Plyty winylowe

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
g3su

2008-11-17 11:48:08

Siemandelooss użytkownicy! Jak sie macie? ;D

sprawa jest taka. mam kilka plyt winylowych. duzą część oddalem kolezance bo sobie sciany nimi wykleja. z pozostala częścia nie wiem co zrobic. chcialem tez oddac znajomej ale kumpel zazartowal, ze moze by je sprzedac. pomyslalem, ze wcale nie glupi pomysl i moze warto. przynajmniej zamiast wisiec na scianie u kolezanki bede mial z nich jakis grosz na kino, gume czy cos ;d problem jest taki, ze kompletnie sie na tym nie znam. czy takie winyle sa cos warte? ponizej podaje spis czesci plyt jakie mi jeszcze pozostaly:

[hide=Meine kleine wiiinnyyylllllleeee]Tina Turner - Foreign Affair
Madonna - True Blue
Madonna - I'm Breathless
Bon Jovi - New Jersey
George Michael - Faith
Jack Jersey - Close To You
Greenpeace - Breakthrough (wyd. ruskie)
Lambada - Lambada
Duran Duran - Notorious (wyd. bułgarskie o.O)

Rolling Stones - Play With Fire (wyd. ruskie)

The Essential Jerry Lee Lewis 20 Original Rock'N'Roll Hits
Pretty Women Soundtrack

Black Sabbath - Black Sabbath (wyd. ruskie)

Vox - Monte Carlo Is Great
Krystyna Giżowska - Nie było Ciebie tyle lat
Eleni - Morze snu
Eleni - Muzyka Twoje imię ma
Tomasz Szwed & Poker - "Hej"!
MAANAM - bez tytułu (m.in. utowry: Żadza pieniadza, Buenos Aires, Szare Miraże, Stoję Stoję)
Lombard - Koncert

Mazowsze - śpiewa Kolędy (Sings Christmas Carols)

Z Archiwum Polskiego Beatu - Czesław Niemen i Akwarele (Reedycja vol. 22) - Dziwny jest ten świat
Z Archiwum Polskiego Beatu - Czesław Niemen i Akwarele (Reedycja vol. 23)
Z Archiwum Polskiego Beatu - Czesław Niemen i Akwarele (Reedycja vol. 24)
Z Archiwum Polskiego Beatu - Czesław Niemen i Akwarele (Reedycja vol. 25) - Bema pamięci żałobny rapsod

A Kto Z Nami Trzyma Sztamy - Piosenki Lwowskiej Ulicy O.o[/hide]

opłaca sie to sprzedawac? czy na kibel albo oddac kolezance?

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
TroPtyN

2008-11-17 12:05:35

Spróbuj sprzedać na Alledrogo. Niejednokrotnie można spotkać tam użytkowników oferujących winyle, a to oznacza, że taki produkt na pewno znajdzie nabywców.

__

Użytkownik
b3D

2008-11-17 12:16:07

obawiam sie, ze oprocz wartosci sentymentalnej to innej nie posiadaja.

tez kiedys chcialem sie pozbyc plytek podobnej zawartosci i niestety nikt tego niechcial wlaczajac kilka sklepow skupujacych vinyle.

owszem transowe plytki poszly od reki, ale takie rzeczy niestety nie.

__
drugs.. rock'n'roll.. bad-ass vegas whores.. late-night booty calls.. shiny disco balls..

Użytkownik
g3su

2008-11-17 12:16:57

no wlasnie. pojsc to pewnie by i poszlo. tylko za ile? na takich aukcyjnych serwisach nie mam kont i nie korzystam z nich. wiec jesli mialbym specjalnie zakladac konto na jakims allegro i bawic sie w wystawianie, wysylanie itd za 50 czy 100 zl to sobie podaruje. dlatego moze tu ktos by sie mniej wiecej orientowal po jakiej cenie moglbym takie plyty sprzedac, na ile liczyc itp

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
g3su

2008-11-17 12:18:36

no i to juz mi cos mowi

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
Forem

2008-11-17 16:55:32

Pamiątka, na ścianę dla kumpeli, albo można porzucać z okna, ale sprzedać raczej się nie da, chyba że znajdziesz kolekcjonera muzyki dawnych lat, któremu akurat brakuje tych płyt. ;)

__

Zaufany użytkownik
unFake

2008-11-17 17:49:39

Vinyle z tego co wiem to sprzedają się wyśmienicie, ale tylko z gatunku elektro, bo w dobie mainstreamu w muzyce elektronicznej jest moda na oldschool :]

__

Użytkownik
sCorsy

2008-11-17 18:05:26

ja może bym był chętny no i nawet na te wszystkie vinyle, zależy oczywiście ile za nie zażądasz

__

Użytkownik
g3su

2008-11-17 18:11:04

nie mam pojecia po ile one chodza. dlatego zalozylem temat zeby sie dowiedziec :P bo tak na dobra sprawe to i za free moge je puscic. ale jesliby sie okazalo, ze jakas z tych plyt jest cos tam warta to szkoda by mi troche bylo :P a tak jesli wartosc wszystkich nie przekracza nawet 100zl to szkoda zachodu i je oddam albo wywale :P

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
sCorsy

2008-11-17 18:20:35

to możesz mi oddać je za darmo bo ja zbieram takie bajerki :P Tak naprawdę to te płyty nie maja praktycznie żadnej wartości bo nie ma na nich nic interesującego co można by dalej wykorzystać a ja chciałbym sprawić dziadkowi radość ponieważ posiada jeszcze stary gramofon i czasem coś tam puści a zbieram vinyle mm po nim bo jakieś ze 100 już ich będzie miał :D

__

Użytkownik
qwe

2008-11-17 18:57:41

Patrzylem wszystkie plyty ktore posiadasz na allegro i nie dostaniesz za nie wiecej niz 50zl :)))))

__

Użytkownik
g3su

2008-11-17 18:59:49

za wszystkie lacznie nie bedzie wiecej niz 50? no to sprawa jest jasna, dzieki :)

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
Blademaster

2008-11-17 19:09:11

je*ac muzyke elektroniczna :(

__

Użytkownik
g3su

2008-11-17 19:16:49

;/////// nikt nie zmusza cie chyba do jej sluchania? po to masz inne gatunki muzyki zebys ty ani nikt inny nie musial je*ac muzyki elektronicznej ;sss jest tego mnostwo, do wyboru do koloru :)

__
luuuzzzz bluuuzzz

Użytkownik
toka

2008-11-17 19:20:55

kapiro--> nie mydl chlopakowi oczu, ze nie ma na nich nic interesujacego. Prawda jest taka, ze z kazdej plyty idzie wyciac jakiegos fajnego sampla ktorego idzie potem wykorzystac przy wlasnych produkcjach:)

__

Użytkownik
napzord

2008-11-17 22:05:26

je**ać hip szkop

__
http://thebiggestsecretpict.online.fr/nwo/nato_swastika.gif

VIP
overeq

2008-11-17 22:30:33

bedac osoba majaca gramofon i plyty winylowe powiem tyle, grosze dostaniesz za nie, raczej znaj kogos ze znajomych komu mozesz to oddac i kto moze z tego pozytek zrobic, jak nikogo takiego nie masz to daj znac

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

4881 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie