Wakacje w Tunezji - tanio?

Dostosuj

Autor Wiadomość
VIP
sting

2007-05-01 14:23:22

Witam :)

Ostatnimi czasy rozgladam sie za ofertami wakacji, czytam rozne fora, ogladam zdjecia itp i bardzo przekonuje mnie Tunezja. Tylko mam problem: Chce wydac do 1500zł na wakacje w Tunezji (moze byc tydzien, moga byc 2 tygodnie), ale ze wszystkimi oplatami, tzn wiza, oplaty lotniskowe, paliwowe, jakies ubezpieczenia duperele itp. Oczywiscie nastawiam sie, ze zawsze cos po drodze moze wyskoczyc no i doliczam prywatne zachcianki :)

Chcialbym tam pojechac gdzies we Wrzesniu (od 1 do 20), bo moja praca niestety nie pozwala mi na wyjazd w innym terminie.

Jezeli ktos z Was byl w Tunezji, byl w fajnym hotelu, nie zaplacil za calkowity pobyt, jedzenie (obiadokolacje), darmowy basen itp nic ponad 1500zł (najlepiej all inclusive:P) to prosze o jakies informacje :)

Troszke wiecej szczegolow:

1. Wakacje z osoba towarzyszaca (jezeli jest jakas fajna oferta dla pary i jest taniej, no to super ;] )
2. Chcemy leciec samolotem z Katowic, ew. z Krakowa.
3. Wypad tydzien, albo dwa tygodnie.
4. Koszt do 1500zł/os (calosc, jezeli jest cos tanszego to super:)
5. Hotel 3,4 gwiazdkowy

Najgorsze jest to, ze w ofertach biur podrozy, nie zawsze podane sa calkowite ceny, a chcialbym miec pewnosc, ze cena jest cena brutto, ze wszystkimi oplatami.

Oczywiscie, jezeli ktos zna ciekawsze miejsce, rownie piekne jak Tunezja i mogloby byc nawet taniej, to tez prosze o informacje :)

Kazdy przydatny komentarz, nagrodze plusem, ktory mozecie wymienic na co chcecie :P

__

PRO
Lucas

2007-05-01 15:16:32

Fajny kraj. Bardzo cywilizowany (jak na arabowo), nasza flora bakteryjna wiec nie ma zemsty faraona.

Oni zyja z rolnictwa, wiec nie potrafia skubac turystow jeszcze. W sumie malo do zwiedzania. Tunis z Kartagina, potem jeszcze jedno miasto gdzie krecono Piratow Polanskiego. To mozna zaliczyc samemu - jezdzac kolejka.

Koronna atrakcja jest objazdowka autokarem po atrakcjach kraju (Matmata, jeepy etc). Niestety ale tak ok 100 USD.

We wrzesniu jest tam ok 20-25 wiec w sumie to zimno.

AD1 - oferty sa dla dwoch. Single musza doplacac do pokoju.
AD 2 - no nie wiem. Czarter to moze, ja lecialem liniowymi z wawy.
Ad 3 - w tydzien zwiedzisz calosc ale co to za wakacje. Zawsze 2 tyg.
Ad 4 - nie wiem jak teraz ceny. Tak czy siak - ciezko bedzie.
AD 5 - celuj w 4, bo 3 gwiadki bywaja ciezkie czasem.

__

Użytkownik
117

2007-05-01 15:49:58

Moi rodzice wrocili niedawno z Tunezji. Mowia ze jest to piekny kraj. Zaplacili 1300 od osoby. Biuro Exim ( chyba tak sie to pisze ). Do tego trzeba wliczyc 200$ za wycieczke na Sahare. Na Saharze znajdziesz wioske z gwiezdych wojen III czesc ;) Jesli pojdziesz na rynek bedziesz placic 30% ceny poczatkowej wystarczy ze sie potargujesz, a oni lubia sie targowac :). Tak jak Lucas wspominal jest to cywilizowany kraj chociaz sa strasznie uporczywi.

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-05-01 15:58:02

Ja chetnie do Anglii cie zabiore. Za darmo. :)

__

VIP
vader

2007-05-01 17:14:48

Tunezja? Szczerze mowiac slabiutko - w 99% przypadkow siedzisz caly czas w jakims zazwyczaj calkiem ladnym hotelu i nie wychodzisz z osrodka praktycznie w ogole (to zalezy w jakich jestes miejscach, ale zazwyczaj odradzaja samotne zwiedzanie, bez 'ochroniarzy'). A animatorzy, baseny, restauracje itp. szybko sie nudza. Zwiedzanie? Nie ma specjalnie czego zwiedzac :)

Jesli nie jestes pewien ceny, zawsze mozesz zadzwonic do biura i spytac o szczegoly. Za 1500 zl znajdziesz raczej na nie wiecej, niz 10 dni i to w srednich warunkach.

W tej cenie, polecam Grecje.

__

VIP
vader

2007-05-01 17:17:57

Juz jestes u prokuratora za lewa oferte pracy ;- D

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-05-01 17:20:30

Ja szukam jakiegoś wyjazdu na kolonie za granicę, taką po prostu 4fun aby było dużo dziewczyn :PPPP macie jakieś propozycje ? cena nie gra roli :) (no, ale bez przesady) ;)

__

Użytkownik
666-gad

2007-05-01 18:23:46

http://www.travelplanet.pl/samolot/oferta/emiraty-arabskie--dubaj-burj-al-arab,1147467.html

last minute !!! polecam !

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-05-01 18:30:42

nie ta cena ;d mówiłem, że bez przesady ;d

__

VIP
V!ct!M

2007-05-01 18:33:48

Ale dużo dziewczyn :>

__

PRO
Lucas

2007-05-01 18:35:09

W emiratach arabskich????

Chcesz aby cie wychlostali?

__

Użytkownik
unit10

2007-05-01 18:46:25

Byłem tam jakieś 6 lat temu w Hammamecie i nie powiem Ci co do cen teraz bo płaciłem ~6k/os.

Po pierwsze nie bierz hotelu poniżej 4 gwiazdek ze względu na plaże, jedzenie itp. Ogólnie rzecz biorąc to hotel 3 gwiazdkowy w Tunezjii, Egipcie w Polsce dostanie ledwo 1 gwiazdkę( jestem po hotelarzu).

Po drugie rozważ wyjazd do Egiptu a dokładnie do Hurghady, świetne miasto z ze sporą ilościa atrakcjii i życia nocnego, koszt w 4* hotelu wyniesie Cię jakies 1600-2000zł/os. Pracowałem tam w Hiltonie i w Sultan Beach, szczególnie w tym drugim jest sporo rodaków. Jedynym minusem jest to że nie ma publicznych plaż, dlatego warto wybrać dobre hotele z dobrą plażą :)

Możesz rozważyć Grecję ale tylko kontynent, teraz jestem w domu na kilka dni ale całe lato spędzam na Mykonosie, wyspa która już teraz wyprzedza Ibize jeśli chodzi o życie nocne.

Jeśli już tak bardzo uparłeś się na Afryke to polecam Egipt gdzie jest co zwiedzać i jest bardzo tanio(litr benzyny jest tańszy niż woda), o arabów się nie bój, swoje ziomy a jak jeszcze dostaną kilka piastrów to Cie ozłocą. Cięzko jest z alkoholem bo jest to kraj islamski i często serwują alko "spod lady", za to z hashem nie ma problemu :))

__

Użytkownik
unit10

2007-05-01 18:52:31

Żeby wejśc do tego hotelu i go "pozwiedzać" musisz zapłacić 150$ za bilet :)

__

Użytkownik
enj0y

2007-05-01 19:59:53

kominek jest w tunezji - jak wroci to sie go zapytaj ;)))

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-05-01 21:00:57

to obozy pracy sa juz nielegalne? :(

__

VIP
vader

2007-05-01 22:34:11

Sa legalne, ale nie mozesz zatrudniac dziewczat i chlopcow mlodszych, niz 13 lat ;/

__

Użytkownik
dezCartezz

2007-05-01 23:10:42

ech co to sie z tym swiatem porobilo ;/

__

VIP
sting

2007-05-03 10:37:18

Kominek nie byl w Tunezji, to byla prowokacja ; )
Dzieki wszystkim za pomoc i w dalszym ciagu czekam na komentarze:)

__

VIP
sting

2007-05-03 10:38:36

Dzieki Endru, na Ciebie zawsze moge liczyc:* :L

__

Użytkownik
cnn.GreaTeye

2007-05-03 10:50:35

Tej sponsorujesz ?:D

__

VIP
sting

2007-05-03 11:14:48

Ktorej? :D

__

Użytkownik
garo

2007-05-03 23:37:23

"Wakacje z osoba towarzyszaca (jezeli jest jakas fajna oferta dla pary i jest taniej, no to super ;])"

Bracia Ożga jadą na bootcamp (tfu... wakacje)
:)

__

Dołącz do redakcji portalu eSports.pl!

Ostatnio publikowane

Napisz do redakcji

W tej chwili żaden z naszych redaktorów nie jest zalogowany.

Ostatnie komentarze

Ostatnio na forum

Statystyki Online

8143 gości

0 użytkowników

0 adminów

Ranking Użytkowników

WynikiAnkieta

Co było dla Ciebie największym zaskoczeniem podczas WCG Polska?

1. 0%

Słaba postawa Fear Factory

2. 0%

Dobra gra UF Gaming

3. 14%

Tłumy widzów na sali kinowej

4. 14%

Mało miejsca

5. 71%

Nie byłem i nie interesuje mnie to

Nasi partnerzy

• Shooters.pl
  • Cybersport

Wszelkie prawa zastrzeżone (C) eSports.pl 2003-2024

Publikowanie materiałów tylko za zgodą autorów.

Wybierz kategorie