edit: aha, obejrzyj sobie wyniki badan pod wzgledem wolnosci rynkowej. Niezle jaja co? W USA gdzie nie mozna nawet nic zasiac w swoim ogrodku przypadlo 6 miejsce. Ciekawe pod jakim katem i dla czyich korzysci ukladane byly te badania.

Edit2: Kombatant tu cos dla Ciebie o tych rankingach http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2,ID364594082,index.html warto przeczytac, dokladnie to o czym pisalem wyzej. Moze to uzmyslowi Ci jak debilne i falszywe sa tego typu rankingi

__

Użytkownik
Kombatant

2009-02-15 03:25:37

Nie powoluje sie na reportaze z onetu, felietony lub inne fakty. Czytam obiektywna prase WPROST I RZECZPOSPOLITA.
Przeciz oczywiste ze 100% zadowolenia z zycia nie bedzie w zadnym kraju.
W takich oto badaniach bieze sie pod uwage pare czynnikow, poziom zycia(PKB), jego dlugosc i zdrowie, zadowolenie z pracy lub poziom biedy i patologi.
Obecnie w Szwecji trwaja prace nad pozniejszym odejsciem na emeryture chodzi o wiek. 67 lat, wiec swiadczy dobrze o nastrojach w spoleczenstwie(u nas odchodzi sie na emeryture w wieku 35 lat, a pozniejsze odejscie na emeryture nie jest realne).
Odnosze wrazenie Qwe ze nie umiesz czytac, przeciez napisalem ze mieszkam w Szwecji, ucze sie i moge powiedziec ze znam ten kraj od dawna. Mentalnosc ludzi i sposob bycia oraz zycia w systemie socjalistycznym.
Ciekawe rzeczy piszesz, szkoda tylko ze SDPR - Socjal demokratyczna partia robotnicza rzadzi w Szwecji prawie przez caly wiek, a obecnie w czasach kryzysu posiada 70-80% poparcie.

Zadales ciekawe pytanie dlaczego wiekszosc Polakow wyjezdza na liberalne Wyspy a nie do Szwecji.
Odpowiedz jest bardzo prosta, szwecja nie jest otwarta na szybkich zarobkowiczow, bez znajomosci jezyka szwedzkiego nie dostaniesz pracy nawet przy sprzataniu ulicy.
Polskie wyksztalcenie(utbildning)i kwalifikacje(betyg) nie sa brane pod uwage, bo trzeba robic na miejscu. Oczywiscie dla operatora betoniarki lub spawacza nie ma zadnych problemow, jednak papiery np. na barmana sa juz mile widziane.
Zaden system nie jest idealny, jednak ten funka dobrze i nie robi liberalnego syfu w panstwie.

NIE mowie o polityce “realnego socjalizmu”, ani o gospodarce centralnie sterowanej. Ingerowanie panstwa w sektor prywatny nie oplaca sie na dluzsza mete.

Ps. Opisane badania byly w “WPROST” jak znajde numer przesle.

Wierze eksperta i ekonomista, a nie Korwinowi Mikke i jego liberalnym falszu http://www.youtube.com/watch?v=x2fOhYU-3EY !

ps2.
W socjalizmie bohatersko pokonuje sie problemy... nieznane W ZADNYM innym ustroju.

nie zgodze sie, system totalitaryzm jset o wiele bardziej bohaterski.

__

VIP
KonradM

2009-02-15 08:59:32

A ja Ci zadam pytanie: czy Ty sobie kpisz??
Byles kiedys w Szwecji? Widziales jakie tam sa nastroje?

Cholera, qwe, jedno mnie ciekawi :D Zjechałeś przed chwilą Groobera za to, że przytoczone przez niego badania - jak wszystkie inne - są nieprawdziwe, zmanipulownane, i tak dalej. Dlaczego więc sam się na inne powołujesz?

Diagnoza Spoleczna, mowi
Edit: aha, obejrzyj sobie wyniki badan pod wzgledem wolnosci rynkowej. Niezle jaja co?
Te wyniki na które on się powołuje są zmanipulowane, a Twoje nie? Trąca hipokryzją.

Inna sprawa - podejrzewam że sam nigdy w krajach Skandynawskich nie byłeś, i gówno wiesz co ma tam miejsce, a wszystkie swoje opinie w tym momencie opierasz na mediach (tak, tych zakłamanych :D) albo jakiś wirtualnych znajomych. Skoro Twoim zdaniem ludzie w Danii lub Norwegii nie są szczęśliwi, to sorry, ale nie widzę sensu podejmowania dyskusji. Pojedź, zobacz, porozmawiaj i zastanów się parę razy nad tym co napisaleś powyżej.

__
www.hstv.pl

Użytkownik
reurion

2009-02-15 10:13:55

nie czytałem wszystkich postów ale mówie jeśli matka dziecka jest niepełnoletnia zostaje przyznany kurator w dobrej rodzinie to nic złego bo przyjdzie pogada i pójdzie naprawde zeby kurator coś złego napisał to raczej tak musi być kuratora ma się też np podczas zawiasów oraz po wyjściu z więzienia ogólnie to wydaje mi się ze jak się robi dziecko w wieku nastu lat to głupota niestety i patologia np jakos ostatanio pisało o najmlodszym ojcu świata chlopczyk 13 lat czy 12 z anglii a dziewczyna 14 i chlopczyk powiedział chodz tata daje mi 15 funtów kieszonkowego tygodniowo bede się dzieckiem opiekowal hmmm ale jestem ciekaw jak co? utrzyma dziecko za 15 funtow? do wpadek to tak samo jak się nie myśli i szkoda na gumki potem sie robi patologia

tak poza tematem fronki uważasz że jeśli ktoś ma kuratora to jest skreślony na reszte zycia ze tak się wypowiadasz?

__

VIP
fronki

2009-02-15 11:46:53

reru zacytuj gdzie tak napisalem

@qwe

poczytaj czym jest welfare state bo znowu mam wrażenie ze brakuje Ci wiedzy merytorycznej, naprawdę dyskusje o państwie i polityce nie są dla ludzi czerpiących wiedze z youtuba, prawda.forum.pl czy blogu JKM.

co wiesz o Tocquevilleu, Burkeu, Smithsie, czy Millu żeby wypowiadać się o teoriach liberalizmu, konserwatyzmu? to nie jest takie proste, ze czytasz bloga najwiekszego dziwaka w polskiej polityce i sie jest madrym, trzeba jeszcze zrozumiec co on tam pisze (doskonaly przykladjest Lewiatan o ktorym wspomina, wiesz o co chodzi czy google.pl? - no wlasnie, wiec zostaw to innym)

__

Użytkownik
giecik

2009-02-15 12:04:21

Mieszkam teraz w Danii i moge jedynie poprzec Kombatanta. Ludzie zyja tutaj totalnie bezstresowo. Chcialbym zeby pewnego dnia zylo sie tak w Polsce. Wszedzie powstaja szkoly, szpitale, jest wiecej mieszkan niz potrzebujacych, ogolnie standard zycia bardzo wysoki. U nas jest praktycznie na odwrot ;o/.

__

Użytkownik
qwe

2009-02-15 14:45:48

@kombatant

Odnosze wrazenie Qwe ze nie umiesz czytac, przeciez napisalem ze mieszkam w Szwecji , ucze sie i moge powiedziec ze znam ten kraj od dawna. Mentalnosc ludzi i sposob bycia oraz zycia w systemie socjalistycznym.
Oj przepraszam Cie, czytac umiem, nigdzie nie zauwazylem, ze napisales w Szwecji. Mam nadzieje, ze nie byl to inny temat.

Ja mieszkajac w Polsce rowniez moge powiedziec, ze znam ten kraj. A jak dobrze? Po pierwsze co najwyzej lokalnie, druga sprawa w bardzo ogolnych zarysach. Sam doskonale wiem, ze polakom w socjalizmie NIE JEST dobrze, wrew temu co moga twierdzic media.
Wiec opieranie sie o takie informacje mija sie z prawda. Narazie spotkalem tylko 2 MOZE 3 wlascicieli firm ktorzy sa jako tako zadowoleni z socjalizmu, reszta jest zdenerowana, ze pieniadze, ktore mozna przeznaczyc na rozwoj firmy ida na ratowanie jakiegos żula, lub zasilek dla nieroba. I nie chodzi o to, ze zula trzeba traktowac jak psa, nie o to chodzi. Otoz problem jest powiazany z prawem- mamy tak idiotyczne prawo, ze by podjac jakakolwiek legalna (swoja droga podzial na prace legalna i nielegalna jest wrecz smieszny) musi posiadac mieszkanie i bodajze konto w banku !!!

Wszystko jest tutaj kulawe od samego poczatku.
Ale wracajac do tematu Szwecji, kazde tego rodzaju badania nie beda wiarygodne, poki ludzi nie przestanie sie oklamywac.

Istnieje takie ciekawe zjawisko, zauwazalne ostatnimi czasy. Ludzie po obejrzeniu np takiego Zeitgeista (i moze Money as Debt) zrozumieli ze sa w pewnym stopniu niewolnikami. I tak jak kiedys ich zadowolenie z zycia mialo jakis okreslony poziom, tak teraz ten poziom spadl dosc mocno.

Co to oznacza. Mozemy hodowac bande idiotow, oklamywac ich cale zycie, wmawiac im, ze biale to czarne w wyniku czego nie beda sie buntowac i jako tako ten swiat bedziemy ciagnac dalej podczas gdy klasa srednia bedzie coraz biedniejsza (bedzie musiala sie wspierac kredytami).
Mozemy rowniez pokazywac ludzi prawde, to jednak doprowadzi do rewolucji (ludzie zdadza sobie sprawe, ze byli oklamywani, a nikt nie lubi byc oklamywany, prawda) ??

Nawet architekci tego calego systemu mowili, ze gdyby powiedziec ludziom prawde to nie pozniej niz nastepnego dnia byla by rewolucja.
Ludzie zazwyczaj nie sa szczesliwi, wegetuja z dnia na dzien, czasem sobie tylko cos kupia i zniosa do swojego gniazka niczym wieriorka orzechy.
Jakie masz mozliwosci w dzisiejszym swiecie? W polsce chcialbym zalozyc np firme importujaca gry komputerowe z Indii. Musze to robic na czarno, gdyz po zalozeniu firmy intres bylby po prostu nieoplacalny. Ja mam takie szczescie, ze nie musze sie ukrywac z tym co sprzedaje (obszedlem w pewien sposob prawo), jednak osob ktorzy chcieli by miec wlasny interes sa MILIONY.
I firm nie oplaca sie prowadzic. Niestety panstwo zmusza nas do placenia haraczu i wyznacza wysokie kary, gdy robimy cos na czarno.

Zacznij o takich rzeczach z ludzmi rozmawiac, mysle, ze zdadza sobie sprawe z tego jak jest zle.
Zadowolenie obecnie opiera sie na tym gdzie i w jaki sposob mozna spedzic wolny czas. Ograniczenia jak widzisz sa ogromne i ludzie po prostu nie zdaja sobie z nich sprawy.

Ciekawe rzeczy piszesz, szkoda tylko ze SDPR - Socjal demokratyczna partia robotnicza rzadzi w Szwecji prawie przez caly wiek, a obecnie w czasach kryzysu posiada 70-80% poparcie.

A czego to ma dowodzic?? Ta paria z tego co pamietam w latach 80tych miala ogromne problemy i musiala stac sie bardziej prawicowa by utrzymac sie u wladzy.
Ale co z tego? To dowodzi tylko jak dobrze ludziom mydla oczy. Czy fakt, ze PO wygralo wybory i obecnie ma powiedzmy 60% poparcia, mowi cos dobrego o tej partii i jej dzialaniu?
Przeciez do wyborow nie chodzi nawet polowa obywateli, wiec po cholere w ogole takie bzdury pisac?

Tusk niby tez ma ogromne poparcie, a w komentarzach onetu pod newsem na temat tego poparcia jednoglosnie czytelnicy napisali, ze nie nawidza Tuska i jego rzadu za to co robi (i za te wszystkie klamstwa).

Takie wyniki publikuje sie tylko dlatego by sugerowac ludziom kogo maja popierac. Nie jest tak? Przeciez w gre wchodzi ogromna ilosc zabiegow socjotechnicznych manipulujacych opinia publiczna.
I jak tu sie dziwic, ze UPR ma tak male poparcie.
Jak bylo z Barackiem Obama w USA?? Od poczatku towarzyszyla mu ogromna traba medialna. Ten czlowiek nie ma nawet pojecia o ekonomii i rzadzeniu panstwem, ale Amerykanie wybrali go bo byl “trendy” i pokazywali go w dobrym swietle.

Dlaczego Polacy zaglosowali na PO w ostatnich wyborach??? Pamietasz jeszcze medialna akcje “zabierz babci dowod” ??
I pozniej w telewizji caly czas trabili, ze szukaja autora tego sms’a. A tak naprawde byla to ukartowana akcja, typowy zabieg by osmieszyc PiS i zwiekszyc poparcie dla PO.
A to byl tylko jeden z setki zabiegow jaki byl poczyniany by zwiekszyc poparcie dla PO.

Idz prosze i spytaj sie 15 przypadkowych ludzi, ktorzy glosowali na SDPR dlaczego glosowali na ta partie.
Moze to Ci da obraz tego, jak ludzie sa nieswiadomi swoich wyborow.

Ludzie glosuja zazwyczaj na tych, ktorzy maja najwiekszy rozglos medialny, ktorzy wygrywaja w sondazach itp.

I powiedz mi teraz co te wyniki reprezentuja?? Obiektywne zdanie obywateli ??? No prosze cie, takie wyniki mozna o dupe rozbic, bo prezentuja one tylko jak dobrze dziala ta machina propagandowa.

Odpowiedz jest bardzo prosta, szwecja nie jest otwarta na szybkich zarobkowiczow, bez znajomosci jezyka szwedzkiego nie dostaniesz pracy nawet przy sprzataniu ulicy.
Jestes pewien?? Jakos moi koledzy z Dzialoszyna (30-40 osob) wyjezdza co roku do Szwecji nie znajac w ogole jezyka. Z tego co mi wiadomo takich osob sa tam tysiace.

Zaden system nie jest idealny, jednak ten funka dobrze i nie robi liberalnego syfu w panstwie.
Co rozumiesz przez liberalny syf? Ty chyba naprawde kpisz.
By wprowadzic liberalna polityke trzeba radykalnych zmian w panstwie, w jego strukturze.
W kazdym socjaldemokratycznym panstwie, gdy nagle zaczniesz wprowadzac liberalna polityke tworzy sie balagan, to chyba logiczne :|
Hugo Chavez choc bardzo socjalistyczny to jednak dzieki swoim liberalnym dzianiom wyprowadza Wenezuele na prosta droge.
A czy socjalizm i brak liberalizmu kiedykolwiek dzialaly dobrze??
Jak widac na przykladzie XIXw ameryki ten system w ktorym zyjesz (i zyje ja) jest nieudolnym, pseudosystemem dzialajacym na szkode KAZDEGO!

Wierze eksperta i ekonomista, a nie Korwinowi Mikke i jego liberalnym falszu http://www.youtube.com/watch?v=x2fOhYU-3EY ! [b/]
:DDDD Ekspertom? Tym oplacanym czy niezaleznym?? No czlowieku prosze cie. A doradca Ronalda Regana, ekonomista i eskpert http://www.youtube.com/watch?v=DpHZ-c3kw98. Wierz dalej “eskpertom” i “ekonomistom”, a nie wlasnemu rozsadkowi. Gratuluje.

A co do JKM i jego liberalnego falszu. Gdzie tu widzisz falsz??
I jeszcze moze stwierdzisz, ze Maciej Wieczorkowski w tym starciu mial racje??
Spytaj sie kazdego czlowieka na ulicy (w Polsce, nie w Szwecji) czy chcialby posiadac bron.
I pewnie Ty myslisz, ze beda strzelaniny na ulicach tak? Sorry, ale bandyci od dawna maja bron, obywatel nie ma sie jak przed nimi bronic.
Tu sprawa jest oczywista, ale jak widac ty oczywistosci zaprzeczasz.

Co do artykulu z “wprost”, znajdz, bardzo chetnie przeczytam

ps odpisz w sprawie “liberalnego falszu” najbardziej czekam na ta odpowiedz

@ HSTV.KonradM
[b]Te wyniki na które on się powołuje są zmanipulowane, a Twoje nie? Trąca hipokryzją.

Konrad, Ty chyba naprawde nie rozumiesz tekstu czytanego (i to nie 1wszt raz).
Wyraznie napisalem, ze jakiekolwiek wyniki mozna manipulowac na wlasny sposob, takim przykladem jest ranking wolnosci gospodarczej w panstwach.
eot

@.reru
;asd
Troche spudlowales :D

@Fronki
“naprawdę dyskusje o państwie i polityce nie są dla ludzi czerpiących wiedze z youtuba, prawda.forum.pl czy blogu JKM. "

A czy ja czerpie ta wiedze z YT? Ogladalem moze 2 krotkie filmiki, jakos nie lubie sluchac o polityce na YT.
Prawda.forum.pl- wpisz ten adres do wyszkuriwarki, chyba cos nie tak. Moze chodzilo Ci o prawda2.info, ale ja tam nie zagladam a tym bardziej nie czerpie JAKICHKOLWIEK informacji.

blog JKM rowniez nie jest dla mnie zrodlem informacji nt temat.
Ostanio czytam Misesa. Jak skoncze z pewnoscia przeczytam, najpierw jednak ksiazki Rona Paula (o ile wiesz kto to).

“to nie jest takie proste, ze czytasz bloga najwiekszego dziwaka w polskiej polityce”
I co z tego wynika, ze go czytam, nie rozumiem co to ma do rzeczy. Nie tylko JKM czytam.
A co do dziwaka, no coz. Ja NIC dziwnego w nim nie widze. Ogromny konserwatysta, rzadko sie myli (powiedz mi ile razy Twoj wodz- Tusk sie pomylil?? on jest chyba jedna wielka chodzaca pomylka).

trzeba jeszcze zrozumiec co on tam pisze (doskonaly przykladjest Lewiatan o ktorym wspomina, wiesz o co chodzi czy google.pl? - no wlasnie, wiec zostaw to innym)
Ale gdziez ja dalem przyklad tego, ze nie rozumie? Prosze pokaz mi. Naprawde tak sie wymadrzasz a pieprzysz takie bzdury, ze az czytac sie nie chce.
“no wlasnie, zostaw to innym” - Ty rowniez, Unie Europejska zostaw innym. Bo jak narazie okazuje sie, ze gowno o niej wiesz.

Przypominam, ja nie studiuje zadnego pseudokierunku europejskiego jak Ty.

__

VIP
fronki

2009-02-15 15:01:20

ron paul to taki amerykanski jkm, wiec to zadne zaskoczenie kogo ksiazki czytasz :) zdziwilbym sie jak bys zaczal od dyplomacji kissingera czy czegokolwiek brzezinskiego

najsmieszniejsze ze jest tak jak napisales, ja ue, polityke zostawiam innym - zajmuje sie zupelnie czyms zuplenie nie zwiazanym z w/w, co nie znaczy ze musze byc ignorantem w tej dziedzinie.

ps. nie licze tutaj studiow, bo je akurat musze skonczyc :)

ps.2 wracajac do mertium, podtrzymuje to co napisalem zeby naprawde rozmawiac o polityce musisz wiedziec wiecej niz wyczytasz - sam wiesz gdzie, w przeciwnym razie bedziesz jak wiekoszsc krzyczacych parlemantarzystow, mwiacych nie wazne co wazne zeby wyborcy to kupili

__

VIP
KonradM

2009-02-15 15:21:56

Sam doskonale wiem, ze polakom w socjalizmie NIE JEST dobrze, wrew temu co moga twierdzic media.
Porównywanie socjalizmu w wersji naszej i Szwedzkiej jest równe szukaniu cech wspólnych pomiędzy bananem a akordeonem.

I firm nie oplaca sie prowadzic. Niestety panstwo zmusza nas do placenia haraczu i wyznacza wysokie kary, gdy robimy cos na czarno.
Podatek jest takim samym haraczem jak tlen używką.

A czego to ma dowodzic?? Ta paria z tego co pamietam w latach 80tych miala ogromne problemy i musiala stac sie bardziej prawicowa by utrzymac sie u wladzy.
Ale co z tego? To dowodzi tylko jak dobrze ludziom mydla oczy. Czy fakt, ze PO wygralo wybory i obecnie ma powiedzmy 60% poparcia, mowi cos dobrego o tej partii i jej dzialaniu?
Przeciez do wyborow nie chodzi nawet polowa obywateli, wiec po cholere w ogole takie bzdury pisac?

Skoro już przywołujesz temat subiektywności “obywatelskiego obowiązku”, to proszę bardzo. W Szwecji frekwencja czterokrotnie wynosiła ponad 90 procent - w latach 1972-1982 (więc załapuje się do wspomnianego przez Ciebie pułapu). W ostatnich lub przedostatnich wyborach frekwencja wyniosła niewiele ponad 80%. Rzeczywiście, tragedia, 20% społeczeństwa zostało oszukane.

Tusk niby tez ma ogromne poparcie, a w komentarzach onetu pod newsem na temat tego poparcia jednoglosnie czytelnicy napisali, ze nie nawidza Tuska i jego rzadu za to co robi (i za te wszystkie klamstwa).
Taaaak, czerpmy wspólnie widzę z komentarzy pod onetem :D:D:D Jasiu Smietana, Amanda13 i Antek_Emigrant najlepszymi publicystami.

Jestes pewien?? Jakos moi koledzy z Dzialoszyna (30-40 osob) wyjezdza co roku do Szwecji nie znajac w ogole jezyka. Z tego co mi wiadomo takich osob sa tam tysiace.
Tu się zgodzę, niemniej na nic bardziej ambitnego niż prace sezonowe, budownictwo i podobne, bez bardzo dużego szczęścia nie ma co liczyć.

A czy ja czerpie ta wiedze z YT? Ogladalem moze 2 krotkie filmiki
Że co?

I jak tu sie dziwic, ze UPR ma tak male poparcie.
To wątek na inny temat.

Wyraznie napisalem, ze jakiekolwiek wyniki mozna manipulowac na wlasny sposob, takim przykladem jest ranking wolnosci gospodarczej w panstwach.

True, nie doczytałem Twojego posta. Swoją drogą, dlaczego znów 4A4? :P

__
www.hstv.pl

Użytkownik
qwe

2009-02-15 15:50:40

ron paul to taki amerykanski jkm, wiec to zadne zaskoczenie kogo ksiazki czytasz
Racja :) I WSZYSTKIE jego przypuszczenia sie do tej pory sprawdzily. http://www.youtube.com/watch?v=iJdmZYhpX-0&feature=channel_page zapraszam :)

A Ty byles za Obama ? :D

zdziwilbym sie jak bys zaczal od dyplomacji kissingera czy czegokolwiek brzezinskiego
Oj w Brzezinskiego poki co sie zaglebiam, szczerze mowiac rownoczesnie ide z czytaniem Paula i zapoznawaniem sie z Brzezinskim. To bardzo inteligentny czlowiek, niestety nie jest po dobrej stronie.

Ty nie rozumiesz. Polityka polityka, a zli ludzie sa zlymi ludzmi i nawet ich najdoskonalsze dzialania nie powinnyz byc zadnym wzorcem.
Rowniez dobrze ludzie u wladzy mogli by czcic szatana, za to, ze dal im taka wladze, co nie znaczy, ze to jest sluszne.

Dlaczego taki Brzezinski nie zostawi takiego Iraku w spokoju? Przeciez NIC nikomu nie wadzil, no poza interesami tych najbogatszych i najbardziej wplywowych. Ty dajesz sie wciagac w ta ich gre. Odebralo Ci juz rozum zupelnie?
Stary czy naprawde jestes taka ci**a ze powierzasz swoje decyzje i interesy jakims pierdolom z rzadu i urzedow?

Ja jeszcze raz powoluje sie tutaj na historie: czlowiek doskonale (lepiej niz teraz) dawal sobie rade w przeszlosci. Co prawda tez istnialy elity (z tych samych rodow co obecnie) i ONI sa jedynym problemem jaki obecnie mamy.
No sorry, ale ludzim ktorzy rozpieprzaja WTC a nastepnie ruszaja na Irak nie powierzylbym swojej przyszlosci.

Sam doskonale zdajesz soebie sprawe, ze rzad wspolpracuje z mafia, z korzyscia dla obydwu stron, jednak z ogromna niekorzyscia dla obywateli.
Wywalisz tych ludzi i swiat zacznie tworzyc sie na nowo, sam i bedzie tworzony DLA ludzi. No chyba, ze uwazasz iz obecny swiat jest tworzony DLA ludzi, co jest niemala glupota.

wracajac do mertium, podtrzymuje to co napisalem zeby naprawde rozmawiac o polityce musisz wiedziec wiecej niz wyczytasz
Alez ja nigdzie temu nie przecze, doskonale zdaje sobie z tego sprawe. Jednak polityka jest sztucznie zakomplikowana, podobnie jak prawo, nieprawdaz?
No przeciez historia uczy jasno, im mniej skomplikowane prawo tym mniejsza korupcja. Im mniej skomplikowana polityka tym lepiej dla obywateli (i panstwa).

I tu wlasnie podoba mi sie myslenie JKM i Rona Puala, proste, jednak szalenie racjonalne. Bo sprawy sa proste tylko sztucznie komplikowane tak by typowy Kowalski dal sobie spokoj.
Jesli chcesz przejac kontrole nad jakims stadem ludzi to m.in musisz zmusic ich by nie interesowali sie tym co robisz.
Proste jak budowa cepa.

I jeszcze podam Ci fajny przyklad jak niebezpieczne sa rzady naszych panstw.
Wezmy takie USA. Wywolano niepotrzebna wojne w wyniku ktorej zginelo juz milion obywateli.
Kto ta wojen wywolal, obywatele USA, czy rzad, prezydent, tudziez ludzie za (nad) prezydentem stojacy?
Kto buduje nienawisc miedzy narodami? Same narody czy wladze poszczegonych panstw?

Nie wiem jakby wygladal swiat bez tych tajemnych elit. Smiem jednak sadzic, ze bez tych “totalitarnych” wladz, nie liczacych sie ze zdaniem obywateli wojen bylo by znacznie, znacznie mniej. No i nie tylko wojen. Afryke bysmy w 5 lat odbudoali. A takto mozesz im co najwyzej paczke zywnosciowa wyslac.

Jaka jest tutaj polityka w stosunku do Afryki? Moze boja sie, ze posiadajaca wszystkie surowce stala by sie ogromnym przeciwnikiem dla Azji i Europy?

I poki nie bedziesz zdychal z glodu, tam w Afryce (a tego Ci bardzo zycze, nie dla tego, ze Cie nie lubie, ale dlatego, ze wtedy naprawde mozna zrozumiec nonsens tego swiata) to nie zrozumiesz, ze caly system i elita rzadzaca tym swiatem jest po prostu absurdalna.

Wiesz, niektorzy jakos moga spac spokojnie, podczas gdy ich rowniesnicy umieraja z glodu. Bo o tym nie mysla, o Afryce sie nie mowi prawdy.
Zwolnij ograniczenia a sam, wlasnymi rekoma pojde i zbuduje szkole w Afryce. I niejeden by poszedl.
Ludzie maja sobei pomagac a obecna polityka i swiat wspieraja nienawisc i brak wzajemnego poszanowania.
Polecam tutaj obejrzenie programow Cejrowskiego- boso przez swiat, on czasami tam takie tematy porusza.

Tak naprawde pieprzy mnie Brzezinski, jesli mialbym mozliwosc to bym goscia zabil, a nie zabije bo nie jestem zlym czlowiekiem. Ty tez nie zabijesz. Nikt z tego forum nie zabije. Oni to doskonale wiedza i wykorzystuja nasza slabosc.
Jednoczesnie coraz mocniej kreuja w nas agresje (gry, filmy z przemoca), ale za 15-20 lat, kiedy bedzie juz naprawde zle, te elity beda spac spokojnie, ich juz nie tkniesz. Beda wiedziec o kazdej probie zamachu na ich zycie i do niej nie dopuszcza.

Dokladnie tak teraz jest budowany ten cholerny swiat.

edit
Aha i na jaka szkode i straty narazam panstwo, gdy nie rozliczam sie z nim po sprzedazy towaru sprowadzonego np z Indii??

@Konrad
Porównywanie socjalizmu w wersji naszej i Szwedzkiej jest równe szukaniu cech wspólnych pomiędzy bananem a akordeonem.
Ale ja akurat mowie tutaj o polskim socjalizmie, ktory nie jest tak wysoki jak Szwedzki a juz jest zle.

Podatek jest takim samym haraczem jak tlen używką.
No zaraz zaraz, rozwin mi to. Tlenu nikt nie kaze mi wdychac, nie wdycham to umieram. Moja sprawa.
Podatek placic musze, bo jesli tego nie zrobie to ogranicza mi wolnosc (idiotyczna metoda, niewolnictwo).

Wdychanie tlenu dziala na moja korzysc, a placenie podatku??
Czy placac tak wysoki podatek dostaje cos w zamian?? Jesli tak to prosze powiedz mi co i czy ta wspolpraca jest chociazby rownowazna.

W Szwecji frekwencja czterokrotnie wynosiła ponad 90 procent - w latach 1972-1982 (więc załapuje się do wspomnianego przez Ciebie pułapu). W ostatnich lub przedostatnich wyborach frekwencja wyniosła niewiele ponad 80%. Rzeczywiście, tragedia, 20% społeczeństwa zostało oszukane.

I co to ma do rzeczy? Jeszcze raz pisze, poki ludzie sa oklamywani to wybory mozna o kant dupy rozbic.

Taaaak, czerpmy wspólnie widzę z komentarzy pod onetem
Ty w ogole nie rozumiesz co pisze, albo interpretujesz to pod siebie.
Nie boj sie, Antek Emigrant, Jasiu smietana tam nie pisali.
Chodzi o ogolne opinie. Na ponad tysiac komentarzy, na oko, 9/10 komentarzy nie zgadzaly sie z wynikami tych sondazy.
No chyba, ze sadzisz iz jasiu_smietana siedzial caly dzien i wypisywal takie komentarze.

Druga sprawa, jesli juz to rownie dobrze mozna ignorowac wyniki tych sondazy. Skad wiesz jak byly przeprowadzane? Moze niewygodne odpowiedzi usuwano?
Przeciez byla afera (oczywiscie nie naglosniona, bo chodzilo o UPR), gdy podczas wyborow w pewnej malej miejscowosci na UPR zaglosowalo ok 100 osob a wyniki wskazywaly, ze bylo ich ok 5-10ciu.
Ktos dokreslil drugi krzyzyk i uniewaznial glosy?

A czy ja czerpie ta wiedze z YT? Ogladalem moze 2 krotkie filmiki
Że co?

“A czy ja czerpie ta wiedze z YT? Ogladalem moze 2 krotkie filmiki, jakos nie lubie sluchac o polityce na YT. "
Tu masz cale zdania, bo widze, ze lubisz ucinac tam, gdzie wydaje cie sie to wygodne.

__

Użytkownik
reurion

2009-02-15 18:30:14

fronki “qwe: “Wiem jak dzialaja kuartorzy (niestety coraz wiecej moich znajomych go ma)"

gratuluje kumpli i pozdrawiam” tak to odebrałem ze już odrazu to ci zli bandyci

__

Użytkownik
qwe

2009-02-15 18:36:58

aaaa, o to Ci chodzilo :D
No tak, tutaj Fronki troche gafe strzelil.
Jednak ludzie sie staczaja i nie tylko w mojej okolicy, dopiero porzadny kop w dupe moze cos zmienic albo mocny psychodelik po ktorym zobacza swoje zycie z boku.

__

Użytkownik
Kombatant

2009-02-15 19:43:12

Zaczales zdanie ze znasz Polske lokalnie, a w kolejnym zdaniu już wrzucasz wszystkich do jednego worka. A co takiego mowia media, możesz to rozwinąć, nie ogladam telewizji, a zwłaszcza naszej, wiec mogę nie wiedziec.
Ja mowie o socjalizmie z drugiej strony baltyku, a nie o naszych komunistycznych dekadach Bieruta, Gomulki, Gierka, Kani, Jazureskiego czy innych Rakowskich, Olszweskich.
Swoja droga, nawiązujesz z tymi przedsiębiorcami do ludzi ktozy mieli za soba swój wlasny interes przed okraglym stolem w 89?
Nastepnie piszesz o oklamywaniu ludzi, człowieku o jakich kłamstwach ty mowisz, możesz to udowodnic , a nie zucac hasełka jak twój idol Mikke.
Ludzie sa niewolnikami przeciez panstwo pobiera haracz a w zamian dostajemy liscia w pysk.
SDPR jest partia która sprawowala praktycznie wladze przez caly wiek, pod koniec lat osiemdziesiątych przegrali z bardziej liberalna, co ciekawe ich rzady okazaly się kompletna klapa
byli przy władzy 3-4 lata).
Patrzac na to wszystko nie mogę sobie wyobrazic typowego Szweda bez socjalizmu, oni nie sa wogole przystosowani do stresu, gonitwy za czymkolwiek.
Tylko dlatego, ze tam każdy musi mieć wlasne mieszkanie, volvo w gazu i wakacje w Tajlandi.
Jako tako nie widziałem nigdy Zula tutaj od kad jestem…
Margines taki jest na bardzo niskim poziomie inna kultura zycia i co kraj to obyczaj.
Co do komentarzy na Onecie, na pewno sa ciekawe, ale nie czytam.
Wracajac do SDPR mam nadzieje ze masz na myli szwedzka partie, ogolnie duzo ludzie mowia o tej parti.
Każdy rektor na mojej uczelni jest pozytywnie nastawiony do socjaldemokratow, nie widziałem żeby ktokolwiek narzekal.
Lecz znając Zycie zaraz napiszesz ze oni sa manipulowani i to wszysko nieprawda ;)
Oczywiście ze osoby bardziej medialne i o pozytywnej opinji maja wieksze poparcie, chyba nie odkryłeś ameryki.
Powiem tak ludzie sa zadowoleni z parlamentu i z pracy prowadzonej przez politykow, ich poparcie uksztaltuje się na tak wysokim przedziale, pewnie i tutaj mam racje.
Wracajac do tego tematu wyniki sa obiektywne, przeciez ich nie sfałszowano ani nikomu nie grozono.
Odnosnie sprawy pracy jestem pewnien w stuuuu procentach.
Powiedz mi jakie roboty wykonywali twoji koledzy ? w 40 osob poszli do lasu zbierac grzyby albo jagody. Jeśli była to praca legalna(na bialo), podaj mi kontakt do kolegow z Dzialoszyna, chetnie dowiem się wiecej na ten temat.

Co do broni, objecie na szersza skale strzelectwa sportowego i odejście od monopolu PZSS. Gruntowna zmiana przepisow w ubieganiu sie o pozwolenie na bron, wtedy bedzie lepiej niz jest obecnie.
Pare lat temu związek strzelecki miał powiazania z jedna z mafi warszawskich, tak ot.

Obraz liberalizmu o ktorym pisalem dotyczy spoleczenstwa.

ps. Qwe jak masz pisac dalej farmazony o wszechobecnych manipulacjach, spiskach i mikim. Nie rozumiejac spraw od wewnatrz na czym to wlasciwie polega, to ja pierd#le!
Juz wole poczytac komentarze na ONECIE z bez koniecznossci pisania odpowiedzi(SAVIOR VIVRE).
Temat temat jeden w jeden, piszesz o tych samych spiskach, manipulacjach i innych pierdolach opierajac sie na jakis marnych zrodlach np. kolega powiedzial albo blog mikkiego, bo on akurat ma patent na prawde, a cala reszta oklamuje ludzi.

Nie bede juz wiecej pisal ehh nie ma to najmniejszego sensu, aa zycie ucieka tak szybko, a ja wciaz marnuje moj czas ;)

__

VIP
fronki

2009-02-15 21:56:56

reru, nie przekreslam ich - nie to to chodzi, kazdy mozesz miec druga szanse(?!) ale jesli coraz wiecej znajomych qwe ma kuratora to jednak cos tu musi byc nie tak, nie sadzisz? :)

__

Użytkownik
qwe

2009-02-16 02:28:30

@Fronki
Znajomych mam coraz wiecej . Dwa napisalem, ze coraz wiecej z MOJEJ NAJBLIZSZEJ okolicy dostaje kuratora, a rzadko spotykam sie z tymi ludzmi (lub wcale) bo po prostu staczaja sie na dno i im juz chyba nic nie pomoze nic ostre kopniecie w pupe.
Ja przynamniej cos robie, nie odwracam sie zupelnie plecami, jesli jest mozliwosc to mowie im to prosto w twarz, a nie tylko smieje sie z kolegami, ze kumpel (badz co badz kumpel zawsze jakims tam kumplem bedzie, nieprawdaz?) okradl pol sklepu.

I o czym to swiadczy?
O czym swiadczy, ze moi kumple maja kuratora? Ze zeszli na zla droge? No bo czegos innego sie dopatrzec nie moge.

@Kombatant
Zaczales zdanie ze znasz Polske lokalnie, a w kolejnym zdaniu już wrzucasz wszystkich do jednego worka.

Masz racje, ale chodzilo mi o cos zupelnie innego. Nie chce jednak rozwijac tego na forum, poniewaz roznica czasu w pisaniu kolejnych wypowiedzi i niemoznosc korygowania na biezaco interpretacji czytajacego (co jest mozliwe podczas rozmowy) przeciagnie ten temat w nieskonczonosc a przy okazji wytworzy mase kolejnych nieporozumien.

A co takiego mowia media, możesz to rozwinąć, nie ogladam telewizji, a zwłaszcza naszej, wiec mogę nie wiedziec.
No wlasnie i tu rowniez jak wyzej. Za duzo nieporozumien wyjdzie.
Ogolnie Szwedzkie mainstreamowe media klamia jak kazde inne (nawet Wenezuelskie maintreamy klamia wlasnych obywateli!!!), prawdopodobnie mniej niz w polsce i sa od nich bardziej niezalezne (wlasciwie w Polsce, to wszystko jest polskie juz tylko z nazwy).
Wielki oglupiacz narodu, mowiacy ludziom co maja myslec (doslownie i w przenosni).

Co do okraglego stolu. Jakie to ma znaczenie?? Teraz niby troche lepiej jest, ale znacznie glupiej. I tak zle i tak niedobrze.
Przeciez TO CI SAMI LUDZIE! Ci sami ludzie sa u wladzy ktorzy byli przed i po okraglym stole. Jakie to ma znaczenie? Ich plan jest taki sam tylko chca go wprowadzic inna metoda.

Nastepnie piszesz o oklamywaniu ludzi, człowieku o jakich kłamstwach ty mowisz, możesz to udowodnic , a nie zucac hasełka jak twój idol Mikke. [b/]

Zaczne od tego, ze moim idolem nie jest Korwin-Mikke. Twoim pewnie jest Doda albo Mandaryna, aha rozumiem.

O jakich klamstwach? A ja Ty udajesz glupa czy nim jestes? Bez urazy, ale pierwszy przyklad z brzegu to chociazby twierdzenie ze Unia Europejska to samo dobro. Kiedy w telewizji mowiono np, czym naprawde jest traktat lizbonski?
Telewizja manipuluje opinia publiczna np tworzac haselka “moherowy beret”. Teraz mlode pokolenie niemal nienawidzi swoich dziadkow.
Do tego wlasnie doprowadzila (glownie) telewizja. A klamstwa??

Np sondaze

2005 roku sondazu wygrywa PO, w rzeczywistosci wygrywa PiS. Roznica ok.20%.

A tutaj mamy wypisane (nie tylko telewizyjne) klamstwa na temat Wenezueli [b]http://www.wenezuelawmediach.blogspot.com/

Blog prowadzony przez moja znajoma mieszkajaca w Wenezueli.

Chcesz wiecej? Sprawe Walesy i ich nietykalnych ludzi? Moze cos z Tusk Vision Network?

SDPR jest partia która sprawowala praktycznie wladze przez caly wiek
Wynikaja z tego 2 rzeczy- albo tak dobrze umieli klamac (przeciez w USA u wladzy utrzymuja sie 2 partie, tez od bardzo dawna), albo po prostu niemaja konkurencji.

W Polsce tez moglby zaistniec UPR ale jest blokowany przez media

http://www.youtube.com/watch?v=tz7dq40rAXU&feature=related Prosze oto dobitny przyklad jak w Polsce media sa zaklamane i do jakiego stopnia te szuje moga sie posunac by tylko utrzymac sie u wladzy.

Niemal w kazdym kraju UE jest tak samo, watpie by w Szwecji bylo inaczej choc moge sie mylic.
To, ze partia utrzymuje sie u wladzy od prawie 100lat o niczym nie swiadczy.

A klapa partii liberalnej. Wiesz, jesli chcesz utrzymac sie u wladzy musisz miec wladze nad partia rzadzaca, nad opozycja i nad partiami wokolo.
Co za problem tak pokierowac nieudolna i falszywa partia by dac ludziom do zrozumienia, ze liberalizm jest zly itp.
Przeciez dokladnie tak zrobiono z kapitalizmem.
Aha i dobrze, ze napisales “bardziej liberalnej” bo nie pamietam by w Szwecji czysto liberalna istniala.
PO niby liberalne, ale tylko z nazwy.

I dajesz pupy twierdzac, ze liberalizm= blee. Na jakiej podstawie to piszesz?? “Liberalnego” PO, czy moze “bardziej liberalnych” partii Szwedzich?? No prosze cie czloweiku :|

Patrzac na to wszystko nie mogę sobie wyobrazic typowego Szweda bez socjalizmu, oni nie sa wogole przystosowani do stresu, gonitwy za czymkolwiek.

Brytyjczyk tez nie i co z tego?? Przeciez to w Szwedzkich szkolach “eksperymentuje” sie na dzieciach w przedszkolu a rodzice niemal patrza na to bezradnie. A to tylko wierzcholek gory lodowej.
Chyba zapomniales, ze Szwedzi sa do takiego trybu zycia przyzwyczajeni, od bardzo dawna. Surowe prawo i wglad w zycie prywatne jest tam praktykowane od baaardzo dawna, co poczatkowo nie podobalo sie mieszkancom.
W Chinach tez sie nikt nie buntuje :D

Spytaj sie przecietnego Szweda jak zyje a jak chcialby zyc. I tu juz pojawia sie problem.
Pewnei napiszesz, ze nie kazdemu da sie dogodzic. No w socjalizmie na pewno nie. Niech panstwo da wiecej wolnosci a Ci ludzie na pewno z niej skorzystaja.

Sluchaj, ja naprawde nie wiem jaki dokladnie typ socjalizmu panuje w Szwecji, ale obywatel powinien miec prawo do swoich pieniedzy.
Obywatel lepiej i wydajnien zainwestuje swoje pieniadze anizeli zrobi to panstwo.

Tak szczerze, to napisz mi prosze do czego przydaje sie socjalizm w takiej Szwecji? Bardzo jestem ciekaw.

Jako tako nie widziałem nigdy Zula tutaj od kad jestem…
W Wielkiej Brytani rowniez nie widzialem, choc zjezdzilem cala wzdluz i wszerz. Wierz mi ANI JEDNEGO, ani w Londynie ani w malym miasteczku, ani na Isle of Wight ani na polnocy Szkocji.

Takie widoki to tylko w polsce, wiec nie podniecaj sie tak ta Szwecja, czlowieku.
Moi rodzice ostatnio byli w Szwajcarii i byli zachwyceni tym krajem.

Uwierz mi, ze tam sa sklepy-stragany w ktorych sam sie obslugujesz.
Sam wazysz owoce/warzywa a pieniadze wrzucasz do OTWARTEGO pudeleczka.
Nikt nie kradnie. Fajnie nie? Nawet w Anglii tak nie ma. W szwecji chyba tez nie.

To Polska jest na dnie, a nie szwedzki socjalizm gora.

Co do komentarzy na Onecie, na pewno sa ciekawe, ale nie czytam.
Wrod tysiaca glupich znajdziesz 5-10 naprawde ciekawych. IMO warto sie czasem przekopywac.

Każdy rektor na mojej uczelni jest pozytywnie nastawiony do socjaldemokratow, nie widziałem żeby ktokolwiek narzekal.
Jesli to normalni ludzie to czemu mialo by byc az tak zle. W polsce mamy sytuacje dramatyczna (i jest to dobrze powiedziane) bo ten kraj jest juz sprzedany :(

Jednak to nie znaczy, ze ta partia to szczyt. W USA ludzie tez sa podekscytowani Obama.
Ba posuwaja sie nawet do takich rzeczy- http://www.youtube.com/watch?v=S4yloipsoZ0

Nie zapominaj, ze dobrobyt i potege USA zbudowal wolny rynek i LIBERALIZM, TAK WLASNIE !!!
I teraz USA sama strzela sobie w noge, ale komus widocznie zalezy by te panstwo zniszczyc.

Nie martw sie, na Szwecje tez przyjdzie kolej, jestem tego pewien.

Pomysl ile razy lepsza i lepiej bylaby rozwinieta Szwecja, gdyby wprowadzono prawdziwy liberalizm (nie jakis udawany na pokaz).
Mowisz tak jak mowisz, bo nie masz porownania, zadnego punktu odniesienia.
A pamietaj, ze Szwedzkie rzady tez sa obsadzone przez ludzi od UE.

Nie wierzysz?? Popatrz na Szwedzka gospodarke, jest tak silnie uzalezniona od UE, ze zmniejszenie podatkow bylo jedna z przyczyn powiekszenia sie dlugu publicznego do niemal polowy PKB.

I ty mi chcesz na przykladzie Szwecji pokazywac, ze liberalizm jest zly? :D

Lecz znając Zycie zaraz napiszesz ze oni sa manipulowani i to wszysko nieprawda ;)
Kazdy jest w pewnym stopniu manipulowany. Wyborcy PO byli manipulowani, “wyborcy” UE byli manipulowani, wyborcy Putina sa manipulowani, Sarkozego roniez. Dlaczego w Szwecji mialo by byc inaczej?
Brzmi to niedorzecznie, wiem, ale poprzez forum nic innego nie wymysle, moze jak kiedys odzwiedze Szwecje (bede na World Scout Jamboree w 2011 roku, mam nadzieje) i jak mnie ugoscisz to sobie pogadamy.

Jeszcze spytam, w jakim miescie, miejscowosci mieszkasz?

Oczywiście ze osoby bardziej medialne i o pozytywnej opinji maja wieksze poparcie, chyba nie odkryłeś ameryki.
Sa takze osoby takie jak Obama, ktore o rzadzeniu niewielkie maja pojecie (jak Wałesa) a mimo wszystko zostaja prezydentami.
Popieraja je gwiazdy na calym swiecie, wszystkie media o nich trabia, nawet w grach komputerowych pojawiaja sie ich podobizny.
Dlaczego takich zabiegow nie stosowano np u Rona Paula??

Jesli o takich rzeczach mowisz, to jasne: to nie ma nic wspolnego z czysta demokracja i wolnym wyborem.
Wyborcy sa nam narzucani, w Szwecji dzieje sie zapewne to samo.

Powiem tak ludzie sa zadowoleni z parlamentu i z pracy prowadzonej przez politykow, ich poparcie uksztaltuje się na tak wysokim przedziale, pewnie i tutaj mam racje.
Co ma znaczyc “i tutaj mam racje” ? :D
Z tego co wiem ostatnio fale niezadowolen spowodowala cenzura internetu w Szwecji i system monitoringu sieci.
Obywatele maja nt temat cos do powiedzenia??
Szkoly sa u Was przymusowe? Macie uczelnie prywatne? (prawdziwie prywatne, nie takie jak prywatne w polsce)

Ludzie sa szczesliwi bo nie maja porownania, punktu odniesienia.
Zul cieszy sie gdy znajdzie stary koc, polak jest wniebowziety gdy wyjedzie np do Anglii.

Wracajac do tego tematu wyniki sa obiektywne, przeciez ich nie sfałszowano ani nikomu nie grozono.
Moze tak, moze nie. W polsce PODOBNO tez wyniki nie byly falszowane a byly. W USA to samo.

Powiedz mi jakie roboty wykonywali twoji koledzy ? [b/]
Pracowali przy zbieraniu owocow, warzyw, paru pojechalo na handel, inni roboty przy spawaniu.
Owoce i warzywa robili z Dzialoszyna, nr gg do osoby ktora tam pracowala 3442506 przy zbieraniu owocow. A czy pracowali legalnie (a co to znaczy pracowac nielegalnie? kolejny wymysl panstwa, ktory nie ominal rowniez szwecji?) to nie pamietam.
Kumple z Sieradza na spawaniu i handlu pracowali legalnie.

[b]Pare lat temu związek strzelecki miał powiazania z jedna z mafi warszawskich, tak ot.

Dobrze wiedziec, nie slyszalem o tym.

Temat temat jeden w jeden, piszesz o tych samych spiskach, manipulacjach i innych pierdolach opierajac sie na jakis marnych zrodlach np. kolega powiedzial albo blog mikkiego, bo on akurat ma patent na prawde, a cala reszta oklamuje ludzi.
Jakich marnych zrodlach?? Nagrania wideo to marne zrodla? Wypowiedzi prezydentow, premierow to marne zrodla? Bezposrednie przylapanie i udomumentowanie przekretu, klamstwa to marne zrodla?

Nie wiem, ale Ty chyba ostatni raz czytales mnie na “starym” esports.

Nie bede juz wiecej pisal ehh nie ma to najmniejszego sensu, aa zycie ucieka tak szybko, a ja wciaz marnuje moj czas
Problem w tym, ze poprzez forum nie przekazalem Ci nic co chcialem przekazac. Taka juz natura pisania na forum, ze w zasadzie ciezko sie do czegokolwiek przekonac bez (czasami duzego) wysilku.

Wszystko wyjdzie w praniu. Za pare, parenascie lat przekonamu sie kto mial racje.
Ja szanuje Twoja wypowiedz i poglady, Ty uszanuj moje, chocby byly najbardziej absurdalne (a takie sa, jestem tego swiadom).

Jest juz pozno, w zasadzie sam juz nie wiem co tam na gorze napisalem:D
Jednak w dalszym ciagu moje pytanie o JKM pozostaje bez Twojej odpowiedzi

Puste slowa?

__

VIP
KonradM

2009-02-16 08:12:43

http://www.youtube.com/watch?v=tz7dq40rAXU&feature=related

Zajebisty materiał:D:D

__
www.hstv.pl

Użytkownik
emitar

2009-02-16 10:22:53

nie w temacie, ale nie chcialem zakladac nowego tematu :PP
http://biznes.onet.pl/0,1917041,wiadomosci.html

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

407 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie