Robią z nami co chcą

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
qwe

2008-11-06 17:54:30

Wiesz, powinno Cie to dziwic, gdybym powiedzial "idz pograj sobie w q3".
Z CoDem jest troche inaczej, zreszta sam chyba wiesz o co chodzi z ludzmi grajacymi w CoD'a ;)) (nie wszystkimi!)

__

Użytkownik
hornet

2008-11-06 17:57:52

jedno jest pewne - jesteś zdecydowanie przewrażliwiony i to jest w tej chwili Twoja słaba strona, moim zdaniem. w moim poście Cię nie atakuję. wręcz przeciwnie - szanuję Cię i Twoje poglądy i wiem, że trzeba mieć dużo samozaparcia, żeby dojść do tego, gdzie jesteś Ty. wiem również, że posiadasz dużą wiedzę, którą nieraz już pokazałeś, ale wydźwięk mojego postu był zupełnie inny niż go (jak widać) interpretujesz. wiem, że tutaj tylko literki i łatwo o błędną interpretację, ale ja chciałem Ci zadać tylko te dwa pytania - czy uważasz się za osobę obiektywną i czy myślisz, że trudno Tobą manipulować. na oba poniekąd odpowiedziałeś i spoko.

o spisku mówię, bo Twoje posty mają trochę taki wydźwięk ("robią z nami co chcą"), ale może to tylko moja błędna interpretacja. w artykule, który podałeś, wystarczy spojrzeć kto go napisał (Maciej Tomaszewicz, jest sekretarzem generalnym Izby Zbożowo-Paszowej) i już wiadomo, że artykuł obiektywny być nie może. wiadomo też, że "szary lud" to łyknie, niestety. fajnie, że starasz się choć w małym gronie coś z tym zrobić. może właśnie przez te ataki na Twoją osobę zrobiłeś się taki przewrażliwiony, szkoda trochę, ale zacząłeś robić się ultra-radykalny. możliwe, że to dziś jedyna metoda, ale nie zatrać się w swojej mądrości i ilości przeczytanych książek, bo zaczynasz trochę gubić perspektywę - mówię to jako osoba, która czyta i szanuje Twoje posty, Twoje zdanie, od dłuższego czasu. coś się zmieniło.

__

VIP
marikkkk

2008-11-06 17:59:11

Uff juz myslalem ze cos ze mna nie tak :D

__

Użytkownik
reurion

2008-11-06 18:03:50

qwe tnij k**** kabel wtedy cie nie znajda!!

__

Użytkownik
qwe

2008-11-06 18:08:12

tu nie ma sie co k***** smiac, tylko trzeba ciac !!!

__

VIP
virus~T

2008-11-06 18:12:51

QWE, odwracając się od kościoła Katolickiego gdzie chcesz szukać prawdy? Miałem styczność ze Świadkami Jehowy, bo moja poprzednia dziewczyna nią była i dowiedziałem się sporo na temat tej religii. I powiem Ci szczerze, nie obrażaj się na mnie, ale pasowałbyś tam. Wizja nagłego końca świata, negatywne nastawienie do kościoła katolickiego, wszystko to w co oni wierzą. Myślę jednak, że jesteś mądrym człowiekiem i nie pójdziesz do tej organizacji czy też firmy jak zwykłem ją nazywać, jaką są ŚJ. Pisząc to po prostu Cię ostrzegam, że być może kiedyś, któregoś pięknego dnia zapukają do Ciebie, a ty nie wyrzucisz ich, tylko pozwolisz im mówić, jestem prawie pewny, że na początku dałbyś się im przekonać. Pamiętaj jednak, to jest coś na kształt sekty, u nich prawdy nie szukaj. To co ja widziałem i przeżyłem obserwując z zewnątrz, a zarazem z tak bliska, tą organizację, się po prostu w pale nie mieści, jak Ci ludzie dają się tak manipulować.

Obejrzałem ten film, który mi wczoraj dałeś i powiem szczerze, jest dobry, a nawet bardzo dobry. Tylko tak jak wszystko w internecie, biorę go z lekką poprawką. Niestety fragment o Janie Pawle II wydaje się być lekko zmanipulowany. To, że pokazują obrazki jak się wita z masonerią o niczym nie świadczy. No i kwestia odwróconego krzyża :) Trochę to nie tak, bywa on wykorzystywany w jako 'krzyż satanistyczny' ale faktycznie jest to [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC_%C5%9Bw._Piotra]Krzyż św. Piotra[/url], którego też ukrzyżowano. Nie zgodził się on jednak, by go ukrzyżować tak samo jak jego nauczyciel Jezusa Chrystusa, poprosił więc by jego krzyż obrócić i tak też uczyniono. Wszystkie kościoły na całym świecie, wyznające religie św. Piotra mają odwrócony krzyż i nie są to kościoły satanistyczne. Dlaczego o tym piszę? Ponieważ, właśnie przez Jana Pawła II nawróciłem się i ponownie zacząłem wierzyć. A fragmenty wyrwane z kontekstu często potrafią sporo przeinaczyć. Tak jak jego słowa by grzesznicy nie szli do Boga tylko do niego. Chciałbym zobaczyć oryginalne nagranie. Albo kiedy JP II miał pielgrzymkę do stanów. Kiedy wchodził na Ołtarz, zatrzymał się na schodach i nie mógł uwierzyć, że zamiast krzyża jest namalowana morda jakiegoś gościa. Sugerowanie, że JPII jest wmieszany w cały ten spisek jest dla mnie trochę niedorzeczne. Zresztą sam Jezus mówił, że każdy, absolutnie każdy ma prawo w niego wierzyć - masoneria również.

__

Użytkownik
ezekiel

2008-11-06 18:17:26

akurat w tym wypadku byla to czysta satyra. autor nie mial zamiaru podawac zadnych argumentow na potwierdzenie tego co napisal, raczej chcial wysmiac absurdalne skadinad badania "dr" emoto.

nie wszystko musisz brac na powaznie qwe, nie wszystko jest atakiem na Ciebie, zaczynasz byc lekko paranoiczny :)

__

Użytkownik
qwe

2008-11-06 18:24:39

A czy ja sie odwracam od kosciola katolickiego??
Nie, wrecz przeciwnie. Co do swiadkow Jehowy. Roznie sie znacznie od nich.
Nie mam wizji naglego konca swiata itp.
Naprawde.

Wiem co maja na ten temat do powiedzenia swiadkowie Jehowy, z jednym z nich utrzymuje staly kontakt.

Nie boj sie o mnie, swiadkiem Jehowy nie jestem, ani nie bede.
Co do filmu, ktory Ci podalem, ja tez do niego podzedlem z dystansem.

Ja operuje czesto na faktach, ktore SAMI powinniscie szukac a nie mnie krytykowac.
Ja tylko wskazuje droge. Odslaniam rabka prawdy. Kto chce wiedziec ten sie dowie.

Pozdrawiam i nie martw sie o mnie, ja sobie dam rade ;) (chyba :o)

Edit co do ŚJ, wiem co oni robia w USA, wiem jak niektorym osobom zniszczyli zycie.
Pamietaj, jesli Diabel przeniknal do Kosciola katolickiego to dlaczego nie moglby przeniknac rowniez do ŚJ. Jestem niezalezna osoba. Nie dam sie w nic takiego wciagnac.
Wiem, ze zyjemy w ciezkich czasach, gdzie klamstwo jest doslownie niemal wszedzie.

Edit2: JP2 nawolywal do New World Order, jest to udokumentowane.
(jesli chcesz to napisz na gg). Kosciol zostal przesiakniety masoneria. Nietrudno to zauwazyc, zobacz postawe kosciola w ostatnich czasach. Wystarczy, ze papiez poprze UE a we wszystkich kosciolach ksieza beda popierac UE.
Niestety. pozdrawiam

__

Użytkownik
obur

2008-11-06 18:26:55

Rozumiem Ciebie i sposób Twojego postępowania (sam także tak robię w życiu) - może to wqrwia, ale lubie prowokować ludzi wpierając im swój punkt widzenia (niejednokrotnie zgadzając się w duchu z rozmówcą) tylko po to by wszcząć porządną dyskusję :)

pozdrawiam

__

Użytkownik
qwe

2008-11-06 18:30:46

No przyznam szczerze, ze czasami tez cos takiego mam (jednak ostatnio staram sie tego unikac)
Jednak czasami WIEM, ze mam racje (heh) a ludzie to odbieraja jako "moja prawda jest mojsza niz twojsza".

Trudno.

__

Użytkownik
qwe

2008-11-06 18:37:23

Zrozumialem kiedy zobaczylem skad wziales ten cytat (wszystko zobazcylem wyrywkowo).
Myslalem, ze to Tymek na esports napisal xDDDDDDDDDDD (serio) :P

__

Użytkownik
hornet

2008-11-07 17:06:31

co do drugiego filmiku, to

http://wiadomosci.onet.pl/1859191,12,item.html

w jakże innym świetle przedstawiane jest to na onecie ;) i oczywiście zero słowa o głosach sprzeciwu i, właściwie, kpin z Sarkozego za to, co mówi ze strony np. Brytyjczyków. jedyna słuszna droga...

__

Użytkownik
qwe

2008-11-07 18:44:16

Tak widzialem.
Ale najbardziej martwi mnie to "Przywódcy państw i rządów przyjęli wspólne stanowisko na szczyt w Waszyngtonie 15 listopada, poświęcony reformie architektury finansowej świata."

Czyli jednak sprawdza sie to co mowilem prawie pol roku temu.
Po kontrolowanym kryzysie beda chcieli zmienic zasady funkcjonowanie systemu monetarnego.
Az przecieram oczy ze zdumienia, ze to jednak prawda.

Co najciekawsze materialy mowiace o tym, ze tak sie stanie pochodza sprzed paru lat.
Pisalo tam m.in, ze nowa architektura finansowa jeszcze bardziej pograzy ludzkosc i uzaleni go od tego niewolniczego systemu.

Nieprawdopodobne, ze oni robia to wszystko w takim tempie.

__

Użytkownik
xewan

2008-11-08 16:20:00

tu nie ma czasu ciąć, spier****my !11

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

1801 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie