Jakim kablem podłączyć PS2 do tv ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
kaensainen

2009-01-02 14:07:47

Jaki kabel da najwyższą jakość ? Euro Scrart ? Ten będzie dobry ?

__

Użytkownik
qwe

2009-01-02 15:23:26

Na pewno zaden za 7zl.
Ostatnio taki kupilem (reklamowany- wysoka jakosc) i jakosc byla zalosna.
Lepiej kupic cos porzadnego, zwlaszcza jezeli jest to analog.

__

Użytkownik
bialas888

2009-01-02 17:45:38

ghmmmm... miedzianym?

__
© All rights reserved.

Użytkownik
tobster

2009-01-02 17:49:13

Białas masz takie samo IQ jak poziom twojego avatara i wypowiedzi. Zerowy. Jest różnica między S-Video / Composite / Euro Scart. Wystarczy Ci zwykły Euro Scart.

QWE - już raz udowodniono, że nie warto wydawać X kasy na kable. Zrobiono prosty test, zaproszono kilku audiofilii i puszczono im utwór raz na kablu 2k$ za metr i raz na drucie od wieszaka - nie rozpoznali różnicy. Tak samo z kablami HDMI nie warto kupować tych za 500zł, wystarczy jakiś Belkin/Pentagram za 50-100PLN.

__

Zbanowany
T1x

2009-01-02 18:09:45

Najlepszą jakość mają dobrze przycięte i nie mogą być za długie.

@down to po co wychodziles?

__

Użytkownik
tobster

2009-01-02 18:24:48

Widze, że z nowym designem strony przybyło trochę nowych debili i nabijaczy postów. Szkoda, że wychodzą z zakamarków swoich super for gdzie knuja tajne spiski na temat ich nonsteamowych serwerów.

__

Użytkownik
bialas888

2009-01-02 19:14:56

@up- tylko ty nabiłeś posta, bo kolega jeszcze wyzej juz mnie upomnial..

btw. dżołk nie wyszedł, sorry :p

__
© All rights reserved.

VIP
samolot

2009-01-02 19:46:59

oj tobster, w przypadku analogowego kabla, to nie dam sobie powiedzieć, że jego jakość nie ma nic wpływu :)

przy cyfrze na pewno znacznie mniejszy, ale zerowy raczej też nie

__

Użytkownik
qwe

2009-01-02 19:59:13

@tobster

QWE - już raz udowodniono, że nie warto wydawać X kasy na kable. Zrobiono prosty test, zaproszono kilku audiofilii i puszczono im utwór raz na kablu 2k$ za metr i raz na drucie od wieszaka - nie rozpoznali różnicy.

Po pierwsze, jest to kabel AUDIO WIDEO, wiec trzeba brac jakosc obrazu przyesylana przez ten kabel.

Dwa, kabel za siedem zlotych bedzie mial wg Ciebie dobra jakosc?? Nie oplaca sie kupowac takiego za 30-40zl??
Myslisz, ze nie zauwazy sie roznicy?? Czlowieku chyba nie masz pojecia co piszesz.

Trzy, to jest kabel ANALOGOWY !!! Wiec roznica bedzie tym bardziej odczuwalna.

Cztery, Ty tu wyskakujesz z kablami za 2k$ za metr :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nikt normalny takiego kabla nie kupi. A samo porownanie beznadziejne.
Jesli juz to porownuj kable za 20zl/metr a 120zl/metr bo tu roznica jest juz odczuwalna.
No i jeszcze te audiofile...

Pięć, jesli juz zaczales temat o profesjonalnych kablach audio, analogowych to wez pod uwage, ze kable czesto maja wplyw na specyfikacje wyjsciowa sygnalu. Odpowiedni kabel moze tak zmodulowac sygnal by np bas tak bardzo nie rozprzestrzenial sie po pokoju.

Sześć, mowimy o kablu do polaczenia PLAYSTATIOn 2 do TV, wiec tym bardziej tekst z kablem za 2k$/m jest nietrafny. IMO rgb za ok 30zl bedzie idealny (zalezy od marzy sprzedawcy)

Tak samo z kablami HDMI nie warto kupować tych za 500zł, wystarczy jakiś Belkin/Pentagram za 50-100PLN.
Ale on tu mowi o KABLU za 7 zl !!!! Widziales ty w ogole jego linka ?? :(
NIE MA SENSU KUPOWAC KABLA AV za 7zl !!! Jakosc bedzie beznadziejna.
Co do kabli HDMI za 100zl tak, za 50 juz nie bardzo bo roznica (choc niewielka) bedzie dostrzegalna na full HD, z dobrym telewizorem i systemem audio, przy czym chodzi mi tutaj o prawdziwy high end, bo na sprzecie do 10k w takich kablach roznica rzeczywiscie mogla by byc niezauwazalna.

__

VIP
Pajda

2009-01-03 11:01:55

Zalezy co masz w tv, ale z zalozenia poza HDMI jakis component czy SCART (euro) czy RCA (chinch). Komponent RCA firmowy Sony wyglada dosyc solidnie (mam chociaz jeszcze nie uzylem, sciagnalem go za 50zl w Polsce widzialem tylko rozpakowane z kompletu za ponad 100, ale moze juz sa), a komponent SCART masz we wszystkich wspolczesnych tv (ale tylko jeden, po co komu 3 euro w tv skoro tylko jeden jest RGB?). W ostatecznosci component po SVideo.

W przypadku wybrania scarta musisz szczegolnie uwazac na jakosc kabla, niestety zaden producent nie pisze dokladnie co sprzedaje, za to kazdy napisze, ze wysoka jakosc. Bardzo wazne jest zeby byl dobrze ekranowany, moga sie pojawic przebicia z anteny (mozna uzyc izolatora galwanicznego) lub po kanale zwrotnym (niektorzy usuwaja jego piny z wtyczki scarta), wiec lepiej po prostu dobry kabel znalezc :P

__

Użytkownik
raFF

2009-01-03 11:13:51

pewnie takim zeby wejscie pasowalo...

a co za roznica w kablu za 7 zl od kabla za 30 zl ??
jak sie nikt nim nie bedzie pejczowal to nic mu sie nie stanie jak bedzie lezal za tv :f

__

Użytkownik
tobster

2009-01-03 11:15:17

QWE - moje porównanie jest trafne. Ludzie nakręcają innych na droższy sprzęt, a taki przeciętny człowiek nie widzi różnicy, tak samo jak z audio, mp3@320 vs Audio CD - powiedz mi jaki procent ludzi usłyszy różnicę ? Przecież nigdzie nie napisałem, aby brał kabel za 7zł. Podałem kolejność w zależności od jakości:Composit, S-VIDEO, RCA, , Euro Scart, HDMI. Wystarczy zwykły Euro Scart ekranowany. Jedyne przebicie skąd może mieć to kabel od aneteny bo wszystkie inne MUSZĄ być z filtrem bo taki jest wymóg.

__

Użytkownik
qwe

2009-01-03 14:54:48

@raFF

a co za roznica w kablu za 7 zl od kabla za 30 zl ??
jak sie nikt nim nie bedzie pejczowal to nic mu sie nie stanie jak bedzie lezal za tv :f

JAKOSCI!!!
Lol ile razy mam to pisac. Mialem taki kabelek za 7zl i roznice od takiego za 30-40zl widac golym okiem, wiec...

__

@tobster

QWE - moje porównanie jest trafne. Ludzie nakręcają innych na droższy sprzęt, a taki przeciętny człowiek nie widzi różnicy, tak samo jak z audio, mp3@320 vs Audio CD - powiedz mi jaki procent ludzi usłyszy różnicę ?

Po pierwsze jest nietrafny, poniewaz porownalem kabel za 7zl do takiego za 40zl, tu roznica jest.
Pisalem na gorze, ze mialem taki za 7zl i na pierwszy rzut oka jakosc jest inna.

Po drugie, z tym mp3@320 i AudioCD akurat nietrafiles.
Nawet na esports ktos zamiescil linka porownujacego te 2 formaty (krotki kawalek muzyki klasycznej) i z tego co pamietam, uzytkownicy posiadajacy typowy sprzet audio do komputera w wiekszosci poczuli lekka roznice.

Nie mowie juz o sprzecie Hi Fi, bo tam roznica jest slyszalna dla kazdego i jest tym wieksza im lepszy jest sprzet.
Juz na mojej kodzie roznice miedzy mp3@320 i AudioCD slychac bardzo mocno (zwlaszcza jak slucha sie kawalka na audiocd i za chwile pusci ten sam w mp3).

. Ludzie nakręcają innych na droższy sprzęt
W przypadku sprzetu audio ma to sens.
Uslyszysz roznice miedzy amplitunerem Pioneera za 1000zl a Harman Kardon za 1700zl.
Tak samo z glosnikami. Problem jest taki, ze w miare wzrostu ceny roznica w jakosci sie zaciera i powyzej pewnego pulapu cenowego przecietny zjadacz chleba sprzetu nie powinien kupowac, gdyz roznica w dzwieku nie bedzie proporcjonalna do poniesionych kosztow.

Wystarczy zwykły Euro Scart ekranowany.
No wlasnie a on chcial kupic tanszy, nieekranowany.

__

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

2771 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie