Użytkownik
|
GOOGLE MASTER PLAN AAAAA
LoOoL
EDIT; w praktyce: THE GOOGLING =]
__
|
Użytkownik
|
WE DOOMED DOOOOOOOOOMED
__
|
VIP
|
Drugi qwe :E
__ www.hstv.pl
|
Redaktor Naczelny
|
można sie zgadzać lub nie ale znamienny jest już sam fakt, że ten film został opublikowany na stronie należącej do Google
__
|
Użytkownik
|
Przypadkowo natrafilem na ten temat (szukalem temacie o zestawie komp).
rml to, ze film zostal umieszczony na serwisie nalezacym do google nic nie znaczy.
Obejrzy go 10 000 osob?? Na calym swiecie moze 100 000.
10% z nich ktorzy znaja sie na informatyce potwierdzi zagrozenie, reszta wysmieje.
Jesli bylo by tak jak mowisz to takiego Zeitgeista usuneli by z youtube (google pozwolil ogranizacjom zydowskim cenzurowac swoj portal...).
I bylo by bardzo dobrze, bo Zeitgeist przeplata klamtwa z prawda (przy czym caly part 1 to klamstwo).
Jednak tego nie zrobili.
Albo stanowi zbyt male zagrozenie, albo zostal tam “celowo” umieszczony, albo boja sie usuwac ten film, gdyz wiedza, ze na jego miejsce wejdzie 100 tych samych z dowodami na to, ze google usunal wczesniej ten film.
Kazdy doskonale wie, ze po takim incydencie ludzie zaczeli by cos weszyc, wiec lepiej zostawic to w spokoju.
Ludzie sa za malo zmobilizowani by podjac jakiekolwiek kroki (ciekawe ilu ludzi wzielo by udzial w roznego rodzaju powstaniach jak w XXw polsce) a bedzie jeszcze gorzej.
Edit:
przypomniala mi sie sprawa, z oszukujacymi automatami do glosowania w USA
http://pl.youtube.com/watch?v=0Q9NSVUu8nk
Tutaj>
http://pl.youtube.com/watch?v=z3hUPP_bdOo
fragment przesluchania osoby ktora pracowala nad systemami do elektronicznego glosowania, ktora zeznaje, ze mozliwe sa manipulacje w wynikach wyborczych.
Fragment ten pojawil sie rowniez w filmie dokumentalnym amerykanskiego rezysera i bojownika o wolnosc Aarona Ruso (rezysera m.in “Nieoczekiwana zamiana miejsc”, laureata oskara) pt “America: From Freedom to Facism” (Ameryka: od wolnosci do faszyzmu).
Po ukazaniu sie tego filmu, wiele ludzi z Hollywood odwrocilo sie od niego plecami (nie to, ze nie wierzyli, mnostwo osob z hollywood wie co tak naprwde sie dzieje, lecz wola milczec). Film mozna znalezc na videogoogle w calosci po polsku, lub po prostu za niewielka cene kupic go w sklepie internetowym. Mocno polecam ten film.
100x lepszy niz jakies wypociny o teoriach spiskowych przeplatane prawda i klamstwem,
__
|
Użytkownik
|
Y... Cofneliśmy sie w czasie czy ten filmik każdy już widział 3 lata temu?
__
|
VIP
|
czy mi się zdaje czy w necie nie ma prywatności? powiedzcie mi która firma usługowa nie ma dostępu do naszych danych, nie moze skanować maili, nie wie co robimy.
tak jak operatorzy komórkowi wiedzą w którym jesteśmy miejscu, co piszemy wszystko to przechodzi tak samo w necie. tam nie ma prywatności, więc pytanie na końcu filmu jest nie na miejscu.
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
Użytkownik
|
eric, w Swiecie Nauki byl caly artykul na ten temat.
Ogolnie jego przeslanie bylo takie “musimy sie zrzekac prywatnosci dla naszego bezpieczenstwa”
Kiedys JKM mowil, ze pisma takie jak ŚN i WiZ sa nic nie warte.
Ja to zdecydowanie potwierdzam. Mam wszystkie numery do 2007 roku i musze przyznac, ze numer specjalny o “prywatnosci i bezpieczenstwie” utwierdzil mnie w tej opinii do konca.
Oczywiscie mialem zamiar wszystko ladnie zeskanowac i Wam tutaj wrzucic, no ale wyskoczylo mi takie cos co widzicie (obecne esports) :|
__
|
VIP
|
mógłbym poczytać wrzuć na proesports.pl : P
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|