MAFIA II

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
Użytkownik
po1nt.x

2007-09-16 10:10:42

no i prawidlowo... ja tez dodajac CSS Pro MoD

__

Użytkownik
protz

2007-09-16 13:53:14

Pamieta ktos misje, w ktorej trzeba sie bylo wlamac do sejfu w willi jakiegos bogacza? To byl dopiero stres, gdy koles przyjechal w srodku naszej roboty :P

__

Użytkownik
MrVonFetysz

2007-09-18 18:38:26

Ldz Dzielnica Polesie ;]

__

VIP
`iKs`

2007-09-19 12:51:42

o czym wy pieprzycie... Hitman, HL2, WC3, SC, SC2, C&C Seria > Mafia...

czym tutaj sie podniecac o_O

__

VIP
blacktyger

2007-09-20 06:53:49

Ja na przykład nic nie widzę i nigdy nie zagram, w te gry przed '>' które tu wypisałeś, bo dla mnie nie przestawiają żadnej wartości.

__

VIP
`iKs`

2007-09-20 23:53:55

Ale są osoby, które maja inne zdanie niż Ty i pozostali fani MAFII. W Mafię grałem, spodobała mi się, ale takiego "szału" to nie było :P

Żeby nie było szanuję opinię ludzi, którzy lubią daną grę... w końcu każdy ma swój gust. Po prostu dla mnie każda strategia oraz RPG będą dla mnie lepsze niż jakikolwiek FPS / TPP / Sportowa :P a to, że w gronie gier które wypisałem znalazł się Hitman i HL2 to tylko i wyłącznie ze względu na sentyment do tych gier :)

__

VIP
Van Helsing

2007-09-20 23:55:26

grywasz Ty w hl 2 dm?

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
Alpha`

2007-09-22 17:04:21

Ehh tez czekam na Mafie 2 ale mam nadzieje, ze te samochody szybsze beda bo w 1 zal sie jezdzilo w misji 30min do celu. Wiem ze stary samochod nie wyciagnie 200km/h no ale;] I tak klimat wymiata i napewno wyczekuje pierwszych oznak premiery.

__

VIP
`iKs`

2007-09-23 00:24:57

teraz juz tylko w wc3 misiu ;D

__

VIP
JC

2007-09-23 00:44:35

jezeli Cie nie zachwyca "Ojciec Chrzestny" to nie mamy o czym dyskutowac: D

__

VIP
`iKs`

2007-09-23 16:38:40

Ojciec chrzestny jaki film / ksiazka - TAK

Sama gra Mafia - NIE :)

__

Użytkownik
Zwierzu40

2007-09-23 17:30:19

Zawsze są dwie strony medalu: albo narzekamy na długi czas podróży do celu albo krytykujemy za małe mapki. Oczywiście są rozwiązania (np. w GTA po przegranej misji i wtrafieniu do szpitala podjeżdża taksówka i może nas zawieść do celu, w NFS z poziomu mapki możemy "teleportować się" do każdego wyścigu czy komisu).

Uważam, że gdyby twórcy Mafii trochę pomyśleli, udałoby się im stworzyć pewne rozwiązanie, które nie psułoby grę (wg mnie rozwiązania takie jak "teleportacja" to psucie zabawy nie świadomym graczom (tak jak kody w single player) którzy nie mogą doczekać się końca gry). Przykładem, który przyszedł mi do głowy podczas pisania tego posta jest chociażby rozdzielenie misji na kilka podmisji. W Mafii (oraz GTA) można w jednym miejscu (blisko miejsca zlecenia) kazać (np. zabrać wspólnika, zadzwonić, nastraszyć) następnie jechać dalej, wykonać kolejne czynności, które miałyby wpływ na dalszy rozwój sytuacji a także na trudność zadania docelowego. W NFS zamiast teleportacji dać samemu graczowi na wybór trasy (może i taką ma, ale nie o to mi chodzi) - gracz wybierałby jakąś trasę blisko miejsca pierwszej kryjówki i powli przemieszczał się ku drugiej granicy miasta, co np. 5 wyścigów znajomy zaprosiłby go do swojej kryjówki, gdzie mógłby zapisać stan gry.

To są tylko przykłady rozwiązań takich problemów. Szkoda, że twórcy zamykają projekty wśród ścisłej grupy projektantów (którzy nie zawsze rozumieją problemy graczy (tym bardziej klanowych)). Po wyjściu BETY gry nie chcą zmieniać pewnych elementów gry ponieważ musieliby zmieniać całą strukturę gry. Wina leży po stronie twórców - szkoda że żadna firma produkująca gry nie bierze pod uwagę opinni "zwykłych" graczy ze "zwykłych" klanów, które umieszczane są na "zwykłych" stronach internetowych.

__

VIP
Van Helsing

2007-09-23 17:49:33

;C

__
Miejsce na Twoją reklamę!

Użytkownik
Alpha`

2007-09-24 16:31:06

Bardzo dobrze napisane :) teraz tylko czekać aż jakiś "zwykły" gracz zainteresuje się tworzeniem gier, zatrudni się np. w EA Sports i wniesie wiele świeżości co później inne stajnie wykorzystają.

__

Użytkownik
Zwierzu40

2007-09-24 16:42:18

Dzięki za poparcie - szkoda że inni tego nie przeczytają, ponieważ napisałem to za późno.

Zapewne są takie osoby, którym udaje się wciągnąć do szeregów firm tworzących gry. Wielkie nadzieje pokładam w Cmanie (nowy Community Menager w EA) - znam Go dość długo, jeszcze za czasów BFME (Bitwa o Śródziemie) świetnie udało mu się wszystko organizować i scalać scenę (www.bfme.pl). Jestem pewny, że zajmie się sprawami graczy - a nie tak jak inni pracownicy - swoją karierą i ^^

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

3594 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie