Użytkownik
|
lol wiem, ze jest taki podzial.
Ciezko dyskutuje sie z Toba, bo w ogole nie potrafisz laczyc faktow.
Jestes jak takie bezmozgie zwierzatko.
Tusk gra jak mu Unia zagra, wiec co z tego podzialu wynika??
No prosze cie nie trzeba byc nawet madrym by nie zauwazyc, ze unia bedzie robila z nami co chce. Przyklad podatek co2, Tuskowi UDALO SIE (niesamowite osiagniecie) przedluzyc termin (albo przelozyc rozmowe na temat- teraz juz naprawde nie pamietam) by polska nie placila w pelnej stawki za co2 (w mediach mowili, ze nikt z UE nie wzial pod uwage, ze polska jest glownie zasilana energia weglowa- jaaaaaasne). Naprawde niesamowite.
Trzeba sie prosic panow z Unii czy laskawie nie beda z nas od razu zdzierali pieniedzy.
Fajnie. Mieszkaj sobie w takiej unii.
__
|
Użytkownik
|
LOL, to nie jest temat od tego
Ponadto ogladalem z ciekawosci wszystkie materialy ktore puszczali w TV, gdy samoloty uderzaly w WTC. Ewidentnie widac, ze nagrania sa sfalszowane.
__
|
VIP
|
pojęcie "filmiki z yt" chodziło mi o całokształt : )
Btw nie mam nic do tych twoich tematów (pomijam czy sie z tymi teoriami zgadzam czy nie) tylko chodzi mi o poziom dyskusji zaprezentowany wyżej... ;- )))
__ ema
|
Użytkownik
|
"DD kolejny blad, zacznego od niego bo jest osobisty - nie jestem mamisynkiem, ale masz racje pół zycia spędzam w pracy, tak za marne pieniądze - choć raczej nie narzekam, bo większość polaków musi z takiej pensji utrzymac rodzina a ja puki co nie mam dzieci."
No niestety, kiedys mialo sie po 5 dzieci i nikt nie narzekal.
Tak jak kiedys mowilem. Kazda starsza osoba, pobudowala dom za wlasne pieniadze, nie brali zadnych kredytow. Teraz wpedzili nas w pulapke kredytowa i domu mlode malzenstwo bedz wziecia kredytu po prostu NIE ZBUDUJE. Fajnie nie?
"co sie zmienilo w zyciu przecietnego irlandczyka, wszystko "
Heja heja, nie tak predko
Nadal 50% irlandczykow nie jest za ratyfikacja.
Myslisz, ze bez Unii irlandia byla by taka jak 50 lat temu?
Podales zly przyklad, bo ludzie starzy czyli w szczegolnosci emeryci nie martwia sie juz o warunki pracy, obowiazki i codzienne problemy wieku sredniego.
Imo to wlasnie ludzie wieku sredniego powinni byc najbardziej reprezentatywni nie sadzisz? Bo wlasnie wtedy jest najciezej a z tego co podaja w mediach (akurat tu powolam sie na TVN24) to te osoby nie sa zadowolone z poczynan UE.
Ale z ciekawosci, podaj pare przykladow co KONKRETNIE zmienilo sie w zyciu Irlandczyka?? Naprawde prosze o przyklady
"hiszpania? to tak jak bys strzelal sobie w nogi... od x lat wybory wygrywaja coraz bardziej proeuropejscy politycy, wiec to ze komus z Twojej rodziny sie nie podoba nie ma odzwierciedlenia w faktach "
Spoko w polsce jest to samo. Sam wiesz jak wygladaja wybory w dzisiejszych czasach to co sie dziwisz??? Popatrz na polske przed i po wyborach.
No prosze Cie.
Jednak mysle, ze w tej konfrontacji slownej nie poradzilbys sobie z takimi argumentami.
Jesli cos mowisz to patrz na ta sprawe szerszym lukiem.
Zreszta ciezko gada sie z taka osoba jak Ty, masz jakies zawezone horyzonty.
__
|
Użytkownik
|
Hehe jak juz to mowilem wczenniej.
wszystko przez Fronkiego i jego dokuczalski sposob pisania.
Tyle
__
|
Użytkownik
|
szkoda na niego czasu : )
__
|
VIP
|
moje zawezone horyzonty ida spac, maja serdecznie dosc tego tygodnia
thx za rozmowe, dokonczenie innym razem
__
|
Użytkownik
|
"D o czym ty mowisz, kto Ci powiedzial ze chcemy z unii wystapic?"
:ooooo no wlasnie co ty piszesz?? bo to chyba nie bylo do mnie?? :O
"nie umiesz czytac, "
Ty tez, przyklad masz 3 wersy wyzej
"dzis jest to prawnie niemozliwe to raz"
wiem, pisalem juz to (i kto tu nie umie czytac)
"dwa to ze Ty, rydzyk, macierewicz, robert nowak, korwin mikke, giertych i lepper "
A czemu takie zestawienie? Czlowieku ogarnij sie.
"chca wystapienia z unii nie znaczy ze wszyscy chca, zgoogluj poparcie integracji z unia przez polakow w 2004 i dla porownania 2008 roku...."
No tak zgooglowalem.
Czlowieku, IMO jestes jakis cwiercinteligentem. Mowie to szczerze.
Zobacz kto chce wejscia do Unii a kto nie.
Rozmawialem juz naprawde z setkami osob i wsrod osob ktore byly za nie bylo zadnych argumentow !! ZADNYCH, robia ludziom wode z mozgu, sam zreszta powinienes wiedziec jak "rzetelnie i obiektywnie" podaje sie ludziom informacje o unii.
A co poniektora mowi, ze "sa dotacje".
Fajnie ludzi mozna dotacjami przekupic. Czy to nie jest kupowanie wyborcow?? No pomysl troche "myslicielu".
Doplaty unijne sie skoncza i nie zapowiada sie by np dla rolnikow zostaly one przedluzone (bo po co, kupili wyborcow tanim pieniadzem).
Ludziom coraz mniej podoba sie w Unii.
Ja sie opieram w przeciwienstwie do ciebie doswiadczeniami z wlasnego zycia.
Ciota komputerowa nigdy nie bedzie wiedziala, jakie jest prawdziwe zdanie obywateli na te tematy. Ty swoje informacje czerpiesz z google, ja poprzez rozmowy i spotkania bezposrednie. Kiedys tez myslalem i pisalem podobnie jak Ty. Tez bylem za unia.
Ale ja mieszkam na wsi. Wolnosc ma tu zupelnie inne znaczenie niz w smiesznym miescie i odbieranie wolnosci widac tutaj golym okiem.
Jesli Uniia pozwoli, bym bym niezalezny energetycznie, bym mogl stawiac na swojej ziemi co chce i bym mogl robic ze soba co chce to bede za Unia. Wiem jednak, ze Unia robi dokladnie to samo co USA. Terroryzuje swoich obywateli.
Zyj 10-20 lat. Wtedy zobaczymy kto mial racje.
"strzalka idzie w gore prawda? juz spiesze z wyjasnieniem.... poparcie rosnie "
Tak samo jak Baracka Obamy w wyborach USA. Zobacz kto glosowal na Obame.
Jestes pusty jak jego wyborcy. Nie dostrzegasz kto za czym glosuje. Nie widzisz polaczenia przyczynowo skutkowego. Wiele osob slusznie mowi, ze wladze rozszerzaja wiek wyborczy, zakres wyborcow na niepelnoletnich, emertytkow, niepelnosprawnych, debili, zuli pijakow.
Przyklad Obamy ktory zwozil bezdomnych by oddawali na niego glos, choc Ci bezdomnie ch**a wiedzieli kim jest Obama.
Wiem, ze w tej kwestii mam racje. Bo za Unia glosuja Ci co nie rozumieja jej funkcjonowania i celu.
Takich rzeczy sie nie mowi.
Podalem na gorze linki w topicu, kazdy moze zobaczyc czego nam nie mowia.
Ty dalej upierasz sie, ze wszystko jest ok. Szkoda w ogole z taka osoba rozmawiac.
Jestes naiwny, bo ja nie wierze osobom ktore mnie oklamuja i nie mowia mi prawdy prosto w oczy tylko kreca. Dlatego mam gdzies ten caly rzad i nie plakal bym gdyby ich wszystkich powybijali.
Idz za nimi, skocz za Unia w ogien. I wal sobie konia dalej nad tymi unijnymi statystykami, ktore nic w twoim zyciu nie zmieniaja, czego nie potrafisz sobie uswiadomic.
__
|
Użytkownik
|
Co kolega z klanu?
Ty pewnie nawet nie rozumiesz o czym jest rozmowa.
Tylko glupi tekst potrafisz walnac.
Szkoda, trudno, cale esports. Banda graczy-dzieciakow.
__
|
Użytkownik
|
przeczytaj jeszcze post 71
tam jest cala prawda o tobie.
Tez ide spac, tylko Ty nie podniecaj sie tak bardzo tymi statystykami.
__
|
PLECELS
|
qwe, czy Tobie lepiej zyje sie w swiecie spiskow, teorii, gdzie media pisza to co im ktos wyzej mowi?
__
|
Użytkownik
|
Nie bede nic wiecej pisal, bo brak jakiejkolwiek inicjatywy z twojej strony.
Ok, zakladamy sie o 1000zl, ze w przyszlosci nie bedzie mozna wyjsc z Unii??
Jesli jestes taki pewien to moge nawet podwyzszyc stawke.
__
|
Użytkownik
|
Nie.
Ale wkurza mnie to co robi z nami Unia.
Sorry ale coraz mniej ostatnio wolno, coraz wiecej zakazow.
Normy unijne to najgorsze normy jakie istnieja. Juz wole gowno z pola jesc niz te ich jedzenie.
I denerwuje mnie glupota ludzi i ich ignoracja na to wszystko co sie wokol nich dzieje.
By zapanowalo zlo, wystarcza obojetnosc ludzi dobrych.
Zrobcie marsz wolnosciowy na bruksele, a ja biore guna i ide z Wami.
Chce tylko wolnosci.
Szkoda ze nie mozna odseparowac ludzi na tych co chca wolnosci i na takich jak Fronki.
Ciekawe komu zylo by sie lepiej.
__
|
VIP
|
Cholera, a ja się z Fronkim zgodzę. Dostałeś możliwość wykazania się swoją własną wiedzą, a nie linkami z youtube`a. Szczerze mówiąc trochę się zawiodłem że nie potrafiłeś przytoczyć żadnego przykładu, nawet przełożonego z youtube`a, bezpośrednio w dokumencie. Bez populizmu, bez pustej gadaniny, proste przykłady - na tej stronie i w tym akapicie jest to i to. Serio, szkoda.
No, a teraz tradycyjnie możesz mnie zbluzgać.
__ www.hstv.pl
|
Użytkownik
|
podziwiam Cię za wytrwałość
Nie dałbym rady w dluzszej 'dyskusji' z qwe rzucajacym na lewo i prawo 'leszczu' i 'glupi co?'
hehe [+] dla Ciebie
__
|
VIP
|
Szacun, że nie szkoda Ci czasu na niego?
[+]
__ www.hstv.pl
|
VIP
|
Chciałem tylko udowodnić, że jesteś ograniczony. Udało mi się, zachowaj sobie kopie tego tematu i przeczytaj za 10 lat.
Pozdro ;]
__ Miejsce na Twoją reklamę!
|
PLECELS
|
moze jestem glupi, ale to ty sie tym przejmujesz, a ja mam to w dupie i ciesze sie zyciem
__
|
Użytkownik
|
I w tym momencie, qwe, popełniasz kategoryczny błąd. Konstruktywna dyskusja polega na umiejętności wysłuchania obu stron i możliwie jak najłagodniejszej konwersacji.
__ Sygnatura SPAM !
|
VIP
|
Ciekawa dyskusja bardzo ale prośba Qwe to samo co Spec_u:
"Btw nie mam nic do tych twoich tematów (pomijam czy sie z tymi teoriami zgadzam czy nie) tylko chodzi mi o poziom dyskusji zaprezentowany wyżej... ;- )))"
Poziom dyskusji musi być i pamiętaj gniew jest słabością. Jeżeli okazujesz to, że ktoś Cie denerwuje przegrywasz aczkolwiek tą dyskusję wszyscy przegrali oprócz Andrzejka chyba tak naprawdę ;] Miło się czyta wymianę zdań kontrargumentów, ale nie obrazy i wyzywanie się jak jakieś dzieci w piaskownicy o łopatkę...
To chyba na tyle, ale powtarzam Qwe tematy ciekawe poruszane ale spokojniej bo chyba dzień miałeś jakiś ostry bo się zbyt emocjonalnie zachowywałeś ;]
__
|
VIP
|
xD
__
|
Użytkownik
|
Dzieki!
Ty za to jestes swietny piszac, ze jestem ograniczony.
Powiedz mi to w twarz na jakims lanie.
Ograniczony to moze Ty jestes.
Jak juz pisalem, moge prowadzic dyskusje na innym poziomie.
Czemu przyczepiles sie akurat do mnie jak inni tez bzdety pisza??
Klamiesz i sam piszesz bzdury co wytknalem Ci na samym poczatku posta.
__
|