"Kiedyś gry byly lepsze..."

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
Van Helsing

2007-11-29 19:26:30

Na moj atak masz konkret argumenty, ktore przyjmuje zwracam honor i przepraszam. Jednak nie zmienie mojego podejscia do twoich wypowiedzi, jezeli bardzo czesto sie nie zgadzasz czasem nawet jezeli ktos ma 100% racji.

- Nie mowie ze tu jej nie masz tylko caly czas znajduje na tym serwisie Twoje takie wypociny, ktore ABSOLUTNIE nic nie wnosza do dyskusji i wolabym zebys sie czasem zastanowil co napiszesz jako krytyke bo potem komus zabierasz czas podczasz czytania Twoich bzdur. Ofc teksty masz czasem fajne, narazie w sumie tylko jeden mi sie nie spodobal, ale komentarze Twoje to w wiekszosci krytyka i czasem wyssana z palca przez Twoja osobe i ja czuje ze wrecz kapie z nich zazdrosc ze Ty tego nie wymysliles.. Nie wiem moze sie myle ale ja mam takie odczucie czytajac Twoje komentarze... Jezeli wiec szukasz krytyki na sile prosze odpusc sobie...

__
Miejsce na Twoją reklamę!

VIP
Van Helsing

2007-11-29 19:28:14

"Ma to byc historia znana z HL1 z grafika, modelami, fizyka etc. taka jaka jest w HL2"

Oj nieprawda z tymi modelami poniewazniektore modele widac ze sa nowe zrobione przez nich, mysle ze nawet wiekszosc : )

__

VIP
Van Helsing

2007-11-29 19:29:14

miejmy nadzieje ze Panowie skancza to gdyz niesamowiie sie to zapowiada a i calkiem niedawno wrzucili nowe screeny na stronke :)

__

VIP
Hakan

2007-11-29 19:33:01

Na mysli mialem jakosc HL2, nie konkretne pochodzenie. Zle sie wyrazilem, powinienem raczej napisac z grafika i modelami na poziomie znanym z HL2.

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
Kombatant

2007-11-29 23:48:29

Zawsze chcialem miec karte graf Vodoo albo Rive TnT. Niestety musialem dluzej poczekac na karte gf. z akcelerator grafiki. Do wyjscia GeForse 2 :( :D

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

VIP
blacktyger

2007-11-30 00:30:04

O Boże te skrzypce... reszta utworów tez nice.

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 02:34:06

z Twoich wypowiedzi za to duzo wynika... :|||
pajda ma duzo racji, mialem to samo na mysli co on czytajac ten artykul
Ja w realnym zyciu wyglaszam czesto takie same, krytyczne opinie na rozne tematy i jakos nie czyje sie zakompleksiony
sam przyjmuje krytyke na gola klate, inni sie jej po prostu boja
nie bede pisal kto w tym przypadku jest "przegranym" bo wiem, ze do niektorych ludzi i tak to nie dotrze

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 02:38:24

hehe troche sie mylisz :))
nadal wychodza gry GENIALNE (HL2, supreme commander).
przygodowka lepsza od "Najdluzsza podroz" to np "secret files: tunguska" itd

za duzo jest natomiast zbut ambitnych projektow, ktore przerastaja tworcow

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 02:42:30

ja sciaglem ostatnio 6000gier do commodore i 20 000 gier do amigi, wszystkie tytuly na SNES'a, neogeo, MAME i posiadam naprawde pokazna kolekcje kultowych gier na PC.

Grajac w gry na MAME nawet w te, ktore widzialem 1wszy raz na oczy bawilem sie DOSKONALE, po skonczonej sesji zajrzalem do kolezanek z pokoju obok i opowiedzialem im, ze "dawno sie tak nie bawilem", "czulem sie jak dziecko" itp itd
stare gry maja to "cos"

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 02:46:41

no tu sie bardzo mylisz bo pamietaj o tym, ze w gry nie graja tylko osoby, ktore sa weteranami
na swiecie dziennie przybywa pare tys graczy, ktorzy dopiero zaczynaja odkrywac magie komputera
branza gierkowa ma sie coraz lepiej z roku na rok i powstaja dzieki temu takie superprodukcje jak Crysis, Gears of War itd, przy tworzeniu, ktorych pracuje ponad setka osob
branza gier to powazny biznes, tak jak z filmami- mozna zrobic gniota, mozna tez zrobic cos godnego Oskara

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 02:51:03

moglbys napisac jakies zmiany byly w HL na source wzgledem oryginalnego HL 1 ??
bo z tego co piszesz wnioskuje, ze zadne :DDD

__

Użytkownik
no1se

2007-11-30 08:03:50

Prehistoryk, Alladyn, sokoban, lemmingi :D, INCREDIBLE MACHINES [gra geniusz, kto nie gral ten kapec!] i nieśmiertalny - DYNA BLASTER. Jesli ktos Tego ostatniego i przedostatniego nie zna, radze poszukac - w dyna b. we dwoch mozna sie wkrecic tak, ze ani sie czlowiek obejrzy a juz kolejna godzina mija..

__

VIP
Hakan

2007-11-30 08:06:43

Prawie zadne, ja ich specjalnie nie zauwazylem...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Half-Life:_Source

__
Powyższy tekst jest subiektywną opinią autora i nie jest oficjalnym stanowiskiem serwisu eSports.pl

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-11-30 08:34:04

okej, ale to nie zmienia faktu, ze kiedys gry byly czyms wiecej, poniewaz bylo to cos zupelnie nowego. ja tez nie jestem weteranem i wywyzszam gry, ktore ukazaly sie, kiedy ja jeszcze ssalem palca. dlaczego wiec jakies dzieciak, ktory dzisiaj zagra w swoja pierwsza gre, mialby nie stwierdzic, ze kiedys gry byly lepsze? wiadomo, ze w wieku 5-6 lat na pewno tego nie powie, bo widzac wodotryski na ekranie bedzie mial banana na mordzie przez caly dzien, ale gdyby mu dac troche czasu...

wiadomo, ze mozna zrobic gniota, albo hit, ale tu nie chodzi o to. po prostu pomysly sie wyczerpuja i tworcy gier juz nie moga nas raczej niczym niezwyklym zaskoczyc, np. tworzac nowy gatunek gier.

__

VIP
Pajda

2007-11-30 13:07:16

No coz, moge Cie tylko zapewnic, ze nie szukam krytyki na sile. Po prostu bardzo lubie dyskusje (podczas zajec z psychologii wykladowczyni sie zapytala co jest celem dyskusji, odpowiedzialem, ze zdominowanie przeciwnika i ukazanie swej wyzszosci :P wszyscy z grupy na mnie dziwnie popatrzyli, a babka powiedziala brawo, bo zawsze pyta i pierwszy raz ktos wiedzial:P). Jedyne przypadki gdy zdarzylo mi sie, zalowac, ze sam o czyms nie napisalem, dotyczyly tekstow karmaka, w sumie wlasnie znanego narzekanta. Zeby bylo smieszniej wlasnie tych tekstow nie poddawalem krytyce, bo sie po prostu z nimi zgadzalem.
Odnosisz wrazenie jakie odnosisz, moze zle zakladasz moje intencje, moze to kwestia mojego sposobu wypowiedzi, nie wiem. Pomysle o tym, ale nie sadze bym byl w stanie to zmienic.

__

VIP
Pajda

2007-11-30 13:07:37

No coz, moge Cie tylko zapewnic, ze nie szukam krytyki na sile. Po prostu bardzo lubie dyskusje (podczas zajec z psychologii wykladowczyni sie zapytala co jest celem dyskusji, odpowiedzialem, ze zdominowanie przeciwnika i ukazanie swej wyzszosci :P wszyscy z grupy na mnie dziwnie popatrzyli, a babka powiedziala brawo, bo zawsze pyta i pierwszy raz ktos wiedzial:P). Jedyne przypadki gdy zdarzylo mi sie, zalowac, ze sam o czyms nie napisalem, dotyczyly tekstow karmaka, w sumie wlasnie znanego narzekanta. Zeby bylo smieszniej wlasnie tych tekstow nie poddawalem krytyce, bo sie po prostu z nimi zgadzalem.
Odnosisz wrazenie jakie odnosisz, moze zle zakladasz moje intencje, a moze to kwestia mojego sposobu wypowiedzi. Nie wiem. Pomysle o tym, ale nie sadze bym byl w stanie to zmienic.

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 13:47:01

czytaj komentarz #48
zaraz powyzej Twojego
ja nie twierdze, ze stare gry sa slabe, bo jest wrecz przeciwnie.
pisze tylko, ze rynek gier nie upadnie

to tak samo jak z rynkiem filmowym
mimo, ze kino istnieje juz prawie wiek wciaz wychodza nowe produkcje

gry beda coraz lepsze, poczytaj o grze Alan Wake
to bedzie cos

__

VIP
Van Helsing

2007-11-30 13:56:36

Nie z Tobą rozmawiam.

__

VIP
Van Helsing

2007-11-30 13:57:32

Ok :)

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-11-30 14:46:35

z hl2 sie zgodze, zapomnialem o nim.. ale przygodowki lepszej od TLJ nie ma :D

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 15:44:07

zagraj w secret files: tunguska ;))))

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-11-30 15:50:03

mam dziwne wrazenie, ze alan wake podzieli los DNF, ale mam nadzieje, ze sie myle. co do reszty to no offence ;)

__

Użytkownik
mbronka

2007-11-30 15:52:53

Rick Dangerous bije obie ;D

__

Użytkownik
Tymek

2007-11-30 18:12:30

Eee tam, dla mnie najlepszy gry w jakie miałem przyjemność grać to Gothic, Max Payne, Mafia i Call of Duty 4, wcale nie uważam, że kiedyś gry były lepsze, po prostu odstępy czasowe które dzielą wybitne produkcję, są spore, stąd takie wrażenie... No chyba, że ktoś ma na myśli te najstarsze tytułu tj. pong, pac-man, lub mario bross, ale one były po prostu genialne w swej prostocie i nie można ich przyrównać do dzisiejszych gier :P.

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-11-30 19:48:21

dobra sprawdze.. ;)

__

VIP
V!ct!M

2007-11-30 20:04:23

haha wlasnie mialem wymienic ta gre w odpowiedzi do tematu artykulu :P

fakt, polecam wszystkim ta: tunguska (nawet mam oryginalna :P) ^_^ uwielbiam przygodowki w 2D, mimo iz nie gralem w zbyt wiele i czesto ogranicza sie to do probowania na sile roznych kombinacji (/klikanie na chama), kiedys byla taka polska gra Mlody Teenagent, w sumie najlepsza polska produkcja az do wydania Wiedzmina (no, jeszcze PK byl :D)

myslalem, ze juz nie bedzie zadnej wypasnej gry tego typu, a tu tajne akta, rewelacyjnie im wyszlo, jedna z lepszych gier ostatnich dwoch lat imo

btw w tym/przyszlym roku ma byc kolejna czesc tego cyklu, mam nadzieje, ze rownie dobra :)

__

Użytkownik
Pite

2007-11-30 20:21:53

Prehistorik był jedną z pierwszych gier :) Najlepsza :P

__

Użytkownik
qwe

2007-11-30 22:36:31

z polskich dobrych gier zapomniales wymienic City Crime od Techlandu :)

__

Użytkownik
n4rf

2007-11-30 22:55:40

o moj boze jaki topic az sciagnalem emulator i space invaders asd;

__

VIP
Shiro_4

2007-12-01 12:41:33

Kiedys ut mialo fajne meni - teraz nie ma. Kiedys w ut byly normalne celowniki - teraz nie ma. Kiedys w ut byly naprawde dobre mapy, teraz nie ma. I nie zmieni tego fakt, ze lubimy koloryzowac, mozna porownac :P.

__

Użytkownik
v3rb

2007-12-01 13:09:59

no no :p, jednak większość z was ma sentyment do "tamtych gier", moim skromnym zdaniem, jest jedna prosta przyczyna tego, kiedyś nie mieliście miliarda giga ramów, tryliona gb na hdd, i nie wiadomo jakich cudów na kiju na karcie graficznej, wszyscy jak jeden mąż dysponowali tymi samymi na dziś dzień słabymi maszynami.... i Twórcy nie skupiali się na tym, żeby tekstura ważyła 100mb czy 99mb i błyskała, świeciła, mówiła do nas, i jeszcze do tego przez stos algorytmów nie zawadzalibyście jej kawałkiem swetra, tworzyli gry nie dość że proste to w dodatku niesamowidzie grywalne, które nie jednemu z nas spedzały sen z powiek.... Przez te wszystkie lata ukształtował się pewien szkic gier co widać szczególnie w recenzjach, bo czy wszystkie hack & slashe nie są porównywane do diablo ? to tylko jeden przykład który można mnożyć :D

Kiedyś tworzyli ludzie z pasją by było coś nowego zaskakującego, a teraz ... $$$ na horyzoncie i to grooooooba więc warto wsadzić zylion tekstur dziwne rzeczy, które się nie przydaja fabułe jak z podrzednej książki o czarnoksięzniku i prosze produkt gotowy :)

a btw. co do polskich przygodówek, wacki wacki wacki :DD

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5854 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie