Pure - Vista demo problem.

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
Shenlong

2008-10-08 14:07:32

Czy ktoś z was instalował demo na Viście ? Po zainstalowaniu gry nie mogę odpalić. Dostaję komunikat:

c\... exe
Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niewłaściwa.

Direct zainstalowany najnowszy, reinstalowałem demo, sprawdzałem tryby zgodności i uruchamianie jako administrator, wyłączyłem UAC na czas instalacji o próby odpalenia dema. NIC!

__

VIP
postal1

2008-10-08 14:26:19

"kupno visty to jak kupic dziurawe buty w sklepie"

:-)

__

Użytkownik
Shenlong

2008-10-08 14:27:34

Na swoim pro złomie mam XP i pewnie w menu miałbym 2 fps :) u kumpla chcemy odpalić [ Q6600 2x 3870 3gb ram ]

__

Użytkownik
matiz444

2008-10-08 20:27:29

taaa

__

VIP
mavv

2008-10-08 21:39:09

glupoty gadasz :]

__

VIP
postal1

2008-10-08 23:54:29

sam microsoft przyznaje ze vista to nieudany produkt, moja szefowa dostala od nich polecenie aby mozliwie nie sprzedawac sprzetu z vista jesli sie da.

zawsze sa dwie strony medalu ale w tym przypadku wyglada to tak ze vista to badziewie i juz. nie slyszalem/czytalem jeszcze zadnej opinii potwierdzajacej przewage visty nad xp. za to w druga strone (ze vista to babol) od cholery.

to tak jak z iphonem, ladne toto, nowe, drogie ale przy okazji niedopracowane i badziewne. niech sobie inni maja - ja poki moge to sie w to cos nie pakuje.

__

Użytkownik
Linkin

2008-10-09 06:53:16

nie przejmuj sie, po prostu grzecznie odinstalluj demo i tyle.. ni bedzie chodzilo widocznie na tym systemie :D tez tak mam z niektorymi rzeczami..

__

VIP
Van Helsing

2008-10-09 13:28:39

jak czytam takie głupoty jak Ty piszesz to mi poprostu nóż się w kieszeni otwiera, gówno wiecie i gówno piszecie.

ja używam visty od stycznia zeszłego roku i nie zamierzam tego zmieniać. nie wiesza sie jak xp nie ma jakichs smutnych bledow. w mojej opinii vista jest lepsza od xp, trzeba tylko umiec skonfigurowac, a ze wiekszosc osob uzywajacych visty nie ma o nim zielonego pojecia i im sie dlugo wczytuje na dupiatym komputerze to od razu smuty wala.

radze sie zapoznac BARDZO DOKLADNIE z vista a nie powierzchownie i na temat opinni innych uzytkownikow bo sa nic nie warte.

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
Van Helsing

2008-10-09 13:28:57

kolejny co głupoty gada

__

VIP
Van Helsing

2008-10-09 13:30:00

ja instalowałem demko, grałem do dupy jak dla mnie to nic nie tracisz.

jaką masz wersje visty?

u mnie śmiga bez najmniejszego problemu

__

VIP
mavv

2008-10-09 13:42:25

no nie moge.... soryy ale nie moge tego czytac....'slyszalem, czytalem'.. a uzywales? A po 2gie microsoft nie PRZYZNAJE sie do tego tylko chwali swoj produkt, czego dowodem jest ostatnia ankieta,ankieta dotyczyla tego czy klineci sa zadowoleni z visty...po przejsciu z xp.. ponad 90% ludzi odpowiedzialo twierdzaco.. sam jestem zadowolony..znam xp od podszewki, umiem go ostro odchudzic pisalem tu wiele poradnikow i bawie sie takimi rzeczami... a zvista mozna zrobic to samo...system dzialanadzwyczaj stabilnie a po 2gie gdzie wykorzystasz wszystkie mozliwosci kart graficznych oraz nowe 4rdzeniowe procesory.. sa gry gdzie na viscie jest wiecej klatek na przecietnym komputerze niz na xp...ze wzgledu na pelna obsluge komponentow...

wiec prosze.. nie mow mi co zleco dobre... ja testuje a ty 'slyszysz'
peace.

__

VIP
postal1

2008-10-09 18:49:01

po 2gie microsoft nie PRZYZNAJE sie do tego tylko chwali swoj produkt, czego dowodem jest ostatnia ankieta,ankieta dotyczyla tego czy klineci sa zadowoleni z visty...po przejsciu z xp.. ponad 90% ludzi odpowiedzialo twierdzaco..

[hide=hint]http://i236.photobucket.com/albums/ff224/naia28/picard-no-facepalm.jpg[/hide]

__

VIP
postal1

2008-10-09 18:54:33

nie wiesza sie jak xp nie ma jakichs smutnych bledow.

[hide=hint]http://www.themaskedblogger.com/images/thanks_for_the_info.jpg[/hide]

__

Użytkownik
reudaisu

2008-10-09 19:04:21

Czy to Vista czy to dowolna dystrybucja linuksa, zawsze znajdą się krzykacze, którzy nawet nie używali danego systemu lub robili to zbyt krótko i głoszą bullshity i narzekania. Vista ma większe wymagania, ma denerwującego UAC, który jest źle zrobiony, niby zapewnia większe bezpieczeństwo, ale czasami trzeba koniecznie wyłączyć do poprawnego działania gier/programów. Jest jednak do użytku.

Znajomy ma podobny problem, jako rozwiązanie problemu postawił sobie XP na osobnej partycji.

__

Użytkownik
prOar1el

2008-10-09 19:56:25

mógłbyś zarzucić linkami do twoich artykułów ? dzieki and pozdro

__

Użytkownik
Hunter90pl

2008-10-09 20:01:24

na lepszym kompie vista (najlepiej x64) jest 10x lepsza od xp

__

VIP
mavv

2008-10-09 23:01:20

[hide=stfu]http://msghelp.net/images/stfu_noob.jpg[/hide]

:))

__

Użytkownik
Zippi9

2008-10-09 23:11:03

Muszę przestać pić zmarnowałem fribika na PT na to coś... po 15 minutach zabawy koniec.

__

Użytkownik
mental

2008-10-09 23:33:20

Ja osobiście mam XP + Slackware, i nie czuję potrzeby zmiany XP na Vistę, chociażby dlatego że musiałbym się bujać z podobnymi problemami, które może i są do rozwiązania, ale na XP po prostu ich nie ma. Miałem do czynienia z Vistą wiele razy i za każdym razem mnie czymś poirytowała - przede wszystkim wg mnie nie jest tak intuicyjna jak XP, a to ważna cecha OS.

Po instalacji XP w zamian za większe wymagania nie było już trzeba instalować sterowników do każdej pierdółki (jak np. pendrive), nie spotkały mnie nigdy problemy z odpaleniem jakiejś gry w którą pocinałem na Win98SE, można było sobie wypalić płytkę w sytuacji braku normalnego programu do nagrywania, a po wyłączeniu wszystkich bajerów wizualnych system wcale nie miał wiele większych wymagań.

Niestety nie zauważyłem aby Vista wprowadziła jakiekolwiek uprzyjemniające życie zmiany w stosunku do XP, poza oczywiście obsługą kilku najnowszych technologii hardware'owych (które pewnie spokojnie można było dać do XP jakimś SP4, ale wiadomo jak wygląda wzajemne napędzanie koniunktury).

Moja subiektywna opinia jest taka, że Vista to typowy marketingowy gniot, wypuszczony po to aby w czasie prac nad naprawdę nowym systemem zarobić trochę kasy - podobnie jak Sony i jego telewizory Bravia.

Niestety - nie opłaca się po prostu napisać systemu który byłby idealny, bo wtedy jego twórca szybko by zbankrutował :) Czekam więc na system, który przekona mnie to zmiany XP, tak jak XP przekonał mnie do zmiany win98. No, chyba że zostanę do tego wcześniej zmuszony przez znane wszystkim metody MS ;)

__

VIP
marikkkk

2008-10-10 13:07:12

http://www.esports.pl/?id=archive&u=search&search_author=wzf%20|%20mavv&search_type=2

__

Warning: getimagesize(http://i236.photobucket.com/albums/ff224/naia28/picard-no-facepalm.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://www.themaskedblogger.com/images/thanks_for_the_info.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: Unable to find the socket transport "ssl" - did you forget to enable it when you configured PHP? in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166

Warning: getimagesize(http://msghelp.net/images/stfu_noob.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 409 Conflict in /home/esports/library/bbcode/parser.php on line 166
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5058 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie