Sony Ericsson.

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
kUBASAAA

2008-03-13 15:17:22

Witam.
Mam problem, mały jak dla mnie ale jest. Posiadam od niedawna Sony Ericsson'a w580i.
Problem polega na tym, że jeżeli chcę połączy się z ERA OMNIX, Bluconnec'tem różnymi aplikacjami era omnix np.: EraGG itd. To wyświetla mi błąd - „ Błąd połączenia. Sprawdź ustawienia. Jeśli problem nie ustąpi skontaktuj się z operatorem”.
Wie ktoś z was co zrobić, co pozmieniać w ustawieniach, jak skonfigurować internet w tym modelu itd. Aby wszytko się zgadzało?
Z góry dzięki za wszystko.

__

VIP
overeq

2008-03-13 15:22:40

stary blagam cie ogarnij sie, skontakuj sie z operatorem @!#$@%@$@#$@%@#$@#$ @#$%#$%@#$%^*#^@#%^@%@$#?%

__

Użytkownik
Kaczor

2008-03-13 15:30:20

UMCIA UMCIA PEKLA GUMCIA

@ topic - Sciagnij konfiguracje z neta, poszperaj na jakims forum od se.

__

VIP
marikkkk

2008-03-13 18:02:33

Moze sprawdz ustawienia a jak nie pomoze to skontaktuj sie z operatorem.

__

Użytkownik
reurion

2008-03-13 18:04:07

zadzwon na infolinie i popros o ustawanie sms :)

__

VIP
overeq

2008-03-13 18:07:08

nie kumam zakladac temat na forum i gdybac zamiast zadzwonic do osoby ktora w chwile rozwiaze problem jakie to poeeebane

__

Użytkownik
Zippi9

2008-03-13 18:19:10

dokładnie...

__

VIP
JamJestZuras

2008-03-13 18:20:32

Na moje to chyba powinno sie wejsc na strone Ery i i wlezc na jakis formularz i wyslac sobie sms'a konfiguracyjnego. W plusie i w orange tak jest, dlaczego tak ma nie byc w erze? Wchodzisz, wybierasz model, wpisujesz numer. Kurde takie to skomplikowane?
Nie ma na stronie Ery nic takiego? Albo nie szukales, albo faktycznie nie ma. W takim razie jest tak zwana infolinia, albo jeszcze lepiej. Jest cos takiego jak punkt/salon, taki prawdziwy, ktory mozesz dotknac, zobaczyc, pomachac pani w koszuli z plakietka ery, wystarczy wyjsc z domu. Sam zakladam czesto totalnie offtopowe tematy, ale nie takie, na ktore odpowie mi przypadkowo zapytana osoba na ulicy :| Albo pierwszy ogarniety kontakt na gadu-gadu :( A jak juz nazwales temat SE - super, czlowieku TWOJA robota ogranicza sie do wcisniecia TAK przy czytaniu sms'a konfiguracyjnego ;(

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
kUBASAAA

2008-03-13 18:39:41

Ten sms nic nie pomógł, niby pisało że ustawienia zostały zastosowane ale jest tak jak było. Ludzie czemu wy ku**a tacy jesteście pyskaci? takie czasy?

Forum mam do pisania różnych tematów, zgodnie z regulaminem a regulaminu nie złamałem, więc was nie czaje tzn. co niektórych. Skoro komuś nie pasuje, iż taki temat się pojawił to po jakiego ch*ja tu zaglądasz? To mnie najbardziej zastanawia.

__

Użytkownik
n4rf

2008-03-13 18:43:10

ja to jestem ciekaw co tu bedzie sie dzialo jak ktorys bedzie mial problemy z dobraniem sie do baby :ASF "kochanie zaraz wroce" i klik klik na esp z pytaniem jak trafiac ;S

__

VIP
JamJestZuras

2008-03-13 18:43:54

A mnie jak juz tu z ch*jami wyskakujesz najbardziej ku*wa zaskakuje, dlaczego w temacie nie mogles wspomniec, ze sms ci nie pomogl. To zalagodzilo by 50% uzytkownikow, w tym mnie i bez cisnien napisal bym ci to samo co napsialem tylko w grzeczniejszej formie. Z postu wynika, ze jestes leniwy a sprawą jest blachostka, ktora chyba kazdy intuicyjnie by zrobil i ma za soba. I nie jestem ze swoim zdaniem sam.
Ty mowisz na 'ch*ja tu zagladam' a ja mowie 'na ch*j tu piszesz posty w ten sposob'.

__
gdzietenwosk.pl

VIP
JamJestZuras

2008-03-13 18:44:51

tylko czekam na takie tematy ;/

__
gdzietenwosk.pl

VIP
guandinek

2008-03-13 18:45:08

No na pewno nie sciagnie smsa konfiguracyjnego wtedy ;)

__

Użytkownik
kUBASAAA

2008-03-13 18:48:50

Jestem leniwy, tak panie VIP'ie.

__

VIP
JamJestZuras

2008-03-13 18:49:30

I temu cie jadą.

__
gdzietenwosk.pl

Użytkownik
Zippi9

2008-03-13 18:51:07

W 100% zgadzam się z Jarasem wspomniałbyś że SMS nie pomógł to by zmieniło całą sprawę. Wejdź w ustawienia internetu w telefonie i np w moim SE K500i nazywa się to "Profile internetowe" u ciebie prawdopodobnie będzie podobnie i znajdź "WAP_GPRS" taką opcję przestaw na to ja mam Plusa, lecz z tego co się orientuję w Erze jest tak samo inne opcje netu, javy itd też ustaw na "WAP_GPRS" gdy ustawię na cokolwiek innego w swoim telefonie pomimo wysłania SMSa z aktywacją WAPu itd to nie działa.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3680 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie