Przyjemne gry mmorpg?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
JamJestZuras

2009-02-13 16:20:08

Zna ktos cos przyjemnego?
Gralem kiedys w RagnarokOnline.
Bawilem sie tez w WoW’a.
I teraz tak mysle.

Chcialbym sobie zaczac w cos grac, widze, ze tych gier duzo wyroslo, i darmowych i platnych.

O NosTale ktos slyszal :D?
Albo RO jeszcze zyje w polsce ;D?
Gracie w cos?
WOW jest juz tak do przodu, ze nie wiem, czy sens zaczynac w to grac i byc pare lat swietlnych w plecy ;D
GuildWars albo lineage? Nie wiem.
Byly takie tematy, ale zapraszam do dyskusji ; d
Moze w cos gracie :)

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
mefistox2

2009-02-13 16:37:51

jak dla mnie nie ma przyjemnych gier mmorpg : P , ale jak już mialbym wybierać to chyba lineage

__

Użytkownik
napzord

2009-02-13 16:41:29

Guild Wars
+
100 osób codziennie mysli jak umilic Ci gre :D
max lvl 20(brak grindu - jedynie co mozesz grindowac to tytuły ale nie musisz)
swietna fabuła
ciekawe questy
swietny system PvP bitwy (4v4) (1v1 + hero ktorymi mozesz sterowac) (8v8 <-klasyk GvG) (3x4 V 3x4)(8v8v8 <Tzw king of the hill)
W tej grze liczy sie skill nie to jaki masz lvl i itemki.
co weekend jakis bonus w grze (event)
5 mln graczy na całym swiecie
-

Niedlugo wyjdzie GW2 wiec nie wiem czy oplaca sie kupywac GW1 :P
system osad,miast gdy wyjdziesz z niego automatycznie dostajesz wlasna “kopie” swiata gry.
brak PK (niektorzy moga to uznac za +)

http://www.youtube.com/watch?v=EFWvdyCk1Uo <GvG Topowe gildie

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

Użytkownik
ScorPion`

2009-02-13 16:43:55

lineage tragedia, taka sama nawalanka jak kazdy inny smierdzacy mmorpg, questy typu 'zabij 20 tych; 30 tamtych i 70nijakich'

jedyny mmorpg ktory mi przypadl do gustu i w ktory zagralbym sobie nawet dzisiaj to ultima online, ma klimat, ma rozne zawody(pamietam, ze na poczatku bylem drwalem, pozniej zajmowalem sie robieniem kusz czy cos..), questy, takie sredniowieczne zycie w sumie, jakby ktos mial konto UO na zbycie na jakims shardzie to chetnie przyjme;)

pzdr

__

Użytkownik
m3ribo

2009-02-13 16:45:00

Rising Force Online, jedno z najlepszych darmowych mmorpg. www.playrf.com

Taki krotki opis, w grze mamy do wyboru 3 rasy ( accretia - roboty, cora - niby elfy0, bellato - niby skrzaty ) Kazda z ras ma specjalna klase niedostepna dla innej rasy ( accretia ranger > striker - “robot z bazuka zamieniajacy w wielkie dzialo, cora mag > sumoner - 4 sumony do wybory, bellato - specjalista > armor rider - 2 mau ( roboty) ktorymi steruje w pvp ). Wiadomo, expimy, bijemy bossy, zdobywamy itemy, a co 8h wystepuje tak zwany ChipWar, gdzie kazda z ras ma swojego chipa ktorego musi obronic, lub zniszczyc chip przeciwnej rasy. Gdy jeden z ras uda sie zniszczyc chip musi ona obronic kopalnie, by moc wydobywac rude, z ktorej pozyskuje sie materialy do ulepszania itemow i ogolnie dzieki niej zarabia sie kase. To taki maly skrot.

__

Użytkownik
iamtheone23

2009-02-13 17:18:56

ogame ! ; D

__
http://benzblog.pl/

VIP
Pajda

2009-02-13 17:26:25

Do Ragnaroka sie nic nie zbliza :P
Ale ma byc niby Ragnarok 2, chociaz srednio to widze bo 3D :P

Jak chcesz cos ciekawego to moze zobacz Maple Story, darmowe i nietypowy widok z boku jak w platformowce.

__

Użytkownik
bdnn

2009-02-13 17:53:46

od okolo 2 tygodni gram w lord of the rings online i chwale sobie =D
najwiekszym plusem jest dojrzala i pomocna spolecznosc; gameplayowo lotro nastawione jest bardziej na PvE i PvPE.
Ostatnio nawet musze sie pochwalic, ze g@nd@lf@ spotkalem h3h3

__

Użytkownik
Zippi9

2009-02-13 18:06:27

przyjemne mmorpg? imo cos takiego nie istnieje

__

Moderator
mefikh

2009-02-13 18:21:53

Ja mucilem w Ultime Online jakies ponad 6 lat i moge smialo powiedziec, ze wciagai jest fajne :D

Tylko trzeba na fajnym serwerze grac :>

__

VIP
ZnowuJa

2009-02-13 19:14:15

#dzbanek

Jak nie umiesz korzystac z Gatekeeperow to juz Twoj problem...

Lineage2 to w zasadzie tak jak RO czy inne koreanskie wymysly - zwykly grind na mobach i koxanie do late game PvP. To co w l2 przyciaga niesamowicie to Open PVP czyli PK na calym swiecie (jedyna gra, z takim trybem)

RO w Polsce zyje i ma sie dobrze, kdr dogorywa, ale na DKDR jeszcze graja. ABHro wstalo no i niesmiertelne rocity... generalnie jest kilka wiekszych serwerow na ktorych mozna sie zatrzymac

WoW smierdzi gownem
Warhammer - nie gralem, ale chcialbym (bardzo lubie swiat warmlotka). Podobne do WoW

Ultima Online to gra, w ktorej jak zapomnisz oddac mula do przechowalni (bo np. bedziesz musial nagle wyjsc, a nie masz czasu isc z kopalni do miasta) to tracisz mula i to co na nim miales. Ja po tej akcji zrezygnowalem (aczkolwiek ludzie chwala)

Mozesz pograc sobie w RuneScape ;p (gra przegladarkowa) calkiem sympatyczna. Ja od wczoraj gram w margomen.pl (przegladarkowa, polska, fajna;p) podobne do my-fantasy.

RO2 czyli RO w 3d to gowno... widzialem zapowiedzi itd. ale ta kreska to tragedia jest (to samo z maple story...)

w GW nie gralem, ale nigdy mnie nie przyciagalo... moze jakbym sprobowal to mowilbym inaczej.

__

Użytkownik
m3ribo

2009-02-13 19:16:29

"To co w l2 przyciaga niesamowicie to Open PVP czyli PK na calym swiecie (jedyna gra, z takim trybem) "

Teraz kazda prawie gra oferuje pvp, gdy tylko wyjdziesz z miasta.

__

VIP
j3sh

2009-02-13 19:28:04

ja akurat nie cierpie grac w takie gry, w l2 pobiegalem chwile w miescie i zrezygnowalem, tak samo bylo z wowem, tibia.

__

Użytkownik
napzord

2009-02-13 19:46:17

Misiu spróbuj!

__

Użytkownik
virhedd

2009-02-13 20:37:00

Co do WoWa to akurat dobry moment jest zeby zaczac, na luzie mozna zrobic 80 i raid gear przed wypuszczeniem Ulduaru.

__

Użytkownik
b3n a.k.a. 4

2009-02-13 20:48:30

Polecam Age Of Conan. Genialny mmo, nic dodać nic ujać :P

__

VIP
exin

2009-02-13 21:25:54

Jak ktoś mówi że WoW to gówno to nigdy nie doszedł do end-game leveli ;). A co do zaczynania to faktycznie dobry moment bo wbicie 80 to żaden problem a obecny content PVE jest banalny nawet dla kogoś kto zaczyna.. :)

__
Visca el Barça!

VIP
ZnowuJa

2009-02-13 21:49:17

Nie doszedlem bo nie bylo warto :) Tzn. zaczalbym pewnie grac w WoWa jakbym dostal konto z wyexpiona postacia i przygotowana do walki na arenie... inaczej ta gra dla mnie nie jest niczym specjalnym. Wole grindowac moby w l2 :)

__

Użytkownik
Yakcyll

2009-02-13 22:02:39

Może podchodzi to bardziej pod MMOFPS, ale mogę polecić Flysis, następcę SCO. Latasz sobie futurystycznym samolocikiem (bombowcem, myśliwcem, wsparciem albo typowym tankiem), zbierasz xp, itemy, bijesz innych. Zależnie od serwera i wyrównania nacji będzie to PvE lub PvP. Eventy głównie PvE, ale fanowie jatek też nie będą zawiedzeni. Wersja Euro to AirRivals (zagnieżdżenie wszelkiej maści hakerów i różnorakich internetowych gnid), North America posiada swoje ACEonline (tam gram, serwer Prelude, na obu niestety potężny imbalance między nacjami, jednak GMowie pracują nad tym. Mówią, że gra umiera, mimo to nie wierzę w to), na koreańską wersję prawdopodobnie się nie dostaniecie, ale można szukać, no i Wietnamczycy mają swoją, chyba najczęściej aktualizowaną, ale nie za wiele można zrozumieć. Dojście do levelu umożliwiającego prawdziwe PvP zajmuje z grubsza od dwóch dni dla hardkorowców do tygodnia dla casuali. Kiedyś SCO było międzynarodowe, reklamowane jako 'skill-based PvP system', jednak od czasu gdy upadło, a licencję sprzedano partnerskim firmom, trudno było doszukiwać się tutaj jakiegokolwiek balansu. W pewnym momencie gry można odnieść wrażenie, że wygrana bądź przegrana staje się strasznie losowa i twój skill jest determinowany przez twoją broń/armor, jednak przy odrobinie prawdziwych umiejętności i treningu można osiągać naprawdę zadowalające wyniki i zbierać killmarki najmocniejszych. Aha, gdyby ktoś się zdecydował, to obowiązującym językiem na głównym czacie (Trade Chat - TC, $text) jest angielski - używanie każdego innego może skończyć się banicją konta.

http://www.airrivals.net
http://ace.subagames.com <-- Dołączając do ANI/Prelude i pytając o mnie (yck) można załapać dużą pomoc ^^

__

Użytkownik
panjenka

2009-02-13 23:49:52

Tibia ! :ASDASDASDASDASD

__

Użytkownik
eXblanco =]

2009-02-14 01:11:37

LOTR Online :D

__
Hala Madrid !

Użytkownik
giecik

2009-02-14 01:27:21

Silkroad online :oP

__

VIP
exin

2009-02-14 01:34:11

@Miś

I powiedz mi gdzie ty grasz w tego L2? Na officialu? Który masz level... i jeszcze mi powiedz, że recznie wbijałes :D

__
Visca el Barça!

Użytkownik
a1mar

2009-02-14 02:01:21

Imo niektóre privy ] offki na l2... Mimo bugów i ogólnego opóźnienia w rozwoju względem oficjalnych serwerów, nie ma tam tylu botów. Przecież na retailu 50% userów to botterzy (jak nie więcej, zapewne się mylę), a NC Soft nic sobie z tego nie robi :)

A tak btw - szkoda czasu na MMORPG :P

__

VIP
ZnowuJa

2009-02-14 13:03:11

#eXN

Spedzilem na offie 2 tygodnie, ale zeby tam cos osiagnac trzeba byc no life’em jeszcze wiekszym niz jestem. Miec conajmniej 2/3 konta i dobre uklady... do tego jesli w wiosce startowej widze 10 graczy i 30 botow to ja dziekuje. Wole privy bo mam odniesienie. Kase wole wydac na browar, a czas wole spedzic na nabijaniu fragow niz farmieniu kolejny tydzien 6x lvlu.

__

Użytkownik
cow.sndstrm

2009-02-14 14:09:08

dzisiaj o 12 wyszla open beta http://www.pristontale2.com/ sciagam zobacze :D moze speed hack dziala to pogram :D

__

VIP
blacktyger

2009-02-14 14:59:51

MMORPG =/= Przyjemne. Każde nawet jeśli na początku jest fajne, to tylko po to by stać się uzależniającą rutyną.

__

Użytkownik
prOar1el

2009-02-14 17:07:38

Mu Online

__

Użytkownik
napzord

2009-02-14 17:30:07

@blacktyger
No coz gry maja to do siebie ze po pewnym czasie staja sie rutyna :P

__

VIP
exin

2009-02-14 20:09:24

#Miś

Też dlatego pytam. Na offi bez bota i tak jak napisales 2-3 kont nie ma po co siedziec ;)

__
Visca el Barça!

Użytkownik
po1nt.x

2009-02-14 20:24:08

Perfect World. (ALE NIE INTERNATIONAL!!!) Najlepsze darmowe MMO.

__

Zbanowany
DIE

2009-02-15 19:28:44

metin ~! mózgojeb jakich mało ;d

__

VIP
reaktiv

2009-02-15 19:51:00

slq bijesz kamienie? :D

__

Użytkownik
Alpha`

2009-02-15 21:16:06

flyff : D

__

Użytkownik
garo

2009-02-15 22:27:20

Travian :D

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

407 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie