Francja... Medialne wow czy tragedia???

Dostosuj

• 1
  • 2
Autor Wiadomość
VIP
Grmx

2007-07-23 21:06:07

buehe
jasne, wybory :).

__

VIP
Grmx

2007-07-23 21:10:54

sadze ze vdr mial na mysli to co ja, po przeczytaniu paru komentarzy mozna zwinac sie w rulonik...
zalosne jest to ze zrobila sie teraz MODA na opluwanie i obrzucanie blotem polskiego rzadu, jaki by nie byl zawsze jest źle. Najgorsze jest to ze czesc z owych 'Wielkich Zolniezy Opozycji' nawet nie miala jeszcze w reku zadnej gazety ktora by rozpatrywala poczynania naszego rzadu w obiektywny sposob, pomijajac fakt iz w polsce nie ma takiej gazety wiec trzeba siegac do 3-4 różnych i po wyciagnieciu wniosków samemu dojsciu do najblizszej prawdy.

__

Użytkownik
Bezołowiowy

2007-07-24 09:52:48

proponuje polaczyc wszystkie przyszle zaloby w jedna, 3-letnia superzalobe i bedziemy mieli spokoj ; -D

__

Użytkownik
majan

2007-07-24 10:57:53

Niezależnie jakby na to nie patrzeć rząd Kaczyński jest najgorszym rządem od 15 lat... Sondaże mówią same za siebie, nienawiść nie bierze się od tak.
Kraj liberałów? Wątpię. Polska to raczej kraj dekadentów.

Może i ludzie narzekali za rządów prezydenta Kwaśniewskiego, ale nie aż tak...

Jak już wspomniałem o naszym prezydencie to chciałbym tylko dodać że jestem patriotą, nie wstydzę się tego co polskie, ale jak kiedyś zobaczyłem spotkanie prezydenta bodajże nawet z ówczesnym prezydentem Francji - Chiraciem to proszę wybaczyć jeśli kogoś urażę - ale stojący obok wysokiego, świetnie się prezentującego dziś już byłego prezydenta Francji Kaczyński wyglądał jak wieśniak... Po raz pierwszy było mi wtedy wstyd z tytułu bycia polakiem...

__
Pozdrawiam!

VIP
overeq

2007-07-24 11:02:02

dojechali do boga ojca jedynego i prawdziwego, radujmy sie ich szczesciem

__

Użytkownik
majan

2007-07-24 11:14:07

Coraz częściej te żałoby w naszym kraju się zdarzają, a to bardziej przykre niż smutne...

Oczywiście współczuję rodzinom ofiar tych tragedii...

Ale to co się dzieje w mediach to już jest (***)ierdolone, to już się robi tanią sensacją, reporterzy żerują na ludzkich uczuciach...

Najbardziej mnie jednak dziwią powody tych żałób, oto cytat z wiki: "Żałoba narodowa - żałoba ogłaszana przez władze państwowe po śmierci wybitnej osobowości (najczęściej związanej z krajem jej ogłoszenia)[...]"

Właśnie - wybitnej osoby, ciekawe dlaczego nie ustalono żałoby narodowej gdy umarł Kazimierz Górski? Dla mnie ta osoba zasługuje zdecydowanie bardziej na taki zaszczyt niż jakieś tam mocherki, które jechały na pielgrzymkę...
Niedawno zmarł Marek Grechuta - osoba która jest filarem polskiej poezji śpiewanej - była wtedy żałoba? Nie!

Kaczyńskiemu zaczęły coś ostatnio słupki spadać to poczuł że musi coś z tym zrobić, a widać tragedia we Francji była mu zdecydowanie na rękę...

Ciekawe czy w następnych wyborach naród znowu zagłosuje na PiS i Lecha - stawiam na 30% - licząc procentu obu przypadków, razem...

__
Pozdrawiam!

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-07-24 11:20:50

Zgadzam sie z Twoim postem, ale trzeba mieć więcej szacunku do tych "moherkow" ... chociaz tez ich nie lubie. Prezydent jak był niżowy, tak jest nadal ...

__

VIP
Grmx

2007-07-24 13:01:25

najgorszym rzadem od 15lat ? ohohohohohhohoo :)
o tak :)
nie jest tu moim celem bronienie tego rzadu, ale akurat myslisz sie jak CH**. Dzialania polityczne nie skutkuja naglymi zmianami, to sie dzieje w latach... wszystkie wałki i syfy jakie teraz mamy to za Buzka, bezrobocie ~16%(?),a za rzadu Millera jeszcze bardziej się zwiekszyło rekordowo do 20%... jego socjaldemokracja. Teraz bezrobocie waha sie w graniach 15%. Rozwoj gospodarki, ok... nie jest to zasluga PIS'u, wiadome gospodarka roziwija sie dlugofalowo... za jakis czas skonczy się wielkie 'hooray', a pensje przestaną wzrastać...ale jak by nie bylo, zawsze cos sie dzieje i to na dobre... nawet jezeli PIS nie robi NIC w tym kierunku, to dobrze ze przynajmniej nie PRZESZKADZA w rozwoju gospodarki.

wiecej nie chce mi sie pisac. A napewno nie na temat ze ktos jest wyższy a ktoś niższy, jeden ma zielony krawat a drugi bialo czerwony... oh przykre.

2) wybacz ale masz 17lat,i raczej dopiero wchodzisz w ten temat... oczywiscie nie odbieram Ci wiedzy, to twoja wiedza i ty z nia zrobisz co chcesz... mozesz pisac co ci sie podoba, mozesz klamac, wymyslac, obrazac... mnie to jeb**. A spojrzeć na to wszystko z perspektywy raczej nei mozesz bo za czasow wczesniejszych rzadów, to raczej interesowaly cie pokemony a niz polityka.
pzdr.

__

Użytkownik
kristof

2007-07-24 16:43:32

Co do tej tragedii powiem tyle że jeśli mam umrzeć to najlepiej w katastrofie powyżęj 20 osób mamy przykład Halemby i sali w katowicach. Prościej powiem tak jeśli kurwa stanie sie tragedia podczas mojej pracy i niedaj Bo zgine moja rodzina gówno otrzyma a jeśli w tragedi gdzie będą media i kaczory moja rodzina otrzyma naprawde duże pieniądze Btw. Takie rzeczy to tylko w polsce

Edit: \Grumiks|sunny! taki jesteś dorosły że odrazu obrazasz innych ?
dorosły się znalazł z głupotą ludzi spotykam sie codzienie ale wjazd na wiek przez internet jest najglupsze co mogles zrobic Panie dorosły

__

VIP
Preak

2007-07-24 17:02:57

nikt Ci nie kaze lamentowac z powodu Ich smierci

__

VIP
Grmx

2007-07-24 19:10:51

WOW.. cos do mnie ?
bo nie rozumiem.
obrazam? przytocz kotku, gdzie kogos obrazilem.

__

VIP
Grmx

2007-07-24 19:12:11

usmialem sie :)))))) hah...
fejk :K

__

VIP
Grmx

2007-07-24 19:14:20

od przeklenstw dostaje sie zmarszczek. ;dAD
b

__

VIP
Grmx

2007-07-24 19:14:53

teraz napewno kazdy zwroci uwage :) i mi pokaze gdzie kogo obrazilem moj komentarz to #47. pozdrawiam :DAS:D

__

Użytkownik
kristof

2007-07-24 19:19:34

Po spamuj se kotku :> przynajmniej wiem ze sie zbulwersowales :D

__

Użytkownik
farel

2007-07-24 19:35:47

sory czesio ale nie wiem o co sie czepiasz gruma ?? przecież nie napisał ze tamten gościu jest głupi bo ma 17 lat tylko celnie zauważył ze jeśli ma 17 lat a wypowiada sie ze rząd kaczynskich jest najgorszym od 15 lat to troche dziwne bo wynika ze sie interesuje polityka od 2 roku życia xD

mnie osobiście strasznie to sie nie podoba ze ludzie gdzieś usłyszeli ze coś jest złe niedobre itp i jada na to bez żadnego opamiętania czy choćby zrozumienia tematu (prosty przykład gry komp) i do tego uważają ze są zajebiści bo pojada komuś czy czemuś tak jak ktoś to zrobił w radiu/TV/gazecie/www.

__

Użytkownik
guhard

2007-07-24 22:07:29

IMHO tragedia
EOT

__

Użytkownik
majan

2007-07-24 23:35:02

plusik? :D

__
Pozdrawiam!

Użytkownik
Bh3liom

2007-07-25 01:37:47

Odbierajcie to jak chcecie, ale dla mnie to nie jest zadna tragedia. Tragedia to jest dla rodzin tych turystow i nikomu nie zycze straty kogos bliskiego, ale nie bede udawal ze jestem w zalobie i placze z powodu tych 26 osob ktore zginelo wypadku. Zalosne dla mnie jest jak strasznie to jest naglosnione i zalosna jest ta szopka wokol tego. Wali mnie czy tam byl prezydent czy nie i co mowil bo nie interesuje sie polityka praktycznie w ogole wiec sie nie wypowiadam ale szum wokol calej sprawy jest poprostu za duzy.

__

Użytkownik
DudE

2007-07-25 05:26:48

z ust Mi to wyjeles.

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-07-25 14:31:06

fjucik ?:D

__

Użytkownik
majan

2007-07-26 01:32:41

glu... daj mi lepiej tego plusa xD

__
Pozdrawiam!

Użytkownik
j0nas

2007-07-27 13:02:54

W Iraku? W Polsce w ten weekend tragicznie zginęły 52 osoby nie liczac pielgrzymow, a przez cały zeszły tydzień 21 osób się utopiło i jakoś nikt ich rodzinom nie daje kasy, ani nikt nie zmienia przepisów o ratownictwie wodnym i medycznym...

Rozdmuchana pod publiczkę afera bo wybory we wrześniu...

__

VIP
Konri1991

2007-07-27 13:27:30

"wyjąłeś" ;-)

__

Użytkownik
emator

2007-07-27 19:38:26

To bez wątpienia jest tragedia i należy współczuć osobom bezpośrednio nią dotkniętym, jednak należy powiedzieć, że media obchodzi tylko tragedia i rozpacz na dużą skalę. Ponad 20 osób zginęło do tego we Francji a na dodatek pielgrzymi. Sensację się z tego robi i tyle. Więcej osób ginie codziennie na polskich drogach

__

Użytkownik
HegaR

2007-07-28 10:06:30

głównie chodzi o to, że zgineło tyle osób w jednym wypadku co napewno jest tragedią, mówicie że więcej osób ginie w wypadach na polskich drogach. O tym też sie mówi (bo skąd każdy wie ile ludzi ginie w PL) Mi się wydaję że każda pomoc jest dobra, media faktycznie trochę za dużo szumu robią ale reszta jest jak najabrdziej na miejscu.

__

Użytkownik
Kombatant

2007-07-28 14:36:56

Panie szofer gazu Panie szofer gazu bo pol litra jest w grarazu!!!

__
Pamietasz? jak swoją blizną chwaliłes sie dziewczynie wrogom na głowach rozbijałes butelki ludzie z osiedla cię szanowali dla swoich kumpli byłes wielk...i!!!

Użytkownik
neoxs

2007-07-29 00:10:56

A co z rodzinami z Częstochowy? Około 80 rodzin zostało bez dachu nad głową i utracili dorobek swojego życia. Gdzie dla nich odszkodowania i pomoc? A sry zapowiedziano, że każda z rodzin dostanie 6 tys. zł (kupią sobie dachówkę? :O) no i będą udostępnione specjalne kredyty (ciekawe z czego je spłacą). To jest tragedia, że Ci ludzie nie mieli szans na w walce z żywiołem i stracili domy nie z ich winy nie dostaną należytej pomocy a ochłap 'żeby nie było, że nic nie daliśmy'. Natomiast jeśli ktoś pojechał na tą pielgrzymkę to raczej nie był biedną osobą a poza tym tak wysokie odszkodowanie się w głowie nie mieści.

Owszem jest to b. przykra sprawa i b. współczuje tym, którzy mieli swoich bliskich w tym autokarze, każde ludzkie istnienie jest równie ważne ale robienie z tego show jest niesmaczne...

btw. dzisiaj w wiadomościach leciała relacja z Wielkiej Brytanii odnośnie powodzi. O dziwo wszyscy poszkodowani mówili o swoich stratach i szkodach z uśmiechem na twarzy... natomiast w Polsce ludzie tracący swój dobytek wyglądali na w pół żywych i załamanych. Jaki z tego wniosek? W UK chyba mają ładne odszkodowania....

__

• 1
  • 2
Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

5428 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie