Koniec Kaczogrodu

Dostosuj

Autor Wiadomość
Użytkownik
liman

2007-06-22 22:01:54

Niestety, pudlo.

__

Użytkownik
grubka

2007-06-23 11:54:48

przerażacie mnie ... :O

__

Użytkownik
majan

2007-06-23 22:10:13

wszystko przez księży i gejów!

__
Pozdrawiam!

Użytkownik
117

2007-06-23 22:30:24

ciiii, wlasnie mogles rozpoczac nowa dyskusje :))

__

Użytkownik
n4rf

2007-06-23 23:44:59

bo piszesz bzdury. idz do jakiegos klubu dla homo w swoim miescie i pogadaj z paroma osobami. gwarantuje ze twoj poglad na takie osoby zmieni sie diametralnie

__

Użytkownik
[PAO]_KUBA_[PL]

2007-06-24 18:35:30

Powiem ci to tak, jak wielokrotnie juz mowilem na setkach for:

To widac :D

__

Użytkownik
grubka

2007-06-24 20:18:07

i chwała im za to ... niech lepiej nie ruszają gospodarki :>

__

Użytkownik
atix

2007-06-25 13:05:38

ja koncze studia za panstwowa kase i wypierda..lam z tego chorego kraju(jednak qrde place podatki ,ktore nie sa wykorzystywane ,wiec chodz to mi sie za free nalezy!) jak czytam komentarze idiotow niektorych piszacych ,ze popieraja pis w tym temacie ,to sie tylko utwierdzam ,ze z tego kraju trzeba zmykac;co do kaczynskich to jeszcze polbiedy ,ale qr.. dorn giertych ten qr.. co byl za zmiana konstytucji jurek i ten jego qmpel pod wasem zawisza to ratuj sie kto moze;tego ostatniego to odrazu bym..........w leb ;wiekszego debila niz zawisza nie ma predzej z giertychem bym sie wodki napil ,tamtemu jedynie kul..a w leb ,bo tacy ludzie sa zagrozeniem dla spoleczenstwa!!!!

__

Użytkownik
liman

2007-06-25 15:35:04

Eliminujmy niewygodnych ludzi o pogladach ZBYT innych, niz nasze!

Tez go nie lubie, ale to chyba jeszcze nie powod, zeby go zabijac. No, chyba ze wzorowac sie mamy na jednym z, jak rozumiem, zdrowych krajow, typu Chiny czy Korea Polnocna. To miedzy innymi tam w ten sposob usuwa sie takie "zagrozenia dla spoleczenstwa".

__

Użytkownik
freeq

2007-07-04 01:01:31

Chciałbym tephlon żebyś kiedyś spisał na tym swoim zjebanym blogu swoje poglądy dotyczące wszystkich dziedzin życia. Żebyś nie zmieniał ich w trakcie konwersacji tylko po to by być przeciw wszystkim i aby pokazać, że jesteś najmądrzejszy oraz,że tylko ty możesz mieć podobny sposób myślenia.
kthxbai

__

Użytkownik
SL4VE

2007-07-24 22:23:45

Nie napiszę może za dużo, bo musiałbym zebrać się w sobie i przemyśleć dokładniej, ale kilka przykładów mogę rzucić.

Oczywiście wszystko z MOJEJ perspektywy. To co mi nie pasuje.

Chwalone przez ludzi CBA... co właściwie zrobiło przez ten czas? Bo mi się kojarzą akcje typu Lepper, które WYGLĄDAJĄ na typowe polityczne zagranie. Szczególnie, że teraz Kaczyńscy są tak przeciwni powołaniu komisji, która ma to zbadać, że uwzględnili to w postulatach o trwaniu koalicji.

Jeśli chodzi o reformę szkolnictwa to póki co nic dobrego Giertych nie zrobił i nie sądzę żeby mundurki dużo zmieniły. O czym jednak nie możemy zapominać to fakt, że samo wprowadzenie gimnazjum to był chory pomysł, bo nic nie zmieniał jeśli chodzi o czas edukacji, a ogólny poziom wykształcenia maturzystów drastycznie spadł. Ja z tego tytułu mam też problemy, ponieważ chciałem zdawać na drugi kierunek i mam to bardzo utrudnione z tego powodu, że nie zdawałem fizyki na maturze. Zdawałem STARĄ maturę i wtedy od doboru przedmiotów nic nie zależało. A teraz nie mam żadnej możliwości tego zmienić. Nie dostałem się na Politechnikę, ponieważ na wstępie miałem 400 pkt mniej niż ludzie zdający maturę z fizyki. Co więcej gdybym miał możliwość ją zdawać, wystarczyłyby mi 21pkt. Czyli tej matury nie zdać. Dzięki panu Giertychowi z kolei - amnestionowani maturzyści są w rankingu przede mną chociaż NIE ZDALI fizyki, a ja nawet nie miałem okazji udowodnić, że posiadam jakąkolwiek wiedzę.

Jeszcze co do sytuacji w szkołach to tak jak Sh1eldeR pisał to zaczęło się już wcześniej. Mam wrażenie (ale to może tylko zbieg okoliczności), że wszystko zaczęło się w momencie jak powstały gimnazja.

Kolejna sprawą jest np. tanie państwo. Jest ono teraz tak tanie, że pieniądze ze stypendiów naukowych dla studentów zostały przetransferowane na kancelarię premiera. Nowe stanowiska, nowe urzędy. Dzielenie ministerstw (to akurat w pewnym sensie plus... kiedyś podlegałbym teraz Giertychowi...). Nie sprzyja to taniemu państwu. Podobnie jak spełnianie postulatów LPR w postaci becikowego i tak dalej. Do czego takie becikowe prowadzi? Do wzrostu liczby urodzeń? Może i tak, ale czy tylko na tym nam zależy? Żeby było nas więcej? Czy żeby żyło nam się lepiej? Bo ja współczuje dziecku rodziców, którzy się na nie zdecydują tylko ze względu na pieniądze. 1000 zł to nie tak dużo i na długo nie starczy, a potem i tak muszą sobie radzić sami. A z drugiej perspektywy jakby zebrać te wszystkie 1000 to może i na tą (ZASŁUŻONĄ!) podwyżkę dla lekarzy by się znalazło (z resztą moim zdaniem służba zdrowia powinna byc prywatna, a polisa zdrowotna u dowolnej firmy ubezpieczeniowej obowiązkowa... wszyscy lepiej by na tym wyszli).

3 mln mieszkań? Może i to się uda, ale na pewno nie dzięki kredytom dotowanym przez państwo wprowadzonym przez PiS. Boom budowlany panuje nie tylko na rynku prywatnych mieszkań i jest po prostu ogromny. Ale istnieje możliwość, że w końcu się zatrzyma, bo na rynku jest za mało materiałów. A dzisiaj np. czytałem, że Polska chce handlować limitami na emisję dwutlenku węgla i tym podobnych substancji. Także produkcja materiałów (np. cegły) pewnie jeszcze się zmniejszy i nikomu już się nie będzie opłacało tak budować. Dobra koniunktura i sytuacja na giełdzie lepsza niż kiedykolwiek... owszem, ale niekoniecznie za zasługą PiS i spółki. Już pojawiają się pierwsze sygnały, że ta dobra koniunktura może niedługo znacznie osłabnąć.

Nie podoba mi się atmosfera polityczna i kłamstwa prosto w oczy. PiS już tyle razy obiecywał Samoobronie i LPR, że z nimi rządzić nie będzie, tyle razy obrzucali się nawzajem błotem, że trudno uwierzyć, że teraz coś się zmieni.

Tak samo nie podobała mi się sytuacja w Warszawie i próba wykorzystania błahego przepisu w celu usunięcia pani prezydent ze stanowiska.

Idąc dalej - dość nowy pomysł, aby odpowiedzialność za wykroczenia drogowe ponosił właściciel pojazdu, a nie kierowca. Może i eliminuje to oszustwa, ale jakim kosztem? Kosztem bezpieczeństwa na drodze, bo wiele osób jeździ jednak cudzymi samochodami, więc nie będą się przejmowali przepisami, bo nie ich punkty i nie ich pieniądze. O ile kosztami na podstawie jakiś umów szło by obciążyć pracownika to punktów karnych nikt nam nie cofnie. A np. wypożyczalnie samochodów?

Czy coś mi się spodobało?

Podoba mi się np. przepis dotyczący całorocznej jazdy na światłach. Jest zwyczajnie bezpieczniej.

Obniżenie składki rentowej - plus, ale czy to nie za mały kroczek, aby polepszyć prawo pracy?

Trudno mi teraz wymyślić jeszcze jakieś plusy, ponieważ na tle tych wszystkich minusów jest ich o wiele mniej i mają moim zdaniem o wiele mniej kluczowe znaczenie dla państwa i obywateli.

EDIT: LoL, miało być nie za dużo, a dowaliłem chyba najdłuższego posta w mojej karierze pismaka :ASD

__

Użytkownik
Naruzeus

2007-07-25 16:43:25

Lepper premierem = wychowanie seksualne w szkole z praktykami
Beger wicepremierem = owies najlepszym afrodyzjakiem
Tusk premierem= Donald, wiec kaczogrodu ciąg dalszy
Rokita wicepremierem= byłoby gooorąco jak w piekle
Giertych premierem = bilety za złotówkę do stolic krajów zachodnich (uciekamy...)
Olejniczak = Welcome Ewrybady ( http://pl.youtube.com/watch?v=Cef-xQ3Tdjc ) chyba brak angielskiego w szkole + komunizm welcome back
Partia przyjaciół Shreka = zasiedmiogórogród welcome to

Nie ma się co oszukiwać, nigdy nie będzie dorbze w tym kraju

__

Użytkownik
SL4VE

2007-07-25 17:46:13

Z takimi założeniami to faktycznie najlepiej wyjechać i nie wracać. Także radzę zacząć pakować walizki ;)

__

Użytkownik
liman

2007-07-25 21:51:52

Nie bede po was tesknil, uciekajcie z dryfujacego statku.

__

Użytkownik
liman

2007-07-25 21:52:39

1. Nastepnym razem klikaj (odpowiedz) i staraj sie nie pisac postow 2 tyg po tym, jak temat umarl;
2. Wskaz, gdzie zmienilem zdanie

__

Użytkownik
GrooBer

2007-07-25 23:47:33

Poświęciłem trochę czasu i przeczytałem cały temat. Muszę się zgodzić z Tephlonem, Shielderem i Meribem w większości kwestii, bo oni podchodzą do tej dyskusji w miarę rzetelnie.

No i najlepiej zabrać dupcię w troki i uciekać z ojczyzny... Cya i nie wracajcie ^^

PS. Długo się ciągnie ten topic.

__

Użytkownik
SL4VE

2007-07-26 00:50:34

Chyba źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Wiele można temu rządowi zarzucić, ale pewnie jest też wiele rzeczy, których nie dostrzegam, bo mnie bezpośrednio nie dotykają, a być może są pozytywne.

Starałem się trochę przeanalizować parę postów wyżej, ale jakoś tylko negatywne przykłady mi przychodziły do głowy. Może to przez to, że media nas nimi faszerują, a ciężko wyłapać coś pozytywnego. Swoją drogą... zmiany w prawie budowlanym uważam za przynajmniej jeden z dobrych kroków. Jakby jeszcze tylko zagospodarowanie przestrzenne uzupełnili to mógłbym im przyznać dużego plusa za zrobienie czegoś dobrego dla kraju.

Stwierdziłem tylko, że skoro KOMUŚ się wydaje, że nigdy nie będzie dobrze to nie wiem co tu jeszcze robi.

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

7671 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie