Tanie kino domowe ?

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
slitzer

2008-07-20 14:33:18

Szukam jakiegoś kina domowego do 400PLN :D nikt nie jest audiofilem więc nie musi być wzmacniacz lampwy :P na pewno da się coś wyrwać lepszego niż zamontowane fabryczne głośniki w TV. Rozważam 2 opcje:
1 - gotowiec głośniki + dvd
2 - głośniki komputerowe (logitech/creative/genius) + tanie dvd
Zależy mi na USB :) i nie dużych rozmiarach głośników, bez pierdziawek etc :D Da radę coś wyrwać ?

ad2 - Genius SW-HF 5.1 + DVD jakiś samsung tani lub manta emperor :)

__

Użytkownik
chojrak

2008-07-20 16:54:55

z rzeczy tanich to polecam Tanie wino. Ja na sprzęcie wole nie oszczędzać, bo się rozj**ie ch*j.

__
dupa

Moderator
mefikh

2008-07-20 17:14:44

Ja smialo moge polecic Ci pewien taniutki, ale za to bardzo dobry dvd-player. Firma nazywa sie WIWA, a model, ktory Ci polecam to [url=http://www.wiwa.info.pl/new/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=76]Wiwa HD-128U czarny[/url] za 120 zl. _NIE JEST TO ZADEN SZAJS_

Po pierwsze: mam nieco starszy model tego DVD (okolo 2-3 lata) i sprawuje sie swietnie - odczytuje mi 95% filmow divX/Xvid i wszystkie DVD. Nie laguje, nie stopuje, nie przeskakuje. Te pozostale 5% to filmy zapisane jakims nietypowym (pewnie nowym) kodekiem. Firmware do mojego modelu juz nie jest tworzony. Jednak w tym modelu przedstawionym powyzej (ma go moj wujek) smiga wszystko - a o uaktualnienia nie ma sie co martwic.

Nie ma problemow z obsluga, polskimi napisami, updatowaniem firmware. Ponadto jest gniazdko USB - mozesz sobie ogladac filmy/zdjecia prosto z przenosnego HDD, albo flasha, co jest nie lada udogodnieniem :) Moj model tego nie ma - i bardzo nad tym ubolewam, bo dyskow USB mam sporo :f

Po drugie: te odtwarzacze, bedace w tak niskiej cenie (co sugerowaloby, ze to gniot) osiagnely bardzo wysokie oceny w ktoryms z numerow ENTER-a.

Znajomi maja philipsy/samsungi itd, o klase wyzsze dvd-playery by sie wydawalo. A jednak - maja z nimi spore problemy. Dlatego za nieco ponad 100wke masz wypas odtwarzacz :)

Skoro mi nadal bez zarzutu dziala moja 2-3 letnia WIWA, a ogladam na niej filmy/seriale doslownie dziennie, a wyzej wymieniony model jest duzo lepszy, to smialo go moge polecic ;]

__

Użytkownik
Zippi9

2008-07-20 17:41:06

Ja miałem ich MP3, dźwięk nie najgorszy po tych kilku latach działa tak samo, miałem jakiś problem ze sterami to na maila odpisali bo kilku minutach. Również mogę polecić

__

Użytkownik
tobster

2008-07-20 18:02:14

Nie każdy ma fundusze na drogi sprzęt. Przeciętny człowiek nie widzi różnicy między Mantą, a sprzętem wyższej półki.

Z tańszych odtwarzaczy to wyżej wymieniona Wiwa lub Manta Emperor lub Manta Prince (dobre wykonanie, soft też w porządku). Do tego jakieś głośniki Easy Touch 5.1 Madness lub EasyTouch 5.1 ET-683.

Inna kwestia to gotowy zestaw w tej cenie:
Samsung HT-Q9R - ok 370PLN
LG HT-362SH - ok 380PLN
Hyundai HTX 927 - ok 320PLN
Daewoo HC 6120UX - ok 360PLN
SAMSUNG HT-X30 - ok 390PLN
PHILIPS HTS3000 - ok 350PLN
DVD AEG 4606 HC - ok 350PLN - > wygląd ala dek ale jak zagra :X ?

Powinno lepiej zagrać niż Wiwa/Manta + EeasyTouch :)

__

Użytkownik
kaensainen

2008-07-20 18:58:52

IMO HT-X30 lub HT0362SH :)

__

Użytkownik
kaensainen

2008-07-20 18:59:49

Graty z wyższej półki są często robione na tych samych chipach to mediony czy manty i o dziwo częściej się psują.

__

Użytkownik
diGi

2008-07-20 20:15:33

Zdecydowanie nie polecam Manty - j*bie się co jakiś czas, kiepsko czyta niektóre płyty i czasami łapie zwiechy. Bierz WIWĘ ;)

__

Użytkownik
iamtheone23

2008-07-21 00:02:06

w biedronce szukaj

__
http://benzblog.pl/

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

164 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie