Kino wojenne

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
toxiknoizz

2008-06-04 01:36:26

norma ;p

__

Użytkownik
chojrak

2008-06-04 09:19:23

harry potter

__
dupa

Użytkownik
Bezołowiowy

2008-06-04 09:45:01

nie mam zamiaru porownywac go do nicholsona, bo to oczywiste, ze mu do piet nie dorasta, ale ztym pittem to grubo przegiales. ja tam lubie Cage'a, chociaz ostatnio te filmy z nim rzeczywiscie nie powalaja.

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 10:51:48

to ze kogos nie widac w ambitnych produkcjach nie znaczy, ze jest gownianym aktorem - ambitnych produkcji powstaje niewiele i jak ktos dostanie w takim role to moze sie uwazac za szczesliwca bo bankowo dostanie oskara (a przynajmniej nominacje)...cage kiedys mial pare takich rol - ostatnio niestety rzeczywiscie gra w samych g-nych szmirach popkornowych (ja go za to nie winie - skoro mu daja za to kasiore to nie ma sie nad czym zastanawiac, bo historia zna niejednego ambitnego aktora ktory umarl jako bezdomny żul), w dodatku patrzec na niego nie moge, bo ta jego odmladzajaca o 30 lat charakteryzacja razi moje oczy...ale to akurat tyczy sie tez innych podstarzalych kozakow, ktorzy od 50 lat sa piekni, mlodzi i ratuja swiat ;f

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 11:01:08

moglbys podac z jakiego zrodla zaczerpnales te 'delta force' w tytule?
PS o ile pamietam to jest wlasnie film o kilku elo kolesiach ktorzy nieszcza 100 razy liczniejszego przeciwnika - no moze nie w kilka sekund, ale w... kilka minut

__

VIP
Hakan

2008-06-04 11:14:52

Dostaniesz ode mnie plusa za "Zycie jest pieknie".

A co do tematu, dziwi mnie, ze jeszcze nikt nie wspomnial o serialu opowiadajacym o przygodach polskiego asa wywiadu J-23, Hansa Klossa. Serial moze z prawdą historyczna ma niewiele wspolnego ale rozrywka znakomita.

Poza tym kolejny polski serial "[url=http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/126815]Kolumbowie[/url]" oraz Kanał A. Wajdy

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

VIP
V!ct!M

2008-06-04 11:27:29

Jesli podobalo Ci sie "Zycie jest piekne", to "Pociag zycia" i "Wyspe na ulicy Ptasiej" tez warto zobaczyc :) Ogolnie to ogladalem obydwa filmy jakies 5 lat temu, wiec duzo nie pamietam, ale i tak moge z czystym sumieniem polecic.

"Pociag" byl czesto porownywany do filmu Begnigniego i wiele osob uwazalo go wrecz za lepszy (mimo iz nie jest ani troche znany)

Z kolei "Wyspa" ma jakies tam podobienstwa do "Pianisty" i kilku osobom, z ktorymi ogladalem, bardziej podobala sie "Wyspa" (choc mi niekoniecznie); kilkuletni chlopak ukrywa sie podczas likwidacji getta i zostaje sam, oczekujac na powrot ojca.

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-06-04 14:51:52

kwestia gustu, ty wolisz cage'a ja pitta i ch*j :D

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-06-04 15:00:39

jest sporo takich filmow, ale niestety sa to w wiekszosci produkcje niskobudzetowe, dlatego wiekszosc aktorow sie tego nie chyta, bo z czegos trzeba utrzymac te 10 willi i 50 samochodow :f

__

Użytkownik
LaM

2008-06-04 15:07:52

FAIL -.-

__

Użytkownik
Rychoo

2008-06-04 15:48:18

ch*j ja tego nie wymyślałem.. podałem polski i już :A

__

Użytkownik
Rychoo

2008-06-04 15:50:04

zgadza się ;]

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 16:18:29

no to opowiedz nam jakie to ambitne, niskobudzetowe produkcje ostatnio widziales? ;)

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-06-04 16:21:39

ostatnio? chociazby juno

__

Użytkownik
Pite

2008-06-04 16:40:59

Jeżeli chodzi o kino wojenne to świetne fimy tworzył Sam Peckinpah.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=r3vC1EITfZ8]Klyknij[/url]

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 18:04:15

juno to ambitne kino? film bardzo dobry, wrecz swietny, a o ellen page nawet nie bede wspominal (uwielbiam ja od piewrszego obejzenia w hard candy), ale jak dla mnie to jest łatwa, lekka i przyjemna (nieco ironiczna, nieco dramatyczna) komedyjka obyczajowa - moze nie ma tu walczacych robotow, ale z daleka czuc nutke komercji...to juz bardziej ambitnie wyglada tu chcociazby the weather man nikolasa kejdża (z 2005, wiec nie az taki stary)

__

Użytkownik
LaM

2008-06-04 18:18:36

Donnie Darko > all

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 18:43:44

uhhh widze ze sie tutaj nieco roznimy w ocenie (i z toba i z anni) co jest ambitne a co nie, moze powinienem usunac slowo 'niskobudzetowe' z mojego komentarza, bo jak na moj gust film nie jest ambitny tylko dlatego ze nie ma w nim masy efektow specjalnych za 100 mln zielonego - ja ambitne kino zawsze rozpoznaje po tym, ze w trakcie seansu zaczynam z coraz wieksza czestotliwoscia spogladac na zegarek i ziewac :DDD np ambitne kino to dla mnie wspomniany przez kogos łowca jeleni - uhhh to jest szczyt ambitnosci, na sama mysl oczy mi sie zamykaja, po prostu nie przypominam sobie nudniejszego filmu :) mowiac krotko zero komercji - i dlatego podziwiam aktorow, ktorzy graja w takich filmach, ale omijam je szerokim łukiem, bo zycie wydaje mi sie zbyt krotkie zeby je tracic na ogladanie czegos takiego co wywoluje atak nudnosci ;)

__

Użytkownik
Rychoo

2008-06-04 18:52:02

Pociąg życia to według mnie najlepsza komedia II wojenna ;) polecam również

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-06-04 19:03:40

jak juz cofamy sie kilka lat wstecz to niech bedzie mechanik, trzynaste pietro, marzyciel, malowany welon, memento, miedzy pieklem a niebem, oldboy, piekny umysl, przez ciemne zwierciadlo, slaby punkt, wiezien nienawisci, zabic wspomnienia, zakochany bez pamieci, vanilla sky.. z tych ambitnych :D tylko prosze cie, nie kejdz :D

__

VIP
kot

2008-06-04 19:20:23

Jesli chodzi o "Fabryke oficerow", to zdecydowanie polecam ksiazke! Samego filmu nie widzialem.

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 19:26:04

aha - po tym co wymieniles mniej wiecej wiem o co ci chodzi, wiec tym bardziej nie rozumiem czemu nie lubisz cage'a, bo w swojej filmografii poza totalnym badziewiem typu ghost rider tez ma produkcje z wyzszej polki

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-06-04 19:43:08

nie mowie, ze nie gral w fajnych filmach, bo np. twierdza bardzo mi sie podobala, con air i lord of war tez niczego sobie, ale to sa raczej glupkowate filmy akcji, ktore sie oglada z popcornem i pepsi, ja wole raczej ambitniejsze kino,ale to kwestia gustu a, ze o gustach sie nie dyskutuje.. :D

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 21:55:30

lol? piszesz ze lubisz ambitne kino, a z obejzanych filmow wymieniasz same glupkowate kino akcji (o 'kulcie' nawet nie wspomne, bo film mial tak marne recenzje ze nie wiem komu by sie chcialo to cos ogladac) - a gdzie birdy, wild at heart, adaptation czy leaving las vegas...juz nawet nie wspomne ze za ten ostatni dostal oskara...w wiekszosci jego filmy to typowe hollywoodzkie produkcje, ale napewno nie mozna powiedziec ze to slaby aktor - jesli film w ktorym gral byl kiepski to zwykle wina wyjetego z d. scenariusza - w kazdym razie nigdy nie slyszalem zeby ktos powiedzial, ze film jest do bani bo cage zle zagral

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-06-04 22:11:37

no boze, ale czasem trzeba sie odstresowac po prostu, jak mam ochote to ogladam glupi film akcji, innym razem ogladam film ambitny :)

co do cage'a - powiem tak - kiedys gral lepiej, teraz w kazdym filmie gra jakiegos ku*wa twardziela z ciezka morda, nie podoba mi sie to i tyle.

__

Użytkownik
Rychoo

2008-06-04 22:19:45

Już pięć osób dzisiaj mi powiedziało, że Cage to gómno nie aktor... Po za tym zawdzięcza kariera rodzinie F.F Coppola :)

__

Użytkownik
ezekiel

2008-06-04 22:34:12

nie neguje ani nie potwierdzam umiejetnosci aktorskich Cage'a, ale czy nie zmienil on czasem nazwiska, zeby nie kojarzylo sie z jego znanym tatusiem ?

__

Użytkownik
Rychoo

2008-06-04 22:37:36

F.F to nie był jego ojciec... zmienił, bo chciał udowodnić, że to talent, a nie mecenat nazwiska ;]

__

Użytkownik
ezekiel

2008-06-04 22:50:52

no racje, cos mi sie porypalo, to byl bratanek a nie syn, moj blad.

__

Użytkownik
enj0y

2008-06-04 22:51:28

ha! czyli jak sam widzisz podobaja ci sie jakies tam filmy cage'a, wiec nie pisz ze to zly aktor - pisz ze film byl do bani

__

Użytkownik
dezCartezz

2008-06-04 22:59:59

ok :D film byl do bani

__

Użytkownik
akodo_ryu

2008-06-04 23:42:53

Z klimatów wojennych (nie koniecznie bezpośrednio o wojnie), to zawsze lubiłem Ucieczkę do zwycięstwa.
Sportowo-wojenny :), doborowa obsada, tak piłkarska, jak aktorska. Aż sobie go poszukam zaraz.

http://www.filmweb.pl/f11453/Ucieczka+do+zwyci%C4%99stwa,(1981)
Link uparcie nie dawał się wkleić.

__

Użytkownik
j0nas

2008-06-05 17:16:41

W wymienionych filmach nie znalazłem Beast (u nas "Bestia wojny") z 1988. Pierwszqa wojna w Awganistanie całkiem ciekawy film.

__

Użytkownik
Rychoo

2008-06-05 17:45:14

Wojenny lekko z tego co pamiętam, ale b. dobry ;-] Spy Game

__

Użytkownik
akodo_ryu

2008-06-05 23:05:47

Nikt też chyba nie wspomniał o Demonach Wojny wg Goi, już dawno to widziałem, ale budzi we mnie dość pozytywne odczucia.

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

274 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie